Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja kontam da su te prve kile cista voda
kao sto sam vam pisala iz one knjige
deficit od 100 kalorija = 12 grama
pa sad racunajte
2 kile sala sigurno niste izgubili prve nedelje

Slažem se.
Ova 2 kilca su otišla iz tela kao višak vode (možda koji santimetar u obimu butina). Doduše, vežbala sam ko nezdrava. Zumba tri puta nedeljno, plus intezivne šetnje svaki dan.
Iskreno, radije ću vežbati i po nekoliko sati dnevno no što ću se odreći hrane u celosti i pasti zeleniš samo. Mom telu je potrebna energija. Jedan dan za ručak ponjupala malo fitnes mešavine (dinstane u kukeru) i parče junetine i uhvatila me nesvestica.
Telo daje signale kada preteramo i sa i bez hrane.

e, ja danas doruckoval bananu, rucala puuun tanjir corbe od blitve,ona najprostija, bez zaprske i drugog povrca, i 2 integralne palacinke, bez jaja, tanke, vecerala 2 jaja i oko 70 gr pilecih prsa sa jednim zalogajem mocarele

i sad osecam se najedeno i uopste nesto ne mogu da procenim da li je ovo ok ili jok? :S

e, ja danas doruckoval bananu, rucala puuun tanjir corbe od blitve,ona najprostija, bez zaprske i drugog povrca, i 2 integralne palacinke, bez jaja, tanke, vecerala 2 jaja i oko 70 gr pilecih prsa sa jednim zalogajem mocarele

i sad osecam se najedeno i uopste nesto ne mogu da procenim da li je ovo ok ili jok? :S

Jeste. Samo nije loše da uz bananu ili neko drugo voće ubaciš i jogurt ili mleko (makar onu šoljicu od crne kafe). Zbog kalcijuma. I možda (dajem samo predlog, tako je meni bar doktor preporučio) kašičicu, dve pšeničnih mekinja. Super zasite a poboljšavaju probavu.

Ok, jesam li ja luda zato što meni to što Tara pojede deluje malo?

Ja pojedem za doručak jednu-dve pirinčane galete sa malo senfa i jogurt.
Pa za užinu pojedem bananu i jabuku/bananu i narandžu/narandžu i jabuku.
Za ručak tanjir supe ili čorbe + obavezno šta ima za ručak manja porcija ali bez hleba.
Izbacila sam testa i slatkiše i nalivam se vodom i čajevima.
I ok, ne večeram uopšte.
Al' opet, kontam da bih svisnula da pojedem toliko malecno kao Tara :S

mene kad bi neko naterao da doruckujem mislim da ne bih jela nista vise ceo dan
jako retko mi se desi da pojedem nesto pre rucka, ali jako retko
danas sam pojela pola mafina u podne (i to da bih slikala presek :mrgreen)
a rucak mi je uvek posle pet jer on tad dolazi s posla
i posle tog rucka, ponekad napravim nesto za veceru (citaj umesim) ali ne obavezno
i sad vec redje nego pre
uglavnom kod nas ako se ogladni, jede se ono od rucka (posto kuvam za cetvoro iako nas je dvoje), a to obicno bude negde oko 9 uvece
nekad i kasnije....
eto
dobro, ne racunam par dana u pms-u i to ne uvek, ono kad imamo neku potrebu jacu za hranom i grickanjem....

Nisam ni ja ranije doručkovala (dok sam večerala).
A onda sam nekako usput skoro skroz izbacila večeru i sad ne mogu da izdržim do ručka, jer mi se faktički svede na celodnevno gladovanje.
Meni je poslednji (ili zadnji, nikad ne znam) dnevni obrok najkasnije u pet.
Zato doručkujem obavezno ili barem popijem šolju jogurta.

Nisam ni ja ranije doručkovala (dok sam večerala).
A onda sam nekako usput skoro skroz izbacila večeru i sad ne mogu da izdržim do ručka, jer mi se faktički svede na celodnevno gladovanje.
Meni je poslednji (ili zadnji, nikad ne znam) dnevni obrok najkasnije u pet.
Zato doručkujem obavezno ili barem popijem šolju jogurta.
poslednji :)
prednji/zadnji :)

pa dobro, onda je to skroz ok, ali ne znam
ja ne bih mogla tako, poslednji obrok u 5, umrla bih do ponoci
plus sto mi on dolazi s posla u 5 i onda kako da ja jedem u jedno vreme, on u drugo....
cak i vikendom kad ne radi, valjda smo navikli tako
uopste ne osecamo glad do 5
mislim da je bitno da svako oslusne svoje telo
nema univerzalnog recepta za sve
ja gledam po sebi
i kad sam radila i ustajala u pola 6, nisam doruckovala, jer mi je bivalo muka
tako i kad sam u skolu isla
a tako i moju roditelji
ja kad pojedem nesto ujutru kao kamen da sam pojela
uglavnom kao svi kazu najvazniji obrok, imaces vise energije
a ja sve suprotno
:izrod:

Za ručak tanjir supe ili čorbe + obavezno šta ima za ručak manja porcija ali bez hleba.
I ok, ne večeram uopšte.

Ma nema tu recepta, u pravu je Jandrlino. Ja bih umrla, svisnula na kucnom pragu ako ujutru ne bih pojela nesto konkretno. Imam simultanu reakciju, sto otvorim oci i umijem se idem pravac u kujnu po dorucak i kafu. Ako regularno treba da ustanem u sedam ja navijem na pola sedam da mogu da jedem i popijem kafu. Kako odmice dan ja jedem sve manje i manje a uvece oko pola sedam pojedem kuvani djevrek, tek da stavim nesto u usta pre treninga, i taj djevrek mi je do jutra. Zato sam i prestala da pricam ljudima sta jedem jer mi je jedna drugarica objasnila da je kod mene stos u vremenu jela a ne u kolicini buduci da jedem slatkise ali u deset ujutru i to za uzinu ohohoho posle dorucka i ohohoho pre rucka.

Sto se celulita tice, skoro sam napravila jedan test. Nesto oko mesec dana sam masirala noge i ostro ih brisala peskirom, mazala sam svoje regularno Dove silk mleko sa zlatnim cesticama i razliku vidim najvise u mekoci i nekoj zategnutosti. Nisam imala bolje rezultate ni sa Vichy kremom a menjala sam tokom godina razne mazalice. Da, trudim se da zavrsim tusiranje hladnom vodom ali kako ne mogu celo telo da stavim pod hladnu vodu onda tusiram noge i to sa malo vece udaljenosti, onako da osetim kako udara tus i da se noge zacrvene, nakon toga ih trljam grubo peskirom, malo izmasiram mlekom,odnosno rasirim prste pa sa obe strane obuhvatim butinu i iz sve snage vucem gore dole. Mozda mi se prividjaju rezultati ali stvarno deluju nekako sveze i pritegnutije no obicno.

Jeste. Samo nije loše da uz bananu ili neko drugo voće ubaciš i jogurt ili mleko (makar onu šoljicu od crne kafe). Zbog kalcijuma. I možda (dajem samo predlog, tako je meni bar doktor preporučio) kašičicu, dve pšeničnih mekinja. Super zasite a poboljšavaju probavu.
e, pile, obicno ubacim malo mleka, pa izmiksam i nper kasiku plazme ili one ovsene kase, to bude super obrok za dorucak

I ok, ne večeram uopšte.

ne znam, meni juce delovalo bas mnogo, a to je zbog jaja koje sam jela uvece pa sam se istripovala da je mnogo valjda, sta znam

danas dorucak jedan maslinov stapic i jogurt, rucak grilovane tikvice i grilovano belo meso, za veceru cu zelenu salatu sa mocarelom

e da, ja svakog dana moram nesto slatko, nek je to ka[i;ica nutele,m al nema sanse da ne jedem slatko, doduse tako sam i prosli put i sve je bilo ok, smrsala sam fino

Kilo manje :) Tako sam srecna kao da je stotka manje...

Kilo po kilo, bitno da krene! Super!!!!

Na konto dorucka sto ste pominjale pre neki dan, meni je isto bilo nezamislivo da doruckujem, a jogurt pogotovo ujutru je za mene bilo umiranje u strasnim mukama...Al navika je cudo, sad kad uvece vidim da nemam jogurt za ujutru odmah panika, i prva jedem na poslu, u 9.00 kao satic:)

Da dodam, da sam u medjuvremenu sto zbog nerviranja, sto zbog tempa skinula jos 2 kg neplanirano a jela sam i jedem slatkise nezaobilazno svakodnevno plus pancerote bar 1x nedeljno:rumenko:.Ne preporucujem samo kazem.:) Ostavila sam sve obroke na 3 sata,i to vise nikada necu sebi dozvoliti da poremetim.
Sad kada rezimiram "moj proces" koji je prosao iznenadjujuce bez mucenja shvatim koliko sam se lose hranila, ma sta lose katastrofa, i da je sama ta promena u uobrocavanju dovela do rezultata. Mislim sto je i normalno, al tek mi je sada doslo iz d.peta u glavu.

Kilo po kilo, bitno da krene! Super!!!!

Na konto dorucka sto ste pominjale pre neki dan, meni je isto bilo nezamislivo da doruckujem, a jogurt pogotovo ujutru je za mene bilo umiranje u strasnim mukama...Al navika je cudo, sad kad uvece vidim da nemam jogurt za ujutru odmah panika, i prva jedem na poslu, u 9.00 kao satic:)

Da dodam, da sam u medjuvremenu sto zbog nerviranja, sto zbog tempa skinula jos 2 kg neplanirano a jela sam i jedem slatkise nezaobilazno svakodnevno plus pancerote bar 1x nedeljno:rumenko:.Ne preporucujem samo kazem.:) Ostavila sam sve obroke na 3 sata,i to vise nikada necu sebi dozvoliti da poremetim.
Sad kada rezimiram "moj proces" koji je prosao iznenadjujuce bez mucenja shvatim koliko sam se lose hranila, ma sta lose katastrofa, i da je sama ta promena u uobrocavanju dovela do rezultata. Mislim sto je i normalno, al tek mi je sada doslo iz d.peta u glavu.

Ma to i jeste fora, uobrociti se. Na cetiri sata kazu najbolje :)

Jel moze konsultacija oko vezbanja? Kondicija mi se popravlja tako da, posto insistiram na cardio programu zbog topljenja salca jelte, produzila sam traku na 55-60 minuta i nordijsko skijanje na 30-35. Na traci sam povecala nagib i brzinu a na nordijskom opterecenje. E sad se pitam, sta je pametnije raditi, da skratim vremenski trening, na npr. 40 minuta trake i 30 skijanja a da povecem opterecenje ili da drzim isto opterecenje a vremenski produzavam vezbanje? Kakvi su efekti u ove dve varijante?

Jel moze konsultacija oko vezbanja? Kondicija mi se popravlja tako da, posto insistiram na cardio programu zbog topljenja salca jelte, produzila sam traku na 55-60 minuta i nordijsko skijanje na 30-35. Na traci sam povecala nagib i brzinu a na nordijskom opterecenje. E sad se pitam, sta je pametnije raditi, da skratim vremenski trening, na npr. 40 minuta trake i 30 skijanja a da povecem opterecenje ili da drzim isto opterecenje a vremenski produzavam vezbanje? Kakvi su efekti u ove dve varijante?

povecanjem nagiba malo viose opterecujes zglobove..ja bih pre povecala brzinu..
u svakom slucaju ostavi vreme koje si do sada trosila na kardio, a varijacije pravi na brzini i opterecenju..

Hvala :). Ja priznajem da sam vise volela manje brzine jer se manje drmusam, za to vreme na traci mi bude uzasno dosadno pa ponesem knjigu da citam. A kad je veca brzina vise se nekako treskam pa mi tesko da pratim slova :). I onda sam pratila puls i potronju kalorija i mislila da mogu da zadrzim brzinu a povecavam nagib i vreme :).
Inace koliko min je optimalno da traje kardio, jer ja osim toga u teretani nista drugo i ne radim? Mene od vezbnja ponajvise zanima to sagorevanje masnoca, za snagu i definicuju nesto ne hajem preterano, za sad :).

Hvala :). Ja priznajem da sam vise volela manje brzine jer se manje drmusam, za to vreme na traci mi bude uzasno dosadno pa ponesem knjigu da citam. A kad je veca brzina vise se nekako treskam pa mi tesko da pratim slova :). I onda sam pratila puls i potronju kalorija i mislila da mogu da zadrzim brzinu a povecavam nagib i vreme :).
Inace koliko min je optimalno da traje kardio, jer ja osim toga u teretani nista drugo i ne radim? Mene od vezbnja ponajvise zanima to sagorevanje masnoca, za snagu i definicuju nesto ne hajem preterano, za sad :).

za pocetak ti savetujem da batalis knjigu..skoncentrisi se na trening i aktiviraj svesno misice - efekat ce da bude mnogo veci!

U bre Dive al si stroga :). Pa ne radim vezbe pa da izvodim pogresno, cekaj jel mogu nesto da bas radim naopako dok hodam na traci? Kakva mi koncentracija i svesno aktiviranje misica treba dok hodam? Meni je i dalje dosadnooooo da toliko dugo blejim na tim spravama :).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back