Poljsko cveće

2.jpg

Inace, nisam vise sigurna da cu saditi poljsko cvece...jako je ljupko i lepo kada cveta...i puno je leptira, pcela, bumbara...ali kada precveta izgleda kao obican korov sasuseni...:think:
Sada ne znam sta dalje sa njim..kako da pokupim semena...samo da ostavim...da vadim?

Inace, nisam vise sigurna da cu saditi poljsko cvece...jako je ljupko i lepo kada cveta...i puno je leptira, pcela, bumbara...ali kada precveta izgleda kao obican korov sasuseni...:think:
Sada ne znam sta dalje sa njim..kako da pokupim semena...samo da ostavim...da vadim?
Znam da je stari post, ali takvo cveće obično samo baci seme ..
Mislim -oko njega ne treba nešto posla i makljaže..Snaći će se.. :)

IMG_20210527_130041291.jpg

@Leptir_NL izvini ali imam jos jedno pitanje a mozda znas, vezano za poljsko cvece...
Narucila sam jos prosle godine ova semena, ponovicu i slicicu iz tog posta

https://forum.krstarica.com/threads/poljsko-cvece.297946/post-42247623

polj.jpg

ove godine nisam ih sadila iako mi je jos ostalo dosta raznih semena ali prosle sam bila malo isfrustrirana sa problemom korova...
sve je lepo cvetalo i mnogo mi se svidja basta u tom nekom stilu imitacije livade, poljane ali prosto ne znam kako da odrzavam to...

bilo je puno korova, dok nice ne znam ni sta je korov sta je cvet...pa korov ugusi cvet...kako se to radi? mislim da bude bas cvetna poljana u dvoristu a ne korov od 1m? :/

@Leptir_NL izvini ali imam jos jedno pitanje a mozda znas, vezano za poljsko cvece...
Narucila sam jos prosle godine ova semena, ponovicu i slicicu iz tog posta

https://forum.krstarica.com/threads/poljsko-cvece.297946/post-42247623

Pogledajte prilog 1163086

ove godine nisam ih sadila iako mi je jos ostalo dosta raznih semena ali prosle sam bila malo isfrustrirana sa problemom korova...
sve je lepo cvetalo i mnogo mi se svidja basta u tom nekom stilu imitacije livade, poljane ali prosto ne znam kako da odrzavam to...

bilo je puno korova, dok nice ne znam ni sta je korov sta je cvet...pa korov ugusi cvet...kako se to radi? mislim da bude bas cvetna poljana u dvoristu a ne korov od 1m? :/
Stvarno dobro pitanje. Kako to održavati...
Tu bi trebale godine da prođu da bi svaka biljka našla svoje mesto i vreme.
Gledam kako to na pravim livadama funkcioniše. Pa se i tamo dešava da neke godine nešto prevlada, jer mu više odgovaraju vremenski uslovi, al opet, tu je i seme drugih biljaka koje će se možda sledeće godine aktivirati.
Samo ti bacaj seme koje hoćeš i iz korena vadi ono što ti se ne sviđa, pa će se jednom sve složiti kako treba.

Niklo mi je ovo čudo, Commelina, Asiatic dayflower. Ne znam odakle mi ali se prilično razvio, skoro kao neki žbunčić i zamalo da ga posečem.
Ima mnogo slatke plave cvetiće. Uslikano jutros.
Na slikama na netu ova biljčica je niska, kod mene ima oko 1m, uslikaću sutra.
Zna li neko kako da je razmnožim?

bss.jpg

Još jedan moj korovčić.

Vinobojka (Phytolacca americana). Preko zime nadzemni deo truli a na proleće opet raste. Naraste do 2m, ima bele cvetiće, crveno stablo, prvo zelene pa potom crne bobice. Neki kažu da leči nešto a neki da je otrovna.

12.jpg
13.jpg

Kod mene su ispred zgrade u maju isfeezovali motokultivatorom i posuli semenom engleske trave. Problem je što englesku travu treba i zalivati a njih to baš briga pa sad izgleda kao spaljena zemlja.

To rade da nebi kosili nekoliko puta u maju, junu i julu.

Back