Lúnasa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.287
Bah, kakav smarač :|
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U subotu treba da idem u svadbu, i već znam da će me stezati pantalone. 
Za 18 ledenih dana u Srbiji (+ neki više, zbog nekih drugih razloga) koliko nisam išla u šetnju, ugojila sam se 2,5kg.U subotu treba da idem u svadbu, i već znam da će me stezati pantalone.
![]()

..tri dana nisam jela slatkise, kriziram..poklekunucu..

Hmmmm...svi nesto pricaju da su se ugojili, od neaktivnosti i to kratkog perioda...pa pocinjem da se pitam kako ja nisam posle dva meseca neaktivnosti
Bar vaga ne pokazuje....osecam se ja nateceno i tesko...ali nije to nista dramaticno.. Niti se vidi po garderobi.
i nije mi jasno kako, jer nisam pazila...na temi o kuvanju se videlo sta sam spremala (a to sam i jela).
Sumnjivo mi je jer je ovo prva zima da mi se tako nesto desava. Obicno se ugojim minimum 5 kila od decembra do marta.
Da nije neka bolestina?
A sto se tice voca...el smem ja da kazaem a da me ne kamenujete.....kad sam na "mom rezimu" ishrane i izbacim slatkise potpunno...kad mi se jede slatko, ja jedem voce....i bude mi sasvim dovoljno![]()

ma kamenujem te za voceKo je bez greha, nek baci taj kamen![]()
A znam da ti nisi
![]()

..Cru, a da uzmes neki caj npr., zeleni da izbacis taj visak tecnosti, koji ti stvara nadutost i tezinu....zna da pomogne fino..
Hmm, zeleni čaj. Ooodlična ideja.
Nego, jedno pitanjce za vas: kada vodite računa o ishrani (tačnije držite dijetu) da li jedete testenine? Istraživala sam malkice na tu temu ali su mišljenja oprečna. Pojedini nutricionisti preporučuju testenine (u maloj količini i kombinovane sa povrćem) dok drugi su u fazonu "no, no". Isto je i sa voćem.
..cim kazem da jesam, ja se ubijem od jela....pisala sam o tome vec ovde...samo ih kuvam da budu al dente...ako sam 
Kada umem da se kontrolišem, onda mogu da doručkujem slaninicu, da ručam šta se kuva, uopšte nije važno, i za večeru da pojedem JEDNU pogačicu sa droždinom i da popijem jogurt, sa 2,8%mm. I sutradan da pojedem 2 vanilice, i za neki dan parče torte, i da popijem ČAŠU kole....Uz fizičku aktivnost, preko proleća/leta sezonskih poslova, a ove jeseni/zime dugih šetnji malo žešćim tempom, nema problema. Ali...

Mislim da je to sve individualno. Kod mene "radi" smanjena količina hrane, a ne moram ničega da se odričem. Kod mene i jeste problem što sam nebaždarena, i ne umem da stanem, a volim sve.Kada umem da se kontrolišem, onda mogu da doručkujem slaninicu, da ručam šta se kuva, uopšte nije važno, i za večeru da pojedem JEDNU pogačicu sa droždinom i da popijem jogurt, sa 2,8%mm. I sutradan da pojedem 2 vanilice, i za neki dan parče torte, i da popijem ČAŠU kole....Uz fizičku aktivnost, preko proleća/leta sezonskih poslova, a ove jeseni/zime dugih šetnji malo žešćim tempom, nema problema. Ali...
Kada večeram 4 pogačice sa droždinom, ili 10 kiflica sa šunkom, ili kao sinoć 10 jastučića, pa sam noćas mislila da ću dumrem, kada od tri torte moram da probam po parče od svake, a od neke i po dva, kada popijem 2l kole danas sama, onda da ne prestajem sa fizičkom aktivnošću nema šanse da se ne ugojim.
Kod mene je tako. I odlično je što to odlično znam teoretski. Što imam problem sa odmicanjem od astala, to je druga priča...![]()
Hmm, zeleni čaj. Ooodlična ideja.
Nego, jedno pitanjce za vas: kada vodite računa o ishrani (tačnije držite dijetu) da li jedete testenine? Istraživala sam malkice na tu temu ali su mišljenja oprečna. Pojedini nutricionisti preporučuju testenine (u maloj količini i kombinovane sa povrćem) dok drugi su u fazonu "no, no". Isto je i sa voćem.
)Ja odradilal Sindin drugi serijal vježbi.
Ruke ne osjećam... imam tegiće od po dva kilograma, i sve mi se čini da mi je to mnogo... večeras sam uspjela uraditi dvije od tri serije vježbi za ruke.
Dive, šta ti misliš o Sindinim vježbama? Jesi li gledala njen program? U jednom treningu radi vježbe za noge, ruke a na kraju trbušnjake... od svega po malo.
Koliko je ok takav program u odnosu na to da se svakog dana radi samo jedna grupa?
Večeras nisam imala snagu za bajs ili steper nakon ovog, baš me izmorila.
Potpuno se slažem za ovo prvo... samo što u ovom momentu nisam u prilici sa idem u neki fitnes centar, a i moja ranija isksutva su jako loša, pošto nikada nisam unajmljivala trenera da se samo meni posveti, nego pokaže vježbice i hajd ti radi.ja sam proivnik samostalnog vezbanja bez nadzora, zato sto velika vecina ljudi vezbe radi pogresno..
najmanji je problem sto se ne angazuje ciljana mislicna grupa, nego se koriste pomagaci, a najveca je sto dolazi do povreda kojih u prvom trenutku ljudi nisu ni svesni..
kad primete, to vise nije rekreacija nego moraju na rehabilitaciju..
svaka misicna grupa ima zonu gde pocinje i zavrsava se pokret da bi efekat bio maximalan..ono preko toga je prazan hod..mnogi vezbaju u toj ``prazan hod`` zoni jer im je onaj pravi pokret previse tezak..
mozes i sama da se osisas, ali ipak ides kod frizerada plasticno objasnim..
ne odgovaram tebe od kucnog rada, nego objasnjavam samo zasto nisam za tu opciju u rekreativno poetnickoj varijanti..
posle prve kasete koju je izbacila gde su bile vezbe koje ne bi smele da se rade jer dovode do povreda ono novo sto je snimila nisam gledala.
ako bih vec izabrala vezbanje u kucnim uslovima, izabrala bih neki od programa koje je izbacila neka fitness akademija..
meni je dovoljno da dva puta za dorucak pojedem ovsene pahuljice i treceg dana cu da budem teza 2kg jer mi telo vezuje vodu za Uh..
za crnu cokoladu mi ne vezuje..
al ja zgresim sa bambi neznim programom..
jeste da su u fabrici smanjili pakovanje na 90gr i tome se vrlo radujem jer kad je otvorim ne pojedem 100, nego samo 90gr..
al ja nisam neko ko ume da pojede 3 kockice..
ili jedem ili ne jedem..(kakav na jelu, takav na delu)
zato moram da eliminisem sve za sta vezujem vodu i problem resen..
e sad jos jedino da resim zavisnicki problem u glavi..![]()