Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jesu i nisu, bas kao i ovi Americki izbori.
Najbitniji su za Ameriku i amerikance.

Iz ove njihove podele najvise ce da profitira Kina koja ce "zapadu" sa kamatom naplatiti sve ono iz zadnjih nekoliko vekova.
Nisu bitni za svetsku politiku, bitni su za Amerikance, a Kina ce da profitira? :think:

Ko sta god mislio o SAD, ona diktira kulturne i politicke trendove. Velike promene u vodjenju SAD se neminovno osete svuda u svetu.

merlin_152975970_0cb0cfce-ad1f-4a8c-a736-88bf62722095-superJumbo.jpg

Nisu bitni za svetsku politiku, bitni su za Amerikance, a Kina ce da profitira? :think:

Ko sta god mislio o SAD, ona diktira kulturne i politicke trendove. Velike promene u vodjenju SAD se neminovno osete svuda u svetu.
Zato sam rekao "i jesu i nisu", sto znaci kako za sta, ali su najbitniji za njih licno.

To sto kazes vazilo je nekad, a danas sve manje i manje sto znaci da je njihova "meka moc" u opadanju.
Mi to vise mislimo/osetimo jer smo deo zapadnog sveta, a siguran sam da je to dosta manje primetno u ostatku planete. Bollywood je npr. preyebao (da se tako izrazim) Hollywood u svakom segmentu.

Vi ovde pricate o nekom ratu "suverenisti vs globalisti" a Kinezi su najveci suverenisti na svetu i trenutno malo je reci siluju globalisticki zapad.
Postoji razlika izmedju globalizma i globalizacije.

@Nosferatu___2 šta kažeš za moj avatar?
Dao si mi inspiraciju, Molder koji je našao šilo-iglu koju koristi zlobni 👽 hunter.
U skladu sa strahovima teoreticmara zavera.

Одлично.

Молдер и Роштилд су муљали са ванземаљским фетусом испод Пентагона и тако је настао Ковид.

Чак и Пелоси су нешто као Молдер и Скали у 60. сезони Досијеа Икс, а Бајден је Директор Скинер.

Zato sam rekao "i jesu i nisu", sto znaci kako za sta, ali su najbitniji za njih licno.

To sto kazes vazilo je nekad, a danas sve manje i manje sto znaci da je njihova "meka moc" u opadanju.
Mi to vise mislimo/osetimo jer smo deo zapadnog sveta, a siguran sam da je to dosta manje primetno u ostatku planete. Bollywood je npr. preyebao (da se tako izrazim) Hollywood u svakom segmentu.

Vi ovde pricate o nekom ratu "suverenisti vs globalisti" a Kinezi su najveci suverenisti na svetu i trenutno malo je reci siluju globalisticki zapad.
Postoji razlika izmedju globalizma i globalizacije.
Vidi, sama pojava Trampa je oblikovala tvoje vidjenje sveta, iskazano u ovom postu, sada ce dolazak Bajdena opet promeniti tvoje vidjenje sveta.
To tako funkcionise, jer SAD i dalje diktira igru.

Vidi, sama pojava Trampa je oblikovala tvoje vidjenje sveta, iskazano u ovom postu, sada ce dolazak Bajdena opet promeniti tvoje vidjenje sveta.
To tako funkcionise, jer SAD i dalje diktira igru.

Ekonomija diktira "vidjenje sveta", a tu su Kinezi preuzeli palicu od Amera.
Da li ce Ameri mirno sedeti sa strane i gledati to, nebi ti znao reci.
Znam samo da im ova podela unutar drzave nece pomoci, sto dodatno pogoduje Kini.

Ako ekonomija diktira, SAD, EU i VB su vise od 2x vece od Kine, prica zavrsena,
Sta je EU ? Jel se to jede :lol: ... totalno nebitna kategorija u kojoj svaka drzava suvereno pregovara i posluje sa Kinom. Isto vazi i za VB.
SAD su bile jedina drzava koja je mogla da im parira ali se zarad korporacijskog bogacenja samosahranila izvozom proizvodnje i tehnologije u Kinu zadnjih decenija.
Posle "korone" sve koje si nabrojao su pretrpeli ogromne dodatne gubitke u ekonomiji za razliku od Kine koja i dalje nastavlja da raste.
Kinezi su ih vec podelili, a 1 na 1 nemaju sanse protiv Kineza.
Bice interesantno u sledecih 10ak godina kad ce racuni stici na naplatu.

Sta je EU ? Jel se to jede :lol: ... totalno nebitna kategorija u kojoj svaka drzava suvereno pregovara i posluje sa Kinom. Isto vazi i za VB.
SAD su bile jedina drzava koja je mogla da im parira ali se zarad korporacijskog bogacenja samosahranila izvozom proizvodnje i tehnologije u Kinu zadnjih decenija.
Posle "korone" sve koje si nabrojao su pretrpeli ogromne dodatne gubitke u ekonomiji za razliku od Kine koja i dalje nastavlja da raste.
Kinezi su ih vec podelili, a 1 na 1 nemaju sanse protiv Kineza.
Bice interesantno u sledecih 10ak godina kad ce racuni stici na naplatu.
Vidi, ponavljas ono sto ti pricam od pocetka. Ne mogu da se ponavljam deset puta.

Tramp je promenio politiku SAD i to je dovelo do jaza i cak odredjenog sukoba izmedju SAD i EU.
Bajden ce verovatno imati drugaciju politiku i bice vece koordinacije izmedju SAD, EU i VB.

EU kolektivno saradjuje sa Kinom i pomalo iznenadjujuce, pocinje da diktira svetske trgovinske standarde, jer je najvece ekonomsko trziste.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back