Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Qanon je korozivniji.
Proud boys su ocigledni i mogu u ponasanju varirati od muskog kluba za zezanje, do kriminalne grupe, ako se pojave takvi medju njima.

Qanon je skup prica koje se sire, menjaju, dopunjuju, razradjuju, edituju i nisu odmah prepoznatljive. Mogu biti novinski clanak, blogpost, youtube video, facebook grupa, mogu da se slepaju uz druge grupe, kao sto su antivaxeri, ljudi koji ponavljaju njihove ideje i ne moraju da znaju da su to Qanon price. Nije lako rasplesti to klupko i pokazati da su tvrdnje neistinite, posebno ako su tendenciozna tumacenja stvarnih dogadjaja.
Qanon ti je skup svih mogućih teorija zavera. Tako da ja i antivaksere smatram kao deo te grupe.

Слабо смислено, јер теорије завера без проблема крећу са супротстављених политичких, етничких, каквих већ платформи и често су специфичне тој групи.

Не постоји уопштена теорија завере :D

Pa imate i vi BLM, ne samo Antifu i imate još svašta nekakve pokrete poput onih feminističkih #MeToo i šta već sve.

Proud Boys su ti po meni odgovor na progresivni kulturni marksizam i pokušaj muškaraca da više utiču na kulturu u USA.
Biće prozivani fašistima iako su u suštini prihvatili libertarijansku ideologiju.
Oni su ti nekakvi libertarijanski nacionalisti po mom mišljenju. Dosta ih gotivim i prilično su moji po ideologiji.:ok::lol:
Neguju šmek nekakvih motoklubova i momačkih bratstava. U suštini oni su ti pandan feministkinjama i promovišu muški mačoizam i samo su momci koji piju pivo i razgovaraju.
Nisu kao tvoja Antifa koja želi da podigne revoluciju i uništi kapitalizam. Proud Boys samo piju pivo i razgovaraju u kafani u suštini.
Idu i da se tuku kao navijači to da, ali s obzirom šta su Antife i BLM napravili imaju pun legitimitet i to isti onaj koji zahteva Antifa, a to je da se nacistima treba supotstaviti na ulici. Samo što to Antifa ne radi već je Antifa nacistička po meni, a Proud Boys radi njen posao u suštini.

A i po US Constitution Proud Boys ne samo da imaju pravo da postoje već imaju pravo i da budu milicija i da nose oružje i to ORGANIZOVANO.;)

MAGE su obični ljudi opčinjeni Trampom, ne znam koliko pratiš TW, ali sada kukaju dosta za Trampom i nose njegove slike u profilnim.:lol:

Qanon su psihotični teoretičari zavera...

Ти ПБ су исто што и Хитлерјугенд или ККК. Не заваравај се.

Ти ПБ су исто што и Хитлерјугенд или ККК. Не заваравај се.

Да, то нису баш нека фина господа.

Ако једине стегоноше западне цивилизације треба да буду неки тетовирани шлосери онда смо већ изгубили. А нећемо изгубити никад.

Да, то нису баш нека фина господа.

Ако једине стегоноше западне цивилизације треба да буду неки тетовирани шлосери онда смо већ изгубили. А нећемо изгубити никад.

Нравно да не могу одмах да кажу "Ми смо смеће", него морају да кажу "Ма ми смо бре западна цивилизација, мои ти, веруи нам".

На обећање "Исушивања мочваре", "ругања естаблишменту", "доношења нових промена" су се упецали многи пре 5 година- укључујући и мене. Наравно, рабидна мизогинија, дубиозни коментари и јефтини популизам (Зид) је требало одмах да буду dead giveaways, али добро.

Међутим, јасно је коју је клијентелу Трамп активирао, не само у САД већ и у свету- губитнике, мрзитеље, екстремисте. Од идиота у политици као што је Болсонаро, преко Брексит екипе у УК, АфД-а и Пегиде у Немачкој (који су део истог социјалног проблема), све до Штрахеа или Ле Пен. Јасно је да су њихови крајњи циљеви-власт по сваку цену, изграђена на параноји и мржњи.

То је постало најочитије пред крај.

Neko je ranije postavio ovaj klip, pa sam ga odgledao. Ne znam li je Mila pravi Qanon, ali svako predstavlja pokusaj altrenativnog objasnjenja sveta.
Izgleda da je njena glavna motivacija protivljenje vakcinaciji, ali onda se prica siri, pa se dodaje borba protiv zilh kompanija, FED pljackanje, Gejts ce pomoriti svet, ali sa njenim shvatanjem Alex Jones-a i drugih prijatelja koje ima u SAD.

Иначе, кул ми је та могућност интерне рефлексије од тачно Нула код америчких конзервативаца.

Дакле, ради се о људима који (ако изоставимо прве векове где је све било хаотично), су организовано извршили инвазију на индијанске земље, староседеоце те територије побили и стрпали у пустињу, побили животиње, изградили ту железници која је, хајде, ипак била неки прогрес тада, а онда су подигли Библију, и нон стоп цитирају Библију и злостављају нас све својом Библијом, а из светоназора им је одсутан у потпуности било какав вид хуманизма, човекољубља или емпатије. За њих је та Библија у ствари симбол своје прошлости којој се клањају као божанству.

И да би очували систем и друштвени поредак који је немогуће очувати, јер друштво је живо и мења се, сви ти велики Хришћани и породични људи, на пример тај Мајк Пенс, су за свог месију изабрали курвара, сводника, плејбоја и лопужу, само зато што су у његовом лудилу видели довољну снагу да заустави друштвене промене које њима не одговарају, а које су ионако дугорочну незаустављиве.

Зато су ти људи обичне опортунистичке нуле. И то је ок, али је глупо што они глуме неке моралне громаде.

А да се вратим на интерну рефлексију- гомила њих уопште није свесна ничега од тога.

Neko je ranije postavio ovaj klip, pa sam ga odgledao. Ne znam li je Mila pravi Qanon, ali svako predstavlja pokusaj altrenativnog objasnjenja sveta.
Izgleda da je njena glavna motivacija protivljenje vakcinaciji, ali onda se prica siri, pa se dodaje borba protiv zilh kompanija, FED pljackanje, Gejts ce pomoriti svet, ali sa njenim shvatanjem Alex Jones-a i drugih prijatelja koje ima u SAD.
Aleks Džouns ti je neka vrsta preteče Qanona. Taj je ispaljivao 10 teorija zavera na dan i onda ih sve spajao u jednu.

Kod nas su preteče Miroljub Petrović sa pričama o podeli na masone i jezuite i Nikola Aleksić sa kemtrejls teorijom koje su onda objedinjene na ludačkom kanalu Balkan Info.

Antivakserstvo je na kraju kulminacija svega zajedno sa izbornom kradjom u USA na koju se kače ko muve Lučić, Mila, Nogo, Dr Jovana i Qanon družina i onda je samo nadogradjuju sa još teorija.

Na sve to se prima sve veći broj ljudi. Likova kao Proud Boys je uvek bilo, to su bande i navijačke grupe. Ali Qanon će ti biti obeležje ludila 21 veka.

Poslednja izmena:
Никакве користи од трампа ни од звери бајдена Срби на Балкану нису имали нити ће имати. Да је хтео Трамп могао је направити огромну штету шиптарима на Косову, дати Србима део Косова итд. Само пар лепих безначајних речи од трампа Србима и то је све.

Иначе, кул ми је та могућност интерне рефлексије од тачно Нула код америчких конзервативаца.

Дакле, ради се о људима који (ако изоставимо прве векове где је све било хаотично), су организовано извршили инвазију на индијанске земље, староседеоце те територије побили и стрпали у пустињу, побили животиње, изградили ту железници која је, хајде, ипак била неки прогрес тада, а онда су подигли Библију, и нон стоп цитирају Библију и злостављају нас све својом Библијом, а из светоназора им је одсутан у потпуности било какав вид хуманизма, човекољубља или емпатије. За њих је та Библија у ствари симбол своје прошлости којој се клањају као божанству.

Па добро,то је ипак кул.

Замисли да је данас Америка и даље у власништву неких голих Шошона. Уместо овога што су сад, и што су бар цео задњи век, а то је један од парагона западне цивилизације, били би оно што су били до тад, а то је ћутање, дивљаштво и мркли мрак. Немогуће је бити на страни Шошона а против САД на исти начин на који је немогуће бити против империјалне Кине а за некакве Татаре.

Шошони су жртве своје неспремности да прихвате промене :(

Никакве користи од трампа ни од звери бајдена Срби на Балкану нису имали нити ће имати. Да је хтео Трамп могао је направити огромну штету шиптарима на Косову, дати Србима део Косова итд. Само пар лепих безначајних речи од трампа Србима и то је све.

Да али кога заболе уво за то.

Мораш да схватиш да су Срби споредна тема, и да је одговор на "а где смо ту ми?" обично "нигде".

Да али кога заболе уво за то.

Мораш да схватиш да су Срби споредна тема, и да је одговор на "а где смо ту ми?" обично "нигде".
Хрвати као нису споредна тема:okok:. Патетично, Хрватска од Америке добија бесплатно ракете да уништи Србију и Републику Српску, док Русија исто то бих могла учинити Србији али неће. Русија је п'оклета и све најцрње заслужује, само у првом светском рату су помогли како треба, у другом само мали део Србије ослободили. Усташком манијаку туђману дали ордење, огромну количину адекватног оружја испоручили почетком 90их хрватима (и то још хрвати нису платили)да што више Срба убија. Јерменију су сада издали. Путин је Израелски председник а не Руски,више од годину дана свим могућим снагама спречава да испоручи адекватан пво Руској бази у Сирији, тек после великих притисака Руске војске сад шаље део пво.

Источној Украјини ништа није испоручио од адекватног оружја, гађају их из Кијева фашисти геноцидни како хоће. П'оклет је Путин и Руска власт. Ни Руски народ у већини није много бољи.

Aleks Džouns ti je neka vrsta preteče Qanona. Taj je ispaljivao 10 teorija zavera na dan i onda ih sve spajao u jednu.

Kod nas su preteče Miroljub Petrović sa pričama o podeli na masone i jezuite i Nikola Aleksić sa kemtrejls teorijom koje su onda objedinjene na ludačkom kanalu Balkan Info.

Antivakserstvo je na kraju kulminacija svega zajedno sa izbornom kradjom u USA na koju se kače ko muve Lučić, Mila, Nogo, Dr Jovana i Qanon družina i onda je samo nadogradjuju sa još teorija.

Na sve to se prima sve veći broj ljudi. Likova kao Proud Boys je uvek bilo, to su bande i navijačke grupe. Ali Qanon će ti biti obeležje ludila 21 veka.
Imamo mi i neku nasu liniju razvoja teorija zavere, koja meni nije dovoljno poznata, ali dosta se vrti oko Nikole Tesle i kombinacije magije i nauke. Za vreme i posle rata, to je propagirao Spasoje Vlajic, kao nasu odbranu od magijskog napada Zapada.

Moderni razvoj pratim sporadicno, ali postoji pokusaj spajanja vise teorija.

Неинтересантно.

Ово није тема за те балканске тлапње. Кога брига?
Итекако је тема, брига је онога ко види како се штити савезник, хрвати бесплатно ракете од Америке за уништење Србије и Републике Српске а од п'оклете Руске власти ништа.

nekako mi sve ovo lici na hemacku 1933 i bajdenu i hilari i nensi samo fale brkovi

nancy-pelosi-ap-19003739223282.jpg
nancy-pelosi-ap-19003739223282.jpg

Zapravo je MAGA teroristička grupa.

Kao što smo videli iz vašeg veranja po verandama kad je Putin izgubio izbore zauvek.

Када је Јулије Цезар, прешавши Рубикон и запосевши Рим на челу својих легија, отишао у римску ризницу, тамо му се на вратима испречио народни трибун, Метелус, који га је прекорио због кршења закона.

Цезар је запретио да ће га пробости мачем, рекавши му "далеко је већи замор ово што ти сада говорим него да те убијем." "Оружје и закони," додао је, "не слажу се добро."

Испоставило се, међутим, да је Гај Јулије Цезар ипак једно, а фигуративне и дословне рогоње нешто сасвим, сасвим друго :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back