Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DF je glup kao qurac, inace ne bi dali SNP-u 5 mandata na lepe oci da bi ih ovi danas lepo zajebali i nelegalno odlagali lokalne izbore za 6 meseci (treba 49 za to), dok ucenjuju otpustaju Srbe po dubini i ubacuju Montenegrine. Inace gde su protesti, blokade, nema nista. Na kraju ispase Demokrate najvise protiv ove izdaje.
Po meni DF igra tacno kako treba. To sto ova vlada nema legitimitet ne znaci da nema legalitet.

Nema ni legalitet. A DF pravi faulove i faulove, prvo nam podvali Zdravka, da SNP-u 5 mandata da nas ovi sada genocidisu, a od protesta i blokada nista.
Teško mogu protesti neki značajni i blokade kada se ništa značajno ne dešava. Morala bi vlada da povuče neki drastičan potez kao što su to radile Milove vlade pa da ljudi protestuju i blokiraju masovno. Samo formiranje vlade može izvesti članove partije i to je to. Uporediti litije i ranije proteste sa ovim nedavnim protestima oko vlade, nebo i zemlja.

Poslanici nove većine amandmanima će pokušavati da donekle “ispeglaju” nezakonitosti u izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima je predviđeno objedinjavanje lokalnih izbora u više opština, saznaju Vijesti. Iz nevladinog sektora poručili su da je, novim pokušajem odlaganja lokalnih izbora, pređena “crvena linija” i najavljuju inicijative Ustavnom sudu.

Sjednica Skupštine, na kojoj će po hitnom postupku biti razmatran taj predlog, kako bi se odložilo održavanje lokalnih izbora u više opština za 30. oktobar, zakazana je za četvrtak, 5. maj.

Teško mogu protesti neki značajni i blokade kada se ništa značajno ne dešava. Morala bi vlada da povuče neki drastičan potez kao što su to radile Milove vlade pa da ljudi protestuju i blokiraju masovno. Samo formiranje vlade može izvesti članove partije i to je to. Uporediti litije i ranije proteste sa ovim nedavnim protestima oko vlade, nebo i zemlja.

Ja vidim da je taj princip formiranja nestranačke vlasti koju podržavaju određene stranke a koji je postao jedinstven samo za CG, teško proseravanje i ne vodi ničemu. I zbog toga sad gledamo da je čovek koji je sa svojih 5% glasova bio tac na vagi da se formira prošla nemilovska vlast sa Zdravkovićem uz podršku Milovih protivnika sad se okrenuo tom Milu i formirao opet nekakvu nestranačku vlast koju će podržavati Milova partija i naravno da će Milo imati veliki uticaj na tu vlast, a njegovi politički protivnici nikakve. Apsurd.
Protesti treba da budu i da se traže novi izbori.

Pa vidi. Treba da se izjasne kao crnogorci. I ti sutra kada odes u npr Australiju. Ti ce se osecati i biti kao Srbin. Ali vec tvoje dete, unuk, praunuk ako se rode tamo. Onda su to australijanci. Treba da se integrisu u drustvo i postanu deo njega a ne da guslaju o nekakvim precima i prave nered.

Tako i svi oni koji zive u Srbiji a imaju drzavljanstvo Srbije su Srbi. Ok mogu imati neki sentiment prema precima. Ali ako imaju drzavljanstvo Srbije onda su Srbi i trebaju se izjasnjavati tako. Veroispovest, boja koze ili neko poreklo su tu nebitni.

Jedino tako mozes imati mirnu drzavu i da svi budu jednaki i da izbegnes nerede.

Ali kao sto rekoh. Srbi pokusavaju imitirati Ruse. Destabilizacija okolnih drzava, guranje sopstvenog naroda u sukobe s drugima, kreiranje parainstitucija itd....Pustite taj dole narod da postanu Crnogorci i da budu integralni deo te Drzave
Ствар је у томе што ви негирате чињенице да сте Срби као и потурице што негирају да су Срби. Сукобе су почели они који су хтели да се уништи Југославија на штету Срба. Ђукановић је био Србин, сад је усташа.

Ako je neko Crnogorac ne znači automatski da nije Srbin.
Nekad je bilo kad se kaze Crogorac podrzumjevalo se da je to Srbin kao kad kazes Sumadinac
Ali nepijateljska propaganda i tajne sluzbe su zadnjih 30 god odradila svoje i odrodile mnoge crnogorce od srpstva

Novokonponovano crnogorstvo je produkt engleske tajne sluzbe MI6 koja je osnovala Liberalni savez CG preko svojih agenata Slavka Perovica i jos par ljudi sa Cetinja .MI 6 je sve osmislila ,iskoristen je dinasticki sukob za vlast i poiorodicna svadja dve srpske dinastije Petrovica i Karadjordjevica ,unuka i djeda kako bi se manipulisallo ljudima ,govorili im da ih je Srbija okupirala,da je Srbija kriva sto je zatvoren Obod ,sto su propale sve fabrike na Cetinje itd Onda zapadnjaci poceli da stvaraju propagande medije koji su propagirali te narative i trovali propagandom mozgove ljudi ,osnovali su monitor,radio antenu,vijesti itd
Kljucan dogadjaj je bio 1997 kad se Milo sukobio sa Milosevicem i presao na stranu zapada on dobija zadatak da preuzme politiku i nacin djelovanja LSCG

Dan danas crnogorski nacionlisti dizu prste u obliku slova L liberali sto pokazuje da su oni tvorci danasnjeg novokonoponovanog crnogorstva
Komunisti jesu izmislili crbnogorsku naciju 1945 god ali se uopste nisu bavili rasrbljavanjem i crnogorcenjem taj poso je devedesetih zapoceo zapad dividi e impera

Nekad je bilo kad se kaze Crogorac podrzumjevalo se da je to Srbin kao kad kazes Sumadinac
Ali nepijateljska propaganda i tajne sluzbe su zadnjih 30 god odradila svoje i odrodile mnoge crnogorce od srpstva

Novokonponovano crnogorstvo je produkt engleske tajne sluzbe MI6 koja je osnovala Liberalni savez CG preko svojih agenata Slavka Perovica i jos par ljudi sa Cetinja .MI 6 je sve osmislila ,iskoristen je dinasticki sukob za vlast i poiorodicna svadja dve srpske dinastije Petrovica i Karadjordjevica ,unuka i djeda kako bi se manipulisallo ljudima ,govorili im da ih je Srbija okupirala,da je Srbija kriva sto je zatvoren Obod ,sto su propale sve fabrike na Cetinje itd Onda zapadnjaci poceli da stvaraju propagande medije koji su propagirali te narative i trovali propagandom mozgove ljudi ,osnovali su monitor,radio antenu,vijesti itd
Kljucan dogadjaj je bio 1997 kad se Milo sukobio sa Milosevicem i presao na stranu zapada on dobija zadatak da preuzme politiku i nacin djelovanja LSCG

Dan danas crnogorski nacionlisti dizu prste u obliku slova L liberali sto pokazuje da su oni tvorci danasnjeg novokonoponovanog crnogorstva
Komunisti jesu izmislili crbnogorsku naciju 1945 god ali se uopste nisu bavili rasrbljavanjem i crnogorcenjem taj poso je devedesetih zapoceo zapad dividi e impera
upravo je broz bio engleski broz

ne zaboravi da se britanija zalagala za preustrojstvo jugoslavije sredinom tridesetih godina, na njenom platnom spisku je bio pavelic... upravo to preustrojstvo maltene identicno ej ostvario ledeni kumrovcanin menjanjem ustava 1974...

drugo, ova prica oko manjinske vlade je igra amerike, tj zapada, njima vise ne treba kopromitovani milo i nikako ga ne zele na vrhu vlasti zbog toga, jer je ocrnjen, ali zele politiku dps... tak oda je ovo sve nastimano, sa manjinskom vladom gde prakticno dps nece snositi odgovornost ali ce i te kako imati uticaja na vladu svojom podrskom.

to je igra zapada, zato je bio ubacen onaj siptarski isprdak na celu ure, koja je projugoslovenska opcija , ipak ruku na srce sastavljena od pravoslavaca...
to je bila maska...

medjutim onoi sto ne mogu da iskontrolisu ameri je sam narod.
zapadnu igru moze da rasturi narod koji je isa litijama doveo do pada djukanovica.

narod niej slijep kod ociju i uvidja da je ovo samo varka.

reci ce svoje narod, ponovo ujedinjen kao na litijama!!!

Kako nisu , pa Srbi ne pamte po dobrom Veljka Milatovića .
A takav ratvoj događaja je bo moguć , jer je klica posejana još 1919 -te .
Karađorđeviću su trebali pametnije sa Petrovićima .

Kakvi debili ,sami sebe unistili! Nesposobni i nisu da budu vlast. Doduse dobice neke mrvice po opstinama ali ko ih hebe,kad su glupavi. Cim su poceli da pljuju Krivokapica iz DF i i z Bgd bio je to kraj za srpsku opoziciju. Sad da protestvuju nece doci ni 1/3 ljudi. Doduse umro je AMFILOHIJE on je bio glavni tamo ,nema ko sada .

To nema nikakve veze sa nicim, Zapadu je od pocetka bio plan da sruse ovu vladu, putem malog Siptara Dritana, Krivokapicevog brata, kada se ugusi duh litija i prodje neko vreme, sta si ti mislio, gde ti zivis, u nekoj bajci? Nama je Zapad krvni neprijatelj i mi se moramo moliti Bogu da se sto pre raspadne. Pisam se po Zapadu.

Kakvi debili ,sami sebe unistili! Nesposobni i nisu da budu vlast. Doduse dobice neke mrvice po opstinama ali ko ih hebe,kad su glupavi. Cim su poceli da pljuju Krivokapica iz DF i i z Bgd bio je to kraj za srpsku opoziciju. Sad da protestvuju nece doci ni 1/3 ljudi. Doduse umro je AMFILOHIJE on je bio glavni tamo ,nema ko sada .
Mislim da je to proces koji bi se svakako desio. Nakon pada Mila na ključnim izborima sve manje ljudi izlazi na izbore i sve manje protestuje. Nema više nekog autokrate koji daje izjave i nakon toga donosi zakone koji pogadjaju sve Srbe. Postoji nezadovoljstvo oko neprincipijelnih koalicija i odlaganje lokalnih izbora ali to može da iritira članove stranaka a ne šire mase. Mislim da DPS ne može povratiti staru moć niti može DF uzeti neki maksimum kao u vreme litija. Buduće vreme će činiti razne koalicione vlade. U suštini sledi period u CG kao kod nas od 2000 do 2014 gde neće nijedna partija uzeti sama 40% ili preko. Sve će biti od nekog minimuma pa do maksimalno 25%.

To nema nikakve veze sa nicim, Zapadu je od pocetka bio plan da sruse ovu vladu, putem malog Siptara Dritana, Krivokapicevog brata, kada se ugusi duh litija i prodje neko vreme, sta si ti mislio, gde ti zivis, u nekoj bajci? Nama je Zapad krvni neprijatelj i mi se moramo moliti Bogu da se sto pre raspadne. Pisam se po Zapadu.
Kakav zapad pa Vucic je hapsio decu Krivokapicu u Beogradu? Nisam jos provalio kakva je dalavera u pitanju ali sve je tu sumnjivo . Kakvi su to klanovi i interesi u pitanju.

Ma koga boli qurac za njegovu decu, ja ti pricam kako je Abazovic igrac Zapada, Zapad mu je samo naredio i on je oborio vladu.
Moguce ali ne zaboravi da je on srusio Mila Djukanovica.zajedno sa Krivim i Becicem. Bez njega to ne bi bilo moguce. Zapad tu igra pozitivnu ulogu,zeli da skloni kriminace, Uhapsena je ona tuziteljka ,verovatno se sprema i Milu ,citao sam da je elita prebegla u Svajcarsku kod Caneta Subotica. Abazovic ako pocisti klanove dosta od njega .

Moguce ali ne zaboravi da je on srusio Mila Djukanovica.zajedno sa Krivim i Becicem. Bez njega to ne bi bilo moguce. Zapad tu igra pozitivnu ulogu,zeli da skloni kriminace, Uhapsena je ona tuziteljka ,verovatno se sprema i Milu ,citao sam da je elita prebegla u Svajcarsku kod Caneta Subotica. Abazovic ako pocisti klanove dosta od njega .

Zapad je formirao manjinsku vladu koja ima za cilj finalni genocid Srba, tebi ako je to pomocno, onda si autosovinista.

Screenshot_1.jpg

U Sarajevu se pod pojmom Crnogorac podrazumjevalo = Musliman. Jedino se u školskim lektirama kroz Njegoša promovisalo srpstvo. U praksi kad Sarajlija kaže roditelji iz Crne Gore to je Musliman na kub :per:.
Ovu ekipu što danas gledamo oko Cetinja da dižu dva prsta,mogli bi proći pod kategoriju Alijini Srbi :mrgreen:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back