Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je li?

Ja mislim da nije, tj. da je u tom bloku za sada suđeno da DF bude glavni.

Možda se promeni i dođe do oporavka demokrata i još ne znamo kako će Krivokapić doći, ali za sada mi ne deluje da postoje jake šanse za to.
Koji je to "blok"? Sem sto se obe partije bore protiv DPS-a one (Demokrate i DF) nemaju ama bas nista zajednicko.

Poslednja izmena:
Iznogud, u strahu, tvrdi da je Becic desnica!
Ahhh, prevazisao Draginju u nekorektnom izricaju, ali bas ?
Pa u odnosu na njega i jeste na desnom spektru .
Nemojmo zaboraviti , da je Bečić svojevremeno bio lider desne frakcije SNP-a
Uglavnom to je centar do desnog centra .

https://mysite.info/most-visited-websites/by-visitors-country/montenegro/

Šta je ovo krv ti hebem, srpski sajtovi dominiraju u CG, ni jedan montenegrinski, ustaški, auuu, ovo nisam očekivao.

Nije ti čudo što se "hrabre" komite, belvederski mučenici i junaci, toliko plaše od novih izbora. ?
Kako pa i dalje su vijesti najčitanije .
A i IN4S je jako štetan mediji , jer promoviše MCP autokefalizam .
Goja je britanski špijun i tzv 6 kolona .

DPS je, ako se sećaš, još u kampanji 2020. godine uvideo ključnu grešku i ponudio pred same izbore ustupke SPC-u, što je ova odbila nazivajući to prekasnim razvojem stvari. Odlazak u rat sa Crkvom bila je najveća greška te partije i da su ranije to uvideli, Milo bi verovatno bio i dan-danas na vlasti.

Promena politike prema Crkvi, ne samo DPS-a, već i samih demokrata, vraćajući se SPC-u ali zalažući se, primera radi, za beloruski model (egzarhat Ruske crkve) nešto je što apsolutno nije nezamislivo, a sve sa ciljem pronalaženja kompromisa i pomirenja naroda u Crnoj Gori.
Tj da se DPS vrati na stare pozicije .

Za Srbe u Crnoj Gori mnogo je opasnija 6 ,od 5 kolone .
To su Srbi koju podržavaju autokefalnost Mcp , dok s druge strane podržavaju ruske interese u Ukrajni .
Mnogo su štetni jer sluđuju i onako sluđene Srbe .
Tu spadaju IN4S,pa razni twiter nalozi (Kentar Volf , Ćelava Mlada , Špiro Seneka .) plaćeni od ko zna koga da dezavuišu srpsku javnost .

Opozocija, a bili bi na vlasti u tom scenariju?
Pa "sadasnja opozicija". Sem toga nemaju nista zajednicko da bi ih svrstali u nekekav blok tj. bilo kakav blok sem "opozicionog".

Imaju dosta toga zajednicko, za pocetak cine vladajucu koaliciju u Niksicu i funcionisu 200 na sat, tako ja mislim da ce biti i na drzavnom nivou posle sledecih izbora.
Sta to Demokrate imaju zajednicko sa DF-om? Dobro ajde, donekle imaju zajednicke crte za PzPom.

Pa imaju lokalnu vlast u Niksicu sa DF-om koja funkcionise dobro. I gde se Srbuje na maks.
Ja pricam o programskim nacelima, ideologiji itd..ne svrstavas stranke po blokovima na osnovu toga da li u nekoj opstini vrse zajedno vlast nego na osnovu istih programskih nacela valjda.
Demokrate i DF u isti blok svrstavaju jedino komite jer je njima svako ko nije ultra protiv Srba Cetnik. Iako su Demokrate osvedocena anti-srpska stranka njima to nije dovoljno pa ih guraju u isti "prosrpski" blok sa DF-om u koji uzgred ne ulazi ni DF jer PzP svakako to nije a NOVA i DNP nisu prosrpske vec nacionalne stranke Srba tj. "srpske" stranke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back