Pokajanje

Pa sta je konkretno ?
Ili da se pozivamo na Grke.....
Recimo, kad učiniš nešto što nije uredu, nešto što nije dobro. Ti možeš sebi reći "ovo nisam trebao uraditi i za to se kajem", ali u stvari trebaš sebe dovesti u stanje svesti da ti to i tome slično više nikada ne padne na pamet da pomisliš da uradiš, ma kakve okolnosti te navodile na to.
 
a sad jedno filozofski religiozno pitanje na ovu temu
da li se Bog kaje za grehe koje dozvoljava da se desavaju?
a ja cu da pitam ovako
a sta ako posto imamo slobodnu volju bog nas je pustio da radimo sta hocemo stim sto na kraju puta dolazimo na naplatu svojih (ne)dela
zasto bi se onda tu imao kajati nesto ili ne?
 
a zasto se onda ljudi mole ako nema nameru da se uplice?
vecina njih je sebicna i kad se moli
sve nesto traze
daj mi zdravlje, daj mi pare, daj mi srecu, daj mi dobre ocene .....
ja mogu reci za sebe kako se molim
zamolim samo da mi da ako moze snage da izdrzim svaku nedacu u zivotu ali znam za resavanje problema moram se pomuciti sama
 
a zasto onda to uradis?
Nisam vernik koji cesto ide u crkvu, nisam vernik koji je za stroga verska pravila ali sam vernik i niko mi to ne moze uskratiti.
Udjem u crkvu kad osetim potrebu i zaista osetim tamo neki smiraj. Jednostavno to je neki unutrasnji osecaj koji je tesko ateisti opisati. Jedino sto se pomolim je da uspem da nadjem pravo resenje u stvari moja molitva meni vise lici na moju ispoved. U jednom teskom zivotnom razdoblju znala sam uci i sesti tamo. Nisam nista trazila ono boze daj mi ovo ili ono ali bih sedela, razmisljala i donosila velike zivotne odluke.
Samo sam jednom trazila nesto konkretno ali ne za sebe vec za nekog drugog i zdravlje je bilo u pitanju.
 

Back
Top