POKS pozvao princa Filipa da stane na čelo narodne pobune

Da li ste za to da princ bude na čelu pobune?

• DA

glasova: 10 23,8%
  • NE

glasova: 32 76,2%

• Ukupno glasova
    42
Силе Антанте су тражиле од Србије да узме Босну, да се излази на линију Лондонског уговора. :eek:

Отвори књигу и читај, Савезничка команда за Балкан је тражила да излазе на линију Лондонског уговора са Талијанима (док је Београд чекао одобрење из Загреба да то уради, па је мало фалило да и Војводина уђе у Србију преко Загреба:rotf:). И једном кад су изашли почели су пуцати по саевзницима Талијанима да "заштите" Хрвате.
Шта мислиш како је то Антанти изгледало?ретарди.
Неко ко је "Лички" ако икакве везе имаш за Ликом не би требао да пати за Талијанима, иначе та "храбра" талијанска војска у рату је изгубила неколико стотина км2 своје почетне територије и по заслугама нису требали ни Трст да добију, а не Истру и тек Далмацију са залеђем. Иначе смо сем Хрвата и Србе бранили на том подручју.

Од све војне стручности монархичари су једино усавршили технику одкошћавања и роловања праситја
Све што су партизани радили су после рата пребацили на ЈВуО , од серије Отписани до Валтера у Београду(Сарајеву). Погледај и прочитај списе са суђења ђенералу Дражи , видећеш да се за крађу оштро кажњавало, а спин УДБЕ о прасићима и гибаничарима са брадама до стомака је производ Булајићевих филмова. ЈВуО је била уређена војска са школованим официрским кадром где је постојао командни ланац.

poks, kao sns poslusnik to i hoce
Читај мало претходне постове . Дотични Јелић који се представља као ПОКС је избачен из странке. Он је био тај послушник и сарадник окупатора. Зашто медији објављују његова саопштења и лажно га потписују говори о тим медијима и ко им је газда.

Занима ме од ових стварно упућених...да ли наша круна тражи било какве дозволе од Енглеза и других западних дворова или кажу дувајте га ми смо једина народна династија у Европи и одлучујемо сами о својој будућности, ако треба на том путу сарађиваћемо и са Русијом и са Кином и са свима а због добробити Србије! Питање пре свега за @Mystic+ и @buudala али и за било кога другог ко се осећа способним и вољним да одговори.

Можда јесте али опет питам , шта би ти урадио? Ратовао са силама Антанте, онако изнурен после 6 година рата, са разваљеном земљом, десеткованим становништвом , уништеном економијом. Како би задржао садашњу БиХ?

Kako, bre, ratovanje sa silama Antante? O čemu ti pričaš?

Занима ме од ових стварно упућених...да ли наша круна тражи било какве дозволе од Енглеза и других западних дворова или кажу дувајте га ми смо једина народна династија у Европи и одлучујемо сами о својој будућности, ако треба на том путу сарађиваћемо и са Русијом и са Кином и са свима а због добробити Србије! Питање пре свега за @Mystic+ и @buudala али и за било кога другог ко се осећа способним и вољним да одговори.

Саће они само да консултују крунски савет да ли смеју у јавност са податци излазу

S obzirom da znamo da su svi komunsti koje je nekada podrzavao gotovo citav ovaj narod, presli u nacionaliste, njima je ostao taj otklon od monarha, to im je u krvi...Oni i njihovi potomci bi mogli podneti monarhiju, ali da monarha odaberu na izborima :hahaha: ... Dakle, danas imamo nacionaliste koji preziru Aleksandra Karadjordjevica i jednog i drugog....Preziru ga sto ne zna dovoljno dobro jezik kako oni kazu i sto mu je otac odneo zlato....sou.... Zato je dobro malo ih nerivati sa pricama o princu Filipu..To je jedina korist....Inace mi da budemo monarhija je moja celozivotna zelja koju je realnost ugasila, shvatio znam da je to nemoguce, jer mi nemamo aristokratiju te bi privatan zivot monarha zavrsava u ustima Dragana J. Vucicevica i slicnih....Tako da nisam za monarhiju u drustvu koje je ne zasluzuje...
Monarhija ili republika, Srbija će uvek biti despotija i autokratska prćija gde Ustav, parlament i zakoni postoje samo na papiru, a u praksi je jedini zakon hir i prohtev svemoćnog vođe.

Kraljevina - demokratija, kapitalizam, meritokratija, sloboda govora. Ne idealno, ali ipak postojano. Najzdraviji i najbolji industrijalci koje je Srbija ikada imala postajali su tada. Najlepše građevine u Srbiji van Vojvodine, jedine koje podsećaju na Evropu, su izgrađene tada. Arhitekte, umetnici, inženjeri školovani i specijalizovani po zapadu. Najbliži saveznici Francuska, Britanija i USA. Prozapadna država koja, da nije bilo ww2, bi davno politički i ekonomski integrisana u zapad.

SFRJ - diktatura, masovni zločini i progoni, zatvaranja i progoni, kult retardiranog diktatora, isključeni iz svih normalnih i civilizacijskih tokova, nakazan i neprirodan poredak - socijalizam. Partokratija, kleptokratija, odgajan sistemski parazitizam koji krezuboj sirotinji da nešto i ona ostane krezuba sirotinja koja samo gleda da dobije neke gibse. Građevine nešto najodvratnije što je ikad postojalo. Sve nakaznosti koje danas imate su njihovi offspringovi.

Šta je bolje? Retardirani globohomo liberali koji danas glume nekakve demokrate i ostalo, će reći ovo drugo. I to je sve što o njima treba znati.
Pa nije baš tako.

Monarhija ili republika, Srbija će uvek biti despotija i autokratska prćija gde Ustav, parlament i zakoni postoje samo na papiru, a u praksi je jedini zakon hir i prohtev svemoćnog vođe.

Šta se vas tiče tradicija, ustanička srbija, kraljevina Srbija, Beogradski Univerzitet, kada ste 1914. nosili šiljke na šlemovima a 1944. petokraku ?!? ... :lol:

Back