Politički progon Srba u BiH, jedini koji nemaju imunitet

https://istraga.ba/predstava-za-sir...djenje-milorad-dodik-danas-nece-biti-uhapsen/

Tužilaštvo BiH je, naime, izdalo naredbu Sudskoj policiji BiH da Milorada Dodika, premijera RS Radovana Viškovića i predsjednika NSRS Nenada Stevandića privede na ispitivanje. Istovremeno je izdata naredba da im prilikom privođenju asistiraju MUP RS i SIPA. No, ove policijske agencije će, izvjesno je, procijeniti da u ovom trenutku nije moguće realizirati privođenje zbog “objektivne sigurnosne prijetnje”.

Nakon toga će Tužilaštvo BiH, kako smo već sinoć i objavili, zatražiti raspisivanje centralne potrage.

Centralna potraga se raspisuje ukoliko se tražena osoba nalazi u BiH, a nepoznata je njegova adresa ili je osoba nedostupna policijskim. U pitanju je jedna vrsta potjernice koja se unosi u sistem svih policijskih jedinica u BiH, uključujući i Graničnu policiju BiH. To znači da je, faktički, izdat nalog za dovođenje tražene osobe u državni organ koji je za njim raspisao potragu. Tužilaštvo BiH, dakle, neće policijske snage slati na Palatu predsjednika RS ili kuću Milorada Dodika, već će samo “zadužiti” policijske službenike da privedu Milorada Dodika onda kada ga ugledaju.
Pa oni bi da objave rat, ali tako da ne počne? Komično.

Први твит у низу од три...

🇷🇸🇬🇧🇧🇦 Британски шпијунски авион поново изнад Српске, надлеће Добој и Модричу

Специјализовани авион за надзор и контролу "Beech 90 King Air" надлеће изнад територије Добоја и Модриче.

Gl22wciWoAE02Ly

Први твит у низу од три...

🇷🇸🇬🇧🇧🇦 Британски шпијунски авион поново изнад Српске, надлеће Добој и Модричу

Специјализовани авион за надзор и контролу "Beech 90 King Air" надлеће изнад територије Добоја и Модриче.

Gl22wciWoAE02Ly

Šta se ovim želi reći?

Ма нема од тога ништа Бошње су немоћне.Мислим да играју на карту интервенције ЕУФОРА али ако мене питаш то само продубљује кризу.
Јер Додик није Република Српска, ко год дође после Додика исто се пише јер 95 посто Срба у РС исто мисли о оваквој БИХ.Некакви Бурсаћи које Федерални медији цитирају не представљају РС.Варају сами себе...
samo nek guraju ovo

pre ce se vestacka tvorevina raspasti

Prva ja uvijek kažem Republika Srpska, nemam problem s tim. Ti širi svoju istinu a ja ću svoju.
Kad kupiš forum reguliši kako ti ćejf, idući put kad mi napišeš da sam dosadna ide prijava za vrijeđanje :D
Па, шта чекаш? Рекао сам ти то већ два пута!

Видиш, можда та твоја пријава донесе и нешто добро јер ће модератор морати прочитати сваку реч коју си написала ти и коју сам написао ја. Понављам, стално извлачиш нечије речи из контекста и онда те речи представљаш као мишљење већина Срба а то уопште није тачно.

То што ти кажеш Република Српска је за сваку похвалу и ја ти се, ево, овде јавно захваљујем на томе. Али, велика већина муслимана тј. Бошњака то не чини. Ваши медији то не чине. РС па РС па РС! Па не пише у Дејтонском споразуму РС већ Република Српска!

Видиш, можда та твоја пријава донесе и нешто добро јер ће модератор морати прочитати сваку реч коју си написала ти и коју сам написао ја. Понављам, стално извлачиш нечије речи из контекста и онда те речи представљаш као мишљење већина Срба а то уопште није тачно.

То што ти кажеш Република Српска је за сваку похвалу и ја ти се, ево, овде јавно захваљујем на томе. Али, велика већина муслимана тј. Бошњака то не чини. Ваши медији то не чине. РС па РС па РС! Па не пише у Дејтонском споразуму РС већ Република Српска!
Ne pretjeruj i ne trpaj sve u istu vreću. Neki to rade jer koriste skraćenicu, uostalom, koriste je svi, velika većina i forumaša iz Republike Srpske pišu RS :) Nije to problem Bosne i Hercegovine. Problem je Milorad Dodik :)

Šta ćemo sad? Javno ćeš mi uputiti i izvinjenje? Samo dio tema na ovom forumu :)

2025-03-12 20_38_00-Window.png
2025-03-12 20_38_32-Window.png

Tačno je da po Dejtonskom sporazumu Republika Srpska ima pravo na vojsku. Isto tako je međutim tačno i da je nadležnost prenesena odlukama Parlamentarne Skupštine BiH (sa zastupnicima Srbima), pa su tako formirane Oružane snage BiH, Ustavni sud BiH, VSTV BiH... Ono što je još čudnije je da su uglavnom takve odluke donošene uz pristanak zvaničnika SNSD-a, odnosno Dodika. Sada se te odluke mogu poništiti, odnosno vratiti samo istim putem - preko Parlamentarne Skupštine BiH, a ne jednostrano. Zna to i Dodik, ali i njegovi advokati i stručnjaci ustavnog prava. Jasno mu je da krši ustav, ali je smatrao da je ovo najpovoljniji trenutak. Koliko je u pravu saznaćemo vrlo brzo.
Длугомире, ако мало вратиш филм уназад, онда ћеш видети какви су све притисци на Републику Српску (РС) вршени у то време. Па ваш колонијални управник је чак и сменио Председника РС Поплашена! Данас вам колонијални управник који није потврђен као Високи представник у Савету безбедности, сам дописује законе! Јбш ти државу која дозовољава такве ствари!

Решење за ову узаврелу ситуацију у БиХ је повратак на изворни Дејтон. Поништење свих наметнутих одлука. Поништење одузимања надлежности од РС. Укидање колонијалног управника. Избацивање страних судија из тзв. Уставног суда БиХ.

Србима је пукао филм и ви ако то не примећујете онда живите у великој заблуди. БиХ може опстати једино као заједница независних ентитета са заједничким вањским границама, са слободним протоком људи и робе, без унутрашњих граница. Добили сте Федерацију БиХ где имате апсолутну власт (на штету Хрвата) и будите задовољни са тим. Пустите Србе да уређују свој живот у Републици Српској јер вам Срби неће дозволити да ви управљате са њима из Сарајева. Из Бањалуке нико и не покушава да се меша у то што се дешава у Федерацији БиХ али вама је стало да се укине РС и ви нећете стати па чак и по цену неког новог рата.

Ne pretjeruj i ne trpaj sve u istu vreću. Neki to rade jer koriste skraćenicu, uostalom, koriste je svi, velika većina i forumaša iz Republike Srpske pišu RS :) Nije to problem Bosne i Hercegovine. Problem je Milorad Dodik :)
Па што онда не јурите Додика због криминала? Ви јурите Додика као Председника РС због тога што је потписао одлуку Скупштине Републике Српске (РС) да се одлуке нелегалног Високог представника не могу поштовати на територији РС.
Дакле, самим тим, јурите не само Председника РС већ и Скупштину РС и све њене посланике.
Шта уопште хоћете? Да забраните Србима у РС да имају свог Председника, Скупштину, Владу? Хоћете и то да им одузмете па се кријете иза колонијалног управника?

Narodna skupština Republike Srpske je usvojila prijedlog odluke da se pristupi donošenju novog ustava entiteta nakon čega slijedi usvajanje nacrta tog akta.

Za usvajanje prijedloga odluke o pristupanju donošenja novog ustava RS-a je bila potrebna opća većina, koju stranke okupljene oko Milorada Dodika imaju. Od 71 prisutnog poslanika, glasalo je 59, za je bilo 50, protiv je bilo njih sedam, a suzdržano dvoje.
Nakon ove sjednice, na kojoj su iskazali namjeru usvajanja novog ustava, a za šta nije glasala opozicija u RS-u, zakazana je sjednica s ciljem usvajanja nacrta novog ustava. Sjednica će biti održana sutra (četvrtak), a na dnevnom redu će osim Nacrta ustava biti i Prijedlog zakona o zaštiti ustavnog uređenja RS-a, po prijedlogu Milorada Dodika.

Za usvajanje nacrta ustava je također potrebna opća većina, a zatim on ide u javnu raspravu i na potrebne zakonodavne odbore.

Na kraju, za usvajanje izmjena ustava je potrebno dvotrećinsko glasanje u NSRS-u, kao i većina u svakom klubu Vijeća naroda RS-a. Dodik bi potencijalno mogao izvršiti pritisak na nekoliko poslanika u NSRS-u da glasaju za ustav i omoguće mu dvotrećinsku većinu, međutim Vijeće naroda RS-a mu je nedostižno.

Predsjednik Kluba SNSD-a u NSRS-u Srđan Mazalica je tokom sjednice iznio tvrdnju da za usvajanje novog ustava RS-a nije potrebno Vijeće naroda RS-a, ali to nije pravno obrazložio.

Šta ćemo sad? Javno ćeš mi uputiti i izvinjenje? Samo dio tema na ovom forumu :)

Pogledajte prilog 1696627Pogledajte prilog 1696628
Какве везе има што форумаши користе РС? Па лакше и брже им је написати РС него Република Српска. Ја увек прво напишем Република Српска (РС) и онда настављам да користим РС.
Ја говорим о вашим медијима. Колико има ваших јавних личности који кажу Република Српска а не РС? Можеш их, можда, избројати на прсте једне руке. То што радите је константно провоцирање Срба и сада је дошло до тога да су Срби рекли ''Доста!''.

Вама не одговора то што чине Срби а Србима не одговара то што чините ви. Шта је решење? Миран разлаз и подела БиХ? Рат? Наставак живота у заједничком тору због притисака са Запада како би управо они увек имали спремно буре барута које могу потпалити када ход хоће!?

Па што онда не јурите Додика због криминала? Ви јурите Додика као Председника РС због тога што је потписао одлуку Скупштине Републике Српске (РС) да се одлуке нелегалног Високог представника не могу поштовати на територији РС.
Дакле, самим тим, јурите не само Председника РС већ и Скупштину РС и све њене посланике.
Шта уопште хоћете? Да забраните Србима у РС да имају свог Председника, Скупштину, Владу? Хоћете и то да им одузмете па се кријете иза колонијалног управника?
Ja ga jurim zbog kriminala!

Girl Car GIF

Наравно да од привођења високих дужносника Српске, Додика, Вишковића и Стевандића нема ништа. Нити то може било ко урадити, министар безбједности у овој дектонској долини плача коју неки Босном зову и директор СИПА-е су додикови људи. Који примају директиве и смјернице од Додика. Ту ће се све свести на кмечање политичких елита у бошњачком корпусу који кроз то стално подстрекавање страсти, хушкање, како написах
Медијски спинови и малициозна паљба према Српској и Србима су постали неподношљиви у бошњачком дијелу фед.БиХ. Ту се сваки потез и свака одлука највишег законодавног тијела Српске проглашава државним ударом.
Бошњачки политичари, којима ваља придодати савремене потурице попут Мијатовића, Стојановића, Дуновића и сличних креатура такмиче се у радикалним изјавама, подстрекавају циљну групу, стално призивање рата (дјечаци који немају појма шта је рат или који су склонили ду.пе 1990их сада би се играли рата, наравно да друге гурну да награишу, само проблем је што немају кога гурнути), звецка се оружјем, стање сталне мобилизације умова, ту су од бошњачког корпуса створили лоботомисано крдо умова заробљених у 1995ој и никако да мрдну. Један загађен и прилично болестан амбијент.
држе у менталној мобилности свој корпус од којег су створили лоботомисано крдо умова заробљених у 1995ој и никако да мрдну.
Остаје им да се баве порукама будалетине Раме Исака којег би требало упарити у емисији са Илијом Граховцем алијас Змајем од Шипова, да увесељаавају народа. Мада змај ту не би имао шанси, овај Рамо је већа будалетина.

Једина сврха те вриске бошњачких грла јесте, покушати изазвати реакцију страног фактора, да ли кроз вербалне иступе или нека чињења. Што би им некад у прошлим временима и успијевало. Међутим, брзо ће их ошамарити сурова по њих реалност

Имамо нови кретенизам из ефбиха. Удружење бошњачких новинара је (Poziv na medijski bojkot Milorada Dodika) упутило позив на бојкот извјештавања о Милораду Додику. Разлог, јер је предсједник западне српске државе наводно искулирао неког савременог потурицу, неког Дакића ако сам добро запамтио презиме и није му одговорио на питање.
Е то бих волио да видим. Па ти бошњачки медији се задњих два'ес и кусур љета само Додиком баве. Сваки дан у сваком токм медију неколико чланака посвећених Додику, свака изјава се прати, шта је било ко рекао о Додику, а њихови политилчари 90% времена посвећују Додику. Па како ће спровести бојкот? Мислим, било би добро, јер та оптерећеност политичких елита и медија у бошњачком дијелу ефбиха Додиком поприма особине патолошке болести, свака друга или прва реченица са Додиком почиње. Можда када би мало смањили доживљај, живот би им био лакши.

Back