Pokret mgtov men going their own way

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
35.621
Muškarci idu svojim putem (MGTOV skraćeno, nemački „muškarci koji idu svojim putem“) je antifeministička i uglavnom mizoginistička onlajn zajednica koja poziva muškarce da se uzdrže od kontakta sa ženama ili da se vezuju za njih. žena kroz brak ili vezu nalik na brak. Za razliku od pokreta za prava muškaraca, pokret MGTOV veruje da ono što vidi kao preterano ženstveno i ginocentrično društvo ne može da se promeni, i stoga se zalaže da muškarci moraju da idu „svojim putem“.

Pokret se pojavio početkom i sredinom 2000-ih.Poreklo MGTOV-a još nije razjašnjeno, iako postoje brojne veze sa antifeminističkom scenom na Internetu, takozvanom Manosferom. Laura Bates identifikuje Australijanca sa pseudonimom Solaris i Skandinavca sa pseudonimom Ragnar kao osnivače pokreta. Početkom 2019. MGTOV subreddit je imao 104.000 članova, a pojedinačni MGTOV forumi dostižu petocifreni broj članova. MGTOV video snimci su takođe popularni na YouTube-u: najpoznatiji MGTOV vloger Sandman postigao je više od 90 miliona pregleda videa.] Godine 2020., MGTOV su bili, pored Incela, jedna od najbrže rastućih grupa u Manosferi.U avgustu 2021. godine, Reddit je suspendovao subreddit MGTOV zbog kršenja njegovih politika o podsticanju nasilja i širenju govora mržnje,[9] što je navelo neke aktere da pređu na druge platforme kao što je Instagram.


Srž ideologije MGTOV-a je pretpostavka da su muškarci u nepovoljnom položaju u navodno ginocentričnom društvu i da postoji dvostruki standard kada su u pitanju rodne uloge, što dovodi u pitanje ravnopravnost kojoj delovi feminizma teže. Na forumima MGTOV, žene su često prikazane kao inferiorne u odnosu na muškarce, manipulativne, lažljive i feministički indoktrinirane. Izjave koje se odnose na nezavisnost muškaraca (kao što su hobiji ili pitanja o načinu života samaca) su u manjini u MGTOV-ovim onlajn zajednicama. Većina objava je usmerena protiv navodno „zle“ prirode žena i da su muškarci bili ugnjetavani, zlostavljani ili prevareni od strane žena.


MGTOV grupe dele zajedničko uverenje u drugim grupama Manosfere da žene slede sličan obrazac u izlasku i braku: mlade i privlačne žene su promiskuitetne i „hipergamne“, što znači da imaju seks sa brojnim muškarcima i napuštaju ih od muškarca kada je „superiorni“ muškarac pokazuje interesovanje. Oni dele muškarce u hijerarhiju sličnu nekim životinjskim vrstama i veruju da žene privlače "alfa mužjaci" koji su privlačni, ali se prema njima ponašaju loše, i da to jača njihovo verovanje u feminizam. Kako odrastaju, prema ideologiji MGTOV, žene bi ulazile u veze sa „beta muškarcima“ koji bi ih materijalno i finansijski obezbeđivali, ali bi im odbijale seks. Umesto toga, upuštali bi se u seksualne aktivnosti sa privlačnim muškarcima van svog braka. Na kraju, žene bi se razvele od svojih muževa i bile bi favorizovane od strane sudova u brakorazvodnim postupcima na osnovu „ženske privilegije“.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Da li se druzhite u takvim grupama preko recimo Telegrama, vibera ili whatsappa?

Ko je kriv za ovaj pokret?

1712055922801.png
 
Тачнији назив је MGTOW. Подржавам тај покрет јер даје смисао одбаченим и усамљеним мушкарцима да нађу неки други смисао у животу који не укључује љубавне односе, прављење породице и слично, и јер их подстичу на апсолутну независност. Ја сам загризао црвену пилулу.
 
Тачнији назив је MGTOW. Подржавам тај покрет јер даје смисао одбаченим и усамљеним мушкарцима да нађу неки други смисао у животу који не укључује љубавне односе, прављење породице и слично, и јер их подстичу на апсолутну независност. Ја сам загризао црвену пилулу.
Brojni MGTOV su predložili da članovi zajednice prate svoj rast pomoću nečega što se zove "Četiri nivoa MGTOV-a." Nivo 0: Svest o situaciji: Član je progutao „crvenu pilulu“ i veruje da je rodna ravnopravnost laž i propaganda.

Faza 1: Odbijanje dugotrajnih veza: Muškarac odbija dugoročne veze, ali i dalje ulazi u kratkoročne veze i seksualne odnose.

Nivo 2: Odbijanje kratkoročnih veza: Član se ne upušta u kratkoročne ili seksualne odnose.

Nivo 3: Ekonomsko povlačenje: Član na ovom nivou odbija da zaradi više novca nego što je potrebno da se izdržava. Vladu vidi kao tiransku i aktivno pokušava da izvuče novac iz džepova birokrata.

Nivo 4: Društveno povlačenje: Ovo je najviši nivo koji radikalni MGTOV može postići. Ovde čovek odbija da komunicira sa društvom.
 
Nivo 3: Ekonomsko povlačenje: Član na ovom nivou odbija da zaradi više novca nego što je potrebno da se izdržava. Vladu vidi kao tiransku i aktivno pokušava da izvuče novac iz džepova birokrata.
Ја сам дошао до тог нивоа, али евентуално бих пристао на неку комбинацију са девојком али само када би она тражила, показала одређену упорност, и доказала да то стварно хоће (то се у пракси не дешава), само комбинација и без враћања на претходне нивое.

realno jedan dobar psihijater tu mozhe dosta toga pomotji
Само љубав жена према мушкарцима, и то можда јер не постоји неки лек за опамећеност.
 
Ja sam taj, samo što sam oženjen i imam decu koja su otišla svojim putem.

Kad sam se ženio mojoj supruzi i meni prišla je jedna strina i rekla ovako.

Deco vi ste sad kao dva konja upregnuta u jedna kola.
Ako budete vukli na istu stranu negde ćete stići pa makar nekad jedan vukao jače, drugi slabije.
Ako budete vukli svaki na svoju stranu samo ćete pokidati amove i kola.

Moja žena i ja smo se zglednuli i začudili .
Posle nam je postalo jasnije.

To što čovek ide svojim putem ne znači da ne treba da ima ženu koja ide uz njega i obratno.
 
Пате од нејебице... :hahaha:
Mislim da jeste tako, jer 90% devojaka želi isključivo top 10% muškaraca.

Mora da bude savršen, visok, mišićav, s parama, nema veze što je ona prosek ili odron, to je njen kriterijum.

Misliš da će momci da trpe to i da se bore za takvu?

Dolazi vreme jeftine robotike i AI, tehnologija će im pružiti sasvim dobru alternativu. A žene nek se misle.

Nakon haosa verovatno dolazi novo doba konzervatizma.
 
Пате од нејебице... :hahaha:
Често су то бивши инцели, с том разликом да, ако сада неко и има секс не би променио неке већ формиране ставове јер су рационални. Никад сада ја нпр. не бих узео кредит, не бих се оженио и слично, па да сада и имам нон-стоп секс.
 
Крај цивилног друштва и прекомерних слобода, права и прекомерне демократије.

Солирање је крај сваке заједнице.

Боље да се убију и напишу колико је ово бедна цивилизација !
 

Back
Top