Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, bi, setila sam se tebe kada si rekla da ti je i 2 puta nedeljno malo, sada ja imam tajm utisak a tek sam krenula : )

i da dodam da sam danas bila super, jela sve po planu, plus spremala masnu pitu sa pecurkama i samo sam probala, bukvalno zaloga, a ja jela mocarelu i pecurke, klot, pecene

kad mi neko kaže ovako nešto =/
to je najbeskorisniji savet ikada
jer onda samo pojedeš i voćku i nešto slatko
nem pojma koja vam je motivacija za ta pametovanja =(
Кад ти неко нешто каже као што сам ти рекао, а ти себе цениш као апсолутни некарактер, онда немој у кући/стану имати никакве слаткише.
Ни домаће ни куповне.
Ил немој цврчити.

Hmm, zeleni čaj. Ooodlična ideja.

Nego, jedno pitanjce za vas: kada vodite računa o ishrani (tačnije držite dijetu) da li jedete testenine? Istraživala sam malkice na tu temu ali su mišljenja oprečna. Pojedini nutricionisti preporučuju testenine (u maloj količini i kombinovane sa povrćem) dok drugi su u fazonu "no, no". Isto je i sa voćem.

Pile ja jedem pastu, u pravu je Linda Italijani uzivaju u hrani a mahom su tanki. Licno spremem sa sosom od paradajza, domaci ali mozes i da ga skuvas namenski, uz to dodam neku ribu, u poslednje vreme skusu i balans jogurt. To ti nema vise od 500cal a sita sam satima, i ne samo sto sam sita vec sam i srecna. Stvarno ne mogu da izbacim ugljene hidrate niti to smatram ispravnim. Sa druge strane nije logicno da zdravog coveka goji jedna vrsta namirnica, evo poslednja tri dana sam zbog gubitka apetita stavila sveukupno par kuvanih djevreka u usta i par banana, kad sam ustala malopre stala sam na vagu - 2,5kg manje. Jeste to ruzan gubitak jer je dosao od virusa ali da su ugljeni hidrati takva smrt za dijetu ja bih tezila isto ili bih dobila na kilazi, iskreno mislim da je nebitno sta se jede sve dok upada u kalorijski deficit koji si sebi odredila.

Ne znam..
Meni je u zadnje vreme nešto ekstra lako da izbacim testenine.
Već deset dana tako - milina.
I što je najbitnije pms je prošao skroz bez njih, znači neverovatan uspeh.
No ja ih nikad nisam nešto ni volela previše, ipak sam daleko veći mesožder.
Sad samo da tako nastavim i sve će biti kul.

Pozdrav svima.

Ja sam prije 2 godine odlucila da pocnem da drzim Atkinsovu dijetu. Odgovarala je mojoj krvnoj grupi. U pocetku je malo bilo teze, tj prvih 15-20 dana a kasnije sve lakse i lakse. Zahvaljujuci njoj sam smrsala 40 kila i sve se zavrsilo fantasticno. Cak sam nakon toga radila i nalaze krvi koji nikad nisu bili bolji ;)

Mislim da je to sve individualno. Kod mene "radi" smanjena količina hrane, a ne moram ničega da se odričem. Kod mene i jeste problem što sam nebaždarena, i ne umem da stanem, a volim sve. :( Kada umem da se kontrolišem, onda mogu da doručkujem slaninicu, da ručam šta se kuva, uopšte nije važno, i za večeru da pojedem JEDNU pogačicu sa droždinom i da popijem jogurt, sa 2,8%mm. I sutradan da pojedem 2 vanilice, i za neki dan parče torte, i da popijem ČAŠU kole....Uz fizičku aktivnost, preko proleća/leta sezonskih poslova, a ove jeseni/zime dugih šetnji malo žešćim tempom, nema problema. Ali...:(

Kada večeram 4 pogačice sa droždinom, ili 10 kiflica sa šunkom, ili kao sinoć 10 jastučića, pa sam noćas mislila da ću dumrem, kada od tri torte moram da probam po parče od svake, a od neke i po dva, kada popijem 2l kole danas sama, onda da ne prestajem sa fizičkom aktivnošću nema šanse da se ne ugojim.

Kod mene je tako. I odlično je što to odlično znam teoretski. Što imam problem sa odmicanjem od astala, to je druga priča...:rida:
Idi bre ZD, pa ti si srećna žena , kad pored tolikog jela nemaš 150 kg. Tako isto i mm, a ja kad pojedem desetinu od toga, sutra sve to vidim na bokovima.

Ja odradilal Sindin drugi serijal vježbi.
Ruke ne osjećam... imam tegiće od po dva kilograma, i sve mi se čini da mi je to mnogo... večeras sam uspjela uraditi dvije od tri serije vježbi za ruke.

Dive, šta ti misliš o Sindinim vježbama? Jesi li gledala njen program? U jednom treningu radi vježbe za noge, ruke a na kraju trbušnjake... od svega po malo.
Koliko je ok takav program u odnosu na to da se svakog dana radi samo jedna grupa?
Večeras nisam imala snagu za bajs ili steper nakon ovog, baš me izmorila.

Ja radim svakog dana samo po jednu grupu, svaki dan trbusnjaci i kardio.
Ruke radim sa tegovima od po 4kg.
Sindine vezbe su veoma slicne ovima koje mi instruktorka daje, samo sto su Sindi prilagodjene kucnim uslovima.
Ako ti je mnogo 2kg ti uzmi manju kilazu, poslednju seriju odradi sa 2kg. Ja sam tako uspela sa nogama da udjem u stos i napokon odradim sve.

Poslednja izmena:
Poznavaoce imam pitanje za tebe:). U slobodno vreme cesto grickam suve brusnice, em su zdrave em ih jako volim. Medjutim, skoro sam procitala etiketu i blago se sokirala - dodat secer, neka kiselina, cuda...jel postoji u nekim radnjama varijanta osusenog voca bez dodataka?

Poznavaoce imam pitanje za tebe:). U slobodno vreme cesto grickam suve brusnice, em su zdrave em ih jako volim. Medjutim, skoro sam procitala etiketu i blago se sokirala - dodat secer, neka kiselina, cuda...jel postoji u nekim radnjama varijanta osusenog voca bez dodataka?
Вероватно су оне које се продају мерење(рецимо, не знам одакле си, у НС их на футошкој пијаци продају тако, и немају шећера) добрим делом без наведеног, мада би чисте добила само од неког произвођача из прве руке, иако и ту има мало хербицида.

Pozdrav svima.

Ja sam prije 2 godine odlucila da pocnem da drzim Atkinsovu dijetu. Odgovarala je mojoj krvnoj grupi. U pocetku je malo bilo teze, tj prvih 15-20 dana a kasnije sve lakse i lakse. Zahvaljujuci njoj sam smrsala 40 kila i sve se zavrsilo fantasticno. Cak sam nakon toga radila i nalaze krvi koji nikad nisu bili bolji ;)

Moja prijateljica (inace doktor, da ironija bude veca) :lol: Zavrsila u bolnici zbog Atkinosonove dijete. Kasnije je rekla da joj je u stvari najvise poslo po zlu onda kad je ubacila neku zelenu kafu, pored te dijete koju je drzala.

Upravo sam odbila čokoladu koju mi je ponudila koleginica. Pa odmah da vam se pohvalim. A za pohvalu je što uredno postim već četvrti dan i ne jedem uopšte testo. Ni hleb, ni makarone.
Doručak - žitarice i voće, ručak: juče riblje salate, danas - kelj, šargarepa i šampinjoni, užina jabuke, večera uglavnom neko povrće. Ali vaga za sada štrajkuje. Nikako da mi da podršku.

Jutros stadoh na vagu i 1,5kg manje.
Doduše, povećala sam zumbu na 3 puta nedeljno (a planiram da ubacim i plivanje jednom nedeljno), izbacila hleb i peciva, slatkiše svela na minimum, i ne jedem posle 20h uveče. Doručak: jogurt (Ella 0% masti, onaj mini + dve kašike pšeničnih mekinja), oko jedan sam smazala pola cheesecake-a (*** nisam mogla da odolim:rumenko:), ručak fitnes mešavina sa pirinčem a za večeru kesica suvog grožđa.
Stvarno mi nije trebalo da se ovoliko ubucim. Doduše, svi su u fazonu "napkon ličiš na žensko, imaš kukove i grudi" ali ja sam navikla da budem mršava. Čim se podgojim osećam se tromo i jedva se krećem.

Pazarila sam dve haljine. Obe veličina 36. Regularno ih oblačim (ne puca mi postava niti šavovi:lol:) ali definitivno će mi bolje stajati sa 2kg-5kg manje.

ja bih mogla da zivim bez testa, bez voca, bez mleka, bez jaja
ali bez mesa i povrca tesko
shvatih to pre neki dan, cim dodje kraj meseca i 'tanja' ishrana, ja crkoh od gladi
cim pojedem neko mesiste obavezno s prilog, meni pun stomak
i da zanimljivo
ja se uvek 'ugojim' preko leta
imam velik problem sa oticanjem i zadrzavanjem vode, to sam vec pisala pre....
a solim bas minimalno kolko da mi ne bude bljutavo
al kad dodje leto, cim se probudim , prvo osetim po sakama kako su otecene, sve mi tesko da skupim prste u pesnicu, znate taj osecaj
ja stala danas na vagu posle mece, 64 kile
od kada svaki mesec vodim evidenciju i pisem u grafikon kg svaki dan, primetila sam da redovno pred mecu imam 2 kile vise, koje odu cim dobijem
kontam da je to ok

e, bokice, a taj grafikom onako vodis ili ima neki podsticajni razlog? : )

bi, svaka cas na jelovniku, ja sinoc posustala, pojela sis cevap, ali u toku dana skoro da nista nisam jela, za dorucak jedno pracence pite sa jabukama, rucak bukvalno 2 kasike, toliko ostalo rizota sa dagnjama i onda mi se za veceru prijeo prokleti sis, ola grada sam proputovala da stignem do njega

a danas idem na jogu i jedva cekam : )

tarice
skunula sam na adroid dva programa, za placenje ovulacije i ciklusa i tako
i onda unosim svaki dan bazalnu temp., tezinu, i ima tu jos dosta stvari koje mozes upisati al ne bih sad o tome :D hihi
nego je super jer ti naprave grafikon i kilaze i temperature pa je onako simpaticno :)

Sinoc 4km trčanja i tokom toga 1km brzoh hoda kao predah. Nisam mogla više, jedva i to izdržah... hvatala me mučnina zbog ručka i jednog tipa koji je naparfemisan šetkao stazom.
Danas ne znam šta ću... da li da radim sindi ili da idem na trčanje... unaprijed me mrzi... ručala sam i pojela puding i sad bih samo spavala.
Ne vagam se, ali me farmerke pomalo stežu otkad radim vježbe.

Drugarica je izbacila peciva i sve slatkiše, išla je na anticelulit masaže (nekih desetak tretmana) i skinula petnaestak kilograma. Ali otkad je na dijeti, nijednom nije probala slatkiš, ni mrvicu bijelog hljeba... jede heljdin.
Masažu je zakazala preko jednog od sajtova sa popustima, i već nakon nekoliko tretmana je vidjela boljitak.

Hm, masaža... moj brat je fizioterapeut, živi i radi u Sloveniji, vrlo je priznat, ima svoju školu masaže, na stotine polaznika, ima i neku funkciju pri ministarstvu zdravlja u Sloveniji...
Na moje pitanje da li masaža pomaže pri skidanju celulita, odgovorio je da je odlična, da od nje zaradi po 40 evra na sat, a da lude žene bivaju zadovoljne i umisle da im je pomoglo. Čak i ako se desi da se procenat celulita smanji, on se često pojavi na drugom mestu (preseli se) na leđa, stomak, ruke (na šta ih on redovno upozorava)... A šta pomaže ? Kaže izbaci veštačke boje i arome, ja se toga pridržavam koliko mogu, ali ne mogu da kažem da mi se nešto drastično promenilo u izgledu, mislim da je genetika presudna.

Kako se može preseliti celulit?
I kako neko može da umisli da mu se smanjio, ako od stadijuma da je uočljiv i kroz pantalone dođe dotle da ga nema ni kada štipa kožu? To ne može biti uobrazilja.
Mnogo se sukobljavaju mišljenja stručnih lica... jedni hvale ručnu masažu koja mora biti gruba, pri čemu su modrice normalna pojava, dok drugi na sav glas govore protiv podliva, prema njima mora lagana ručna masaža i kojekakve drenaže... ne znam stvarno, ja još ništa ne radim protiv celulita, pazim šta jedem, malo se rekreiram, stvarno ne mogu još da mislim i o masažama... kada mi linija bude tanjušna kako želim, onda ću da vidim da li je ostalo šta celulitno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back