Politička kovanica: "Prodali veru za večeru" - laž ili istina?

Da li biste prodali veru za večeru?

• Da.

• Ne.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Kod naših pravoslavaca i uopšte u srpskoj pravoslavnoj politici kada hoće da nešto kažu o muslimanima, najčešće se upotrebljava kovanica "PRODALI VERU ZA VEČERU", pa me to onako ljudski kao čoveka zainteresovalo, prvo što mi se "večera" čini toliko bedna, da se vera proda za večeru a sa druge strane pitam se kakva je to vera koju bi neko prodao za takvu bednu stvar kao što je večera?

Dalje, u svojoj zainteresovanosti ili znatiželji pokušao sam da utvrdim da li ti ljudi muslimani još u svome karakteru imaju taj običaj "PRODAJE VERE ZA VEČERU", pa sam onako u razgovoru sa nekima im i ponudio "VEČERU ZA VERU", pa sam doživeo da su mi rekli da sam lud i da ne bi svoj islam , svoju veru "PRODALI NI KADA BI CENA BIO SAM ŽIVOT", a kamoli neka bedna večera.

Nakon svega pitam se i pitam komentatore da li su našli koga od tih ljudi "da bi prodao svoju veru ISLAM za večeru"?

Stvarno ne znaš istoriju , da se u Crnoj Gori umiralo od teške gladi . Neki su umirali od gladi neki kupili žito od
Turaka.
...................................................................
Za glad izmedju života i smrti, no neko proda sopstvene dedove i pradedove zarad svoje žene muslimanke , pa mu deca napuste pradedovske vere pa postanu muslimani.
.......
Da li ti znaš nekog takvog da se prodao ?

Ti muslimani su u ratu bukvalno gladovali i nisu prodali veru.
Pred streljačkim strojem kad im se nudio izbor krst ili smrt, nisu prodali svoj islam.

Stvarno ne znaš istoriju , da se u Crnoj Gori umiralo od teške gladi . Neki su umirali od gladi neki kupili žito od
Turaka.
...................................................................
Za glad izmedju života i smrti, no neko proda sopstvene dedove i pradedove zarad svoje žene muslimanke , pa mu deca napuste pradedovske vere pa postanu muslimani.
.......
Da li ti znaš nekog takvog da se prodao ?

Da, ali nije prodao islam, već nešto drugo, drugu veru prodao za islam, islam je prihvatio kao svoju veru. Naravno da znam taj primer.

Pred streljačkim strojem kad im se nudio izbor krst ili smrt, nisu prodali svoj islam.
Ovo komentarisem čisto forumaski kada vidim provokativne teme , niti koga mrzim, nijednu veru nijedan narod ne mrzim .
Biti Pravoslavac je dragovoljna osnova u modernim vremenima od srednjeg veka naovamo , pod uslovom da se nisu ranije dobrovoljno odrekli Pravoslavlja.

Autorska.

Kod naših pravoslavaca i uopšte u srpskoj pravoslavnoj politici kada hoće da nešto kažu o muslimanima, najčešće se upotrebljava kovanica "PRODALI VERU ZA VEČERU", pa me to onako ljudski kao čoveka zainteresovalo, prvo što mi se "večera" čini toliko bedna, da se vera proda za večeru a sa druge strane pitam se kakva je to vera koju bi neko prodao za takvu bednu stvar kao što je večera?

Dalje, u svojoj zainteresovanosti ili znatiželji pokušao sam da utvrdim da li ti ljudi muslimani još u svome karakteru imaju taj običaj "PRODAJE VERE ZA VEČERU", pa sam onako u razgovoru sa nekima im i ponudio "VEČERU ZA VERU", pa sam doživeo da su mi rekli da sam lud i da ne bi svoj islam , svoju veru "PRODALI NI KADA BI CENA BIO SAM ŽIVOT", a kamoli neka bedna večera.

Nakon svega pitam se i pitam komentatore da li su našli koga od tih ljudi "da bi prodao svoju veru ISLAM za večeru"?
Nikada ne bih mogao da živim tako što ću da trpim islam. Tu bih pucao u muslimane dok me ne ubiju u borbi.Bolje mrtav nego biti musliman!

Ovo komentarisem čisto forumaski kada vidim provokativne teme , niti koga mrzim, nijednu veru nijedan narod.
Biti Pravoslavac je dragovoljna osnova u modernim vremenima od srednjeg veka naovamo , pod uslovom da se nisu ranije dobrovoljno odrekli Pravoslavlja.

Da li bi ti prodao veru za večeru? Da li bi svoje pravoslavlje prodao za bednu večeru?

Zar zaista veruješ u tu priču da su tvoji preci pravoslavci "prodavali veru za večeru", pa postajali muslimani?

Ovo komentarisem čisto forumaski kada vidim provokativne teme , niti koga mrzim, nijednu veru nijedan narod.
Pravoslavlje nismo ni trebali da prihvatimo. Verujem da je dosta slovena pružalo otpor dok ih hrišćanski krvnici i izdajnici nisu pobili.

Posto je ocigledno da nisi bas najbistriji clan foruma,dozvoli da ti pojasnim.
Izreka "Prodali vjeru za veceru" znaci da je neko zbog odredjene materijalne dobiti izdao svoju vjeru,naciju,politicka ubjedjenja, i sl.U slucaju bosanskih muslimana u pitanju je vjera,oni su presli u islam zbog unapredjenja svog materijalnog ali i socijalnog statusa,da je u to vrijeme AU monarhija vladala bosnom toliko dugo vecina njih bi bili katolici sada.
Nisam cuo za to da je nekim muslimanima tokom rata nudjeno "krst ili smrt".

Posto je ocigledno da nisi bas najbistriji clan foruma,dozvoli da ti pojasnim.
Izreka "Prodali vjeru za veceru" znaci da je neko zbog odredjene materijalne dobiti izdao svoju vjeru,naciju,politicka ubjedjenja, i sl.U slucaju bosanskih muslimana u pitanju je vjera,oni su presli u islam zbog unapredjenja svog materijalnog ali i socijalnog statusa,da je u to vrijeme AU monarhija vladala bosnom toliko dugo vecina njih bi bili katolici sada.
Nisam cuo za to da je nekim muslimanima tokom rata nudjeno "krst ili smrt".

Kovanica pominje "VEČERU". I suviše je bedna jedna večera, da se pravoslavlje prodaje za nju, pa se postaje muslimanim, pa me to zbunjivalo i zbunjuje, pa tražim objašnjenje.

Da li bi ti prodao veru za večeru? Da li bi svoje pravoslavlje prodao za bednu večeru?
Takve odgovore običnom čoveku teško je dati , pročitaj Knjigu o Jovu .
Ko se hvali unapred čvrstinom da ne bude pod većom kušnjom.
Ali takav odgovor su dali svi mučenici kroz istoriju Hrišćanstva.

Poslednja izmena:

Politička kovanica: "PRODALI VERU ZA VEČERU" - laž ili istina.​

Истина наравно, књигу у шаке па провјери бар вјек уназад све ће ти бити јасније везано за ту политичко-вјерску групу.
Немој глумити да си буквалиста (веру за вечеру) исл.
----------- тј.
Сви ми имамо свој живот, нпр. ти си дезертер (ЈНА) тако да се кованица "веру за вечеру" савршено уклапа ... :)

Takve odgovore običnom čoveku teško je dati , pročitaj Knjigu o Jovu .
Ko se hvali unapred čvrstinom da ne bude pod većom kušnjom.
Ali takav odgovor su dali svi mučenici kroz istoriju Hrišćanstva.

Znam za knjigu i za Jova. Živ se raspadao, živ se crvao i crvi ga jeli i nije "prokleo boga" i umro, nije "prodao veru" ni za smrt koja bi mu donela olakšanje bolova, kamoli za bednu večeru.

Napomena, redovno i slušam i audio a i čitam Bibliju.

Sa to kovanicom "prodali veru za večeru" najviše se vređa hrišćansko pravoslavlje, jer kakvi su to bili pravoslavci koji su ga prodavali za večeru?

Back