Pohvalite se III

zavisi od nacina obracuna.
a i to oko istog ucinka..to je vrlo diskuabilno jer zavisi i od posla koliko je to merljivo.
Ефективно, сви радимо максимум 7 сати, да се не лажемо.
У фабрикама је најмерљивије, норма па ко успе.

Zato je u US kompanijama odavno praxa, ali i u EU da, ako ste projektant recimo ili bilo šta slično, da radite od kuće za kompaniju...može 2 god da traje rad od kuće, naravno uz istu platu Evropljani ipak više vole skraćenje radne sedmice, što sve više uzima maha.
da, samo se tad definisu obaveze i rokovi.

premda se u USA u velikim kompanijanijama sad vise ide na fazon okupljanja zaposlenih..da tu provode ceo dan ..jer sta god da rade od van poslovnih aktivnosti.. od jela do odmora oni su okruzeni kolegama i prica se o poslu
i imaju sve ... od restorana do obdanista za decu (da ne moraju da se sekiraju kako ce pokupiti dete ako se zadrze) tako da me ne bi cudilo da uskoro pocnu da prave i hotele za zaposlene u okviru kompleksa.

premda se u USA u velikim kompanijanijama sad vise ide na fazon okupljanja zaposlenih..da tu provode ceo dan ..jer sta god da rade od jela do odmora oni su okruzeni kolegama i prica se o poslu
i imaju sve ... od restorana do obdanista za decu (da ne moraju da se sekiraju kako ce pokupiti dete ako se zadrze) tako da me ne bi cudilo da uskoro pocnu da prave i hotele za zaposlene u okviru kompleksa.
А може и гето за запослене.

poenta je da ne moras da mislis ni na sta osim na posao..imaces sluzbu koja ce se brinuti o tvojoj deci dok ti radis, mozes da se istrcis kad pozelis..da se odmoris..jedes... prakticno da provedes dan u firmi bez razmisljanja na druge stvari osim o poslu.

poenta je da ne moras da mislis ni na sta osim na posao..imaces sluzbu koja ce se brinuti o tvojoj deci dok ti radis, mozes da se istrcis kad pozelis..da se odmoris..jedes... prakticno da provedes dan u firmi bez razmisljanja na druge stvari osim o poslu.
Ја волим да завршим посао и да до краја дана ич не размишљам о њему...хвала лепо, стигнем све и без гета.

premda se u USA u velikim kompanijanijama sad vise ide na fazon okupljanja zaposlenih..da tu provode ceo dan ..jer sta god da rade od van poslovnih aktivnosti.. od jela do odmora oni su okruzeni kolegama i prica se o poslu
Boze tabe to kao pao sa marsa.
Pa to je Tito jos u svoje vreme radio, nije to neki vau izum. Svaka jaca fabrika gradila je zgrade u okolini i delili su radnicima stanove. Citava naselja izgradjena.
To ti isto sraanje samo drugo pakovanje nego danas. Gde god se zaposlis trazis stan blizu, samo ga sad i placas a u ono vreme ti ga neko pokloni.
Pa svaka firma imala svoje odmaraliste na moru... itd itd...
kako god okrenes to je buducnost posla..ili od kuce ili u getu :)
ali zlatan geto..imaju sve besplatno..od bazena, preko igralista do dobre klope..ali to je sve privid jer je sustina da postajes rob posla.

naravno pricam o intelektualnim poslovima..ne govori se o klasicnim sljakerskim poslovima.

A kako sad nisi rob posla?

Boze tabe to kao pao sa marsa.
Pa to je Tito jos u svoje vreme radio, nije to neki vau izum. Svaka jaca fabrika gradila je zgrade u okolini i delili su radnicima stanove. Citava naselja izgradjena.
To ti isto sraanje samo drugo pakovanje nego danas. Gde god se zaposlis trazis stan blizu, samo ga sad i placas a u ono vreme ti ga neko pokloni.
Pa svaka firma imala svoje odmaraliste na moru... itd itd...

ti ili nisi procitala ili nisi razumela sta sam napisao..ali ok :)

Ја волим да завршим посао и да до краја дана ич не размишљам о њему...хвала лепо, стигнем све и без гета.
zavisi od posla i od firme..
vidi, to se eksperimentalno i kod nas uvodi. jedna velika kompanija je kod nas uvela eksperiemntalno da zaposleni mogu jedan dan u mesecu po izboru da rade od kuce..
ai u toj istoj firmi zaposleni i kad zavrse radno vreme skoro svakodnevno i uvece od posla rade, odgovraju na mejlove i slicno..
mene je jedna direktorka kontaktirala u nedelju u 8 ujutru :eek:
sva sreca pa sam iskljucio zvono :kez:
verovatno j planirala da zavrsi sta ima pa da sa pordicom provede na miru nedelju..
poenta je..sve manje imas svog a sve vise kompanijinog vremena..naravno ako zelis da radis u velikoj kompaniji za dobre pare.

vidi, to se eksperimentalno i kod nas uvodi. jedna velika kompanija je kod nas uvela eksperiemntalno da zaposleni mogu jedan dan u mesecu po izboru da rade od kuce..
ai u toj istoj firmi zaposleni i kad zavrse radno vreme skoro svakodnevno i uvece od posla rade, odgovraju na mejlove i slicno..
Па, добро, и ја сам јуче радила од куће, али то је ретко, не бих волела да се то од мене очекује. Просто има периода кад не стигнеш све у радно време...

u principu jesi .. ali ti kao osoba koja radi sopstveni posao u malom mestu ne mozes da razumes ovo o cemu sam pisao. (i nista zlonamerno kad sam rekao malo mesto..nego se komplatna logistika oko posla menja u zavisnsoti od velicine mesta)
Sta je pesnik hteo reci? :lol:
verovatno j planirala da zavrsi sta ima pa da sa pordicom provede na miru nedelju..
poenta je..sve manje imas svog a sve vise kompanijinog vremena..naravno ako zelis da radis u velikoj kompaniji za dobre pare.
Jao strasno... nedelja u 8 :lol:
Mene zovu u 22h radnim danima :aha:

Svaka pozicija zahteva vreme
I kod tita su oni koji su bili na pozicijama radili kao sojic “lepu brenu za cetiri osobe” i van radnog vremena. ;)
ne razumem kakve ovo ima veze sa pricom..ovde se prical o ozbiljnom poslu..

a i ta fama oko sojica.. nemoj misliti da su tadasnji direktori bili losi...u stvari bili su odlicni jer su izgradili iz nicega nesto i to je sjajno funkcionisalo do modernog vremena kad je upravo privatizacija unistila fabrike jer je taj nov talas direktora poceo da razmisljaju da unistavanjem fabrike mogu da je kupe za male pare..ali to je vec druga prica.

ne razumem kakve ovo ima veze sa pricom..ovde se prical o ozbiljnom poslu..

a i ta fama oko sojica.. nemoj misliti da su tadasnji direktori bili losi...u stvari bili su odlicni jer su izgradili iz nicega nesto i to je sjajno funkcionisalo do modernog vremena kad je upravo privatizacija unistila fabrike jer je taj nov talas direktora poceo da razmisljaju da unistavanjem fabrike mogu da je kupe za male pare..ali to je vec druga prica.
Slazem se
Samo ti nikako da skontas da ovo sto se danas desava i to sto ti opisujes nije nista novo i nevidjeno vec samo modernizovan paket robovlasnistva

Efektivno se na poslu radi oko 6 sati i zato se uvodi takvo radno vreme.
Nema pauze, nema ništa, odradiš u cugu šta imaš i ideš kući. To je poenta moje priče.

Na zapadu se radi kontra, od 9-18h, sa pauzom od sat vremena za ručak, gde je poenta da si ceo dan na poslu i da nemaš vremena za porodicu i prijatelje.
U potrošačkom društvu pojedinci koji nemaju porodicu su najbolji potrošači, najviše se troši pojedinačno, zato se porodica degradira, moralne norme se menjaju, uništava se čovek kao biće, treba da ostane samo čovek kao potrošna roba koju izrabljuješ maksimalno i onda je ispljuneš kada više ne može da daje svoj maksimum. Sve je podređeno pravljenju novca, nema tu mesta za ljudskost, druženje i socijalizaciju.

581766

Back