Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ugodan boravak u hotelu bez ijedne zvezdice uz pesmu
' zatvorski dani teku, cekam posetu neku, bio momak - delija, sada sapun i celija '

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/634139/cadjenovic-doveden-na-saslusanje

5455645_viber-image-20221209-120539537_ff.jpg

On je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je Radonjić.

:maramica::maramica::maramica:

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u Otvoreni Balkan​

Vlada Dritana Abazovića koja se nalazi u tehničkom mandatu u narednih 15 dana trebalo bi da donese odluku o ulasku Crne Gore u Otvoreni Balkan i pored negativne analize Ministarstva evropskih poslova kao i protivljenja većine u parlamentu, saznaje Pobjeda.

Pobjeda piše pozivajući se na neimenovane izvore bliska samom vrhu Vlade, navodi da je pristupanje Crne Gore Otvorenom Balkanu već “završena stvar”.

Za tu odluku premijer je obezbijedio podršku komesara za proširenje Olivera Varheljija, ali i djelovi američke administracije, predvođeni Gabrijelom Eskobarom su naglasili da nemaju ništa protiv, ističu izvori tog lista, blizak vrhu izvršne vlasti – ukoliko je to odluka koju bi podržala većina u crnogorskom parlamentu.

52520410141_57551b0ba8_k-1000x555.jpg

https://www.cdm.me/politika/abazovic-priprema-odluku-o-ulasku-crne-gore-u-otvoreni-balkan/

Tako krupnu odluku u tehničkom mandatu?

Svašta... :roll:

Tako krupnu odluku u tehničkom mandatu?

Svašta... :roll:
I to je Drile zamislio da je usvoji samo na Vladi u tehničkom mandatu kojoj nedostaje trećina ministara, bez ratifikacije u Skupštini, na šta inače Ustav obavezuje. Taj čovjek je definitivno nečim krupnim ucijenjen od strane Vučića. Razumijem da je uz njega, to je legitiman politički stav. Ali da gazi Ustav, zakone i zdravu logiku u krajnje polarizovanoj zemlji da bi izvršio gazdin nalog, to ne mogu da shvatim bez da je nečim baš krupnim ucijenjen.

I to je Drile zamislio da je usvoji samo na Vladi u tehničkom mandatu kojoj nedostaje trećina ministara, bez ratifikacije u Skupštini, na šta inače Ustav obavezuje. Taj čovjek je definitivno nečim krupnim ucijenjen od strane Vučića. Razumijem da je uz njega, to je legitiman politički stav. Ali da gazi Ustav, zakone i zdravu logiku u krajnje polarizovanoj zemlji da bi izvršio gazdin nalog, to ne mogu da shvatim bez da je nečim baš krupnim ucijenjen.

Ne znam da li bi ovako nešto bilo protivzakonito tj. protivustavno; ja sam govorio o nekim fundamentalnim principima legitimiteta za donošenje odluka.

https://www.vijesti.me/vijesti/poli...ri-da-slijede-preporuke-venecijanske-komisije

Pisonero: Politički lideri da slijede preporuke Venecijanske komisije​

Evropska unija pozvala političke aktere u Crnoj Gori da daju prioritet postizanju konsenzusa i imenovanju članova Ustavnog suda

I kazu CG nezavisna drzava :D Prdnuti ne smiju od ambasada i od raznih Pisonero :lol:

Pa to je sasvim normalno za tako sitnu državu. Skoro polovina čitave zemlje stane u Opštinu Novi Beograd; šta se čudiš.

Ne, to nije normalno. To je u suštoj suprotnosti od normalnog.

Da li bi tako rekao da slušaju srpsku ambasadu?

Apsolutno jeste i naravno da bih (mnogi je i slušaju).

Čak i u Srbiji, svi se trčkaraju po stranim ambasadama, uključujući čak i Vučića, samo to kriju ili predstavljaju na drugačiji način (kroz vanredne sednice, lavovske borbe i slično).

Apsolutno jeste i naravno da bih (mnogi je i slušaju).

Čak i u Srbiji, svi se trčkaraju po stranim ambasadama, uključujući čak i Vučića, samo to kriju ili predstavljaju na drugačiji način (kroz vanredne sednice, lavovske borbe i slično).
Ne to nije normalno. Možda je to praksa da se tako radi, ali to je kao da kažeš da je normalno voziti kroz crveno jer mnogi tako rade.

Međunarodni odnosi treba da počivaju na ravnopravnosti. Jasno je meni da ti hoćeš da kažeš da je to uobičajeno, ali nije normalno. Totalno je nenormalno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back