Položila sam B1 njemački!

ja nudim dokaze
dakle to J nesJebično gujrate tek od skorijeg datumna da bi se upropaštavao jezik
Zbog bečke konmvencije to se zove srpsko-hrvatski ali se zbog politike isti jezik deli na srpski i hrvatski a dalje na tzv. bosanski i crnogorski
mada niko ne napisa ništa ni na bosanskom ni na crnogorskom a da nije isto kao u srpsko-hrvatskom
Dokle ces da lupetas gluposti?
Vrati se u osnovnu skolu i uci.
Nemoj misliti da nisam primijetila da ne podnosis Srbe "sa druge strane Drine" i da ti smeta ijekavica...ali ne moras da davis na svim temama,valjda ti je dosta politika.
Ja govorim i pisem onako kako se govori i pise u mom kraju, tamo gdje sam rodjena i gdje zivim.A govorim srpski,isto kao i ti,svidjalo ti se to ili ne.
I to nije nikakvog novijeg datuma,nego su tako govorili i moji cukundjedovi.
Ne znam koji problem imas s tim,ali molim te,nemoj vise da ne smaras.
I budi siguran da niko ko govori ijekavicu nikad nece gurati nikakvo "j"tamo gdje ne treba,to samo rade takvi kao ti koji nemaju pojma ni o cemu i koji namjerno plasiraju izmisljotine.
Nadam se da shvatas da ti je prica oko toga vrlo glupa i da neces dalje nastavljati diskusiju o tome....

Dokle ces da lupetas gluposti?
Vrati se u osnovnu skolu i uci.
Nemoj misliti da nisam primijetila da ne podnosis Srbe "sa druge strane Drine" i da ti smeta ijekavica...ali ne moras da davis na svim temama,valjda ti je dosta politika.
Ja govorim i pisem onako kako se govori i pise u mom kraju, tamo gdje sam rodjena i gdje zivim.A govorim srpski,isto kao i ti,svidjalo ti se to ili ne.
I to nije nikakvog novijeg datuma,nego su tako govorili i moji cukundjedovi.
Ne znam koji problem imas s tim,ali molim te,nemoj vise da ne smaras.
I budi siguran da niko ko govori ijekavicu nikad nece gurati nikakvo "j"tamo gdje ne treba,to samo rade takvi kao ti koji nemaju pojma ni o cemu i koji namjerno plasiraju izmisljotine.
Nadam se da shvatas da ti je prica oko toga vrlo glupa i da neces dalje nastavljati diskusiju o tome....
Govoriš i pišeš hrvatski pa nismo ti mi sisali vesla ta prekodrinska znaš?!??

Nisi duhovit,ali vidim da se slihtas ovom menidzeru.😉
Limunada tacno zna kako se kaze sve sto se treba reci i na ekavici i na ijekavici.
To samo nepismeni i oni bez skolskih drugova misle da nije sve srpski jezik.
Шлијхтам Стојку?

Он и ја смо на Квадратима вијелики архинепријатељи.

Пјитај га.

Али...јесте смијешно како реагујете на слово ј.

Back