Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mogu mleko presno ovo nase domace... covek uredno drzi, krave zdrave, donese ono mleko jos toplo :) Ali jaja i meso nikako ne bih mogla presno jesti...
Cak i suseno ne jedem ako primetim da nije dovoljno suseno...

A jaja i salmonela?
Или немам двориште заражено салмонелом(што није баш вероватно, мада јесте могуће) или сам због још од 96. године конзумирања прво углавном, а сада готово потпуно пресне хране, стекао имунитет.
У књизи ,,Живети без болести" Ернста Гинтера наводи се име лекара који је испитивао последице пресне хране, прво на Ескимима, јер су они од природе ,,осуђени на пресно(барем некада пре него што су се ,,цивилизовали"), а потом и на неке људе у умереној и тропској клими.
Лекар је пред сведоцима на конгресу у Сан Франциску попио стандардну експерименталну дозу(ма шта то значило пошто не знам колико је) ампуле колере и био хоспитализован да не би ширио заразу ако се разболе.
Није се разболео!

Poslednja izmena:
Ja mogu mleko presno ovo nase domace... covek uredno drzi, krave zdrave, donese ono mleko jos toplo :) Ali jaja i meso nikako ne bih mogla presno jesti...
Cak i suseno ne jedem ako primetim da nije dovoljno suseno...
Потпуно су без укуса, неутрална.
Ако баш хоћеш додај ко моја ханума прстохват соли док су у чаши.
После само изврнеш, као чашицу ракије!

A gde je tu uživanje u jelu? To izvrtanje jaja iz čaše?
Ja nisam uplašena da ne bih to mogla, pravim neke kolače s presnim jajima (pa se većina užasava), ali prosto volim da uzivam u hrani. Zato i imam problem zbog kog dolazim na temu.

A gde je tu uživanje u jelu? To izvrtanje jaja iz čaše?
Ja nisam uplašena da ne bih to mogla, pravim neke kolače s presnim jajima (pa se većina užasava), ali prosto volim da uzivam u hrani. Zato i imam problem zbog kog dolazim na temu.
Па ни у да је тако назовем редовној исхрани није све у уживању, бар не подједнако.

Потпуно су без укуса, неутрална.
Ако баш хоћеш додај ко моја ханума прстохват соли док су у чаши.
После само изврнеш, као чашицу ракије!

Nisu svi ljudi isti, mene bi recimo takav nacin ishrane umorio u svakom smislu, ne zameri, nisam u fazonu brze hrane i poroka ali od necega mora da se umre jednog dana. Pogledaj sa ove strane, jedem presno, zivo i nezacinjeno, godinama se mucim i vezbam sebe da ne uzivam u hrani kojim slucajem a onda dozivim saobracajku i umrem gladna, zeljna i mlada.
Razumem kome prija ali ako covek vec takav rezim ishrane dozivljava kao namet i problem onda uopste nisam pristalica. Zivot je da se zivi i uziva, umereno i zdravo spram licnih afiniteta uvek nalazim kao najbolji izbor.

Nisu svi ljudi isti, mene bi recimo takav nacin ishrane umorio u svakom smislu, ne zameri, nisam u fazonu brze hrane i poroka ali od necega mora da se umre jednog dana. Pogledaj sa ove strane, jedem presno, zivo i nezacinjeno, godinama se mucim i vezbam sebe da ne uzivam u hrani kojim slucajem a onda dozivim saobracajku i umrem gladna, zeljna i mlada.
Razumem kome prija ali ako covek vec takav rezim ishrane dozivljava kao namet i problem onda uopste nisam pristalica. Zivot je da se zivi i uziva, umereno i zdravo spram licnih afiniteta uvek nalazim kao najbolji izbor.
Ти повећај удео пресног поврћа и воћа, барем оног које волиш и уживај.
Иначе је све навика коју су нам у детињству развили родитељи.

Totalno živo je i sušeno meso i tatarski biftek.
Uglavnom ga jedemo mleveno i začiweno.
Jaja samo razbijem i uspem u čašu i popijem, žena sebi doda malo soli i to je to.
Inače ona nemaju nikakav svojstven ukus, ni gorak, ni kiseo ni sladak ili slan, a većinu ljudi zapravo odbija njihov ,,sluzav izgled".
Mleko...
Pa svi smo(uglavnom) dojeni, a to je presno mleko, mada je naravno majčino mleko daleko prihvatljivije za naš organizam kad smo mali, verovatno i kad smo veliki, samo su onda neke druge okolnosti.
Uvek mi je bila čudna ta frka oko presnog mleka ako su zdrave životiwe, a uglavnom jesu(moj otac je veterinar, pa mi je to poznato).

Svaka tebi cas za jaja, meni ne samo da deluju sluzavo vec mi i u ustima podsticu refleks. Ali zato ako dodam kasicicu secera i umutim uff prava poslastica.
Ok ziva govedina, ovcetina, jaretina, cak i svinjsko, ali zivina to ne mogu ni da zamislim da se zivo pojede.
Mleko kravlje izbegavam, ali zato ako imam prilike ovcije i kozje tek izmuzeno :D

Svaka tebi cas za jaja, meni ne samo da deluju sluzavo vec mi i u ustima podsticu refleks. Ali zato ako dodam kasicicu secera i umutim uff prava poslastica.
Ok ziva govedina, ovcetina, jaretina, cak i svinjsko, ali zivina to ne mogu ni da zamislim da se zivo pojede.
Mleko kravlje izbegavam, ali zato ako imam prilike ovcije i kozje tek izmuzeno :D
Можеш да самељеш живинско као и говеђе,свињско или неко друго, зачиниш и то је то.
Лекари тврде да у случајевима оштећења јетре козије млеко изразито подстиче регенерацију исте.

Ти повећај удео пресног поврћа и воћа, барем оног које волиш и уживај.
Иначе је све навика коју су нам у детињству развили родитељи.

Zato meni stize moja basta :lol: Ni jednom prskano, oprano pod vodom, malo zgulis tamo gde treba i njopaj.... Deca sama odu i izvade sebi sta zele.... grickaju po ceo dan, rotkvu, sargarepu, papriku, krastavac, kajsiju, jabuku, visnju.... fin osecaj kad znas da jedu zdravo. Sreca moja pa zivim na selu :)

...dobro vece drugarice dijetalke...
...nemam net, pa samo da vam se javim, valjda uskoro ukljuce, nacekah se,
inace kilaza je letnja, drzim se dobro, samo da se na opustim dok bas ne ogreje....

...nadam se da ste disciplonovane, evo nam proleca, jos malo pa ce sandalice i haljinice
da nas snadju:D...ja sam se carapa vec resila, dosta je bilo sto se mene tice...

...dobro vece drugarice dijetalke...
...nemam net, pa samo da vam se javim, valjda uskoro ukljuce, nacekah se,
inace kilaza je letnja, drzim se dobro, samo da se na opustim dok bas ne ogreje....

...nadam se da ste disciplonovane, evo nam proleca, jos malo pa ce sandalice i haljinice
da nas snadju:D...ja sam se carapa vec resila, dosta je bilo sto se mene tice...
a gde si ti nestala? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back