Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dugo se družom sa škotskim ovčarima, pa po malo i sa njihovim vlasnicima, te sam od njih po nešto i naučila.
Sasvim je moguće da je "lesi" ostavljen u Ovči pokazao neku vrstu agresije, odnosno straha, netrpeljivosti, konačno i sopstvene tuge zbog svega što ga je snešlo. Koliji su izuzetno emotivni psi, iz čega proizilazi i njihova poznata privrženost i vezanost za porodicu u kojoj borave. Ovaj pas je ostavljen, ne zna tačno šta ga je snašlo, ali oseća i prisustvo drugih pasa i potpuno nepoznatih ljudi, nalazi se na potpuno stranom mestu u uslovima na kakve sigurno nije navikao... Ne zaboravimo i da je prethodnih dana bilo nenormalno toplo - koliji su severni psi, mogo bolje podnose zimu... Čak je i moja blesava Dona koja ima 7 meseci i izuzetno je druželjubiva kad su ljudi u pitanju, juče pre podne lajala (ni malo prijateljski!) na sve koji su se približili njenoj teritoriji, a ne poznaje ih!
Sigurna sam da uz puno ljubavi, strpljenja i pažnje ovaj pas može dobro i lepo da se prilagodi i u novoj sredini, ali bi ga trebao uzeti neko ko će sa njim provoditi dosta vremena i ko se neće često od njega odvajati. Svako vezivanje za čoveka i, eventualno, odvajanje, teško će podneti i uvek će patiti u strahu da će ponovo biti ostavljen.
Kada bi postojala i najmanja mogućnost da ga uzmem - učinila bih to jer bi se uz drugog psa, verovatno, mnogo lakše prilagodio novonastaloj situaciji. Koliko shvatam, u pitanju je mužjak?
Zna li se koliko je star?

Mali Oli trazi dom. Druzeljubiv,pametan i blesav. Mnogo voli da se mazi,stalno nesto mrmlja i maltretira me da ga mazim 24 h dnevno,Mjauche non stop ako ga ignorisem kada hoce da ga mazim,prestane tek kada dobije sta zeli.... :shock: :lol: :lol:
Iz miloshte mi gricka nos i ushi,a voli i da mi spava na ramenu ili u krilu...kao malo dete...
Star je oko dva i po meseca.
Ako neko zeli da ga usvoji neka mi pise na pp.
Evo slike..
P.S. kada smo ga nasli nije licio na zivo bice,ali sada je prava lutka :wink:

Minaa011:
daj nam teki kontakt broj pa da mozemo da porsledimo,stavicu na jos jedan forum za haskija

Stavila sam na životinjsko carstvo i b92, a neko ljubazan se potrudio da stavi i na balkankinology.

Pošto se radi o dve različite osobe (za haskija i pekinezerku) koje ne žele da im se telefon objavi bilo gde, zainteresovani mogu da se jave Info centru (30 30 303) ili na ovaj broj 064 322 85 14, pa ćemo proslediti dalje.

Hvala svima!

Lesi inace pravi skotski ovcar na poklon ,star oko 3god, crno bele boje,muzijak,nadjen na karaburmi kod ofk stadiona. Vukao je lanac sa sobom,bio je uceban i mrshav. Pronasla ga je jedna gospodja,oporavila ga je i nazvala ga Astor.Posto ima dva psa i dve macke,nije u mogucnosti da ga zadrzi i zeli da ga pokloni u dobar dom. Slike mozete videti na noa.iwannaforum.com,
Ja ne mogu da stavim ovde4 sliku,ne znam zasto nece

Da probamo ovako...
img0309jo2.jpg

To je taj "lesi"...

Ovaj blesavi ker se doselio u dvoriste ispre moje zgrade, meni je mnogo cakan, pa bi mi bilo drago da ga neko uzme. Muzjak je, nije sterilisan, prilicno je mlad, rekla bih da ima najvise 2 godine (mada ce pre biti da ima oko 1,5 godinu). Ne laje, prilicno je negovan pa ili je nekome pobegao ili ga je neko pustio. Voli da se mazi.
Evo kako izgleda

Tražimo budućeg vlasnika za ovog prelepog Malog guzu :P . On je spašen sa ulice i od sigurne smrti. Star je 2,5 meseca i ume da skače, trči, prede, igra se i tačno zna gde je njegov wc.
Nije izbirljiv, ali zato obožava jogurt ! Voli da juri sebe u ogledalu, voli da se druži sa drugim macama, mada ume i sam da se zabavlja do besvesti. Onda kad se umori spava kao andjeo :color: .
Jako je radoznao, zdrav i živahan! Ume da stoji na dve šape i da se igra šugice.
Ovaj crno beli mačorčić ima još puno iznenadjenja kojim bi oborio s nogu svoju novu porodicu :).
Jedini uslov za njega jeste da bude isključivo kućna maca.
Kontakt telefon; Ksenija o64/4580-555 :takoje:

graphic2malawl2.jpg

Početkom maja 2005. godine jedna divna starica, Zagorka Stojišić je ispred svoje kapije pronašla malo štene retriverke iz komšiluka (i vučjaka, takođe iz komšiluka), koga su komšijska deca isekla na više mesta po telu. Mislila je da kućence neće preživeti, ali ga je bez obzira na to unela u kuću, obrisala od krvi i previla ga. Kučence je preživelo, ostalo kod baba Zage i dobilo ime Žuća. Pre Žuće, Baba Zaga je živela sama, žalila zbog smrti svog muža (prestala je i da kuva sebi). Mali Žule je uneo veliku radost u njenu svakodnevicu i jednog dana baka je rekla sebi: “Zago, ovako više ne ide, od danas kuvaš za sebe i za Žucu.”. Žuća je rastao u dvorištu i čuvao baba Zagu. Onda je baba Zaga rešila da počne da izdaje prazne stanove u svojoj kući, ne zbog novca, već više zato da bi ona i Žuća imali društvo. I tako smo se moja porodica i ja doselili kod baba Zage na 1. sprat. Na drugi sprat su se doselila dva mlada para (policajci i policajke)…
Žuća me je osvojio na prvi pogled. Ovo je njegova slika sa mog rođendana. Morala sam ga vezati na lanac i sajlu, jer je još bio beba i isprljao bi goste. Tada sam preuzela na sebe šetanje Žuleta, vakcinisanje, davanje tableta protiv parazita, kupovinu ogrlica, sprejeva i front lajna, kupanje i svega ostalog što je bilo potrebo Žući, održavanje ograde ( da ne bi izašao sam na ulicu) i to mi nije predstavljalo ni najmanji napor. Žuća mi je uzvraćao bezuslovnom ljubavlju, koju može da razume samo neko ko je imao ili ima psa. Na žalost, Baba Zaga je vrlo brzo po našem dolasku umrla i tada sam prihvatila svu odgovornost za Žuleta, svesna da on nema nikog osim mene. Bila sam svesna da je Žuća ostalim stanarima samo slatka razonoda, koju će pomaziti nogom i dati joj višak od ručka. Žuća i ja smo mnogo toga prošli zajedno: prvu i poslednju pojavu krpelja, prvi susret sa drugim kucama (blagonaklonim i neblagonaklonim), prvu povredu (ujed haskija), prvu posetu veterinaru, prve batine(bile su male, ali me i sada bole), zbog njeguve ljubomore na malog terijera iz komšiluka, na kog je strašno režao, do ćuške. Pas je velika briga, odgovornost, ali i neopisiva radost.
Posle godinu dana življenja sa Žućum (zvanično Žulicijus) moja porodica je dobila stan i tu je počela nočna mora za mene. Naime, moji ukućani nisu hteli nikako psa u stanu. Donekle ih i razumem, jer sam više puta gledala koliko je moj Žule lepše građen i zdraviji pas od pasa “krevetaša“. Ceo komšiluk se divio njegovim skokovima, kad se rastrči po dvorištu. Pokušavala sam da mu pronađem novog vlasnika, ali naši ljudi vole samo rasne pse i to dok su mali. Ukazale su mi se dve prilike, ali ne dovoljno pouzdane da bi im ostavila Žuću. Stanari koji su živeli na 2.spratu su se ljutili na mene zašto neću da ostavim Žuću njima. Jednostavno, nisam misliala da su dorasli tome da budu odgovorni za nekog drugoga. (Koliko sam samo bila u pravu.) Govorila sam im da je pas odgovornost, da se bojim da se oni jednog dana ne odsele i ostave Žuću na milost i nemilost. Voleti, znači pre svega biti odgovoran za drugoga. Ja ne očekujem da to svako može, ni da to većina želi da oseća za nekog drugoga. Ipak posle silnog nagovaranja i velikih obećanja, ja sam ipak ostavila Žuću njima. Istina je i da nisam imala nekog izbora. U početku su se zaista brinuli o Žući, izuzev što sam ja i dalje finansirala sve skuplje Žućine potrebštine. Oni su stalno puštali Žuću da trčka po velikom dvorištu, a ja sam dolazila vikendom sa Bežanije u Sremčicu da ga prošetam ili okupam, kad je za to vreme.
Ali kada su nastali prvi problemi (nisu održavali ogradu pa je Žule par puta izašo na ulicu) nazvali su me i saopštili mi da Žuća više nije njihov i da mu odmah nađem drugog vlasnika, a do tada ga oni neće odvezivati sa lanca. Iako je Žule i čipovan i divan, ja ne mogu da mu pronađem novog vlasnika već više od mesec dana. Na poslu radim i posle 16h, a zbog popravke puta, do Sremčice se sada putuje 2h. Što je najgore Žuća je po ovom sucu bez zaklona, na betonu ( u kućici je pretoplo, a u delu do gde dopire lanac ima samo mali komadić zemlje), jer ne žele, ne dozvoljavaju mi da ga premesti ispod drveta. U počeo je da bude agreasivan i da laje i na ukućane (osim na poštara, koga ne voli, kao i čoveka koji očitava struju, iz nepoznatih razloga), a sada je prestao i da laje. Nekada se radovao i skakao kad me vidi, a sada cvili i zavija, da se svaki put rasplačem. Nije više ni tako pokretan, raduje se šetnji, a posle i najkraće šetnje ne može da stoji koliko nema kondicije. Njegovi “vlasnici” sada odlaze na odmor i morala sam da zamolim komšije da mu daju da jede (ja ću kupiti hranu) i da pije.
MOLIM VAS, POMOZITE ŽUĆI! Ja ne mogu da rešim ovaj problem sama , a svakim danom Žuća sve više i više pati. Kao neko kome on bezuslovno veruje, ja se osećam grozno, ali on od toga nema ništa. Ako znate da postoji neko ko bi mogao da ga udomi, da mu Žuća unese radost u život, da se igra s nim, da mu čuva kuću (Jesam li napomenula da mu nema ravnog čuvara?) molim Vas, povežite tu osobu samnom. Moj mail imate (ivanabos01@gmail.com), a telefon na koji me možete uvek zvati je 064 2143531. Ivana

Dva BELA vuchijakla,muzijak i zenka,ostavljeni u kafileriji,traze novi dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stari oko 4 godine,napusteni od strane svog vlasnika.
Miroljubivi su i vole da ljube ljude
Pomozite im da ponovo imaju paznju i ljubav vlasnika,koja im je preko potrebna!!!!
Slike ce biti postavljene u toku dana

micaigoxy:
Dva BELA vuchijakla,muzijak i zenka,ostavljeni u kafileriji,traze novi dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stari oko 4 godine,napusteni od strane svog vlasnika.
Pomozite im da ponovo imaju paznju i ljubav vlasnika,koja im je preko potrebna!!!!
Da pomognem malo :D
lepotan :D
YBf_koeHdaY0kF3H.jpg

Da napomenem da je ovo jedna predivna rasa,plemeniti psi,jako poslusni i vole decu :D
Nadam se brzom udomljavanju!

micaigoxy:
JA BIH JAKO VOLELA DA MOGU DA USVOJIM MUZJAKA ALI PRO MORAM DA NAPRAVIM USLOVE I DA RAZGOVARAM SA RODITELJIMA ZATO VAS MOLIM DA MI OSTAVITE BROJ TELEFONA. EMA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back