POKS pozvao princa Filipa da stane na čelo narodne pobune

Da li ste za to da princ bude na čelu pobune?

• DA

glasova: 10 23,8%
  • NE

glasova: 32 76,2%

• Ukupno glasova
    42
Ovo vas kvalifikuje kao satelit sns-a i službe.

Prilozi

• Screenshot_20250724_000800_Chrome.jpg
    Screenshot_20250724_000800_Chrome.jpg
    100 KB · Pregleda: 6
Још нешто...ако икада поново Србија буде монархија ја бих забранио нашим краљевима бракове из интереса са страним принцезама...шта ће нам то, краљица мора бити наша ако је могуће са села!
А ја бих увео да не може да буде краљ ако не освоји сезону у Слагалици!

Mateja Bećković je totalno nerealan i nebitan a sa tih Košara ima buljuk komandanta. Neke sam lično i upoznao. Na košarama su jedini heroji bili ona tada deca a ne ni jedan komandant. Sada da pitaš te veterane šta misle o svojim komandantima koji su u politici samo bi opsovali i pljunuli.

Nisam bio na Košarama ali na drugim mestima jesam. Oficirski kadar bivše JNA i onoga što ju je nasledilo je krajnje bio nesposoban i vojno neobrazovan. Uglavnom.

Nisam bio na Košarama ali na drugim mestima jesam. Oficirski kadar bivše JNA i onoga što ju je nasledilo je krajnje bio nesposoban i vojno neobrazovan. Uglavnom.
Увек било и биће, где има жита има и кукоља. Моје искуство ипак говори позитивно и ту ћу навести једног јунака покој му души потпуковника Горана Остојића , једног од команданата 63.Падобранске бригаде. Храбар, одлучан, добар човек.

I željan samo da se domogne stana ako moze u Beogradu. Radio sam u vojsci pet godina. Jedan od komandanta sa Košara mi je bio komandant jedinice. Pobegulja koja ostavila vojnika šiptarima a on pobegao. Uvek mrzeo vojnike i glumio visinu. Porodica vojnika vodila spor 20 godina sa njim. Sve to je lipov rac koji se čuvao da slučajno ne strada dok decu i rezerviste gurali u sigurnu smrt. Znaš kao veteran Sve i kakav je to kadar i iz kojih krajeva. Najgori soj ljudi je oficir JNA i današnji oficiri ove po svemu sudeći i dalje jna.

I da smo odbili da ne bi možda BiH dali velikoj NDH? Nesposoban. Zinulo mu pedu da ima što veću kraljevinu.
Можда јесте али опет питам , шта би ти урадио? Ратовао са силама Антанте, онако изнурен после 6 година рата, са разваљеном земљом, десеткованим становништвом , уништеном економијом. Како би задржао садашњу БиХ?

На локалу се углавном сви познају и теме им нису страначке него углавном комуналне и социјалне природе. Пре бих на локалу био са добрим и поштеним човеком него са неким ко је рђав човек и не држи до договора, а идеолошки ми је близак. При томе како неко може на локалу да зна поготову у унутрашњости са ким и како се договара председник-ца . Судиш и спинујеш и даље , а немаш информације како је реаговао дотични одбор и чланови после сазнања да су део власти са напредњацима. Мада видиш да су се распали и да им се свуда гасе одбори.

Иначе и дотични господин на слици је исто избачен из ПОКС-а јер је подржавао УДБА-ша Јелића, који сад позива престолонаследника да шта? Стане испред једног дела Србије против другог дела Србије . То прави владари не раде. Зато Јелић није више део ПОКС-а и камо лепе среће да је раније "проваљен" и одстрањен.

Ја прекодринац нисам , ни прекосавац, ни прекодунавац, него Србин, како би ви комунисти и другосрбијанци назвали Србијанац. Београђанин и моји преци уназад 100 и више година. Пре тога живели у другом делу ове тзв. уже Србије.Монархиста јесам и увек ћу бити, волим све Србе без обзира одакле су, не мрзим никога јер смо сви људи од крви и меса. Понављам! Све што си написао говори о теби...
Koliko sam shvatio dubl Džonija, ti ne bi trebalo da postojiš. :lol:
Svaki Srbin iz Srbije misli kao on, i mrzi sve Srbe izvan Srbije, i sa njima ne želi da ima nikakve veze.

Ali avaj, integrisali smo sisteme obrazovanja Srpske i Srbije, kao i zdravstvo. A svojim fondacijama upravo te oblasti pomažu NJKV Aleksandar II i NJKV princeza Katarina.

NJKV sa ministrima zdravlja Srpske i Srbije! I sa premijerom Srpske!

3-8F2A3261-scaled.jpg

U društvu ministara prosvete Srbije i Srpske, NJKV uručuje nagrade najboljim maturantima iz te dve srpske države!

73c3901a478714540acff77fe9bslika.jpg

Nikako se ne uklapa u Džonijevu priču o željenoj separaciji jednog od drugog dela srpskog naroda! :rotf:

г вна
ал да видиш како су пуни себе кад разогварају о "војсци". ко ка они, завршили школе имају црно на бјело да су јунаци

већина идијота појма није имала шта треба радити у некој гадној ситуацију, ко муве без главе
серо ње којима је концепт војске био имиџ, униформа и папир а у стварној ситуацији ко ван памети, скорз неупотребљиви

ЈЕНЕА јест имала добре техничке ствари и сл.
али што се тиче рата, вођења, а поготово пјешадије и чисто борбени ствари то су г вна

Можда јесте али опет питам , шта би ти урадио? Ратовао са силама Антанте, онако изнурен после 6 година рата, са разваљеном земљом, десеткованим становништвом , уништеном економијом. Како би задржао садашњу БиХ?
Силе Антанте су тражиле од Србије да узме Босну, да се излази на линију Лондонског уговора. :eek:

Отвори књигу и читај, Савезничка команда за Балкан је тражила да излазе на линију Лондонског уговора са Талијанима (док је Београд чекао одобрење из Загреба да то уради, па је мало фалило да и Војводина уђе у Србију преко Загреба:rotf:). И једном кад су изашли почели су пуцати по саевзницима Талијанима да "заштите" Хрвате.
Шта мислиш како је то Антанти изгледало?ретарди.

Силе Антанте су тражиле од Србије да узме Босну, да се излази на линију Лондонског уговора. :eek:

Отвори књигу и читај, Савезничка команда за Балкан је тражила да излазе на линију Лондонског уговора са Талијанима (док је Београд чекао одобрење из Загреба да то уради, па је мало фалило да и Војводина уђе у Србију преко Загреба:rotf:). И једном кад су изашли почели су пуцати по саевзницима Талијанима да "заштите" Хрвате.
Шта мислиш како је то Антанти изгледало?ретарди.
Sasvim suprotno je bilo .Oni su rekli ako hoćete Bosnu onda morate da uzmete sve do Maribora.Ti samo prosipaš gluposti.

Koliko sam shvatio dubl Džonija, ti ne bi trebalo da postojiš. :lol:
Svaki Srbin iz Srbije misli kao on, i mrzi sve Srbe izvan Srbije, i sa njima ne želi da ima nikakve veze.

Ali avaj, integrisali smo sisteme obrazovanja Srpske i Srbije, kao i zdravstvo. A svojim fondacijama upravo te oblasti pomažu NJKV Aleksandar II i NJKV princeza Katarina.

NJKV sa ministrima zdravlja Srpske i Srbije! I sa premijerom Srpske!

3-8F2A3261-scaled.jpg

U društvu ministara prosvete Srbije i Srpske, NJKV uručuje nagrade najboljim maturantima iz te dve srpske države!

73c3901a478714540acff77fe9bslika.jpg

Nikako se ne uklapa u Džonijevu priču o željenoj separaciji jednog od drugog dela srpskog naroda! :rotf:
Kraljevska visočanstva koliko je i svako od nas kraljevsko visočanstvo :hahaha1:

значи и они су овисили о Загребу? :eek:
To što ponavljaš već 14 godina nema nikakvo uporište u istorijskim činjenicima.Za VB i Fra Londonski ugovor je prestao da postoji istupanjem Rusije iz rata 1917 godine.Srbija nije bila strana ugovornica u tom ugovoru.Taj ugovor je posmatrano iz ugla VB i Fra imao za cilj obezbeđenje njihovih interesa u slučaju prodora ruske vojske na Balkan odnosno ograničavanje ruske ekspanzije.
Nije to materija za tebe.Bolje da držiš teme o 6 ličkoj i 7 krajiškoj.Te su dvije titi najmilije.

POKS pozvao princa Filipa da stane na čelo narodne pobune​

Danas Onlinedanas 10:24
POKS pozvao princa Filipa da stane na čelo narodne pobune 1
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vladimira Jelića pozvao je u saopštenju princa Naslednika Filipa Karađorđevića da stane na čelo narodne pobune protiv režima Aleksandra Vučića. POKS ocenjuje da Srbiji u ovom trenutku treba lider sa moralnim, istorijskim i ličnim autoritetom koji bi predvodio građane u borbi za slobodu i demokratiju.

Predsednik POKS-a i narodni poslanikVladimir Jelić poručio je da protestima protiv vlasti nedostaje snažan, nestranački lider sposoban da, kako je naveo, ujedini građane, studente, opoziciju i artikuliše nezadovoljstvo naroda.

„Karađorđevići su u prošlosti stajali na čelu naroda u najtežim vremenima, u oslobodilačkim borbama od turskog i austrougarskog ropstva. Verujemo da princ Filip može preuzeti tu istorijsku ulogu danas, u vremenu najnovije tiranije“ izjavio je Jelić.

On je naglasio da bi angažovanje princa Filipa, koga opisuje kao „patriotu, čoveka časti, obrazovanja i vizije“, predstavljalo prekretnicu u borbi protiv aktuelnog režima.

– Pozivamo Njegovo Kraljevsko Visočanstvo da preuzme odgovornost koja mu prirodno pripada, ne samo zbog prezimena, već i zbog ličnih kvaliteta koji ga čine dostojnim simbolom ujedinjenja svih koji žele slobodnu i pravednu Srbiju – zaključio je Jelić u saopštenju POKS-a.

https://www.danas.rs/vesti/politika/poks-filip-karadjordjevic-da-stane-na-celo-pobune/

POKS se beše delio i mnogi su odatle prelazili u vlast. Kako vam se čine njihove ideje?
Да, мене се каже да нама потребно једна кралј, да он ће стати на чело народа, и бити ће повести народ у ново победе! :lol:

Koji cirkusanti?! Već trideset i nešto godina ili dolaze ili povremeno borave u Srbiji pa nisu u stanju naučiti srpski. Za ne poverovati. Treba dobro ispitati njihovu odanost pravoslavlju i srpstvu.
Najverovatnije su članovi ko zna kojih sve masonskih loža po Engleskoj. Za njihov društveni status je to uobičajeno.
Nema on veze sa Srbima i Srbijom.
:)

I željan samo da se domogne stana ako moze u Beogradu. Radio sam u vojsci pet godina. Jedan od komandanta sa Košara mi je bio komandant jedinice. Pobegulja koja ostavila vojnika šiptarima a on pobegao. Uvek mrzeo vojnike i glumio visinu. Porodica vojnika vodila spor 20 godina sa njim. Sve to je lipov rac koji se čuvao da slučajno ne strada dok decu i rezerviste gurali u sigurnu smrt. Znaš kao veteran Sve i kakav je to kadar i iz kojih krajeva. Najgori soj ljudi je oficir JNA i današnji oficiri ove po svemu sudeći i dalje jna.
Nije sve tako crno , ali pola vojske je trulo bar je tako bilo kad je bila JNA, e sad, 20% 30% mozes da izvuces da valja, ali neko mora da ih pritegne....
Sto vrh vojske nije ako je vlast Sloba, ako je Vlast Vucic ili ako je vlast Tadic...

Dok su jajare u vlasti , oni angazuju jaajre za vrh vojske i onda vojska cela bude jajarska iako ima tih 20 30 posto koji bi mogli a mnogi i hteli da budu vojnicine...

Iz toga ti sledi ostalo , ako pustis jajarisanje, imaces ono sto sam ja gledao, a to je gledam dnevnik 3 i vidim sukob sa sipticima , Niska policija na terenu, sutradan svi oficiri bolesni...jedan dosao...

Vojska nema pojma o cemu se radi , ja imam, jer sam bio zamenik dezurnog cete...neko kaze po kazni neko po zasluzi...ali imas uvid u to sa kim radis..

Naravno da ja volim svoj zivot i kad su me stavili u situaciju da moram da se borim za njega, mesovitim sredstvima, znaci ps i taktikama ali i sa 320 metaka koje cu upotrebiti kao keljmendi , da im svima nalupam guzice, onda pocnes da radis ozbiljno i ne ebes cinove ako se ne ponasa po vojnickom drzanju..

Zato se desavalo da pukovnik dobije pratnju koju ja kao vojnik bez cina posaljem da stoji pored njega, dok je jedinici dupe u procepu....
Ili totalno zaborave da je jedinica na terenu , pa niko nije obavestio kuhinju i naravno jedinica gladna, pa im ja podelim svoje konzerve koje imam, da pokriju solidarno jedan obrok, da imaju koliko toliko koncentracije, trebaju mi borbeno , a ne bleja u nebo i nervoza..

A da ne pricam o situacijama kakva je kosare, gde ti je jedinica ostavljena kao zrtveni jarac , dok pozadina ne prati potrebe jedinice...

E tek kad pocnes da zatezes stvari zestoko vidis koliko je ljudi stvarno jajare u vojsci , a koliko bi zeleli da budu vojnici ili oficiri kako treba...
Ali to je kao i svaka borba protiv vetrenjaca, malo manje opasna nego kad to radis u politici ,ali i dalje je opasna...

Cisto da se znaq da ima tih 20% vojnicina u vojsci....ali vojsku cine izuzeci , inace imas samo topovsko meso...

Kod ankete "da li podržavate blokadere" vodi opcija DA
Medjutim već u ovoj anketi "da li princ da povede pobunu" vodi opcija NE

Ja sam u oba slučaja glasao NE
Medjutim razlika u rezultatima anketa leži u strahu snobova "da im neko ne uzme šta su oni planirali" (pa poturaju svoje naslednike nazovi studente par komada)

Daj da se ne lažemo, matori ljudi...

Аналогија са Шпанском Републиком је слична. Када од Институција, Парламента и расула у тзв.Републици Шпанији није остало ништа, од крезубих фашиста и другошпанских фашиста, Престолонаследник Принц Шпаније је обукао војну униформу опасао сабљу и ушао у Парламент и питао да ли им је доста свињске хунте и да ли га бирају за Краља, да би Шпанија била опет Краљевина.

Иста таква аналогија може да буде у Србији, јер су унуци комунизма све развалили, као шпански фашисти Шпанију, а од Републике Србије није остало ништа као што није било ништа у фашистичкој републици Шпанији

Како да стане на чело народне побуне, народ њега да зове ? Глупости Јелића. Он, Принц Филип је суверен који први позива на Устанак . Јелић је искључен, јер је прикривени ДБ-овац. Вучићев човек
. . . . , takodje je bio upetljan i Rio Tinto koji je bukvalno razvalio pola Spanije.!? :smeker:

Nije sve tako crno , ali pola vojske je trulo bar je tako bilo kad je bila JNA, e sad, 20% 30% mozes da izvuces da valja, ali neko mora da ih pritegne....
Sto vrh vojske nije ako je vlast Sloba, ako je Vlast Vucic ili ako je vlast Tadic...

Dok su jajare u vlasti , oni angazuju jaajre za vrh vojske i onda vojska cela bude jajarska iako ima tih 20 30 posto koji bi mogli a mnogi i hteli da budu vojnicine...

Iz toga ti sledi ostalo , ako pustis jajarisanje, imaces ono sto sam ja gledao, a to je gledam dnevnik 3 i vidim sukob sa sipticima , Niska policija na terenu, sutradan svi oficiri bolesni...jedan dosao...

Vojska nema pojma o cemu se radi , ja imam, jer sam bio zamenik dezurnog cete...neko kaze po kazni neko po zasluzi...ali imas uvid u to sa kim radis..

Naravno da ja volim svoj zivot i kad su me stavili u situaciju da moram da se borim za njega, mesovitim sredstvima, znaci ps i taktikama ali i sa 320 metaka koje cu upotrebiti kao keljmendi , da im svima nalupam guzice, onda pocnes da radis ozbiljno i ne ebes cinove ako se ne ponasa po vojnickom drzanju..

Zato se desavalo da pukovnik dobije pratnju koju ja kao vojnik bez cina posaljem da stoji pored njega, dok je jedinici dupe u procepu....
Ili totalno zaborave da je jedinica na terenu , pa niko nije obavestio kuhinju i naravno jedinica gladna, pa im ja podelim svoje konzerve koje imam, da pokriju solidarno jedan obrok, da imaju koliko toliko koncentracije, trebaju mi borbeno , a ne bleja u nebo i nervoza..

A da ne pricam o situacijama kakva je kosare, gde ti je jedinica ostavljena kao zrtveni jarac , dok pozadina ne prati potrebe jedinice...

E tek kad pocnes da zatezes stvari zestoko vidis koliko je ljudi stvarno jajare u vojsci , a koliko bi zeleli da budu vojnici ili oficiri kako treba...
Ali to je kao i svaka borba protiv vetrenjaca, malo manje opasna nego kad to radis u politici ,ali i dalje je opasna...

Cisto da se znaq da ima tih 20% vojnicina u vojsci....ali vojsku cine izuzeci , inace imas samo topovsko meso...
Nema ih danas uopšte a kamoli 20, 30%. Ceo oficirski i dobar deo podoficirskog kadra su kao iz ćacilenda. Samo im je bitno stambeno rešenje u Beogradu. Ovu vlast vrh vojske obožava. Znam vrlo dobro.

Back