Poljsko cveće

Па нисам стручна, мени било логично да само побацам.. То је пољско цвеће, дивље.. мора да никне. 😁
Da da, ima logike...samo takooo jako zelim da bude skoro kao na slikama :mrgreen:
U sustini ja sam to mislila umesto trave...ali posto imam travu neku...ne bas reprezentativnu pokusacu preko nje...
Ovo su ta semena...Trebalo bi da u tim kutijicama bude u svakoj po 20 vrsta + ovaj plavi mix + neko neidentifikovano koje sam dobila od neke zenice + nocne frajle + neven + kadifice+ kamilice. i carevac za krtice :lol:
IMG_20210401_121330.jpg

Da da, ima logike...samo takooo jako zelim da bude skoro kao na slikama :mrgreen:
А добро, то је маркетинг :mrgreen:

Ја сам замислила како изгледа ливада са пољским цвећем, природним и у суштини то јесте трава прошарана цвећем које цвета наизменично. То је намењено за травнати део дворишта а не за уређену башту. Практично да оплемени травњак.

U sustini ja sam to mislila umesto trave...ali posto imam travu neku...ne bas reprezentativnu pokusacu preko nje...
Ovo su ta semena...Trebalo bi da u tim kutijicama bude u svakoj po 20 vrsta + ovaj plavi mix + neko neidentifikovano koje sam dobila od neke zenice + nocne frajle + neven + kadifice+ kamilice. i carevac za krtice :lol:
Pogledajte prilog 897253
Е те ноћне фрајле траже мало простора за себе. Ја сам их две године
сејала и било их је једино тамо где су биле саме и где сам их заливала.

Pogledajte prilog 897253
Ово сам убрала на Жабљаку за поклон,најлепше цвеће које сам икад видела,право пољско планинско.:D

Prilozi

• IMG_20190714_081422.jpg
    IMG_20190714_081422.jpg
    143,1 KB · Pregleda: 4
Zasto kod nas nema vise ovakvog poljskog cveca, livada?

c2d413497047a067a2c19012d8bdacaf.jpg
17e707229345f876eb74aac63cafca27.jpg
a792a4b0587413d2942b99baa80bd106.jpg
Zbog otrova kojima se prskaju njive i voćnjaci.

Baš mi je nedavno jedna devojka rekla da od kako su počeli sa uzgojem jagoda na parceli pored
kuće i naravno te jagode se tretiraju svačim, svo poljsko cveće iz bašte im je nestalo.
Bulke više ne cvetaju u žitu i oko njega, jer se žito prska protiv trava.
Kamilica može da se pojavi tek pet godina nakon što u okolini prestanu da se koriste hemikalije.
A za ostalo i ne znam...

Zbog otrova kojima se prskaju njive i voćnjaci.

Baš mi je nedavno jedna devojka rekla da od kako su počeli sa uzgojem jagoda na parceli pored
kuće i naravno te jagode se tretiraju svačim, svo poljsko cveće iz bašte im je nestalo.
Bulke više ne cvetaju u žitu i oko njega, jer se žito prska protiv trava.
Kamilica može da se pojavi tek pet godina nakon što u okolini prestanu da se koriste hemikalije.
A za ostalo i ne znam...
tuga... :( ali primetila sam da ih nema ni oko suma...max bude bulka, maslacak i ono zuto cvece i to je to :(

tuga... :( ali primetila sam da ih nema ni oko suma...max bude bulka, maslacak i ono zuto cvece i to je to :(
Ima u netaknutim predelima, mada su oni retki. Zavisi od doba godine u
kome naiđeš. Ja se svaki put oduševim prizorom. Taman precveta jedna
biljka, koja recimo ima bele cvetiće, a sledeći put kada prođem vidim plave
cvetiće. I to tako lepo raspoređeni u porodicama. Ni jedan pejzažni dizajner
ne bi uspeo tako nešto lepo i skladno da smisli, kako to priroda sama uredi.

Ima u netaknutim predelima, mada su oni retki. Zavisi od doba godine u
kome naiđeš. Ja se svaki put oduševim prizorom. Taman precveta jedna
biljka, koja recimo ima bele cvetiće, a sledeći put kada prođem vidim plave
cvetiće. I to tako lepo raspoređeni u porodicama. Ni jedan pejzažni dizajner
ne bi uspeo tako nešto lepo i skladno da smisli, kako to priroda sama uredi.
ako se setis...uslikaj nam :heart:

Pogledajte prilog 919084

Ne znam kako da shvatim ovaj sinhronicitet. Sad otvorim fejs i jedan od mojih
prijatelja je objavio ovu sliku sa sledećim tekstom

U Danskoj su poljoprivrednici duzni po zakonu da 5 procenata svog zemljista
zasade cvijecem radi pcela
Pametnoooooooooooo :heart::heart::heart:

Ja sam zasadila sada puno poljskog cveca...Ako naidje neko da se u SRB prodaju semena poljskog cveca molim vas da mi javite, ja ne nadjem. Nadam se da ce mi barem nesto izrasti...Za sada jos nista :(

Back