Pohvalite se III

1580134728708.png

a i pametne su, vesele :rumenko:

Ako imas vremena pojasni mi malo...
Iako mi je daleko, ali se nadam da ce moji klinci jednog dana...
Od troskova, sta placas?
Skolarinu? Mesecno? Godisnje?
Knjige?
Stan? Nema doma?
Ovo za 1.000e mesecno su svi njeni mesecni troskovi, sa ili bez skolarine?
Imaju li neke stipendije?
Ovako.
skolarina na toj školi koju ona zeli je za osnovne studije cca.13.000€ godinje- 6450€ je semestar. Stan u Minhenu je oko 800€ u kraju gde žive njeni prijatelji koji već tamo studiraju ( mogli su da prodju i bolje ali su kasno počeli da traže) neki žive sami neki dele stanove i troškove.
10.000€ na početku svake godine mora da ima na kartici sa koje trosi na svoje potrebe ( prevoz, gym, hranu itd) ali postoji limit da ne može da prekorači 1000€ mesečno. Ako ima keša kod sebe van tih para na kartici koje su na neki način obezbedjenje može da trosi i više.
klinci koji su gore njeni drugari kažu da slabo izlaze jer su skupi izlasci, druže se po stanovima, kuvaju špagete ili šta već znaju,kupe flašu vina i eto...
nema stipendije za osnovne studije, a za master je odredjen broj koliko stipendija ima. Nisam sigurna sada ali su podelili nešto po regionima, sa Srbe otprilike jedna doalzi. Za master može da promeni grad i uglavnom to i rade. Master je 6950-7500€ zavisi od toga šta želi...
matematika ti je otprilike ovakva: školarina, troškovi, avio karte, dolasci, odlasci, zdravstveno osiguranje, studentski život i slično saberi sve pa dodaj na to još toliko 😂😂😂
CF486E35-0159-4C00-9D94-12EA1DE177D6.jpeg
3B74E52F-8E44-4FE1-BBF7-E0AED195957B.jpeg

macko, a koje su to osnovne studije, neki biznis? traju 4 godine?
moj srednjoskolac, a vrsnjak tvoje cerke ima samo blagu predstavu sta bi evenutalno mogao da studira :lol:
njemu je to sad vrlo sekundardna stvar, to skolovanje, to je samo ometajuci faktor u njegovom socijalnom zivotu trenutno :roll:

macko, a koje su to osnovne studije, neki biznis? traju 4 godine?
moj srednjoskolac, a vrsnjak tvoje cerke ima samo blagu predstavu sta bi evenutalno mogao da studira :lol:
njemu je to sad vrlo sekundardna stvar, to skolovanje, to je samo ometajuci faktor u njegovom socijalnom zivotu trenutno :roll:
Traju 3+master.
moja hoće Business administration osnovne a master ili Tourisam managment ili HRM pa u health care. Oće da vodi neku bolnicu ali ne u Srbiji. Možda neki Enterpreneurship...
Sve u svemu biznis lova skupe stvari.. skup Ferari, ona bi Bali, malo New York
malo Pariz, malo jahte, avioni
malo London i Dubai... 😂😂😂😂
A ti znaš šta sam ti napisala 🙄

Traju 3+master.
moja hoće Business administration osnovne a master ili Tourisam managment ili HRM pa u health care. Oće da vodi neku bolnicu ali ne u Srbiji. Možda neki Enterpreneurship...
Sve u svemu biznis lova skupe stvari.. skup Ferari, ona bi Bali, malo New York
malo Pariz, malo jahte, avioni
malo London i Dubai... 😂😂😂😂
A ti znaš šta sam ti napisala 🙄
Oooo skupe stvari,ooo skup ferari ooo euri,marke,kune,dolari i dinari,da,da ...
Iznenadjenje,ti slusas Rastu...

Tuga je sto svi odlaze,ko ce ostati da uci,leci,gradi,radi uopste bilo sta sto je potrebno u bilo kom sektoru kad svi odu a vec mnogih nema.

Back