POKUŠAJ LINČA PREMIJERA VUČIĆA

Није проблем што је из Босне, па у крајњем случај ни то који је мотив да се појави у Сребреници.
Проблем је што је и сам говорио како му је део породице страдао од усташа, али му није пало на памет да се позабави тим питањем на националном нивоу - да се направи неки комплекс, спомен обележје или слично.

У томе је и наш проблем, што се не бавимо злочинима над сопственим народом, што не поштујемо сопствене жртве, а не што се други баве својим.
Cekaj, u Zajecaru da se pravi "kompleks" stradanja njegovih nekih iz Bugojna?
Nama je bre puna ona stvar obelezja partizana iz Bugojna jer ta obelezja treba da s eprave tamo gdes u zocini i pocinjeni, a ne , eto, recimo u zajecaru
jer ziv covek i ne zna gde je Bugojno, kao sto Bugojno ne zna gde je Zajecar.
Novi Sad bi za mene bilo savrseno mesto gde ce svaka budala podizati u centru grada spomenike svojim precima iz Bugojna.

Cekaj, u Zajecaru da se pravi "kompleks" stradanja njegovih nekih iz Bugojna?
Nama je bre puna ona stvar obelezja partizana iz Bugojna jer ta obelezja treba da s eprave tamo gdes u zocini i pocinjeni, a ne , eto, recimo u zajecaru
jer ziv covek i ne zna gde je Bugojno, kao sto Bugojno ne zna gde je Zajecar.
Novi Sad bi za mene bilo savrseno mesto gde ce svaka budala podizati u centru grada spomenike svojim precima iz Bugojna.

Није питање где ће се правити. И не "његових", већ наших. Јевреји су правили у Израелу, иако су гинули широм Европе. Јермени у Јерменији, а Срби нису правили нигде!

Не ради се о страдлим партизанима из Бугојна, већ о стотинама хиљда невиних жртава, страдалих од стране усташа.

Није питање где ће се правити. И не "његових", већ наших. Јевреји су правили у Израелу, иако су гинули широм Европе. Јермени у Јерменији, а Срби нису правили нигде!

Не ради се о страдлим партизанима из Бугојна, већ о стотинама хиљда невиних жртава, страдалих од стране усташа.
Pa vidi, ti si pomenuo Bugojno, ja ti rekoh da i ne znam tacno gde je to mesto, znam da je u Bosni.

Republika Srpska zauzima prilicno veliki prostor u BiH, mozda i 50% terotorije i ti bi sada da ja u Zajecaru organizujem spomenike za Vuciceve pretke.
Nego znas sta, imam i ja pretke kojima niko nigde i nikada nije dizao spomenike.

Pa vidi, ti si pomenuo Bugojno, ja ti rekoh da i ne znam tacno gde je to mesto, znam da je u Bosni.

Republika Srpska zauzima prilicno veliki prostor u BiH, mozda i 50% terotorije i ti bi sada da ja u Zajecaru organizujem spomenike za Vuciceve pretke.
Nego znas sta, imam i ja pretke kojima niko nigde i nikada nije dizao spomenike.

Rayela, душо, нисам ја споменуо Бугојно, већ ти. Ово је за све наше претке, и твоје и моје, а и оне који то нису, за невино страдале људе.
Нама треба обележје попут Каменог цвета у Јасеновцу, овде у Србији, треба нам истраживачки центар који ће се бавити злочинима и утврђивањем бтоја жртва, да не бисмо калкулисали. И треба ми да имамо свест да треба једном годишње да скупимо и одамо почаст жртвама, као што то раде неки други народи. Шта ти није јасно у овоме?

Rayela, душо, нисам ја споменуо Бугојно, већ ти. Ово је за све наше претке, и твоје и моје, а и оне који то нису, за невино страдале људе.
Нама треба обележје попут Каменог цвета у Јасеновцу, овде у Србији, треба нам истраживачки центар који ће се бавити злочинима и утврђивањем бтоја жртва, да не бисмо калкулисали. И треба ми да имамо свест да треба једном годишње да скупимо и одамо почаст жртвама, као што то раде неки други народи. Шта ти није јасно у овоме?

Ma kojesta meni tu nije jasno, a ti si poceo sa nekakvim ustasama, Bugojnom i spomenicima na teritoriji drzave Srbije.
Ja sam samo pitala da li ce neko ikada mojim precima da dize spomenike ili barem da ih ikada pomene ili cemo od 1945 stalno drviti o zrtvama iz Bugojna.
If ju nou vot aj min?
Moji preci nisu znali gde je Bugojno, oni su ratovali za Srbiju, a zna se gde je i sta je Srbija.
I ti meni sada objasnjavas da su cak i ovome ( kao i svakom politicaru od Tite do danas) preci iz Bosne, pa jos kao pobijeni od ustasha, mada njegovi roditelji
stanuju u Krunskoj i da Srbija treba da im dize nekakve spomenike.

Ваља престати мешати лично, приватно, с државним и политичким...

Једно је кад неко СА СТРАНЕ напада председника владе Србије, а друго кад га нападамо ми, Срби.

Време је већ да неки (Срби) то најзад схвате.

Кад неки спољни непријатељ то ради, ми увек, не лично и на основу става према њему, већ ПРИНЦИПИЈЕЛНО треба да смо на страни те особе, јер она ту симболише не себе, већ Србију.

Код куће, иза затворених врата, упућујмо му замерке колико год хоћемо, али према споља, он је наш политички представник...

Probaj da to kažeš porodicama ubijenih Srba u Bosni.
Šta je tebi, kako to pišeš i razmišljaš? Imamo mišljenje ispred i iza zatvorenih vrata?
Šta misliš, kako su se osećali preživeli Srbi i porodice poginulih?
Jesu li oni koji su glasali za SNS dali glas da se i dalje ponižavamo, pravdamo, klanjamo, puzimo, da nam se smanjuju penzije i plate, da nas i dalje pljačkaju i lažu? Ko se poklonio našim žrtvama? Zašto je otišao kada su bezbedonosne procene bile jasne da ne treba da ide? Zašto je ugrozio živote ljudi iz obezveđenja? Sad treba da kukamo nad povređenim premijerom zato što se nerazumno ponaša? Da ga pred drugima branimo, a da mislimo da je neodgovoran i da ne radi u interesu Srbije i srpskog naroda? Srebrenica nije fudbalska utakmica.
I samo mi sad reci gde da postavimo sva ova pitanja, ispred ili iza zatvorenih vrata?

TI si potpuno pogresno interpretiao moj post.
Pa svakom je normalnom coveku ( a tu sma i ja) zao ako njegov premijer ili bilo ko pokusava da pruzi ruku mira ili rec utehe,a dobije
za uzvret kamen u glavu.
I samim Bosnjacima, anarocito majkama, sestrama i bakama ovih ubijenih nije nikako pravo, drago em milo sto su nekakve
budaletine pokusale ( akako vidimo i uspele) da miniraju taj skup.

Tebi nije zao premijera, tebi je jedino zao sto su se mudzosi izblamirali i svetu pokazali otvoreno i nedvosmisleno svoje divljastvo, necivilizovanost i mrznju prema Srbima,...........i zato pokusavas i da ih odbranis.
Sledeci korak je da ipak okrivis Srbe za ovo.
Jadnica.

Премијер је пружио руку, они пружише неколико стотина руку према њему и то је то. Али носили су га хитно у Скелане, на поклоњење српским жртвама, па није стигао да се са свима рукује.

Tebi nije zao premijera, tebi je jedino zao sto su se mudzosi izblamirali i svetu pokazali otvoreno i nedvosmisleno svoje divljastvo, necivilizovanost i mrznju prema Srbima,...........i zato pokusavas i da ih odbranis.
Sledeci korak je da ipak okrivis Srbe za ovo.
Jadnica.
Ma jok, za Srebrenicu cu okriviti Baske, mozda i Kenijance.
Sta ja ima nekoga da okrivljujem. Zna se, ima presude ko je i sta radio u Srebrenici.

Ваља престати мешати лично, приватно, с државним и политичким...

Једно је кад неко СА СТРАНЕ напада председника владе Србије, а друго кад га нападамо ми, Срби.

Време је већ да неки (Срби) то најзад схвате.

Кад неки спољни непријатељ то ради, ми увек, не лично и на основу става према њему, већ ПРИНЦИПИЈЕЛНО треба да смо на страни те особе, јер она ту симболише не себе, већ Србију.

Код куће, иза затворених врата, упућујмо му замерке колико год хоћемо, али према споља, он је наш политички представник...

Napadnut je premijer Srbije..
zato vodite racuna sta pisete
jer ako sami sebe ne postujemo ni drugi nas nece

poenat je da je bilo ko bio umesto Vucica, oni bi i tu osobu napali..
posebno posle tenzija koje su napravljene u javnosti od one nesrecne britanske rezolucije

Ma kojesta meni tu nije jasno, a ti si poceo sa nekakvim ustasama, Bugojnom i spomenicima na teritoriji drzave Srbije.
Ja sam samo pitala da li ce neko ikada mojim precima da dize spomenike ili barem da ih ikada pomene ili cemo od 1945 stalno drviti o zrtvama iz Bugojna.
If ju nou vot aj min?
Moji preci nisu znali gde je Bugojno, oni su ratovali za Srbiju, a zna se gde je i sta je Srbija.
I ti meni sada objasnjavas da su cak i ovome ( kao i svakom politicaru od Tite do danas) preci iz Bosne, pa jos kao pobijeni od ustasha, mada njegovi roditelji
stanuju u Krunskoj i da Srbija treba da im dize nekakve spomenike.

Видим да ти није јасно, мада не знам шта има да ти буде нејасно. Какве везе има што твоји преци нису знали за Бугојно, са овом темом? Лепо ти кажем да си Бугојно ти прва поменула, што можеш лако да провериш ако се вратиш уназад, али ти говориш и даље да сам ја :dontunderstand: Шта онда даље да ти објашњавам?

За своје претке можеш и сама да се побринеш, да нађеш људе који исто имају претке који су дали живот за Србију, па да заједно дате неку иницијативу да им се подигне обележје у Бору. Шта мислиш о томе?

Сем тога, они су били војници, а овде се ради о жртвама међу којима је било деце, жена, старих итд. које су страдле у Јасеновцу, Јадовну, Градишки итд. Зар теби није жао тих жртава и не мислиш да треба да им се подигне обележје? Свако поштовање војницима који су се борили и дали свој живот за отаџбину, али то није исто као када је над некима извршен организвоан злочин или геноцид. Да ли то можеш да разумеш?

Мислиш ли да су се твоји преци борили само за Србију или и за српски народ? И то не само за српски народ у Србији, већ у целини?
Зар мислиш да треба да нам буду битни само Срби из Србије и само људи који су се борили за Србију, а не и Срби који су невино страдали у Босни, Херцеговини, Далмацији, Лици итд?

Poslednja izmena:

posebno posle tenzija koje su napravljene u javnosti od one nesrecne britanske rezolucije

Ko ih malo bolje poznaje kao mi zna jako dobro da je svaki srbin cetnik za njih ...Ne znam cemu cudjenje..Tenzije nikad nisu splasnule u bosni niti ce... One su tu i samo se poggtijavaju i ne treba puno da se zapale kao sto ovaj primer pokazuje .Bilo koji drugi srbin da se izjasni na tom skupu bi prosao gore jer nebi imao zastitu i tu nema dileme..

Ne znam da li bi napali bilo koga Premijera umesto Vučića. Ipak naš premijer ima radikalsku prošlost i retoriku, ljudi to pamte.
Ali, s obzirom da je Vučić naš Premijer, zašto je odlazio kada su sve procene ukazivale da je krajnje rizično? Da li je pomislio da time ugrožava i tuđe živote? Šta je hteo da dokaže?
Čak je i Tači odustao od odlaska.

Видим да ти није јасно, мада не знам шта има да ти буде нејасно. Какве везе има што твоји преци нису знали за Бугојно, са овом темом? Лепо ти кажем да си Бугојно ти прва поменула, што можеш лако да провериш ако се вратиш уназад, али ти говориш и даље да сам ја :dontunderstand: Шта онда даље да ти објашњавам?

За своје претке можеш и сама да се побринеш, да нађеш људе који исто имају претке који су дали живот за Србију, па да заједно дате неку иницијативу да им се подигне обележје у Бору. Шта мислиш о томе?

Сем тога, они су били војници, а овде се ради о жртвама међу којима је било деце, жена, старих итд. које су страдле у Јасеновцу, Јадовну, Градишки итд. Зар теби није жао тих жртава и не мислиш да треба да им се подигне обележје? Свако поштовање војницима који су се борили и дали свој живот за отаџбину, али то није исто као када је над некима извршен организвоан злочин или геноцид. Да ли то можеш да разумеш?

Мислиш ли да су се твоји преци борили само за Србију или и за српски народ? И то не само за српски народ у Србији, већ у целини?
Зар мислиш да треба да нам буду битни само Срби из Србије и само људи који су се борили за Србију, а не и Срби који су невино страдали у Босни, Херцеговини, Далмацији, Лици итд?

Vidi, cela je prica pocela oko toga da su nekakvi preci premijera ubijení u Bugojnu od ustasha.
Ja sam licno malo i alergicna na politicare ( nema veze sa partijom kojoj pripadaju) da igrom slucaja jos od Tita svi imaju neke pretke koji su pa opet
ubijani od ustasha. Cak i ako su rodjeni U Srbiji obavezno poticu iz Hrvatske ili Bosne i samo sam htela reci da su i u Srbiji ljudi patili, ginuli, borili se,
gladovali pa su i bili ubijani malo od partizana, mallo od cetnika, a pre toga ( WWI) od gladi, bolesti ali i austrougarske voijske.
Spomenicima nista ne dobijamo, ima ih na pretek svuda, a koliko ja mogu da primetim mladi ljudi u Srbiji pojma nemaju ne smao gde je Bugojno nego ne znaju nista
tako da bih ja licno usredsredila znanje i umenje na izucavanje istorije.

Ne znam da li bi napali bilo koga Premijera umesto Vučića. Ipak naš premijer ima radikalsku prošlost i retoriku, ljudi to pamte.
Ali, s obzirom da je Vučić naš Premijer, zašto je odlazio kada su sve procene ukazivale da je krajnje rizično? Da li je pomislio da time ugrožava i tuđe živote? Šta je hteo da dokaže?
Čak je i Tači odustao od odlaska.

Taci nije dosao jer mu je zabranjen dolazak..Vucicu nije
I ne bih polemisala dalje...osim onog sto sam napisala..
Da je napadnut premijer Srbije kog je izabralo preko 50% gradjana Srbije,
i da je on legitimni premijer Srbije i u to smislu a i po pravilniku ovog foruma,
zabranjeno ga je vredjati,sto je na ovoj temi bilo poprilicno.

i tema je:

Petpostavkom--- na nekoj komemoraciji prisutni premijer Velike Britanije Kamerun bude napadnut od indoktrinirane mase. Kako bi vlada Velike Britanije reagovala?.

Back