Pokret mgtov men going their own way

Brojni MGTOV su predložili da članovi zajednice prate svoj rast pomoću nečega što se zove "Četiri nivoa MGTOV-a." Nivo 0: Svest o situaciji: Član je progutao „crvenu pilulu“ i veruje da je rodna ravnopravnost laž i propaganda.

Faza 1: Odbijanje dugotrajnih veza: Muškarac odbija dugoročne veze, ali i dalje ulazi u kratkoročne veze i seksualne odnose.

Nivo 2: Odbijanje kratkoročnih veza: Član se ne upušta u kratkoročne ili seksualne odnose.

Nivo 3: Ekonomsko povlačenje: Član na ovom nivou odbija da zaradi više novca nego što je potrebno da se izdržava. Vladu vidi kao tiransku i aktivno pokušava da izvuče novac iz džepova birokrata.

Nivo 4: Društveno povlačenje: Ovo je najviši nivo koji radikalni MGTOV može postići. Ovde čovek odbija da komunicira sa društvom.
Па сваки наш маторац може лагано директно у ниво 3 и 4.

Niko neće biti hepi.
Tradicionalista.
Okej, imaš sigurno neki argument prirodnosti itd.

Ali pazi, isto to su pre 30 godina pričali za ova naša druženja i diskusije po internetu.
A sam razmisli koliko su po tebi kvalitetnije i zanimljivije diskusije po internetu, a koliko sa tvojim ortacima uz pivo?!

Šta zapravo misliš?!
Ja sam u principu modernista, ali nisam protiv srži čovečanstva kao što je na primer Woke.
Neki tradicionalisti bi te već popljuvali zbog preko 22.000 postova na Krsti da ne govorim o ostalim društvenim mrežama.

Šta misliš o svemu tome?

Muškarci idu svojim putem (MGTOV skraćeno, nemački „muškarci koji idu svojim putem“) je antifeministička i uglavnom mizoginistička onlajn zajednica koja poziva muškarce da se uzdrže od kontakta sa ženama ili da se vezuju za njih. žena kroz brak ili vezu nalik na brak. Za razliku od pokreta za prava muškaraca, pokret MGTOV veruje da ono što vidi kao preterano ženstveno i ginocentrično društvo ne može da se promeni, i stoga se zalaže da muškarci moraju da idu „svojim putem“.

Pokret se pojavio početkom i sredinom 2000-ih.Poreklo MGTOV-a još nije razjašnjeno, iako postoje brojne veze sa antifeminističkom scenom na Internetu, takozvanom Manosferom. Laura Bates identifikuje Australijanca sa pseudonimom Solaris i Skandinavca sa pseudonimom Ragnar kao osnivače pokreta. Početkom 2019. MGTOV subreddit je imao 104.000 članova, a pojedinačni MGTOV forumi dostižu petocifreni broj članova. MGTOV video snimci su takođe popularni na YouTube-u: najpoznatiji MGTOV vloger Sandman postigao je više od 90 miliona pregleda videa.] Godine 2020., MGTOV su bili, pored Incela, jedna od najbrže rastućih grupa u Manosferi.U avgustu 2021. godine, Reddit je suspendovao subreddit MGTOV zbog kršenja njegovih politika o podsticanju nasilja i širenju govora mržnje,[9] što je navelo neke aktere da pređu na druge platforme kao što je Instagram.

Srž ideologije MGTOV-a je pretpostavka da su muškarci u nepovoljnom položaju u navodno ginocentričnom društvu i da postoji dvostruki standard kada su u pitanju rodne uloge, što dovodi u pitanje ravnopravnost kojoj delovi feminizma teže. Na forumima MGTOV, žene su često prikazane kao inferiorne u odnosu na muškarce, manipulativne, lažljive i feministički indoktrinirane. Izjave koje se odnose na nezavisnost muškaraca (kao što su hobiji ili pitanja o načinu života samaca) su u manjini u MGTOV-ovim onlajn zajednicama. Većina objava je usmerena protiv navodno „zle“ prirode žena i da su muškarci bili ugnjetavani, zlostavljani ili prevareni od strane žena.

MGTOV grupe dele zajedničko uverenje u drugim grupama Manosfere da žene slede sličan obrazac u izlasku i braku: mlade i privlačne žene su promiskuitetne i „hipergamne“, što znači da imaju seks sa brojnim muškarcima i napuštaju ih od muškarca kada je „superiorni“ muškarac pokazuje interesovanje. Oni dele muškarce u hijerarhiju sličnu nekim životinjskim vrstama i veruju da žene privlače "alfa mužjaci" koji su privlačni, ali se prema njima ponašaju loše, i da to jača njihovo verovanje u feminizam. Kako odrastaju, prema ideologiji MGTOV, žene bi ulazile u veze sa „beta muškarcima“ koji bi ih materijalno i finansijski obezbeđivali, ali bi im odbijale seks. Umesto toga, upuštali bi se u seksualne aktivnosti sa privlačnim muškarcima van svog braka. Na kraju, žene bi se razvele od svojih muževa i bile bi favorizovane od strane sudova u brakorazvodnim postupcima na osnovu „ženske privilegije“.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li se druzhite u takvim grupama preko recimo Telegrama, vibera ili whatsappa?

Ko je kriv za ovaj pokret?

Pogledajte prilog 1524821
Mislim da mi se vrti u glavi od pokreta i kontrapokreta zaludnih tik tokera u nastojanju da definišu nečije neuspešno snalaženje u životu.

Tradicionalista.
Okej, imaš sigurno neki argument prirodnosti itd.

Ali pazi, isto to su pre 30 godina pričali za ova naša druženja i diskusije po internetu.
A sam razmisli koliko su po tebi kvalitetnije i zanimljivije diskusije po internetu, a koliko sa tvojim ortacima uz pivo?!

Šta zapravo misliš?!
Ja sam u principu modernista, ali nisam protiv srži čovečanstva kao što je na primer Woke.
Neki tradicionalisti bi te već popljuvali zbog preko 22.000 postova na Krsti da ne govorim o ostalim društvenim mrežama.

Šta misliš o svemu tome?
Ja sam od sedme godine na računaru, od '97 na netu, od 2004 na ovom forumu. Poslednji koji bi se mogao nazvati tradicionalistom.

Ali mi ne možemo pobeći od miliona godina evolucije i 10.000 godina razvitka društvenih odnosa za samo par decenija. Mi smo i dalje životinje, društvene životinje sa jakim nagonima.

Pivo sa drugarima je milion puta jače iskustvo od forumašenja, nema tu poređenja.

Pivo sa drugarima je milion puta jače iskustvo od forumašenja, nema tu poređenja.
Razumem i cenim tvoj stav, ali ja sam na internetu čitao ljude čija su pisanija po mom mišljenju suvo zlato.
Pivo sa nekim vršnjacima koliko god da su isti pametni ili lojalni se ne mogu meriti sa time...
Prosto razlika u kvalitetu.

Dok sa druge strane nađu se i ne tako kvalitetni ljudi naročito u nekim mešovitim društvima itd.

We are bound to disagree.

Ali mi ne možemo pobeći od miliona godina evolucije i 10.000 godina razvitka društvenih odnosa za samo par decenija. Mi smo i dalje životinje, društvene životinje sa jakim nagonima.
Evoluiramo i sada i to mnogo brže nego ikada u istoriji. Ovo što se dešava zadnjih 100, 200 ili pak samo 50 godina je neviđeno i impresivno.
Mislim da bi nas naši daleki preci gledali kao Bogove i to bez ikakve zezancije koliko god mi nesavršeni bili.

Niko neće biti hepi.
P to je prirodan proces.
Priroda je stvorila coveka, covek je stvorio tehnologiju, covek opsti s tehnologijom. A i u ostalom ko hoce da mesa izlucevine verujem da ce biti slobodni do mile volje.

Stvar je sto, kao i uvek, na to se gleda karikaturno i sa slabom kritikom.
Kad neko kaze seks roboti, ljudi zamisljaju nekakve silikonske lutke kojima strce srafovi, otpadaji trepavice i perika i koje nemaju personaliti. El ou el.
Ne, vrv ce to biti neki buduci produkt ovog neurolinka. Neka vrsta virt. realnosti.

Ako mislis da ce to da otudji ljude, uvek imas opciju komunikacije koja nije bazirana na frustraciji usled konstantnog seksualno uslovljenig mehanizma kao do sada, vec vise na filozofskom nivou.
Drugim recima, komuniciraces ne da bi ispao pametni dominantni baja (kafic, tviter, fb, pa i ovde) , vec da bi lagodno razmenio svoja iskustva i prijatno s nekim proveo vreme.
S druge strane ako ne, onda nije ni vredno toga.

Evoluiramo i sada i to mnogo brže nego ikada u istoriji. Ovo što se dešava zadnjih 100, 200 ili pak samo 50 godina je neviđeno i impresivno.
Mislim da bi nas naši daleki preci gledali kao Bogove i to bez ikakve zezancije koliko god mi nesavršeni bili.
Tehnologija napreduje, mi smo u osnovi isti kao pre par stotina godina. Treba nam sunčeva svetlost, spavamo noću, hormoni isti, potreba za društvenim statusom i vezama je ista. Postoje neke bedne zamene, recimo uspeh u igricama kao zamena za uspeh u stvarnom svetu, ali to ne funkcioniše ni izbliza dobro.

Back