Politički progon Srba u BiH, jedini koji nemaju imunitet

Ja se vala ne svađam, da nema foruma ne bih imala pojma šta se dešava :)
Ma ne ti kao individua, već uopšteno mislim na naše političke stavove.
A što je najgore mi baštinimo iste vrijednosti, porodicu, vjeru, kulturu i socijalnu jednakost.

Ali džaba, nemamo mozga da kao Rusi pravimo sami sebi kuću.

Džegi

FB_IMG_1741903735794.jpg

Ovim zakonom predviđa se osnivanje Specijalnog tužilaštva RS-a, koje će imati ovlasti da hapsi svakoga koga vlast označi kao prijetnju po ustavni poredak entiteta.

Pored Specijalnog tužilaštva Zakon predviđa i osnivanje de facto obavještajne službe RS-a.

To je predviđeno amandmanom koji su predložili, a potom i usvojili poslanici SNSD-a u NSRS.

"Ovim zakonom osniva se Služba za zaštitu ustavnog uređenja RS sa sjedištem u Banjoj Luci. Služba ima nadležnosti na teritoriji RS. Služba za zaštitu ustavnog uređenja RS nadležna je da obavlja poslove koji se odnose na: prikupljanje podataka i sprječavanje djelatnosti na podrivanju ili rušenju ustavnog uređenja i bezbjednosti RS., istraživanje, prikupljanje, obradu i analiziranje podataka i saznanja od značaja za bezbjednost RS i informisanje nadležnih republičkih organa i institucija o tim podacima, kao i druge poslove određene zakonom", navedeno je u amandmanu na Prijedlog zakona o zaštiti ustavnog uređenja RS.

Službom bi rukovodio direktor kojeg imenuje predsjednik RS-a na period od pet godina.

Formiranjem "Službe za zaštitu ustavnog uređenja RS-a", koja bi imala ovlasti prikupljanja podataka i provođenja istraga o navodnim prijetnjama po entitetski poredak, dolazi do potencijalnog sukoba nadležnosti s državnim agencijama poput Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ivanić je američki čovjek, on čak nije ni političar već plaćenik.

Ajdeeee

budi ljubazan pa nas podseti kako je ono beše bilo kad je dotični završavao svoju karijeru a Dodik počinjao

Da nisu to možda bili vezani događaji, da nije možda trebao da podrži Dodika, po zahtevu onih koji su Dodika doveli pa kada je rekao da mu ne pada na pamet bio je ekspresno poslat u političku penziju.

Osveži nam malo pamćenje, kako je to bilo

Protiv predsjednika Republike Srpske u BiH pokrenuta je nova istraga i Tužilaštvo BiH će tražiti njegovo hapšenje i pritvor, obzirom da se neće odazvati novom pozivu na saslušanje.
Tražiće se hapšenje i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske.

Dakle, progone se institucije Republike Srpske progonom parlamenta pa je za očekivati da i narodni poslanici postanu mete.
To dovoljno govori da se u optužnici protiv predsjednika Dodika ne radi o "jednom čovjeku" već o progonu regularno i većinskom voljom izabranih predstavnika vlasti od strane srpskog naroda.

Srpski predstavnici vlasti u Republici Srpskoj su optuženi po članu 203a zakona koji je nametnuo tzv. visoki predstavnik u BiH kojim je zaprijećena kazna zatvora do 5 godina.
Većina parlamentaraca i državnih funkcionera u okolini a i Evropi ima tzv. poslanički imuniitet koji ih štiti od krivične odgovornosti do 5 godina zatvora. Tako je u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji itd.
Samo u BiH nemaju imunitet. U većini evropskih država ima, negdje ga čak i parlamentu mogu oduzeti što u BiH nije slučaj.

Na ovom linku postoji više informacija o imunitetu:

https://www.parlament.ba/Publicatio...anova-parlamenta-i-drugih-duznosnika&pageId=0

Dakle, sasvim je jasno da se i pored svog ludila koje je u tom procesu, pravnog ludila, radi o političkom progonu i egzekuciji te najgorem obliku tiranije koja je ukinuta još od XII vijeka.
Ovim je objavljen i progon Srba i njihovih prava, Evropa je donijela demokratski mrak za Srbe i ako je suditi prema EU Srbi će javno ovim biti obilježeni kao ljudi niže vrijednosti i građani drugog reda.

Da li ćemo to dozvoliti? Ovo je ropstvo drugim riječima, u srcu Evrope.

Brate, i vama i Srbima sa KiM nema spasa dok mi u Srbiji ne sredimo drzavu. To ti je valjda jasno.

A to znaci da treba DA NAS PODRZITE da sklonimo ovog IZDAJNIKA I KRIMINALCA na celu Srbije, i njegovu teroristicko-kriminalnu organizovanu grupu, a ne da mu pomazete da opstaje na vlasti i DA UNISTAVA I VAS I NAS. Isto vazi za Srbe sa KiM - on ih unisti, oni cute i/ili ga podrzavaju.

JA TO NE RAZUMEM.

Он је стари шоумен.Нисам сигуран како би се понашао да дође на власт.
Миле је шоумен, овај то није а и истрошен. Година двије индијанског хода за Бајом је ли закопчао капут, није намјестио фризуру је сасвим ок да добије мало пажње и неку позицију. Вук планира овако у пензију - предосадан. Успут:

Имамо лоше искуство са Станивуковићем који је исто био шоумен.
Погледај сједницу, слуша, прати, сазријева а уз то и конструктивне предлоге даје (набачена лопта) нпр. г. Поповић чиме умирује опозицију или бар старије чланове.

-----------------
гдје ће сад:
Афричке земље одбиле оранџастог да приме Палестинце, какве год то немало везе са БиХ. :sad2:

Он је стари шоумен.Нисам сигуран како би се понашао да дође на власт.
Имамо лоше искуство са Станивуковићем који је исто био шоумен.

Ih gde ti ode, kakva vlast

nego onako, kvalitetno im spušta a to je neophodno kada imaš vlast koja se previše osili

Ih gde ti ode, kakva vlast

nego onako, kvalitetno im spušta a to je neophodno kada imaš vlast koja se previše osili
У коалацији је опозиције, претендује на власт.Него само кажем имаш различите профиле политичара као рецимо Милићевић (СДС) или Иванић (ПДП) који су увјек одмерени без превише искакања или као поменути Вукановић, он има сличан наступ као некада Станивуковић.
Са Додиком више пролази тај стил слажем се. :lol:

У коалацији је опозиције, претендује на власт.Него само кажем имаш различите профиле политичара као рецимо Милићевић (СДС) или Иванић (ПДП) који су увјек одмерени без превише искакања или као поменути Вукановић, он има сличан наступ као некада Станивуковић.
Са Додиком више пролази тај стил слажем се. :lol:

Sinoć sam pominjao Ivanića, čovek profesor, intelektualac, gde on može da se nosi sa Dodikovim kabadahijskim stilom u politici.
Kada je Zapad doveo Dodika ovaj je otišao i to je to, znao je s kim ima posla

Nego me iskreno čude vrlo blage reakcije na sve što se dešava u RS

Za presudu Milu se digla silna buka a sada Rubio, pa odluke RS, pa nalozi za privođenje, to su 10 x ozbiljnije stvari pa ništa
Barem u Srbiji se o tome uopšte ne priča

Znao sam da će AV otkačiti Dodika na keca, upozoravao sam vas, ali baš ovako nisam ni ja očekivao

Sinoć sam pominjao Ivanića, čovek profesor, intelektualac, gde on može da se nosi sa Dodikovim kabadahijskim stilom u politici.
Kada je Zapad doveo Dodika ovaj je otišao i to je to, znao je s kim ima posla

Nego me iskreno čude vrlo blage reakcije na sve što se dešava u RS

Za presudu Milu se digla silna buka a sada Rubio, pa odluke RS, pa nalozi za privođenje, to su 10 x ozbiljnije stvari pa ništa
Barem u Srbiji se o tome uopšte ne priča

Znao sam da će AV otkačiti Dodika na keca, upozoravao sam vas, ali baš ovako nisam ni ja očekivao
Проблем је што ствар није завршена.Тренутно не постоји начин да се користи еуфор у извршавању судских пресуда.
Друга проблематика је што Додик није изазвао конкретно ову кризу и што када он оде криза и даље остаје.Ту чучи највећи проблем.
Али тешко о томе озбиљно причати на форуму, генеза је много дубља од Додика,Шмита и Уставног Суда БИХ гдје већ неколико година нема српских представника.

Проблем је што ствар није завршена.Тренутно не постоји начин да се користи еуфор у извршавању судских пресуда.
Друга проблематика је што Додик није изазвао конкретно ову кризу и што када он оде криза и даље остаје.Ту чучи највећи проблем.
Али тешко о томе озбиљно причати на форуму, генеза је много дубља од Додика,Шмита и Уставног Суда БИХ гдје већ неколико година нема српских представника.

Sve se slažem, osim u delu da Dodik nije izazvao krizu

Daleko od toga da je to samo njegovo maslo ali on svojim govorm, radom, činjenjem i nečinjenjem već dve decenije kopa jamu kojoj se dno ne nazire.

On je mučenik mislio da će u nju upasti samo njegovi neprijatelji, što je ekstremno glupo i nepromišljeno. Sada se grčevito drži za ivicu jame i nema nikoga da mu pruži ruku, verovatno razmišlja da mu nije baš bila najpametnija ideja kada je počeo da je kopa.

Sve se slažem, osim u delu da Dodik nije izazvao krizu

Daleko od toga da je to samo njegovo maslo ali on svojim govorm, radom, činjenjem i nečinjenjem već dve decenije kopa jamu kojoj se dno ne nazire.

On je mučenik mislio da će u nju upasti samo njegovi neprijatelji, što je ekstremno glupo i nepromišljeno. Sada se grčevito drži za ivicu jame i nema nikoga da mu pruži ruku, verovatno razmišlja da mu nije baš bila najpametnija ideja kada je počeo da je kopa.
Мислио сам конкретно на проблем са Шмитом.А што се тиче осталих проблема, само се гомилају, ништа се не решава.
Мада размишљао сам и о томе.Зашто никоме није интерес да нешто барем нешто реши у корист ових напаћених грађана.Обе стране су учесници, једна страна жели доказати да је БИХ нефункционална због Срба и РС како би се кроз реформе и Дејтон 2 решили ентитета а друга страна жели доказати да је БИХ нефункционална због ОХР и странаца генерално, Високи представник , Судије странци у Уставном Суду БИХ, не постоји сличан примјер у историји да се тако пумпа држава.Пази реално гледајући формално правно није пуно БИХ одмакла од анексије 1908. године.Једина је разлика што данас имамо јасно формирану бошњачку компоненту али и јасан хомоген ентитет гдје живи 95 посто Срба што раније никада кроз историју није био случај, већ су били разбацани од Зворника до Книна...

Јавни позив,
... у наредних 30 дана бити одржане јавне расправе о Нацрту устава Српске за најшири круг грађана, организација, јавног и приватног сектора и свих заинтересованих иностраних учесника како би овај најважнији правни акт био донесен на уставан и потпуно легитиман начин.
могу странци и пролазници,
другарице и другови такоће

коме шта смета нека каже или ... заувјек ћути
biglaughh.gif

--------------------------
тако свеЦки :malav:

У јавним расправама о Нацрту устава очекујемо учешће најширег круга људи

Back