Politička situacija u SAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tramp se inače sada nalazi u Texasu i priča nešto o granici, migrantima i zidu...
Bukvalno je pobegao iz Vašingtona, a Melanija ostala sama u Beloj Kući.:lol:
Evo kad bi Vojska na Jugu i posebno u Texasu ili Nju Meksiku stala na stranu Trampa onda bi mogla da počne repriza Sever-Jug.:lol:
Inače mislim da je pobegao iz Vašingtona jer su nameravali da ga uhapse i stave makar u kućni pritvor i plašio se toga.
Tramp je u Texasu, a Texas je bio jedan od 17 zemalja koje su podržale njegovu priču o krađi izbora.
Daje izjave iz vojne baze Alamo koja je valjda jedna od najvećih baza ako se dobro sećam.
Eto zanimljivih stvari...

ti se jos nisi odlucio za koga ces
p.s, pobedili su i milosevic i tramp z:D
Ja sam za Rend Pola i Crvenokosu i tu libertarijansku ekipicu.
Oni su sada srcem uz Trampa, a već za 5-6 godina kada bi potpuno preuzeo vlast bi ga mrzeli ko nešto najgore jer bi bio isti ko SNS.
Mi libertarijanci smo ti totalni otpadnici što se toga tiče.
Država uvek teži da poveća svoju vlast, a jedini pokret koji teži ka smanjenju vlasti su libertarijanci zato će uvek biti omraženi u državnim krugovima.

Bolje onda da naucite da lobirate a ne da navijate, od navijanja nema vajde.
Pitanje je bilo upuceno srbima, koji se nesto kao natezu oko DT i JB a ne znaju ni sebi da izaberu kod kuce.
Pogotovu zato sto su izbori zavrseni i poznat je sledeci predsednik za kojeg se ne zna ni koliko ce biti Americi naklonjen a kamoli Srbiji.
Ja kao magacioner mogu samo da lobiram kod dostavljača da nam manje oštećene robe stiže ili manje greške u narudžbinama. Do tada ću za predsednika SAD da navijam.

A preživeću i dementnog fosila, ali mi je u slučaju nastavka Klinton i Obama administracije onda odgovara da se te SAD oslabe (tj. sukob unutar SAD nekog tipa). Mada je po meni za Srb. najbolji ishod bio Tramp, isto kao što mi general Mekenzi sa tvog avatara bolji od npr. Vesli Klarka.

Narod koji prodaje glas za litar ulja i kilo makarona je beznadezan slucaj. Lobiranje je za njih astrofizika.
ti ne razumes da ne mozes da lobiras kod nekoga
kome se interesi ne poklapaju sa tvojima,
ili poklapaju,
zavisi kako gledas,
kaze vucic-evo ti par miliona, vrati nam kosovo,
a klinton i bajden kazu,
serem ti se na tvojih par miliona, kad ja na tvom kosovu zaradjujem par hiljada miliona,
znaci, kosovo treba nama

Ja kao magacioner mogu samo da lobiram kod dostavljača da nam manje oštećene robe stiže ili manje greške u narudžbinama. Do tada ću za predsednika SAD da navijam.

A preživeću i dementnog fosila, ali mi je u slučaju nastavka Klinton i Obama administracije onda odgovara da se te SAD oslabe (tj. sukob unutar SAD nekog tipa). Mada je po meni za Srb. najbolji ishod bio Tramp, isto kao što mi general Mekenzi sa tvog avatara bolji od npr. Vesli Klarka.
Gen. Mekenzi je bolji od Gen. Perisica, Kadijevica, Adzica i gomile tzv. srpskih sfrj generala. Poredjenje sa Klarkom bi se moglo nazvati i uvredom. :lol:

Papa je lider Amerike, ima i predsednika i 6/8 na SCOTUSu. Sad ce da uveze jos 50mil latinosa i zavrsio je pos'o.

e sad ti nama kazi kako bi ti tacno lobirao,
sta bi kome tacno rekao, trazio i dao
siptar moze da lobira, jer njemu treba samo slobodan put droge kroz kosovo,
ne zna taj da kopa rudu i pravi energiju,
to ce za uzvrat pokloniti amerima
Ne radim ja za dz. a lobiranje i analiza je ozbiljan posao.
Hebe mi se i za srpske glasace i njihovog predsednika, neka ih on vodi gde mu volja, sami su ga birali.
Srbija je mini-sengen liga, sa Albanijom, svaka dalja diskusija o bilo kakvim ozbiljnim planovima se tu zavrsava.

Od ? Napisao sam od 2.Sv.rata kada su SAD izasle iz izolacionisticke doktirne.Da ,SAD su se drzale izolacionisticki,zapravo monrovove doktrine, gde su smatrale sve tri Amerike svojom interesnom zonom kao i citav Karibik.Narocito do 1.Sv.rata ,izmedju dva rata nisu se previse globalno eksponirali.Primer toga ti je uzdrzavanje od ulaska u 2.Sv.rat sve do trentuka dok same nisu napadnute.
Kako je to Kenedi globalno uticao,davanjem sloboda crnoj populaciji ? Kenedi je bio proizvod pop kulture i nista vise od toga.Ostavio je traga u samoj SAD po pitanju gradjanskih sloboda,ali to nema veze sa ostatkom sveta narocito Evropom.Stavise,da je na mestu Kenedija bio neki rigidniji republikanac,ispeglao bi Kubu u roku odmah i smestio Kastra u istorijsko poglavlje "Tamo nesto je pokusao"
Tri najvaznija predsednika u drugoj polovini dvadesetog veka su Dvajt Ajzenhaur ,koji je spasio zapadnu Evropu od daljeg sirenja komunizma i zaustavo Sovjete u Koreji.Nikson koji je okoncao rat u Vijetnamu spasivsi obraz amerikancima i povezao je Kinu sa SAD.Regan koji je zakovao poslednji ekser u UdSSR Sanduk.Gle cuda,sva trojica republikanci.
Cini mi sa da forumski (euro)krem nema saznanja iz kojih partija su dolazili americki predsednici, a daje sebi slobodu da pljuje po republikancima :lol:
Ok, vratio sam se nazad, pogresno sam razumeo tvoju prvu poruku.

Kenedi. Njegova odluka da uvede promene u gradjanska prava je otvorilo vrata za dalje promene unutrasnjih odnosa i talas zahteva za postovanjem prava manjina sirom sveta, posebno nakon kraja Hladnog rata, a zanimljiva je i u sadasnjem kontekstu, jer je Tramp reakcija na crnog predsednika.
Izbegao je nuklearni rat i uspostavio novi nacin resavanja potencijalnog nuklearnog sukoba.
Pokrenuo je trku za Mesec i pobeda u toj trci je bitno podigla imidz SAD i pokrenula ostale zemlju u teznji da osvoje svemir. I osnova je danasnje svemirske trke u SAD.

Sasvim je ok sto imas pristrasan stav i ne uzimas ozbiljno doprinos demokrata, jer time impliciras da postoji promena sa izborima. Iz tvog ugla, demokrate lose, republikanci dobro.

Tramp je srozao ugled svoje partije, a nije da mu drugi nisu pomogli.

Ok, vratio sam se nazad, pogresno sam razumeo tvoju prvu poruku.

Kenedi. Njegova odluka da uvede promene u gradjanska prava je otvorilo vrata za dalje promene unutrasnjih odnosa i talas zahteva za postovanjem prava manjina sirom sveta, posebno nakon kraja Hladnog rata, a zanimljiva je i u sadasnjem kontekstu, jer je Tramp reakcija na crnog predsednika.
Izbegao je nuklearni rat i uspostavio novi nacin resavanja potencijalnog nuklearnog sukoba.
Pokrenuo je trku za Mesec i pobeda u toj trci je bitno podigla imidz SAD i pokrenula ostale zemlju u teznji da osvoje svemir. I osnova je danasnje svemirske trke u SAD.

Sasvim je ok sto imas pristrasan stav i ne uzimas ozbiljno doprinos demokrata, jer time impliciras da postoji promena sa izborima. Iz tvog ugla, demokrate lose, republikanci dobro.

Tramp je srozao ugled svoje partije, a nije da mu drugi nisu pomogli.
Nije on pokrenuo nikakvu trku za svemir ,nego su SAD bile u gubitnickoj poziciji.Prvi satelit sovjetski,prvi atronaut sovjetski .Trka za Mesec je bilo pitanje ugleda nakon silnih tehnoloskih poraza
Nisam ja pristrasan nego samo objektivan,a vama kada se saspe istina u lice odmah potezete sa etiketiranjem
Inace za jedno si u pravu, trendove namecu SAD,a ovo sta se trenutno desava u SAD je trend koji je poceo devedesetih.Naime,ne postoje vise politicari starog kova koji ce preuzeti na sebe teske odluke.Od Klintona na ovamo sve su to neke karikature ,zvezde rijalitija, sa iznimkom Grma mladjeg koji je delovao prilicno retardirano bez D.Cejnija. Narocito su demokrate tragikomicne kojima samo nedostaje da ih uvrste u nominaciju pri dodeli MTV Awards.Od kada su pocetkom devedesetih gay lobi usli u politiku i medije, u politici je isplivao najveci populisticki olos.To se pre svega odnosi na ove demokrate koji nam silom namecu "vrednosti".Vhunac tog medijskog promovisanja je dodela Nobela Obami kao zlatnom decku novog talasa.
Kolika je gay populacija 1%-2%,zasto ih onda ima toliko u estabilsmentu i medijima?Cenis da je Brnabic premijerka zato sto je elokventna i krese bolju ribu od nje same ili je pozeljno da Srbija bude moderna ?Kada vam se takve stvari spomenu odmah budes proglasen belom svinjom ,rasistom sovinistom i da ne volis Kamalu Haris :( I Onda kada se sredovecni Amerikanac priseti vremena iz osamdesetih i pocetka devedesetih ,sa ovim sta mu danas demokrate namecu,pa normalno da je u stanju crvenog alarma,moi ti
Tramp je klovn,ali nije on srozao ugled stranke,nego je prag tolerancije odavno spusten, pa zato od Busa starijeg ti vise nemas pravog americkog predsednika da lici na osobu doraslu funkciju koju obavlja
Vi ste samo uspesan produkt medijske politike koja se sprovodi poslednje tri decenije,zato se przite na multi kulti njesra moi ti

I Hitler ti je bio teoretičar zavera, osim što je bio socijalista...:plez:
I širio je teorije zavere kako se sve Jevreji pitaju, da drže banke i novine. To slično govore i Trampove MAGE, kako Jevreji drže medije, čak neki govore i da su im Jevreji napravili 11 septembar kako bi ratovali za njih. Nedavno sam pročitao kako pišu ispod videa o zabijanju aviona u zgrade kako su taj dan Jevreji igrali po ulicama Njujorka. Zatim kada pogledaš snimke Šarlotsvila 2017 kada idu sa onim bakljama viču Jevreji nas neće zameniti. Izašao je podatak da od kada je Tramp predsednik antisemitizam se pojačao jer ga vide kao borca protiv Soroša. Inače tu ima kontradiktornosti jer Tramp je jako blizak sa Izraelom i zet mu je Jevrejin ali to ne menja činjenicu da medju njegovim fanovima ima antisemita.

Malo neobične stvari se dešavaju sada.
Vojska je valjda poslala memorandum gde podržava Bajdena kao novog predsednika, ali to nije učinjeno sa zvaničnog sajta kako mnogi kažu već sa sajta jednog vojnog instituta.

Evo punog teksta

Message from Joint Chiefs on U.S. Capitol Riot

January 12, 2021 5:19 PM
The following is the Jan. 12, 2021 message to U.S. troops from the Joint Chiefs of Staff.
MEMORANDUM FOR THE JOINT FORCE
SUBJECT: MESSAGE TO THE JOINT FORCE
The American people have trusted the Armed Forces of the United States to protect them and our Constitution for almost 250 years. As we have done throughout our history, the U.S. military will obey lawful orders from civilian leadership, support civil authorities to protect lives and property, ensure public safety in accordance with the law, and remain fully committed to protecting and defending the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic.
The violent riot in Washington, D.C. on January 6, 2021 was a direct assault on the U.S. Congress, the Capitol building, and our Constitutional process. We mourn the deaths of the two Capitol policemen and others connected to these unprecedented events.
We witnessed actions inside the Capitol building that were inconsistent with the rule of law. The rights of freedom of speech and assembly do not give anyone the right to resort to violence, sedition and insurrection.
As Service Members, we must embody the values and ideals of the Nation. We support and defend the Constitution. Any act to disrupt the Constitutional process is not only against our traditions, values, and oath; it is against the law.
On January 20, 2021, in accordance with the Constitution, confirmed by the states and the courts, and certified by Congress, President-elect Biden will be inaugurated and will become our 46th Commander in Chief.
To our men and women deployed and at home, safeguarding our country-stay ready, keep your eyes on the horizon, and remain focused on the mission. We honor your continued service in defense of every American.
[signed]
Mark A. Milley
General, U.S. Army
Chairman of the Joint Chiefs of Staff
John E. Hyten
General, U.S. Air Force
Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff
James C. McConville
General, U.S. Army
Chief of Staff of the Army
David H. Berger
General, U.S. Marine Corps
Commandant of the Marine Corps
Michael M. Gilday
Admiral, U.S. Navy
Chief of Naval Operations
Charles Q. Brown, Jr.
General, U.S. Air Force
Chief of Staff of the Air Force
John W. Raymond
General, U.S. Space Force
Chief of Space Operations
Daniel R. Hokanson
General, U.S. Army
Chief of the National Guard Bureau

I širio je teorije zavere kako se sve Jevreji pitaju, da drže banke i novine. To slično govore i Trampove MAGE, kako Jevreji drže medije, čak neki govore i da su im Jevreji napravili 11 septembar kako bi ratovali za njih. Nedavno sam pročitao kako pišu ispod videa o zabijanju aviona u zgrade kako su taj dan Jevreji igrali po ulicama Njujorka. Zatim kada pogledaš snimke Šarlotsvila 2017 kada idu sa onim bakljama viču Jevreji nas neće zameniti. Izašao je podatak da od kada je Tramp predsednik antisemitizam se pojačao jer ga vide kao borca protiv Soroša. Inače tu ima kontradiktornosti jer Tramp je jako blizak sa Izraelom i zet mu je Jevrejin ali to ne menja činjenicu da medju njegovim fanovima ima antisemita.
Pa ne znam pravo da ti kažem, ti Alex Jones ljudi bi trebali da su neka margina.
Znači da je Tramp postavio Alex Jones ljude na mesta nekakvih sekretara kao što Bajden postavlja neku crnkinju ludaču koja priča kako crnci imaju bolje gene od belaca i ostalih onda...
Mislim, većina naroda odradi posao i pije pivo i gleda TV i čačka internet.
Ti Qanon teoretičari zavera su baš margina.

Ali drugo je kad se Critical Race Theory i slična sranja sa top univerziteta guraju u mejnstrim i uvode kao udžbenici tokom obučavanja Vojske i Policije.
I kada se te teorije o Gender & Sex, LGBTQ+ i ostala sranja uvode u mejnstrim toliko agresivno preko svake mere i nije problem u emancipaciji LGBTQ+ već u preuzimanju cele kulture.
Samo se o njima priča - ako počneš da pričaš o porodičnim vrednostima i konzerativizmu odmah postaješ Alt-Right. Tako je u USA sada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back