Pohvalite se II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naj bogatiji covek na svetu predlaze trodnevnju radnu nedelju.
Na zapadu radi 4 sata,sigurno 20-30% zaposlenih.
Bilje je za manje pare zaposliti veci broj ljudi,kome je malo neka radi dva posla.
Sto se mene tice,u svim drzavnim sluzbama uveo bih radno vreme od 4 sata i pola plate naravno,i opet bi bio visak zaposlenih.Realno,80% ide na 4 sata i to se u realizaciji posla ne primecuje,a drzavna kasa se stabilizuje za par godina.

Bilje je za manje pare zaposliti veci broj ljudi,kome je malo neka radi dva posla.
Sto se mene tice,u svim drzavnim sluzbama uveo bih radno vreme od 4 sata i pola plate naravno,i opet bi bio visak zaposlenih.Realno,80% ide na 4 sata i to se u realizaciji posla ne primecuje,a drzavna kasa se stabilizuje za par godina.

Pogotovo u zemljama poput Srbije, gde je drzavni administrativni aparat naduvan do zla Boga i gde bi i 20% tih zaposlenih u administraciji bilo dovoljno.

Ево и ја да се похвалим, да Троја не буде усамљена.

Смањила цигаре на мање од кутије дневно :mrgreen:

Ja bih to uvela svuda. Pa ko hoće nek radi 8 sati, a mi žene da radimo pola radnog vremena, a drugu polovinu da možemo da landramo i šopingujemo za taj džeparac što zaradimo. :zaljubljena:

Ne znam koliko ko radi, moj zet svakodnevno radi prekovremeno bar dva, tri sata i skapava, fizicki propada...cak nije ni placen prekovremeni rad.
Verovatno zavisi i sta radis, pouzdano znam da najkvaltetniji, prekookeanski piloti lete 3 - 4 puta mesecno! Uopste nije za igru opteretiti telo coveka koji ima ozbiljnu odgovornost...zet mi je pricao da nakon puno sati pocne da brka po programima, gresi...a on je samo gradjevinski inzenjer...sta da radi iznureni hirurg, da ubije coveka zbog umora...pa i nastavnik u skoli, mora da se prikupi da to sto radi radi najbolje sto moze jer uostalom, za kvalitetan rad bi trebalo da budemo placeni a ne za broj sati na poslu...to je sve doslo iz lude Amerike, sve sama forma...

zato je i takvo stanje..10to casovno radno vreme svuda pod hitno!

..jesi merila temperaturu danas Tolka:eek:
..sve preko 6h je ionako preterano i neefikasno, puno gresaka i propusta....ljusko telo nije masina,mozak jos manje....e sad sto se kod nas to ne postuje i sto
se uglavnom gleda kako ce se jednim radnikom pokriti bar dva do tri radna mesta, gde god se to moze (mislim na privatnike) to je druga stvar...ovi u drzavnim
sluzbama vec malo bolje zive...manje rade, bolje su placeni, bilo od kad je sveta i veka....nisu ludi svi oni koji se bore da se dokopaju kakvog takvog drzavnog
posla, cak i manje placenog...ali su bar sigurni da ce imati sve sto im po zakonu sleduje od radnog vremena do regresa i godisnjeg odmora:ok:

...mislim da je ta druga smena uzas....taman ustanes i "okrenes se" u kuci, ajde na posao....kad se vratis sem za u krevet nisi za nista....ok, sto se mora nije tesko..ali mi je
to uvek bilo grozno nesto...srecom pa nisam ni radila druge smene jer mi je struka takva da mi je radno vreme uglavnom bilo pre podne...
..moje dete radi od 15 do 23 leti....bzvz totalno...

eto da se pohvalim da imam kolegu, nije bitno sto mi je kupio Oral-B pro 2500 eletricnu cetkicu za zube koja je u vrednosti od 90 evra bila do neki dan, vec je bila akcija 49 evra i ako posaljes racun procter gamble dobijes jos 50% nazad, znaci kosta 24,50 evra i jos je crno bela :heart:

Braun-Oral-B-Pro-2500-schwarz-Elektrische-Zahnbuerste-mit-Reiseetui_5.jpg

adidas_dres_2014_2015_bpng.jpg

resource_203689.jpg

...mislim da je ta druga smena uzas....taman ustanes i "okrenes se" u kuci, ajde na posao....kad se vratis sem za u krevet nisi za nista....ok, sto se mora nije tesko..ali mi je
to uvek bilo grozno nesto...srecom pa nisam ni radila druge smene jer mi je struka takva da mi je radno vreme uglavnom bilo pre podne...
..moje dete radi od 15 do 23 leti....bzvz totalno...

Моја мама је 35 година радила један дан преподне, један дан поподне. Само, она је већ у пола два (пола седам увече) била код куће.

Моја мама је 35 година радила један дан преподне, један дан поподне. Само, она је већ у пола два (пола седам увече) била код куће.

Zato sto je tvoja mama radila pola radnog vremena napravila si scenario da svi ljudi u zemlji koja se raspada trebaju raditi nekoliko sati nakon cega lade jaja.

Zato sto je tvoja mama radila pola radnog vremena napravila si scenario da svi ljudi u zemlji koja se raspada trebaju raditi nekoliko sati nakon cega lade jaja.

Такво је било (а и сада је) радно време у здравству, конкретно у стоматолошкој установи у Ивана Милутиновића. Шта није јасно?

...dobro zdravstvo je drugo nesto...joj Ivan Milutinovic, tamo sam jednom bila, i nemam bas lepe uspomene...:(

Од те установе сад није остало ништа. Да не причам шта се мени десило у ноћној смени приликом вађења зуба. Лик ми ладно пробуши здрав зуб и изазове упалу после које сам морала на две операције. То се десило кад је мама већ била у пензији, пред бомбардовање. Ти што ваде су увек били говеда, стока.

Од те установе сад није остало ништа. Да не причам шта се мени десило у ноћној смени приликом вађења зуба. Лик ми ладно пробуши здрав зуб и изазове упалу после које сам морала на две операције. То се десило кад је мама већ била у пензији, пред бомбардовање. Ти што ваде су увек били говеда, стока.

..uzas...meni su u ranu od zuba ugurali neku gazu kao da ne krvari, jedva mi posle zaustavili krvarenje...haos.....neka i ne rade vise...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back