Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kakvu temu, gde?:)

..e, ovako, celi dan imam osecaj da imam bar 3kg vise nego pre dva dana, obucem one
magicne pantalone, sve je ok..ali ja i dalje imam taj osecaj, sva sam nesto sebi natecena...
...da li zbog vremena i malo kretanja ovih dana, ne znam..nisam nista vise jela nego
predhodnih, ali eto to bi mogao biti razlog, bar ja mislim da je to....

Данас ћу потражити опрему за теретану, имам једну у крају, ужасна је, ал једну ок само има да се пјешачи, а ја се од физичке активности заруменим, па ми се то не допада.
Битно је да ја прво опрему купим, после ће ићи лакше: )

Ja bih ti prijateljski savetovala da nabavis sportski brus pre nego sto krenes u teretanu i popnes se na traku. Ni sama nisam bila svesna koliko je vazan dok nisam videla neke drugarice koje redovno trce.
Kod nas nije uobicajno da zene pazare takav komad a veruj mi da ti cuva glavu jer kada se jednom opuste grudi jednostavno je kasno, nema povratka.

Sa patikama sam do skoro mucila muku i moja generalna preporuka su Mizuno, Brooks i Asics, poslednje sam pazarila za manje od 50 evra i prezadovoljna sam. Moja preporuka je prodavnica Tref, cisto da te ne bi odrali za Nike air max i sl. Sve ostalo ti je manje vise potrebno...lepo je biti skockan ali nije neophodno dok su ove dve stvari po mom misljenju krucijalne. Grudi sam ocuvala igrom slucaja, nisam imala pojma da je toliko vazno koriscenje specijalnog brusa (koristim Nike dri fit, ovaj...
nike-dri-fit-core-womens-bra-profile.jpg
, ispod njega oblacim regularni brus) a stopala su mi k'o krateri na Mesecu, zato ti preporucujem da se ne iskasapis k'o ja.

ja prvo stavim obicni a onda sportski brus i to imam neki matori ali jako dobar i cvrst i preko majicu, nekad od onih koje imaju unutarnji sportski brus :lol: jednom sam se zeznula i iz nekog razloga zaboravila sportski da stavim, kako sam otisla tako sam se i vratila, nema sanse bez njega da trcim :neutral: neprijatno je a zna i da boli :neutral:

Treći dan na hrono dijeti.
Čitala neke od foruma u vezi ove dijete i tamo gomila žena piše kako im super ide dijeta, kako uopšte nisu gladne, mršaju ko lude a za doručak jedu par komada tostiranog integr. hleba sa malo dijetalne marmelade, ručak salata i meso, užina voćka, večera salata i sir:eek:
Ili sam ja luda ili one debelo lažu.
Ja crkoh gladna. I ptrebno mi je da za doručak njupam nešto konkretno i kalorijski jače. I teorije nema da za večeru obrstim salatu i kao nisam gladna. Aha, kako da ne.
Mislim, stvarno nije fer da ljudi tako lažu.

Koliko sam ja skontala (a Smokva drži dijetu duže od mene, pa će ti možda bolje objasniti) dijeta se zasniva na dva principa:
1. kada se jede određena vrsta namirnica,
2. i na koji način se namirnice kombinuju

U fazonu, možeš jesti burek za doručak ali ne smeš voće ili išta slatko, a za ručak jedeš neku od dozvoljenih kombinacija (tipa ugljeni hidrat + povrće ili riba, meso+povrće), od 17 do 19h možeš slatkiš (neki jedu čak i tortu i kolače) a uveče idu proteini (tipa belo meso) i salata.
To ti je taj neki fazon. E sad, ako hoćeš da smršaš brzo onda ne jedeš testa i testenine a hleb beskvasni i to samo za doručak. Preskačeš užinu ili praviš kolače od "dobrih namirnica".

Treći dan na hrono dijeti.
Čitala neke od foruma u vezi ove dijete i tamo gomila žena piše kako im super ide dijeta, kako uopšte nisu gladne, mršaju
Мршаве?!?:think:
ko lude a za doručak jedu par komada tostiranog integr. hleba sa malo dijetalne marmelade, ručak salata i meso, užina voćka, večera salata i sir:eek:
Ili sam ja luda ili one debelo lažu.
Ja crkoh gladna. I ptrebno mi je da za doručak njupam nešto konkretno i kalorijski jače. I teorije nema da za večeru obrstim salatu i kao nisam gladna. Aha, kako da ne.
Mislim, stvarno nije fer da ljudi tako lažu.
Има!
Узми стварно велику, ултра, мега, гига, или чак две зелене салате, зачини сољу, бибером, јабуковим сирћетом и са прилично хладно цеђеног маслиновог уља, нпр 0,7 децилитара.
Да, 0,7дцЛ јесте око 620 калорија, али ако то поједеш 3 сата пре спавања неће се залепити за тебе, а бићеш сита.
Наравно стави сирћета тек мало јер оно оструже желудац и подстакне глад.
А може и 100г суве, димљене сланине(само ако имаш домаће, јер индустријска има соли и шалитре па лудачки везује воду!) са много младог белог лука и без 'леба, бар 4 сата пре спавања.
Засићује, а не убуцује!

Poslednja izmena:
Kod kolege poznavaoca nista bez mladA belA luka :lol:
Наравно, нећу да храним пилета макар чиме.
Еј, а сад озбиљно, има она анализа института Батут да је сланина мангулица(врста домаће, црне, панонске свиње)пребогата омега три масним киселинама за разлику од сланине белих хибридних свиња.
А директно посматрано 100г сланине чак и да све оде у сало ипак је само 100г, а потпуно ће заситити и задовољити жељу за масним.
И наравно неће отићи свих 100г у сало, већи део организам потроши, а благотворни бели лук држи холестерол и триглицериде у бајковитим границама.
Мало ван теме, извела нам кокошка 16 морчића(:worth:), клопају мрвљена кувана јаја и сремски сир(ово заиста тако треба).
Ни морчићи нису као што су били, о пилићима да не говорим!
:rotf:

Наравно, нећу да храним пилета макар чиме.
Еј, а сад озбиљно, има она анализа института Батут да је сланина мангулица(врста домаће, црне, панонске свиње)пребогата омега три масним киселинама за разлику од сланине белих хибридних свиња.
А директно посматрано 100г сланине чак и да све оде у сало ипак је само 100г, а потпуно ће заситити и задовољити жељу за масним.
И наравно неће отићи свих 100г у сало, већи део организам потроши, а благотворни бели лук држи холестерол и триглицериде у бајковитим границама.
Мало ван теме, извела нам кокошка 16 морчића(:worth:), клопају мрвљена кувана јаја и сремски сир(ово заиста тако треба).
Ни морчићи нису као што су били, о пилићима да не говорим!
:rotf:

:prstic:

Elem, tema. Nije mi palo na pamet da iskombinujem slaninu i zelenu salatu. Hm, to mu dođe ko polovična "cezar". A gde da nađem tu slaninu od mangulice? Je l to ima da se kupi u mesarama?

Elem, tema. Nije mi palo na pamet da iskombinujem slaninu i zelenu salatu. Hm, to mu dođe ko polovična "cezar". A gde da nađem tu slaninu od mangulice? Je l to ima da se kupi u mesarama?
Зелена салата је са хладно цеђеним маслиновим уљем а сланина с белим луком.
Е сад овако, мангулица данас има по специјализованим фармама, а ми имамо јер ми је отац ветеринар, па их држи на салашу, иначе су ретке, доста су потиснуте од ових индустријских раса, јоркшир, ландрас, дурок(црвено американско свињче са једним паром ребара више:per: него што је код ,,нормалних" свиња)и остали деривати.
Сланина, шунка, бајсице, урке и остали сушени производи од мангулица могу се купити у чарди Гуљаш, код СубАтице у месту Хајдуково, власник има и виноград па се може и људски напојити.
Имао је и фарму нојева(пробао, месо слично домаћем нехибридном пилету)али закатанчио, није се исплатило!

...saglasna, kako sam naviknuta na laksu hranu ukoliko bih uzela samo komad slanine mislim da bih imala mucninu citav dan...valjda se teze vari, sta li...
Ха, па није ти то мек да је полупрерађен, жвакнеш га два, три пута и оде у желудац!
Сланина се жваће и жваће и онда нема проблема.
И бели лук, подразумевано.
Бре!

...saglasna, kako sam naviknuta na laksu hranu ukoliko bih uzela samo komad slanine mislim da bih imala mucninu citav dan...valjda se teze vari, sta li...

ja recimo tunu ne podnosim, o sardini da ne govorim, doslovce sam kad sam tek pocinjala sa dijetom, ustajala u sred noci da povracam od odvratnosti i metalnog ukusa
a onda sam otkrila magicnu formulu: tuna, zelena salata i ella sir ili ma koji sir osim mladog, od tada mogu tunu i tri puta dnevno da jedem, ali ne praktikujem
isto jaja ne podnosim pa sam morala da se dovijam na razne nacine da mi postanu lakse "svarljiva", pa pravim kajganu sa povrcem i Presidentom sa šunkom da da šmek, i tako dalje

sve može da se napravi ukusnim, mucenje nije neophodno

samo se mora investirati malo vise u kvalitetne namirnice, zacine, nerafinisana maslinova i druga ulja, devicansko kokosovo, dovučeš odnekle najkvalitetnije sirće, so, naučiš kojim začinima da neutrališeš oporosti raznih čajeva, pogotovu gorčica, kupuješ jaja sa proverenih farmi, pa se malo informišeš o uzgoju kokošaka, tražiš one koje se ne kljukaju koncentratima, naučiš da razlikuješ klase jaja, naučiš da masti nisu zlo,
i sve to postane jako zanimljivo :heart:

meso i preradjevine od mangulice mogu da se nadju na sve više mesta. Eto. Dzordži kaže na Bajlonijevoj pijaci. Bilo ih je u onom predjašnjem megamarketu, ne mogu da se setim kako se zvao, a sada je DIS kod Zmaja, na autoputu. Nisam ni išla od kada je DIS, pa ne znam da li oni to drže.

Uh, Nasdaq , ja tunu volim samo Rio Mare a sardinu ili bilo koju drugu ribu u konzervi teorije nema da jedem.

Slaninu volim ali samo pančetu i to tanko sečenu ili ovu običnu ako je dobro osušena i grilovana.

Koje sirće koristiš? A ulje?

Jutros otišla u prodavnicu zdrave hrane (šatro najsnebdevenija u gradu) i scena je bila sledeća:

Ja: Imate li beskvasni hleb?
Prodavačica: Ne, ali imamo beskvasno brašno (:eek:)
Ja: A testenine od kukuruznog ili heljdinog brašna?
Prodavačica: Ne ali imamo kukuruzno i heljdino brašno.
Ja: Gospođo, neću vas pitati za sojino mleko pošto ne verujem da ga imate a i verovatno bi mi rekli da imate sirovu soju pa da iz nje iscedim mleko.

Mislim, kao da odeš u salon da kupiš auto a prodavac ti kaže "Nemamo taj model, ali evo vam karoserija, motor i točkovi, pa ga sastavite sami.":confused:

meso i preradjevine od mangulice mogu da se nadju na sve više mesta. Eto. Dzordži kaže na Bajlonijevoj pijaci. Bilo ih je u onom predjašnjem megamarketu, ne mogu da se setim kako se zvao, a sada je DIS kod Zmaja, na autoputu. Nisam ni išla od kada je DIS, pa ne znam da li oni to drže.

Danas bila u DiS-u ali mi nije palo na pamet da pitam.
Ali sam zato umesto sojinog mleka kupila napitak od soje:dash:
Kreten!

I našla ooodličan beskvasni hleb.
Navukla sam i familiju da ga jede. Doduše moj brat na njega maže eurokrem ili paštetu ali nema veze:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back