moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
Izvinte na uklizu :/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ефективно, сви радимо максимум 7 сати, да се не лажемо.zavisi od nacina obracuna.
a i to oko istog ucinka..to je vrlo diskuabilno jer zavisi i od posla koliko je to merljivo.
da, samo se tad definisu obaveze i rokovi.Zato je u US kompanijama odavno praxa, ali i u EU da, ako ste projektant recimo ili bilo šta slično, da radite od kuće za kompaniju...može 2 god da traje rad od kuće, naravno uz istu platu Evropljani ipak više vole skraćenje radne sedmice, što sve više uzima maha.
ovo je vise nego tacno..ja licno sumnjam i u tih 7Ефективно, сви радимо максимум 7 сати, да се не лажемо.

А може и гето за запослене.da, samo se tad definisu obaveze i rokovi.
premda se u USA u velikim kompanijanijama sad vise ide na fazon okupljanja zaposlenih..da tu provode ceo dan ..jer sta god da rade od jela do odmora oni su okruzeni kolegama i prica se o poslu
i imaju sve ... od restorana do obdanista za decu (da ne moraju da se sekiraju kako ce pokupiti dete ako se zadrze) tako da me ne bi cudilo da uskoro pocnu da prave i hotele za zaposlene u okviru kompleksa.
И ја, али ајд, нека буде 7...ovo je vise nego tacno..ja licno sumnjam i u tih 7![]()
kako god okrenes to je buducnost posla..ili od kuce ili u getuА може и гето за запослене.

Ја волим да завршим посао и да до краја дана ич не размишљам о њему...хвала лепо, стигнем све и без гета.poenta je da ne moras da mislis ni na sta osim na posao..imaces sluzbu koja ce se brinuti o tvojoj deci dok ti radis, mozes da se istrcis kad pozelis..da se odmoris..jedes... prakticno da provedes dan u firmi bez razmisljanja na druge stvari osim o poslu.
Boze tabe to kao pao sa marsa.da, samo se tad definisu obaveze i rokovi.
premda se u USA u velikim kompanijanijama sad vise ide na fazon okupljanja zaposlenih..da tu provode ceo dan ..jer sta god da rade od van poslovnih aktivnosti.. od jela do odmora oni su okruzeni kolegama i prica se o poslu
i imaju sve ... od restorana do obdanista za decu (da ne moraju da se sekiraju kako ce pokupiti dete ako se zadrze) tako da me ne bi cudilo da uskoro pocnu da prave i hotele za zaposlene u okviru kompleksa.
kako god okrenes to je buducnost posla..ili od kuce ili u getu
ali zlatan geto..imaju sve besplatno..od bazena, preko igralista do dobre klope..ali to je sve privid jer je sustina da postajes rob posla.
naravno pricam o intelektualnim poslovima..ne govori se o klasicnim sljakerskim poslovima.
Boze tabe to kao pao sa marsa.
Pa to je Tito jos u svoje vreme radio, nije to neki vau izum. Svaka jaca fabrika gradila je zgrade u okolini i delili su radnicima stanove. Citava naselja izgradjena.
To ti isto sraanje samo drugo pakovanje nego danas. Gde god se zaposlis trazis stan blizu, samo ga sad i placas a u ono vreme ti ga neko pokloni.
Pa svaka firma imala svoje odmaraliste na moru... itd itd...

u principu jesi .. ali ti kao osoba koja radi sopstveni posao u malom mestu ne mozes da razumes ovo o cemu sam pisao. (i nista zlonamerno kad sam rekao malo mesto..nego se komplatna logistika oko posla menja u zavisnsoti od velicine mesta)A kako sad nisi rob posla?
zavisi od posla i od firme..Ја волим да завршим посао и да до краја дана ич не размишљам о њему...хвала лепо, стигнем све и без гета.

Koja je razlika izmedju titovog i ovog sto pises?ti ili nisi procitala ili nisi razumela sta sam napisao..ali ok![]()
Па, добро, и ја сам јуче радила од куће, али то је ретко, не бих волела да се то од мене очекује. Просто има периода кад не стигнеш све у радно време...zavisi od posla i od firme..
vidi, to se eksperimentalno i kod nas uvodi. jedna velika kompanija je kod nas uvela eksperiemntalno da zaposleni mogu jedan dan u mesecu po izboru da rade od kuce..
ai u toj istoj firmi zaposleni i kad zavrse radno vreme skoro svakodnevno i uvece od posla rade, odgovraju na mejlove i slicno..
mene je jedna direktorka kontaktirala u nedelju u 8 ujutru
sva sreca pa sam iskljucio zvono![]()
velika..ti pricas o drustvenim stanovima.. ovde jos i nemas toga..ja sam rekao da me ne bi cudilo da i do toga dodje..Koja je razlika izmedju titovog i ovog sto pises?
Sta je pesnik hteo reci?u principu jesi .. ali ti kao osoba koja radi sopstveni posao u malom mestu ne mozes da razumes ovo o cemu sam pisao. (i nista zlonamerno kad sam rekao malo mesto..nego se komplatna logistika oko posla menja u zavisnsoti od velicine mesta)

Jao strasno... nedelja u 8zavisi od posla i od firme..
vidi, to se eksperimentalno i kod nas uvodi. jedna velika kompanija je kod nas uvela eksperiemntalno da zaposleni mogu jedan dan u mesecu po izboru da rade od kuce..
ai u toj istoj firmi zaposleni i kad zavrse radno vreme skoro svakodnevno i uvece od posla rade, odgovraju na mejlove i slicno..
mene je jedna direktorka kontaktirala u nedelju u 8 ujutru
sva sreca pa sam iskljucio zvono
verovatno j planirala da zavrsi sta ima pa da sa pordicom provede na miru nedelju..
poenta je..sve manje imas svog a sve vise kompanijinog vremena..naravno ako zelis da radis u velikoj kompaniji za dobre pare.

Svaka pozicija zahteva vremevelika..ti pricas o drustvenim stanovima.. ovde jos i nemas toga..ja sam rekao da me ne bi cudilo da i do toga dodje..
ali je samo radno vreme bilo drugacije..kod tite si radio 8 sati i cao zdravo do sutra.
ne razumem kakve ovo ima veze sa pricom..ovde se prical o ozbiljnom poslu..Svaka pozicija zahteva vreme
I kod tita su oni koji su bili na pozicijama radili kao sojic “lepu brenu za cetiri osobe” i van radnog vremena.![]()
Sta je pesnik hteo reci?![]()
mukice..opet si promasila sustinu..ali bitno je da si se ti naradilaJao strasno... nedelja u 8
Mene zovu u 22h radnim danima![]()

Slazem sene razumem kakve ovo ima veze sa pricom..ovde se prical o ozbiljnom poslu..
a i ta fama oko sojica.. nemoj misliti da su tadasnji direktori bili losi...u stvari bili su odlicni jer su izgradili iz nicega nesto i to je sjajno funkcionisalo do modernog vremena kad je upravo privatizacija unistila fabrike jer je taj nov talas direktora poceo da razmisljaju da unistavanjem fabrike mogu da je kupe za male pare..ali to je vec druga prica.
toga sam svestan..i sam sam napisao da je sustina da postanes rob posla.Slazem se
Samo ti nikako da skontas da ovo sto se danas desava i to sto ti opisujes nije nista novo i nevidjeno vec samo modernizovan paket robovlasnistva