Pokloni - kuce, mace i ostalo

• Začetnik teme Začetnik teme kinolog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam ja malu minijaturnu meshanku,belu sa crnim flekama.Klinci je oteli ciganima koji su je muchili...
izglega kao dzek rasel terijer...stara je oko 4 meseca,tako nesto..
ima ranu na vratu,od muchenja...stezali su je kanapom oko vrata pa sada ima ranu...to ce zarasti,vec je bolje nego sto je bilo...
ali se plasim za nju posto luta ulicom,a mnogo je sitna,neko ce je zgaziti,nece je videti.....
ako je zelish,zovi me...poslacu ti broj na pp,da dodjes da je vidis

samo da javim da je malenica nestala,nigde je nema,a ja ne zelim ni da zamislim sta je moglo da joj se desi

U Petrovcu na Mlavi na ulici šeta štene bretonca, otprilike oko 2 meseca starosti.On je ustvari mešanac ali veruj mi da je skroz povukao na bretonca, to mu je inače tata i to neki zešći šampion,čijeg gazdu znam, ako je to uopšte bitno. On nije baš mali pas ali definitivno nije ni veliki i koliko sam čula niko ko ih drži stanu nema nikakav problem. Znam da ti je frka za prevoz, ali možda bi mogli nekako da pomognemo pa makar i autobusom ja išla po njega ili možda neko zna nekog iz Petrovca ili okoline pa da nešto iskombinujemo. Pas je presladak, izgleda potpuno kao bretonac, rođen je bez repa,kao pravi! Sad je jadničak na ulici, znam da živi u nekoj rupi pored keja i stvarno bi mu trebala pomoć! Pokušaću nekako da ovih dana postavim sliku. :bye:za sada

Keti je juče srećno udomljena, udomio je naš drug sa foruma Gandalf :klap: i o svemu daljem, vezano za nju, on će nas obaveštavati

Prilozi

• 1Keti.jpg
    1Keti.jpg
    40,6 KB · Pregleda: 7
  • 2Keti.jpg
    2Keti.jpg
    38,1 KB · Pregleda: 11
E ‘vako, pas je stigao!!! JUPIIIII!!! Zahvaljujuci dobrim ljudima iz Novog Sada i jednoj devojci sa Novog Beograda, juce sam posle pet godina, ponovo postao vlasnik nemackog ovcara! Ona se zove Keti, ali to ime cemo promeniti cim smislimo neko bolje koje jedna dama njenog kalibra zasluzuje. Ona je inace crvena varijanta nemackog ovcara, izuzetno je mazna i malo grogi od jucerasnjeg puta. Sta znaci grogi, pa, posto niko nije hteo da mi pomogne da je prevezem od Bezanije do Surcina, ja sam juce pesacio sa njom nekih 10-12 km. Da, danas imam njgoru upalu misica na svetu, a zamislite tek kako je njoj ! Inace, malko je zapustena, sto naravno nikako nije krivica ljudi iz azila u Budisavi, jer tamo je bila samo mesec dana. Krivica pada samo na njenog bivseg vlasnika jer je dopustio da takav pas izgleda kako sad izgleda. Sinoc sam ramisljao zasto joj se to desilo i jedino sto mi je palo na pamet je da je ostavljena zato sto je malo prebacila normu visine svoje rase (ljudi ona je ogromna)! Sto znaci da je nju imao neko ko je zeleo da je vodi po izlozbama, a kada je video kolika je , odlucio je da je se otarasi. Izuzev visine, ona je skolski primer nemackog ovcara, ja to dobro znam posto sam nekada imao kuju te rase i naucio sve sto je moglo da se nauci o njima. U svakom slucaju, njoj vise nista nece faliti dok god budem ja bio pored nje. Nadam se da cu je dovesti u red za nekih 2 meseca, zbog nemara psi brzo gube svoj sjaj a povratak u formu je prilicno dug! Onda cu postaviti neke fotke da vidite kako izgleda “savrsen” pas. Ja sam van sebe od srece i ako zvucim pateticno… bas me briga!!! Jedini problem koji trenutno imam je moj macor Svetozar koji je sinoc, kada je video svoju novu cimerku, preziveo najgori sok u zivotu! Nadam se da cu uspeti vremenom da pomirim trenutno zavadjene cimere, bice malo heavy metal, ali… Sve ce na kraju biti OK. Eto, malo duzi post od mene, ali prosto mi je bilo potrebno da podelim svoju srecu i zadovoljstvo sa svima na ovom forumu!

Gandalf je nasao svoj prsten, svog “prekrasnog”!

ljudi da li je neko zainteresovan za 2 male kuce, mesanci su i bice mali, stavicu slike cim ih dobijem. Kod drugaricinog decka se kuce koje su oni poveremeno hranili okotilo i on sada hoce da ih odvede negde i ostavi!!!!!! Skot
Ako neko ima neku ideju neka odgovori, imaju vec 4 meseca.

Zdravo svima!!
Iskreno, do sad nisam bila uclanjena ni na kakav forum, jer se slabo "druzim" s kompjuterom zbog nedostatka vremena. Ali sad imam mali problem, pa vas molim da mi pomognete!
Poklonila bih stene labradora, zensko, ima oko 2 meseca, crne boje. Pronasla sam ga pre nekoliko dana, rano ujutru, kako drhti na ulici. Komsija do mene ima odraslu zenku i muzjaka labradore, i 6-7 malih. Kada sam tog dana pogledala u njegovo dvoriste, bilo je samo tri steneta. Izgleda da je bacio zenske. Kome se sve nisam obratila, ali niko ga nece. Preslatko je, ja bih ga rado zadrzala, ali vec imam jedno koje sam isto tako na ulici nasla polovinom jula.. sad ima 4 meseca otprilike, zensko je, lici na vucjaka.. ne razumem se mnogo u rase.
Veceras cu okaciti i sliku da vidite kako izgleda.. ako je neko zainteresovan, ili poznaje nekog ko bi udomio ovu slatku lepoticu, molim vas pisite!

Pozdrav

Elem, izgleda da sam prenaglila sa zakljuchcima.. kod komsije u dvoristu je ostalo jos dva steneta. Medjutim, njegovi su skoro duplo veci sada nego ovo sto je kod mene. Mnogo brze rastu.. tako da ovo mozda i nije labrador. Ja sam ga u medjuvremenu mnogo zavolela, slatko je, mirno.. danas sam ga prskala sprejom protiv buva- ono je lepo selo i pustilo me da obavim to, dok je moje kuche (ovo starije) skakalo, otimalo se i bezalo.. ma cirkus.
Rado bih ga zadrzala, ali kao sto sam rekla- nemam uslova.. tako da ponuda i dalje vazi.
Molim vas javite mi ako je neko zainteresovan. Sto pre, plizzz :neutral:

Udomljavaju se Sivka i Rej, mace stare oko 4 - 5 meseci. Sivka - sivo tigrasta zenka, Rej - zuto beli muzjak.

Cisceni od unutrasnjih i spoljasnih parazita. Navikli na kucu i dvoriste.

Trenutno smesteni u Beogradu.

Pozeljno je da ih buduci vlasnik udomi u tandemu, jer su vezani jedan za drugog i lepo se slazu.

Kontakt i dalje inf.: 063 16 98 160 (Marina)

Prilozi

• Rej 1.jpg
    Rej 1.jpg
    10,5 KB · Pregleda: 3
  • Sivka 3.jpg
    Sivka 3.jpg
    10,7 KB · Pregleda: 5
pa jesi, al sam se zapravo nadala da sam pogresno razumela...

ako nista, ovaj post je dokaz da macica ima na sve strane, na pretek, kao i pasa, bez da ih se jos dodaje "kucnom proizvodnjom"...

i zdravije za tvoju macu, i ispravnije za beskucnike je svakako da ih ne paris, i da ih sterilises..a ako zelis da se bavis macicima i da ih udomljavas, sigurno nekim ljudima i sa ovog posta treba pomoc oko toga;)

vec sam dobila slican savet, pa da pojasnim.
prvo:
to sto je machica bez doma na pretek, nije razlog da Luni, koju obozavam i koja je jezivo istraumirana vec u prvih par nedelja svog zivota (dok je nisu pronasli divni ljudi koji su pride i azil osnovali o svom trosku, ali da ne skrecem sa teme), uskracujem pravo da makar jednom postane majka!
ponarocito kada se uzme u obzir da se hipersenzibilnim mackama koje su sterilisane cim su se pojavili prvi znaci "polne zrelosti" neretko desava da kasnije "usvajaju" lutkice i tretiraju ih kao svoje bebe.. a vec napacenoj maci koju sam jedva naucila (samo ja znam koliko je truda, vremena i paznje bilo potrebno) da na ovom svetu postoji i ljubav, neznost, toplina, oduzeti mogucnost da postane mama - uzasno mi je i da pomislim!

objasnite mi zasto pored toliko nezbrinute dece, zene jos uvek radjaju? pritom nikom ne pada napamet da ih zbog toga optuzuje i smatra nemoralnim, naravno..

ne mozete me ubediti da "sterilizacija odlicno utice na zdravlje zivotinje". verujem da uglavnom ne moze ozbiljno da nashkodi, ali sam sigurna da u nekim slucajevima roditeljstvo itekako moze da koristi.

i sa tim u vezi - druga, opstija, napomena:

ako tako posmatramo, ljude bi vec po rodjenju (ili pocetkom puberteta, svejedno) trebalo sterilisati. ako je iko prenaselio planetu - definitivno Ljudska vrsta prednjachi!

svima puno Hvala, znam da su saveti dati iz najbolje namere :ok:, ali je cinjenica da ponekad reagujete prenagljeno i preagresivno (ne kazem da i to ne razumem, ponarocito kada su u pitanju volonteri organizacija za brigu o zivotinjama, ne mogu ni da zamislim kakvih su se strahota nagledali), a da prethodno niste informisani o razlozima nekih postupaka koji vam deluju naopako..

i, umesto pozdrava, da objavim kako sam pronasla deckica kakvog sam trazila! :D Luna ga je neocekivano sjajno prihvatila i vec su se toliko bliski da odbijaju da jedu i spavaju jedno bez drugog.. :D
:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back