Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dobre ste devojke...
..Jexi kako pravis taj namaz od sargarepe i oraha, cini mi se zanimljivo...
..mogla bi ovde kad imas vremena da pises sta i kako jedes, i to ako nesto novo
spremas da podelis sa nama...mozda nekom bude od koristi....
...ja sam sve fino ovih dana, vodila racuna mada nisam bas bila narocito aktivna
kad veceras dodje dete s' posla i donese one rolnice punjene cokoladnim filom,
uzas kako sam se ustremila na njih, moguce sto bas dugo nista slatko nisam jela,
al' opet trebalo mi je 5-6komada da bi posle toga stala:rumenko:

...na trecem:(
...nista to nije sad tek vidim, kad nosim malenu zacas smo gore
i to bez nekog napora.....mada ja uglavnom svuda idem pesice,
osim kad idem sa njima, onda smo motorizovane....ne volim to bas
ali su prilike takve, svasta nesto treba za ono maleno...
...e, da jos uvek uspevam da izbegnjem mesenje kojecega, do kad
ne znam, ali odolevam....a sve zato sto znam da ce obrni okreni najvise
meni zapasti da pojedem, jer ce mi biti zao da mesim, przim/pecem pa bacam
na ovu skupocu i nemastinu....

Evo Affro, nadjoh vremena
LM
Dve sargarepe, 100gr mlevenih oraha, kasicica limunovog soka, glavica crnog luka manja, seckan persun
ja sam sve to stavila u onaj super secko sto i secka i melje i muti (sargarepu sam obarila malo) i pomesala i gotovo
moze da se doda i beli luk ko voli (ja ne, bolE me glava od njega)

Dr koja nam je pravila dijetu nam je uz raspored klope dala i recepte za nesto sto je napisala tamo
pa tako pravim i projice od integralnog brasna sa semenkama i salatu od tunjevine, cvekle i kukuruza secerca opet sa semenkama
i pastu od tunjevine (bez semenki, al tu idu seckani orasi :lol:)
u principu da nisam probala, ne bih znala da su to u stvari jako ukusne stvari
mm se ne bi slozio sa tim, njemu uz pastu od tunjevine fali "salata od mesa"
al podnosi on to stoicki
uostalom, tvrdoglaviji je od mene

a da, rece dr da nadjem ciljani komad garderobe :)
moram da izbunarim kod mame neke srednjoskolske farmerice :lol:

...hvala za recept Jexi zanimljiv je bas, a imam secka i sve sem oraha, napravicu malu kolicinu da probam..:)
...da ta caka sa ciljanim delom odece je kod mene uvek radila posao, i sada kad proveravam da li sam se ugojila
ne stajem na vagu nego probamm jedne od letnjih pantalona za koje znam da ce najpre pokazati sta se desava "na terenu"..:)

...e tako, odem danas da kupim laneno seme, susam i suncokret peceni i da mi to samelju, ali cvrc sve imaju ali nemaju mlin,
kazu pikvario im se prosle godine kad su mleli kim i od tad nisu ni pomisljali da ga poprave...nisam ni kupila nista, nemam mlin
za kafu da bih mlela sama....ima jos par tih zdravih hrana, ali nisam mogla da idem da obidjem sve, jer sam se saplela i skoro
slomila levi skocni zglob...bar sam takav utisak imala, malo me boli nije strasno kako je moglo biti...:(
...dobra strana svega je sto sam pre te nezgode prepesacila poprilicno po gradu...
...sutra odoh u potragu za onom radnjom koja ima mlin..
...nego da li je neko od vas kupovao one lanene plicice ili bilo koje druge, kako ste ih koristili???, gledam nesto nisu ni jeftine
ovde su 10e kg..pa ne bih da kupujem ono sto ne znam kako bih koristila, a mislila sam da moze uz nesto uz sta bi isao hleb
recimo....

...e tako, odem danas da kupim laneno seme, susam i suncokret peceni i da mi to samelju, ali cvrc sve imaju ali nemaju mlin,
kazu pikvario im se prosle godine kad su mleli kim i od tad nisu ni pomisljali da ga poprave...nisam ni kupila nista, nemam mlin
za kafu da bih mlela sama....ima jos par tih zdravih hrana, ali nisam mogla da idem da obidjem sve, jer sam se saplela i skoro
slomila levi skocni zglob...bar sam takav utisak imala, malo me boli nije strasno kako je moglo biti...:(
...dobra strana svega je sto sam pre te nezgode prepesacila poprilicno po gradu...
...nego da li je neko od vas kupovao one lanene plicice ili bilo koje druge, kako ste ih koristili???, gledam nesto nisu ni jeftine
ovde su 10e kg..pa ne bih da kupujem ono sto ne znam kako bih koristila, a mislila sam da moze uz nesto uz sta bi isao hleb
recimo....
ja kupujem :)
lanene plocice njopam ujutru uz jogurt
grickam ih tako :)

recimo....

Lanene, pločice sa susamom, sa algama, sa pahuljicama ovsenim, ražanim, ječmenim, itd, itd, sve sam jela tako da ti, nadam se, mogu dati koristan savet.
Funkcija im je da te zasite, ali su mada sastavljene od zdravijih sastojaka i dalje čisti ugljeni hidrati i kao takvi goje u većoj količini. Dakle, jesti lanene pločice je "dijetalno" ako pojedeš 3, 4 uz nemasni jogurt ili kefir i to za doručak. Ako ih grickaš između obroka, nećeš smršati. Ako pojedeš 1/2kg dnevno, ugojićeš se.
Same po sebi ove pločice su ok ako na njih namažeš namaz od blitve i nemasnog sira ili ih pojedeš kao prilog uz salatu (cezar bez majoneza ili neku drugu).
Od tih integralnih zezalica, omiljene su mi bile pite sa jabukama i pečurkama, od integralnih domaćih kora, a fil su narendane jabuke dinstane na vodi sa malo žutog šećera i dodatim seckanim orasima ili sa filom od dinstanog praziluka i pečuraka. Mislim, to i dalje jeste kalorično jelo ali su kalorije smanjene.

Lanene, pločice sa susamom, sa algama, sa pahuljicama ovsenim, ražanim, ječmenim, itd, itd, sve sam jela tako da ti, nadam se, mogu dati koristan savet.
Funkcija im je da te zasite, ali su mada sastavljene od zdravijih sastojaka i dalje čisti ugljeni hidrati i kao takvi goje u većoj količini. Dakle, jesti lanene pločice je "dijetalno" ako pojedeš 3, 4 uz nemasni jogurt ili kefir i to za doručak. Ako ih grickaš između obroka, nećeš smršati. Ako pojedeš 1/2kg dnevno, ugojićeš se.
Same po sebi ove pločice su ok ako na njih namažeš namaz od blitve i nemasnog sira ili ih pojedeš kao prilog uz salatu (cezar bez majoneza ili neku drugu).
Od tih integralnih zezalica, omiljene su mi bile pite sa jabukama i pečurkama, od integralnih domaćih kora, a fil su narendane jabuke dinstane na vodi sa malo žutog šećera i dodatim seckanim orasima ili sa filom od dinstanog praziluka i pečuraka. Mislim, to i dalje jeste kalorično jelo ali su kalorije smanjene.

Pile je potpuno u pravu. Ja po prirodi ne mogu da postavim granicu (ne bih ni bila ovde da mogu) i ja preteram sa svim tim grickalicama. Nisam kupovala lanene pločice, ali sam se poslednjih nedelja navukla na neke krekere sa lanenim semenom, malo ljutkaste. I kad pojedem 100 g umesto ručka, onda je to ok. (Mislim, jedem na poslu, pa ne mogu uvek baš pravi ručak).
U subotu sam napravila neke integralne štapiće od pšeničnog, kukuruznog i heljdinog brašna, sa lanenem, suncokretovim i bundevinim semenom, susamom i kimom i stavila u kesicu, donela na posao da mi se nadje kad me uhvati glad... i evo skoro sve sam već pogrickala.

Dakle, Afro, da rezimiram. Ja lično mislim da u tim grickalicama nema ništa bogznašta korisno (a evo kako pile reče, čisti ugljeni hidrati) i ja mislim da se toga treba manuti i pojesti nešto konkretno i znaš na čemu si, kao što ti Afro i radiš.
A i ovo što Adon kaže nije glupost! Bez nekih kerefeka, izmišljanja, posebnog spremanja, gledanja u sat....

...e pa devojke hvala, upravo to mi je trebalo, vas savet da to ne kupujem...kad nema, nemam sta da grickam, posto ne kupujem inace nikakve grickalice, sto bih se
sad navikavala na te navodno zdrave....sumnjam da bih mogla da stanem posle 3-4 komada, pa bolje da se ne upustam u to...

...jeste njegov savet je dobar, to se kod mene najbolje pokazalo kao dobro, jer nisam u prilici da se "hranim zdravo" zbog finansija i ne mogucnosti da kuvam dva rucka
i kupujem sve duple namirnice...

ma ok imam i ja zadrte ukucane al ono treba im povremeno objasniti da pre tegoba treba promeniti nezdrave navike..pa polako zamenjivati namirnice i nacin spremanja..sve to isto moze uz izbacivanje masnog i slanog..pa vise kuvanog i barenog povrca..ribe..manje belog hleba..nema suhomesnato..gazirano..umesto slatkisa domace pite i kolaci..sve to moze i ne moze me niko ubediti da se mora odvojeno praviti..narocito ako si ti ta koja oduvek sprema

Poslednja izmena:
...jesam, samo je stvar u tome sto moja cerka nece i ne zeli da se hrani zdravo, nema nikakvih problema sa kilazom, vari sve sto pojede ocas posla,
i kad bi zivela na onome na cemu bih ja trebala da zivim vrlo brzo bi presla granicu i imala problema, oslabila bi....eto tako, ne mogu da ocekujem da
zivi na barenom i svezem povrcu, nemasnom mesu i ribi, njoj treba bar 2000 kalorija dnevno da bi funkcionisala....

to su gluposti i to dobro znas..bodybilderi se trose vise pa jedu zdravu hranu..pilece belo..riba..jaja..meso..sir..mleko..krompir i pirinac nesto sto daje energiju..stvar je kako spremas..nema potrebe da se pohuje na pr bolje na rostilju i eto ti zdrave hrane..umesto beli hleb razani i dosta salate..ubacis maslinovo ulje ne dinstas na zejtinu..tako svi imaju neke izgovore i da nemaju vremena pa na brzu hranu..posle bude kasno i eto ih na ovakvim temama

Poslednja izmena:
to su gluposti i to dobro znas..bodybilderi se trose vise pa jedu zdravu hranu..pilece belo..riba..jaja..meso..sir..mleko..krompir i pirinac nesto sto daje energiju..stvar je kako spremas..nema potrebe da se pohuje na pr bolje na rostilju i eto ti zdrave hrane..umesto beli hleb razani i dosta salate..ubacis maslinovo ulje ne dinstas na zejtinu..tako svi imaju neke izgovore i da nemaju vremena pa na brzu hranu..posle bude kasno i eto ih na ovakvim temama
Taj rad:ok:

..ne jedemo brzu hranu, ne pohujemo nista, maslinovo domace cedjeno koristimo za salate koje jedemo u ogromnim kilicinama, ali ona hoce i slaninu i punomasni sir, i pavlaku,
i kulen, sve sto je jako....ma nebitno skroz....na ovakvu temu moze da dodje eventualno u mojim godinama, posto je genetiku povukla na mena, a ja se nisam gojila pre 50te...do
tad neka uziva i jede sto joj se svidja i sto joj prija....

pa sve to sto si nabrojala nije spremanje hrane i odvajanje o kom je pocela ova polemika..suhomesnato i spada pod brzu hranu..to sto ona jede pavlaku nema veze s tobom..ti uzmes kiselo mleko ili jogurt..takodje ni slaninu ne treba izbegavati..ti uzmi mladi sir ona nek jede masni..pricam o kuvanoj hrani koja se sprema nista tu nije nezdravo..i ja sam tad mislio da volim ono cime su me hranili kad sam imao visak..a imao sam nonstop problema sa stomakom..i ko zna dal je to ostavilo posledice koje cu ne do bog nekad osetiti..sad mi se sve to sto sam nekad jeo gadi..samo kad osetim onaj miris parizera okrene mi se stomak

E Afro mislila sam na tebe danas. Morala sam da sipcim do desetog sprata i to brzo i crrrrkkka sam . Huh, do treceg sam istrcala, do petog je bilo Ok ali sam se vec zadihala , ali posle toga kuku lele. http://1.***************/_pKTSuMamJmw/TOj-pfnlSdI/AAAAAAAABfQ/Im_LDZvF4wA/s1600/tired+smiley.jpg
Da imam vremena ili da sam bolje organizovana pa da uvedem tu turu jednom dnevno za pocetak, super bi mi bilo. Nista bolje od stepenica.

E Afro mislila sam na tebe danas. Morala sam da sipcim do desetog sprata i to brzo i crrrrkkka sam . Huh, do treceg sam istrcala, do petog je bilo Ok ali sam se vec zadihala , ali posle toga kuku lele. http://1.***************/_pKTSuMamJmw/TOj-pfnlSdI/AAAAAAAABfQ/Im_LDZvF4wA/s1600/tired+smiley.jpg
Da imam vremena ili da sam bolje organizovana pa da uvedem tu turu jednom dnevno za pocetak, super bi mi bilo. Nista bolje od stepenica.

...hehe..jesi videla ti koji je to trening, ja to vise nemam sad se penjem samo do treceg (preselila se).i mogu ti reci da mi to fali, sto je najgore plasim se da ce svo moje hodanje
i penjanje na sadasnju visinu biti nista prema tome..i da ce mi se kg opet poceti da vracaju....jedino sto me tesi je da ce jos malo plivanje:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back