Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za 18 ledenih dana u Srbiji (+ neki više, zbog nekih drugih razloga) koliko nisam išla u šetnju, ugojila sam se 2,5kg. :( U subotu treba da idem u svadbu, i već znam da će me stezati pantalone. :rida:

nisi jedina, a moja neaktivnost je bila kraca.:roll:
dzaba ubijanje od aktivnosti, ako je opustena kocnica u kuhinji..

uvela sam ponovo meso i povrce..izbacila sve slatkise iz kuce..teska srca..
meni neprijatelji ne trebaju pored ovakvih prijatelja..
ja sam zavisnik od slatkisa..i kad uspem da se skinem sa njih, nije mi problem..mogu da udjem u magacin sa cokoladama i bice mi samo muka..
al dok se ne skinem :(
juce se prijatelj vratio sa puta i doneo mi razlicite cokolade hand made..
ja mu kazem - nemoj da ostavljas molim te :rida:..tri dana nisam jela slatkise, kriziram..poklekunucu..
on kaze, ma daj sta je to samo 300gr cokoladnih predivnih .......
prvo sam ponudila sve oko mene koji su se u tom trenutku zadesli, a onda sam u naredna dva sata do kraja radnog vremena pojela ostalo..:(
malopre mi prijateljica svratila i donela pakovanje kinder pingvina..
sad cu da pozovem saradnicu i da kazem da pre nego sto se vratim u kancelariju ocisti zonu zagadjenu slatkisima..
jer ja za slatkise tako nisam karakter..:rumenko:
ne mogu vise ni da se samo bavim sopstvenim fizickim aktivnostima - 1,5km na bazenu 5x nedeljno, svaki dan 7,5km na adi..ovih dana cu opet da ubacim i teretanu..dosta bre..

Šta je sa onim nazuvicama... imaju gumu na tabanima pa se ne klizaju, nama je to bilo obavezno na časovima fizičkog u osnovnoj školi... mi smo ih zvali cvičke, ne znam kako se sada i ovdje zove.
To se ne nosi na časove joge?

Ja imam u maju svadbu i baš mi je došlo da budem tanka i vižljasta. Već neko vrijeme radim sindine vježbe, prekjuče uz njih vozila bajs a juče 20min steper. Ne osjećam ruke od jučerašnjih vježbi.
Za razgibavanje radim tibetance, ali me vrat malo koči i ne prijaju mi.
Samo još ishranu da sredim... ne jedem mnogo, ali nikako da se držim nekog plana:/

Sada bi trebalo da radim vježbe za danas, a vratila sam se iz grada i spava mi se... bojim se da ću dremnuti, a kad padne mrak i entuzijazam za vježbom mi opadne.
Maj nije daleko... moram biti tanjušna, ko špageta. Neću više obline.

Patike se zovu baletanke za ritmicku gimnastiku, ili obicnu gimnastiku, svejedno. Za balet se zovu baletske patike, mislim tako se traze kad se kupuju:lol:

2409872320103735672S425x425Q85.jpg

Hmmmm...svi nesto pricaju da su se ugojili, od neaktivnosti i to kratkog perioda...pa pocinjem da se pitam kako ja nisam posle dva meseca neaktivnosti :think:
Bar vaga ne pokazuje....osecam se ja nateceno i tesko...ali nije to nista dramaticno.. Niti se vidi po garderobi.
i nije mi jasno kako, jer nisam pazila...na temi o kuvanju se videlo sta sam spremala (a to sam i jela).
Sumnjivo mi je jer je ovo prva zima da mi se tako nesto desava. Obicno se ugojim minimum 5 kila od decembra do marta.
Da nije neka bolestina? :think:

A sto se tice voca...el smem ja da kazaem a da me ne kamenujete.....kad sam na "mom rezimu" ishrane i izbacim slatkise potpunno...kad mi se jede slatko, ja jedem voce....i bude mi sasvim dovoljno :rumenka:

Hmmmm...svi nesto pricaju da su se ugojili, od neaktivnosti i to kratkog perioda...pa pocinjem da se pitam kako ja nisam posle dva meseca neaktivnosti :think:
Bar vaga ne pokazuje....osecam se ja nateceno i tesko...ali nije to nista dramaticno.. Niti se vidi po garderobi.
i nije mi jasno kako, jer nisam pazila...na temi o kuvanju se videlo sta sam spremala (a to sam i jela).
Sumnjivo mi je jer je ovo prva zima da mi se tako nesto desava. Obicno se ugojim minimum 5 kila od decembra do marta.
Da nije neka bolestina? :think:

A sto se tice voca...el smem ja da kazaem a da me ne kamenujete.....kad sam na "mom rezimu" ishrane i izbacim slatkise potpunno...kad mi se jede slatko, ja jedem voce....i bude mi sasvim dovoljno :rumenka:

..Cru, a da uzmes neki caj npr., zeleni da izbacis taj visak tecnosti, koji ti stvara nadutost i tezinu....zna da pomogne fino..

Doručak: dve kašike pšeničnih mekinja i jogurt (onaj sa 0% masti)

Ručak: lanene pločice i jedan integralni keks sa brusnicama.

Večera: verovatno supa.

Bila na zumbi, ne koristim lift i idem pešaka sa i na posao.

Doduše, baš sam udarila po ugljenim hidratima danas, što i nije pametno ali je važno da sam smanjila količinu hrane.
Kod mene je bitno da preživim prvih 5 dana gladovanja, posle mi se ništa i ne jede.

P.S. Zgrešila sam tri kockice čokolade.:rumenko:

..Cru, a da uzmes neki caj npr., zeleni da izbacis taj visak tecnosti, koji ti stvara nadutost i tezinu....zna da pomogne fino..

Hmm, zeleni čaj. Ooodlična ideja.

Nego, jedno pitanjce za vas: kada vodite računa o ishrani (tačnije držite dijetu) da li jedete testenine? Istraživala sam malkice na tu temu ali su mišljenja oprečna. Pojedini nutricionisti preporučuju testenine (u maloj količini i kombinovane sa povrćem) dok drugi su u fazonu "no, no". Isto je i sa voćem.

italijani se razbijaju od testenina,a nisu debeli
ali kod njih pasta nije obavezno u bolonjeze sosu sto pliva u ulju nego npr s tikvicama,ili tako nekim grilovanim povrcem
nutricionisti naravno kazu da su to seceri i da treba izbegavati ali ja mislim ako je prilog uz pastu light ,onako telo ti oseca da nije to toliko kaloricno
ja bih ti rekla da jedes al da pazis kako

Hmm, zeleni čaj. Ooodlična ideja.

Nego, jedno pitanjce za vas: kada vodite računa o ishrani (tačnije držite dijetu) da li jedete testenine? Istraživala sam malkice na tu temu ali su mišljenja oprečna. Pojedini nutricionisti preporučuju testenine (u maloj količini i kombinovane sa povrćem) dok drugi su u fazonu "no, no". Isto je i sa voćem.

...zeleni caj je odlican ali ne treba ga piti posle 17h...ima dosta kofeina pa zna da stvori nesanicu....dva dnevno su dovoljna...
...ja jedem testenine redovno, i nisam na dijeti:mrgreen:..cim kazem da jesam, ja se ubijem od jela....pisala sam o tome vec ovde...samo ih kuvam da budu al dente...ako sam
dobro napisala...jeste da ratujem sa ovom mojom kojoj sve mora da bude "prekuvano", samo se pravim da je ne cujem i teram po svom:lol:

...skroz sam izbacila beli hleb, ako jedem hleb onda je iskljucivo crni sa necim, heljca, raz, razne semenkice...i traje mi jedan oko 4-5 dana....

...dobro je seci sto tanje kriske, psiha je cudo....

Mislim da je to sve individualno. Kod mene "radi" smanjena količina hrane, a ne moram ničega da se odričem. Kod mene i jeste problem što sam nebaždarena, i ne umem da stanem, a volim sve. :( Kada umem da se kontrolišem, onda mogu da doručkujem slaninicu, da ručam šta se kuva, uopšte nije važno, i za večeru da pojedem JEDNU pogačicu sa droždinom i da popijem jogurt, sa 2,8%mm. I sutradan da pojedem 2 vanilice, i za neki dan parče torte, i da popijem ČAŠU kole....Uz fizičku aktivnost, preko proleća/leta sezonskih poslova, a ove jeseni/zime dugih šetnji malo žešćim tempom, nema problema. Ali...:(

Kada večeram 4 pogačice sa droždinom, ili 10 kiflica sa šunkom, ili kao sinoć 10 jastučića, pa sam noćas mislila da ću dumrem, kada od tri torte moram da probam po parče od svake, a od neke i po dva, kada popijem 2l kole danas sama, onda da ne prestajem sa fizičkom aktivnošću nema šanse da se ne ugojim.

Kod mene je tako. I odlično je što to odlično znam teoretski. Što imam problem sa odmicanjem od astala, to je druga priča...:rida:

Mislim da je to sve individualno. Kod mene "radi" smanjena količina hrane, a ne moram ničega da se odričem. Kod mene i jeste problem što sam nebaždarena, i ne umem da stanem, a volim sve. :( Kada umem da se kontrolišem, onda mogu da doručkujem slaninicu, da ručam šta se kuva, uopšte nije važno, i za večeru da pojedem JEDNU pogačicu sa droždinom i da popijem jogurt, sa 2,8%mm. I sutradan da pojedem 2 vanilice, i za neki dan parče torte, i da popijem ČAŠU kole....Uz fizičku aktivnost, preko proleća/leta sezonskih poslova, a ove jeseni/zime dugih šetnji malo žešćim tempom, nema problema. Ali...:(

Kada večeram 4 pogačice sa droždinom, ili 10 kiflica sa šunkom, ili kao sinoć 10 jastučića, pa sam noćas mislila da ću dumrem, kada od tri torte moram da probam po parče od svake, a od neke i po dva, kada popijem 2l kole danas sama, onda da ne prestajem sa fizičkom aktivnošću nema šanse da se ne ugojim.

Kod mene je tako. I odlično je što to odlično znam teoretski. Što imam problem sa odmicanjem od astala, to je druga priča...:rida:

Sve mogu da potpisem. Kad uspem da kontrolisem kolicine...nije bitno sta jedem, kilogrami spadaju polako.
Sve sto sam skinula brzo, jos sam brze vratila.

Ali kad jedem dok ima na stolu...a nikako da ustanem od njega...e to je problem.

Inace kad sam na dijeti ne izbacijem testenine, samo ih jako retko jedem, ali hleb obavezno...tu se zanesem, a smetaju mi zitarice generalno.
I slatkise...i grickalice, ali to se podrazumeva.

meni je dovoljno da dva puta za dorucak pojedem ovsene pahuljice i treceg dana cu da budem teza 2kg jer mi telo vezuje vodu za Uh..
za crnu cokoladu mi ne vezuje..
al ja zgresim sa bambi neznim programom..
jeste da su u fabrici smanjili pakovanje na 90gr i tome se vrlo radujem jer kad je otvorim ne pojedem 100, nego samo 90gr..
al ja nisam neko ko ume da pojede 3 kockice..
ili jedem ili ne jedem..
(kakav na jelu, takav na delu :lol:)
zato moram da eliminisem sve za sta vezujem vodu i problem resen..
e sad jos jedino da resim zavisnicki problem u glavi..:roll:

Ja odradilal Sindin drugi serijal vježbi.
Ruke ne osjećam... imam tegiće od po dva kilograma, i sve mi se čini da mi je to mnogo... večeras sam uspjela uraditi dvije od tri serije vježbi za ruke.

Dive, šta ti misliš o Sindinim vježbama? Jesi li gledala njen program? U jednom treningu radi vježbe za noge, ruke a na kraju trbušnjake... od svega po malo.
Koliko je ok takav program u odnosu na to da se svakog dana radi samo jedna grupa?
Večeras nisam imala snagu za bajs ili steper nakon ovog, baš me izmorila.

Ja odradilal Sindin drugi serijal vježbi.
Ruke ne osjećam... imam tegiće od po dva kilograma, i sve mi se čini da mi je to mnogo... večeras sam uspjela uraditi dvije od tri serije vježbi za ruke.

Dive, šta ti misliš o Sindinim vježbama? Jesi li gledala njen program? U jednom treningu radi vježbe za noge, ruke a na kraju trbušnjake... od svega po malo.
Koliko je ok takav program u odnosu na to da se svakog dana radi samo jedna grupa?
Večeras nisam imala snagu za bajs ili steper nakon ovog, baš me izmorila.

ja sam proivnik samostalnog vezbanja bez nadzora, zato sto velika vecina ljudi vezbe radi pogresno..
najmanji je problem sto se ne angazuje ciljana mislicna grupa, nego se koriste pomagaci, a najveca je sto dolazi do povreda kojih u prvom trenutku ljudi nisu ni svesni..
kad primete, to vise nije rekreacija nego moraju na rehabilitaciju..
svaka misicna grupa ima zonu gde pocinje i zavrsava se pokret da bi efekat bio maximalan..ono preko toga je prazan hod..mnogi vezbaju u toj ``prazan hod`` zoni jer im je onaj pravi pokret previse tezak..
mozes i sama da se osisas, ali ipak ides kod frizera ;) da plasticno objasnim..
ne odgovaram tebe od kucnog rada, nego objasnjavam samo zasto nisam za tu opciju u rekreativno poetnickoj varijanti..

posle prve kasete koju je izbacila gde su bile vezbe koje ne bi smele da se rade jer dovode do povreda ono novo sto je snimila nisam gledala.
ako bih vec izabrala vezbanje u kucnim uslovima, izabrala bih neki od programa koje je izbacila neka fitness akademija..

ja sam proivnik samostalnog vezbanja bez nadzora, zato sto velika vecina ljudi vezbe radi pogresno..
najmanji je problem sto se ne angazuje ciljana mislicna grupa, nego se koriste pomagaci, a najveca je sto dolazi do povreda kojih u prvom trenutku ljudi nisu ni svesni..
kad primete, to vise nije rekreacija nego moraju na rehabilitaciju..
svaka misicna grupa ima zonu gde pocinje i zavrsava se pokret da bi efekat bio maximalan..ono preko toga je prazan hod..mnogi vezbaju u toj ``prazan hod`` zoni jer im je onaj pravi pokret previse tezak..
mozes i sama da se osisas, ali ipak ides kod frizera ;) da plasticno objasnim..
ne odgovaram tebe od kucnog rada, nego objasnjavam samo zasto nisam za tu opciju u rekreativno poetnickoj varijanti..

posle prve kasete koju je izbacila gde su bile vezbe koje ne bi smele da se rade jer dovode do povreda ono novo sto je snimila nisam gledala.
ako bih vec izabrala vezbanje u kucnim uslovima, izabrala bih neki od programa koje je izbacila neka fitness akademija..
Potpuno se slažem za ovo prvo... samo što u ovom momentu nisam u prilici sa idem u neki fitnes centar, a i moja ranija isksutva su jako loša, pošto nikada nisam unajmljivala trenera da se samo meni posveti, nego pokaže vježbice i hajd ti radi.
Nekako pokušavam da izolijem mišić, da ne mašem rukicama i nogicama nekontrolisano nego uz koncentraciju na to šta mislim da bi trebalo pa... realno, to je vjerovatno traljavo, al makar nešto dok ne skrpim pare za teretanu ili dok ne bude ljepše vrijeme pa valjda krenem na trčanje:/

Sad sams e baš smorila. A i gladna sam. Poješću tunjevinu i kisjeli kupus.

meni je dovoljno da dva puta za dorucak pojedem ovsene pahuljice i treceg dana cu da budem teza 2kg jer mi telo vezuje vodu za Uh..
za crnu cokoladu mi ne vezuje..
al ja zgresim sa bambi neznim programom..
jeste da su u fabrici smanjili pakovanje na 90gr i tome se vrlo radujem jer kad je otvorim ne pojedem 100, nego samo 90gr..
al ja nisam neko ko ume da pojede 3 kockice..
ili jedem ili ne jedem..
(kakav na jelu, takav na delu :lol:)
zato moram da eliminisem sve za sta vezujem vodu i problem resen..
e sad jos jedino da resim zavisnicki problem u glavi..:roll:

ja isto .... lakše mi je da ne jedem uopšte nego da pojedem 3 kockice.
A najveći sam pobornik smanjenja količine. Ono što Domaćica kaže. Jedeš sve što se sprema, nema mučenja sa posebnim kuvanjem, nema želje i čežnje koju ne smeš da zadovoljiš, ali - ko može da se zaustavi.

Ja sam danas doručkovala kuvani ovas sa seckanim jabukama, smokvama (iz zamrzivača, treba ih potrošiti) i urmama. Ručak šnicle od prosa i bareni kelj. Užina dve male jabuke. Večera, videću šta je ostalo kad dodjem kući.

Nadam se da je Tara na jogi i da će sve tamo saznati pa je glupo da pišem kako mi vežbamo u čarapama kad je hladnjikavo, ali za neke vežbe smo obavezno bosi da se ne bi klizali.

bila na jogi i ja volim jogu : )

meni je bilo mnogo super, grupa ma,a nas 6, vezbe su super, kaze ona da je to srednja joga i rece kako se zove, nije ona najlaksa i za pocetak je to odlicno, mislim boli me sve, od guzova preko kicme do ruku..
i super mi je bio onaj deo opustanja na kraju, a toga sam se bojala, jer sam po prirodi zivac i ne leskarim nikada ali nikada, kad je krenulo reko nema sanse da izdrim a na kraju sam zadremala

dakle super, i hvala vam sto me danas nagovoriste da ne cekam nikoga : )

e, da bila sam u carapicama, vidim svi su, niko nije bio bos

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back