ПОДСЕЋАЊЕ ИЗ 2010. ГОДИНЕ: КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ВЛАДАВИНА ТОМЕ НИКОЛИЋА

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Текст из августа 2010. године. Тачно предвиђа понашање нове власти уз тезу да ће после Бориса доћи Тома, а после Томе моћи ће да дође само Србија, тј. без доласка Николића на власт није могуће прећи пут између "онога што имамо и Србије коју сањамо".

PODSEĆANJE IZ 2010. ILI ŽELJKO CVIJANOVIĆ: KAKO ĆE IZGLEDATI VLADAVINA TOME NIKOLIĆA

Zašto se od vladavine naprednjaka ne teba nadati ničem dobrom, osim što je ona neophodna da bi se o dobru uopšte moglo misliti

zel22023a.jpg

U Srbiji će se jednog dana dogoditi izbori i smeniće se vlast. Šta će vam doneti nova vlast? Promene? Bolji život? Pravdu? Reforme? Ništa od toga neće doneti, i vi to dobro znate. Problem je, međutim, što vas to saznanje čini apatičnim umesto da vas čini borbenim.

Tomin prelazak iz tabora nacionalista u tabor evropejaca trebalo bi da obezbedi finale jednog sistema i da učini nepovratnim deo onog procesa koji su Brisel i Vašington namenili Srbima a koji se da svesti u četiri tačke.

Prvo, Srbija će vremenom postati zemlja koja će shvatiti da joj odricanje od Kosova znači mnogo problema manje, i to ne sa Kosovom već sa zapadnim zemljama;

Drugo, Srbija će vremenom postati zemlja dovoljno mala i neuticajna da neće biti u stanju da omete promenu odnosa snaga u regionu, gde Vašington računa sa Albancima kao glavnim faktorom na koji će se oslanjati;

Treće, Srbija će vremenom sve svoje privredne resurse i tržište staviti u funkciju stranih kompanija i kapitala jer šta će njoj tako maloj i neuticajnoj da ima svoju privredu i banke;

Četvrto, iako će ovo iz prethodne tri tačke za nju biti veoma bolno, nikako ne bi smelo da se dogodi da je taj bol približi Rusiji, jer bi to moglo da bude opasno za provođenje tačaka pod jedan, dva i tri.

E sad, svi srpski lideri posle Miloševića nekako su verovali da se mogu provući ako iz ovog sveobuhvatnog programa ispune jednu ili dve tačke, taman toliko da ne bi ispunjavali ostale. Naravno, svaka tačka koju bi ispunili činila je one koje su odbijali manje branjivim: Đinđić je verovao da će, ako okrene leđa Rusiji, biti zaustavljeno komadanje Srbije; Koštunica je mislio da će, ako im preda ekonomiju, spasiti Kosovo; Tadić je bio ubeđen kako će ga to što je pristao na zapadnu verziju balkanskih ratova učiniti svarljivim za EU, koja neće praviti pitanje oko srpskog članstva.

Svaki od njih, kada je dolazio na vlast, slao je signal strancima da će dati više od onog pre njega i svaki je poručivao biračima da će spasiti više nego ijedan pre njega. Koji god da je dolazio na vlast, dolazio je otvarajući Srbima neku nadu i obećavajući strancima napredak. Bio je to jedan neprekinuti niz, jedan sistem koji se sada prekida. Kako? Tako što je Toma prvi koji će sve obećati strancima i ništa Srbima.

Ako mislite da vam sve ovo pišem samo da bih vam ogadio Tomu i učinio svojoj želji da Boris vlada doživotno, grešite. Jer upravo takav Toma ima svoje neoborive razloge. Prvo, Toma je uspeo da pobedi svoju stranku, dok je od svoje Boris izgubio, i u tome jeste dobar deo tragedija njegove vladavine. Drugo, Boris jeste potrošio sve resurse postpetooktobarske epohe, ali samo Toma će potošiti epohu samu. Treće, posle Borisa Srbija će jedino znati da je gladna i zajebana, samo posle Tome će znati i ko joj je to uradio. Četvrto, ako biste danas poželeli da na ulici rušite Borisa, stranci bi ga branili oružjem, samo Tomu neće braniti ničim jer će ga trošiti brže nego ikog. Peto, Boris je Srbiju učinio gladnom hleba, samo Toma će je učiniti gladnom slobode, a to jeste neko uspravljanje. Šesto, posle Borisa će doći Toma, a posle Tome moći će da dođe samo Srbija. Zato se ne nadajte dobru od Tome, ali se nadajte da bez njega nećemo preći put između ovoga što imamo i Srbije koju sanjamo. To neće biti lako, ali će tek sa Tomom iza nas biti izvodljivo.

Цео текст на:
http://www.standard.rs/podsecanje-i...ako-ce-izgledati-vladavina-tome-nikolica.html
.

.
И Слободан Антонић је у новом чланку "Вучић као слепа мрља (пара)патриотске јавности" подсетио на своје старе анализе напредњачке политике:
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/vucicev-put-u-kanosu.html
http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/dve-godine-sns-a-ili-tamni-vilajet.html
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/naprednjacka-velika-ideja.html

А о систему који је успостављен у истом чланку вели следеће:

Систем је једноставан и врти се око четири осе:

1. борба против корупције: фактички служи за подизање личне популарности носиоца система, односно за придобијање и уљуљкивање народа, али и за застрашивање и уцењивање српског политичког и економског естаблишмента;

2. континуитет ЕУ наратива: служи као стандардна мантра за хипнотичку контролу народа причама о „датуму“, „претприступним фондовима“, „доласку нових инвестиција“, бла-бла...; тиме се уједно постиже и пацификација „еврореформске“ и „другосрбијанске“ опозиције (ДС и ЛДП), те њима наклоњеног медијског и културног естаблишмента.

3. контрола медијског поља: задржани су сви стари механизми разрађени до савршенства за владавине „жутих“ – од „таблоидне мећаве“ (која затрпава озбиљне теме баналностима и простотом), до политичко-економске контроле власника и уредника; али, додат је један нови механизам: директна корупција пара-патриотских новина и сајтова („масним копитом и изнутрицама“); тако је заправо данас у медијској сфери стање горе него што је било у „жуто време“.

4. контрола опозиције: опозиција се начелно купује наговештајима да ће ући у локалну власт (Београд) или да ће после нових избора постати коалициони партнер; за пацификацију служе и добро уиграни канали „неформалних (персоналних) координација“ (попут нпр. фабулозне осовине: Вучић-Ракић-Никитовић); непарламентарна опозиција се подрива убацивањем својих кадрова (“кртица“) и непрестаном продукцијом унутрашњих конфликата, итд.

Такав систем одлично функционише, што се показало на свим досадашњим деоницама СНС-СПС пута у капитулацију. Пошто је граница између Косова и остатка Србије успостављена без већих проблема (ако не рачунамо један протестни збор у Сава центру, протестну шетњу београдским улицама, те прекјучерашње протестно окупљање код споменика Карађорђу), све остало је наставило да иде као по лоју. Данас ћемо коначно демонтирати последње српске установе на Косову и уместо њих направити „нове“, по „уставу Косова“. Сутра ћемо пак дати Косову столицу у УН. И нико се неће бунити. Тачније, можда ће се поново окупити „конзервативни интелектуалци“ у Сава центру, и можда ће опет „десничарске организације“ уприличити шетњу или „перформанс“. Но, ми ћемо онда у нашим медијима то или сасвим прећутати, или исмејати и маргинализовати, или једноставно затрпати распредањем о некој јавној жени и њеним килотама. И на томе ће се све завршити.

http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/vucic-kao-slepa-mrlja-parapatriotske-javnosti.html

A jeste li znali da ćete biti ispod cenzusa ? :) Osim u Baču.

"Nikolić i banda" su bili i ostali suština SRS. Ono što su "izdali", pokazalo se, ne vredi ni pet para. Bicikl stranka. Činjenice su neumoljive.

Чињенице су неумољиве - ваша се политика не разликуе од ДОСовске.

To je muljavina koju vi kao nebitni faktor srpske politike pričate, pomognuti naravno žutima a ponekad i nezahvalnim Koštunicom.

Činjenica je da SRS bio nešto dok je to Toma vodio zajedno s Vučićem. A pogledaj sad ...

To je muljavina koju vi kao nebitni faktor srpske politike pričate, pomognuti naravno žutima a ponekad i nezahvalnim Koštunicom.

Činjenica je da SRS bio nešto dok je to Toma vodio zajedno s Vučićem. A pogledaj sad ...

Каква "муљавина" ???

Више је него очигледно да су ТоНи и не баш верни ВуЋко
далеко послушније бедне и мизерне слуге еуРУПЕ и усРе
Сваког иоле нормалног је срамота да призна за кога је гласао
а камо ли тек да и даље брани квислиншку политику
коју горе поменути беспоговорно спроводе ....

Недић је за ове "моралне величине"
недостижан циљ ....

Itekako se razlikuje. Gospodin Tadić je bio odlučni patriota koji je imao crvene linije koje nije prekoračivao, za razliku od ovih sadašnjih kilavaca. Uostalom, već sam i govorio o tome a i rezultati se vide.

Demokrate nikad nisu izgubile nijednu teritoriju, čak su i proširili Srbiju, dok se Srbija uvek smanjivala kad je na vlasti bio crni trojac Tomo, Vučić, Dači. Kako devedesetih tako i sad.

Чекај, ко сарађује са Тачијем и осталим терористима са Косова и Метохије? Ко сарађује са Сједињеним америчким државама? Ко се залаже за улазак Србије у Европску унију? Ко се залаже за наставак сарадње са Хашким трибуналом? Ко осуђује невине Србе због измишљених ратних злочина?

Хајде нам објасни у чему је разлика између политике нове Демократске опозиције Србији која данас влада Србијом и политике старе Демократске опозиције Србији која је дванаест година владала Србијом?

И 2000. године смо лоше прошли на изборима, па смо се вратили. А Српска радикална странка је била незаобилазан политички чинилац много пре него што су твоји расколници постали познати широј јавности. И то захваљујући Шешељу и људима који су остали верни Српској радикалној странци и идеологији српског национализма.

Каква "муљавина" ???

Више је него очигледно да су ТоНи и не баш верни ВуЋко
далеко послушније бедне и мизерне слуге еуРУПЕ и усРе
Сваког иоле нормалног је срамота да призна за кога је гласао
а камо ли тек да и даље брани квислиншку политику
коју горе поменути беспоговорно спроводе ....

Недић је за ове "моралне величине"
недостижан циљ ....

Koliko si u pravu govori gde je tvoja stranka a gde je "moja" (čiji sam samo glasač, ovog puta, i apsolutno bez kajanja) ...

Politika se ne vodi tako što se na ekranu napušavaju dušmani niti tako što se lupa šakom o sto.

Niti se politika vodi tako što se napravi, već legendarna, Bač koalicija. To je beda, jer vi, sve i da hoćete, ne možete da "izdate" ovaj narod više nego da napravite koaliciju s žutim sotonama, LDPom i LSV ... Ne umete dostojanstveno ni da umrete politički.

Koliko si u pravu govori gde je tvoja stranka a gde je "moja" (čiji sam samo glasač, ovog puta, i apsolutno bez kajanja) ...

Politika se ne vodi tako što se na ekranu napušavaju dušmani niti tako što se lupa šakom o sto.

Niti se politika vodi tako što se napravi, već legendarna, Bač koalicija. To je beda, jer vi, sve i da hoćete, ne možete da "izdate" ovaj narod više nego da napravite koaliciju s žutim sotonama, LDPom i LSV ... Ne umete dostojanstveno ni da umrete politički.

Ко је на власти у Врбасу? Ко је на власти на републичком нивоу? Ко је на власти у Смедеревској Паланци? Итд..

Poslednja izmena od moderatora:

Pazi, ja jesam za Evropu ali vi to loše radite i pravite previše ustupaka. Ja cenim Natašu Kandić i Sonju Biserko, al im ipak nebi dao da vladaju državom, a vi sprovodite njihovu politiku. Potrebno je ipak da državnik ima kičmu, i zato je loše što je gospodin Tadić otišao a na njegovvo mesto došle prave nesposobne marionete.

Чекај, ко сарађује са Тачијем и осталим терористима са Косова и Метохије? Ко сарађује са Сједињеним америчким државама? Ко се залаже за улазак Србије у Европску унију? Ко се залаже за наставак сарадње са Хашким трибуналом? Ко осуђује невине Србе због измишљених ратних злочина?

Хајде нам објасни у чему је разлика између политике нове Демократске опозиције Србији која данас влада Србијом и политике старе Демократске опозиције Србији која је дванаест година владала Србијом?

И 2000. године смо лоше прошли на изборима, па смо се вратили. А Српска радикална странка је била незаобилазан политички чинилац много пре него што су твоји расколници постали познати широј јавности. И то захваљујући Шешељу и људима који су остали верни Српској радикалној странци и идеологији српског национализма.

Da ne balavimo mnogo - ključ je "saradnja". S kim biste vi sarađivali i čime biste ovom narodu podelili zaslužene penzije i plate ?! Srbija ne može kao Severna Koreja. Oni bar imaju atomsku bombu.

Sradnja je pojam koji ne govori o ljubavi već o politici, umešnosti da se izvuče najbolje u datom trenutku. Ali, stvarno, glupo je da o tome raspravljam s radikalima koji su potpuno, ali potpuno nebitni danas a čini mi se i za duži period ... Ne podnosite uspeh svojih dojučerašnjih idola. :lol: Jasno vam je da ste propali, ostaje vam "čast" a i nju ste possrali u Baču ... :(

Ко је на власти у Врбасу? Ко је на власти на републичком нивоу? Ко је на власти у Смедеревској Паланци? Итд..

JA sam tebi već rekao - mi smo izdajnici, svi to znaju :lol: ali VI niste ono što hoćeš da jeste. Ne može. :)

Poslednja izmena od moderatora:
Pazi, ja jesam za Evropu ali vi to loše radite i pravite previše ustupaka. Ja cenim Natašu Kandić i Sonju Biserko, al im ipak nebi dao da vladaju državom, a vi sprovodite njihovu politiku. Potrebno je ipak da državnik ima kičmu, i zato je loše što je gospodin Tadić otišao a na njegovvo mesto došle prave nesposobne marionete.

Možda si sludeo neke ovde, možda. Ali verujem da svi znaju da si "šaljivi radikal" iza EU-fana ... Prema tome - dabome. :lol:

Ебте, ако их чак и ти критикујеш за баскичмењаштво ...

A jeste li znali da ćete biti ispod cenzusa ? :) Osim u Baču.

"Nikolić i banda" su bili i ostali suština SRS. Ono što su "izdali", pokazalo se, ne vredi ni pet para. Bicikl stranka. Činjenice su neumoljive.

Zasto govoris neistinu? Pa vi ste izdali sve za sta se SRS borila

Postali ste zesci evrotalibani od Tadica i Cede Jovanovica.

Doziveli smo da vas hvale najgori i najveci izdajnici Sonja Liht, Biserko, Kandic, Vuk Draskovic, Ivan Vejvoda zbog vase veleizdajnicke politike.

Mene bi bilo sramota znas....

Možda si sludeo neke ovde, možda. Ali verujem da svi znaju da si "šaljivi radikal" iza EU-fana ... Prema tome - dabome. :lol:

Za mene ste svi vi isti. Radikali, socijalisti, naprednjaci (radikali bez bedža). Svi ste vi snage devedesetih. Uvek kad dođete na vlast Srbija se smanji i osiromaši, i to vam je zajednička konstanta.

Back