- Poruka
- 60.291
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Meni treba ukinuti vikend. Uvek preteram sa jelom![]()
)

Мало шта је штетно у некој нарочитој мери, али један део преживелих гљивица квасца се активира у цревима па их мало прошири, што вероватно није опасно мада се источњачка традиционална медицина с тим не би сложила.Pa sta je stetno u kvascu?
Ja ne kupujem beli nego neki razani sa zrnima, ukusan je ali ko zna sta sve stavljaju cim on moze da stoji tako u kesi ko zna koliko. Pravila sam neke pogace, ne bas hleb, i nisu ne znam kako dobro ispale, ali dok je onako vruce to sve ode za cas. Za sad sam odustala od toga.ide na more za nedelju dana , moram bar 3 kg da skinem kako znam i umeme .

Hvala vam svima na informacijamaJa ne kupujem beli nego neki razani sa zrnima, ukusan je ali ko zna sta sve stavljaju cim on moze da stoji tako u kesi ko zna koliko. Pravila sam neke pogace, ne bas hleb, i nisu ne znam kako dobro ispale, ali dok je onako vruce to sve ode za cas. Za sad sam odustala od toga.

Vratila sam se.
Sa uobičajena 2 kg viška.za ovo doba godine.
Doručkovala sam slaninu.,mada je više ličila na šunku.
Imam u frižideru i parče od mangulice,ali nju ne volim.Nije šarena,i jaaako je masna.

moja baba je pravila taj domaci kvasac i tako mesila hlebМало шта је штетно у некој нарочитој мери, али један део преживелих гљивица квасца се активира у цревима па их мало прошири, што вероватно није опасно мада се источњачка традиционална медицина с тим не би сложила.
Уместо квасца користи се комлов, на ваздуху ускисли хлебчић од брашна и воде остављен у некој посуди на топлом и прекривен овлаженом крпом, тако око бар 24 сата, или мало више.
Пекари прављење хлеба с комловом(некада пре око 50 или више година уназад готово сав хлеб је тако и прављен у малим занатским пекарама)називају ,,директна производња"!
Комлов као мање ефикасан од квасца треба да чини око 1/5 или мало мање масе умешеног теста које треба дуже да стоји на топлом него да је употребљен квасац.
Комлов за следећу туру добија се одвађањем од већ ускислог умешеног теста.

Probaj Tonus hleb. Pogledajte prilog 240389Odličan je.
Пиле, не бих да те разочарам, али Ван Зандт је у Сједињеној Америчкој Држави!Probaj Tonus hleb. Pogledajte prilog 240389Odličan je.
Пиле, не бих да те разочарам, али Ван Зандт је у Сједињеној Америчкој Држави!