Podsetnik za jugonostalgicare

како човече не капираш да је и железара била превара?

Колико год да кошта су спрцане паре. Инвестиција без полагања рачуна оним који су инвестирали - а инвестирали су радници под преваром.....И пирамиде су се градиле за добро народа. И Смедерево...то је само хлеб узет од радника под опијумом.
fora je sto nisu finansirali radnici..a prevara je i sarena laza ceo taj sistem..

znas li ti kakva je zemlja bila KRALJEVINA JUGOSLAVIJA??
kad odgovoris na to pitanje bice ti jasno zasto su ljudi isli odavde

Kraljevina Jugoslavija se tridesetih godina u uslovima najvece svetske ekonomske krize brze razvijala nego SFRJ. Pronadji podatke samo o tome koliko je fabrika aviona u Srbiji i Vojvodini bilo otvoreno izmedju dva svetska rata...
DA ne govorimo o tome da Nemacka i Austrija nisu za ratnu odstetu kraljevini Jugoslaviji isplatili skoro nista...

sta da naucim da mi ti govoris kolika mi plata bila 82??
ili koji sam auto vozio i gde letovao zimovao..
da mi govoris da mi bilo lose tada???
a kako je tebi dobro sada..meni je i tada i sada dobro a bice i sutra i za deset godina..tebi ocito nije bilo lepo ni juce ni danas a ja ti zelim da ti makar sutra bude dobro..eto

Плата ти је 1982. године бар два пута била мања од моје.

Kraljevina Jugoslavija se tridesetih godina u uslovima najvece svetske ekonomske krize brze razvijala nego SFRJ. Pronadji podatke samo o tome koliko je fabrika aviona u Srbiji i Vojvodini bilo otvoreno izmedju dva svetska rata...
DA ne govorimo o tome da Nemacka i Austrija nisu za ratnu odstetu kraljevini Jugoslaviji isplatili skoro nista...

Краљевина Србија је била највећи извозник меса и пшенице у Европи.

Зато је Аустроугарска (и Немачка) отпочела ткзв Царински рат - који је био увод у први светски рат.

Комунисти су уништили пољопривреду - која се неће опоравити ни уз државне дотације у скорије време...можда никада. Србија је изгубила храну као стратешки производ.

u vreme kraljevine narod sa sela bio gladan i puka sirotinja..
e ta sirotinja resila da iskoristi sansu i ode u svet plaseci se ponovne gladi..i pogodili..pusti avione i kamione..vidim da kazes da u vojnotehnickom zavodu bilo 12000 radnika..pre rata a KRAGUJEVAC ,OPSTINA 64 IMAO 34000 STANOVNIKA...i da govorimo da je Francuska naplatila i poslednju pertlu datu srpskom vojniku

Краљевина Србија је била највећи извозник меса и пшенице у Европи.

Зато је Аустроугарска (и Немачка) отпочела ткзв Царински рат - који је био увод у први светски рат.

Комунисти су уништили пољопривреду - која се неће опоравити ни уз државне дотације у скорије време...можда никада. Србија је изгубила храну као стратешки производ.

je je je ....a ko kupuje plodnu zemlju za male pare i drzi je neobradjenu do pogodne prilike za prodaju(do pristupnog ugovora)....odgovorna je "trzisna ekonomija" ili je broz kriv?

je je je ....a ko kupuje plodnu zemlju za male pare i drzi je neobradjenu do pogodne prilike za prodaju(do pristupnog ugovora)....odgovorna je "trzisna ekonomija" ili je broz kriv?

Него ко би био крив....Броз је увео максимум, узео земљу од "кулака" који су били срећни да су живу главу сачували...ако јесу.

50 ха, се данас сматра минимумум ефикасног поседа....Броз је 50 Ха оставио у Словенији а у Србији узео земљу од оних који су волели и умели да је обрађују....и доделио хохштаплерима - који не би били беземљаши на првом месту - да су били радни.

Odaje te pre svega ekstremni politički stav tako redak među autohtonim građanima Srbije,Srbima a i upotrebljavaš infinitive na mestima na kojima to nije uobičajeno kao i neke reči - talijani i još neke croatizmi .

Gluposti. Kroatizmi su lepe ti je zagorje zelene a ne .. Nadji neke srpske knjige prije sto godina i iz 19. vijeka .. Izgleda da su svi oni za te bili Hrvati? Simo Matavulj na primjer? Ili Njegos? Srpske narodne i junacke pjesme padaju na pamet, hm .. I onaj Filip Visnjic je izgleda zborio avarski??

Poslednja izmena:
Него ко би био крив....Броз је увео максимум, узео земљу од "кулака" који су били срећни да су живу главу сачували...ако јесу.

50 ха, се данас сматра минимумум ефикасног поседа....Броз је 50 Ха оставио у Словенији а у Србији узео земљу од оних који су волели и умели да је обрађују....и доделио хохштаплерима - који не би били беземљаши на првом месту - да су били радни.

sto se pravis lud kad si pametan, zadruzna imanja se prodaju, covece

I, šta je zaključeno na prethodnim stranama, kad je prosečni Srbin dostojanstvenije živeo od perioda pod srbožderom Brozom?

Otkud ta potreba dece iz mešovitih brakova da ubeđuju Srbe kako im je pod vlašću Broza bilo super i da im je Broz bio sve naj naj.Zašto se malo ne skinete Srbima,naučite npr.albanski,makedonski ili slovenački i počnete da njima prodajete tu priču.Nema vas ni na hrvatskim forumuma.To su narodi koji su odistinski imali ogromne koristi (u smislu kako bi komunisti rekli rešavanja nacionalnog pitanja) i među njima treba da tražite one koji bi vas slušali.

Back