Pohvalite se III

Stigla mašina za sušenje veša. Kondenzaciona. Ne vidim na uputstvu kako se suši perjana jakna..imate savet ?
Ja je ne bi ni prala ni susila nego bi je odnela na hemijsko. Ovo kazem iz iskustva, jer sam jednom oprala svoju perjanu jaknu, fino na programu za perje ali dzaba sve se sto sabilo jedva se nekako na sto jada vratila u prvobitno stanje i od tad je perje pocelo da ispada, na hemijskom se to nikad ne desi.

Već smo pisale svoja iskustva sa pranjem i sušenjem perjanih jakni, ali nije zgoreg da ponovim.
Ja svoju "mont" jaknu, kojoj je ovo 23. zima, perem u mašini, na 800 ili 1000 obrtaja centrifuge. Kada se prosuši lice, rastresem malo perje i stavim je na stolicu pored radijatora. Kad god prođem pored nje, rastresem je, i ona se samo duva.
Nemam mašinu za sušenje veša, nemam blizu radnju za hemijsko čišćenje, i ništa joj ne fali ni ovako. Nadživeće me, sunce joj poljubim.

Već smo pisale svoja iskustva sa pranjem i sušenjem perjanih jakni, ali nije zgoreg da ponovim.
Ja svoju "mont" jaknu, kojoj je ovo 23. zima, perem u mašini, na 800 ili 1000 obrtaja centrifuge. Kada se prosuši lice, rastresem malo perje i stavim je na stolicu pored radijatora. Kad god prođem pored nje, rastresem je, i ona se samo duva.
Nemam mašinu za sušenje veša, nemam blizu radnju za hemijsko čišćenje, i ništa joj ne fali ni ovako. Nadživeće me, sunce joj poljubim.
Takve vise ne prave.

Ja sam perjanu detetu prala kako mi je Troja rekla, na neki lak program sa teniskim lopticama unutra i bez omekšivača. Kad sam okrenula da je sušim, našla sam da to isto piše i na njoj, ali na unutrašnjem džepu, ne na etiketi. :rumenko:
Sušila sam napolju, okačenu na ofinger.

Zamisljam te kako izgovaras ovu zadnju recenicu. :lol:

Sad sam osušila prvu turu, nisam znala koji program, pa sam stavila na mix rublja. Vrlo sam zadovoljna.
ja i perem i susis perjane jakne u masini. samo stavis dve teniske loptice koje rastresu to perje, jakna ko nova izadje :D
moja susilica ima milion nekih programa, ali ja sam pronasla jedan an kome susism sve i koji njamnje zguzva bes. to je XL program za susenje posteljine i stolnjaka

Једино што сам уништила је једна предивна бела кашмирска капа која је залутала на погрешну гомилу. Али, ионако ми је син говорио када је ставим да изгледам као маслачак :lol:

ne mozes na osnovu mont jakne da izosis zakljucke
montare su jako kvalitetne zimske jakne..one perje imaju u posebnim vrecicama unutar stepova jakne a i materijali su kvalitetni.

Ja moram kupiti usisivač kao onaj što je kupila vragana, nema mi druge. Ovi što su za kuću, nisu za mene.
ne mozes na osnovu mont jakne da izosis zakljucke
montare su jako kvalitetne zimske jakne..one perje imaju u posebnim vrecicama unutar stepova jakne a i materijali su kvalitetni.
Nemam pojma, nikada nisam imala perjanu jaknu koja nije "mont". Jedna, koju nosim po dvorištu kada nešto radim ima 30 godina. Ova "nova" :rotf: ima 23, a izgleda stvarno kao nova.
I debela je. Kada je obučem, kao jorgan da imam na sebi. Mnogo je volim.

Back