Polo ili Corsa

Kada bih bio u dilemi da kupim nov auto, bogami morao bih dobro da razmislim sta bih uzeo...jer sad svaki auto ima turbinu sto mi se bas i ne svidja i skuplji su za odrzavanje, komplikovani....gledam ove malo starije modele, recimo Toyota RAV4 je onako solidan auto, vozio sam se pre neki dan a i pre mi taj auto upadao u oci.
Ma koji će ti ta glupost nema karburator :mafijas:

Kod direktnog ubrizgavanja gorivo ulazi direktno u cilindre...prvi je komercijalno napravio Mitsubishi sa GDI motorom, a injection ili einsprtiz sto kazu Svabe je indirektno ubrizgavanje u vise tacaka zavisno od broja cilindara.

Ovo je bitno i za temu, jer sad ima bas puno tih motora, na primer VW sa TSI ili TFSI......posto vidim da se spominje i Polo u opciji za kupovinu...nema vise tih starih 1.4, 1.6i ...klasicni atmo benzinac sa indirektnim ubrizgavanjem...jedino da se kupi auto star 15-20 godina.

Sestra treba da kupi auto i dvoumimo se izmedju pola i corse. Od corse me odbija jedino sto ima taj plivajuci zamajac i motor na lanac. Koje je vase misljenje, koji je bolji auto? Naravno sve je to macka u dzaku ne mora da znaci ali sigurno neki ima vecu sklonost ka kvarenju.
Za sada prednost dajem polu samo ne znam da li izabrati 1.2, 1.4, 1.6 ili 1.9
Moze savjet😊
Киа ? pro_cee 1.4 2013.god ?

Back