Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmmm.....ja pustim da budem gladna toliko da se tresem od gladi...i svi mi tvrde da se bas zbog toga gojim i da ne smem da dozvolim da budem gladna jer onda nemam osecaj koliko mi je dosta i da steti zelucu.
kad god sam uspevala da nateram sebe da jedem na tri - cetiri sata, mrsavila sam bez dijete (naravno grickalice gazirani sokovi i slatkisi ne dolaze u obzir sa dijetom ili bez nje).

A pre par stotona godina retko ko je imao normalnu ishranu, to je tacno...ali su i umirali kao muve. A od tada potice izreka da zdravlje na usta ulazi.

Nema to veze sa evolucijom, nego sa nemastinom.

izmedju ta 3-4 sata i budes gladna ako jedes malo kalorija....o tom ja govorim a ne da se jede jednom dnevno....

izmedju ta 3-4 sata i budes gladna ako jedes malo kalorija....o tom ja govorim a ne da se jede jednom dnevno....

Znas kako...ja i dalje tvrdim da univerzalnog recepta nema.

Uostalom, i sa velikim kalorijskim unosom mozes biti gladan posle sat vremena...ako su te kalorije prazne.
Tvrdim da JA najbolje mrsavim kada nemam osecaj gladi.
Svakom svoje.

...normalno nemamo iste metabolizme ni kao one sto su nas rodile, svi smo razliciti...

...stavila corbu od povrca opet..ima da srcemo za rucak, a ja cu i za veceru...

...sinoc me uhvatila glad, napravila sam sebi malo palente pa onako sa mlekom jela, koliko je to kalorija
nemam pojma, kolicinski rekla bih jedno 4-5 supenih kasika + mleko i malo secera, tek da nije bezukusno,
razmisljam mozda je manje nego da sam jela sa nekim sirom ili kajmakom...

Pošto me slatkiši uglavnom najviše uništavaju, zamenila sam ih bananama i super mi je (pojedem oko 3 dnevno, ponekad 4), imam mnoooogo manju potrebu za slatkišima. A vidi mi se i po stomaku, koji mi je kritična zona.

Pošto me slatkiši uglavnom najviše uništavaju, zamenila sam ih bananama i super mi je (pojedem oko 3 dnevno, ponekad 4), imam mnoooogo manju potrebu za slatkišima. A vidi mi se i po stomaku, koji mi je kritična zona.
ti si jos mlada,pa mozes,zamisli da ja dnevno jedem 4 banane
nije lose slatkis zameniti i jednom ili dve suve sljive ili smokve
stvarno podmiri zelju,ako nije ona u pms

Zene ja uzela oligogal sa hromom... preporucuje se za gojazne osobe, dijabeticare i sportiste... bitno da skida kile. Drugarica uzela po preporuci lekara zbog holesterola i kilaze pa smrsala tri kg za mesec dana.
Ja ne volim te tabletice tipa herba i ostale zaebancije, ali ovo je vise za ljude koji imaju problematicno zdravstveno stanje izazvano losijom ishranom tako da mi leglo... a i jeftino 300 din.

...meni su taj oligogal hrom i kojesta jos preporucivali zbog stitne, a onda mi zena u apoteci rekla da je to nepotrebno skroz ako pijem uredno lek za stitnu, ima jos nesto sa cinkom,
a sto se tice holesterola bio mi je bas visok, kad sam smrsala sve se regulisalo samo od sebe...
...jutros sam se vec pentrala dole-gore...za rucak opet corbu od povrca...meni je tako najlakse, unsem svo moguce povrce, jedem kasikom, a nije nesto jako, masno, pa da se
nerviram koliko sam pojela...

SKINULA JA NEKE SILNE PROGRAME NA ANDROIDU, GDE UNOSIM SVAKI DAN KILAZU, TEMPERATURU I SL
IZVINJAVAM SE NA VELIK SLOVIMA, UKLJUCIO MI SE CAPS LOCK :(
e sad je bolje, taj program mi je pomogao da shvatim koliko mi kilaza varira u toku jednog meseca
uglavnom, znate da sam imala skoro 3 kg vise na dan kad sam trebala da dobijem i posle menstruacije, opet dodjem na svoju kilazu, i danima sam imala istu sve do juce,
sad sam na sredini ciklusa, i tacno kao da je neko samo pucno prstima, vec imam 1 kg vise sa tendencijom porasta

sto je najgore, imam samo stomak, tj. ne salce, nego kao balon da sam progutala
i tako svaki mesec
drugi deo cilusa sam kao naduvana zaba
stomak, tri broja veci
i to bas pocinje da me nervira... solim stvarno minimalno, kolko moram i sta moram da ne bude bljutavo
on voli vise slano, ali sam dodoljava, tako smo se dogovorili
slatkise sam rekla da necu praviti u ovom drugom delu ciklusa, to sam odlucila
pijem uvek dosta tecnosti, ne zato sto tako treba, nego sam uvek pila dosta....

...Bokice mislim da bi trebala malo manje da se opterecujes kompletnom problematikom, i da ce stvari doci same na svoje mesto...ne znam koliko imas godina,
ali iskreno mislim da nisi u fazi kad ti bioloski sat otkucava pa da te hvata panika...plako bice sve ok videces i sama...
...ne bih da me pogresno shvatis, mislim da si sebe preopteretila razmisljanjem o tome...

• Podržavam
Reactions: Tol
SKINULA JA NEKE SILNE PROGRAME NA ANDROIDU, GDE UNOSIM SVAKI DAN KILAZU, TEMPERATURU I SL
IZVINJAVAM SE NA VELIK SLOVIMA, UKLJUCIO MI SE CAPS LOCK :(
e sad je bolje, taj program mi je pomogao da shvatim koliko mi kilaza varira u toku jednog meseca
uglavnom, znate da sam imala skoro 3 kg vise na dan kad sam trebala da dobijem i posle menstruacije, opet dodjem na svoju kilazu, i danima sam imala istu sve do juce,
sad sam na sredini ciklusa, i tacno kao da je neko samo pucno prstima, vec imam 1 kg vise sa tendencijom porasta

sto je najgore, imam samo stomak, tj. ne salce, nego kao balon da sam progutala
i tako svaki mesec
drugi deo cilusa sam kao naduvana zaba
stomak, tri broja veci
i to bas pocinje da me nervira... solim stvarno minimalno, kolko moram i sta moram da ne bude bljutavo
on voli vise slano, ali sam dodoljava, tako smo se dogovorili
slatkise sam rekla da necu praviti u ovom drugom delu ciklusa, to sam odlucila
pijem uvek dosta tecnosti, ne zato sto tako treba, nego sam uvek pila dosta....

I ja sam imala isti problem, bukvalno pred ciklus nosim otkopcane pantalone a onda posle sve ok. Nisam nasla resenje za taj problem. Ono sto sam sigurna je d aima veze sa probavom, ja niasm sumnjala na vezivanje vode. Tako da probaj sa stvarima koje pospesuju probavu, mozda ti pomogne.

počela sam da doručkujem..ono neki slani štapić sa šunkom..dosta čaja do uveče kada mi fali nešto sa kašikom(boranija mi je na nos izašla) a mnoge povrćke ne smem da jedem..lepo nisam pametna šta bih jela...testo organski ne podnosim...nikakvo-ni slatkiše :(
e, da voćku pojedem malo posle 14h..

eo pojela palačinak sa pečenicom šampionima...malo kačkavalja i brdo salate(urolano)..i onesvestih se od 'rane ;) mljac!

kupih nekoliko šnicli lososa...KAKO da ih spremim...kako se to sprema...ide li u neki marinat malo? .može li u rernu?..i sa čim?..bareni krompir i zelje?

ja već danima jedem manje, ali ne mooooooogu trenutno biti na dijeti kad imam gastritis... stalno me kiselina muči.
ujutro pahuljice i jabuku na kockice skuham u mlijeku, to jedem kad se ohladi, ručak normalno (ne previše), a večeru nešto promrljam...
do prije sedmicu sam jela baš baš, samo da me ta kiselina ne muči, sad mi je manje-više dobro sa tabletama, ali ludim što ne mogu dijetalisati kad imam taj problem.

eo pojela palačinak sa pečenicom šampionima...malo kačkavalja i brdo salate(urolano)..i onesvestih se od 'rane ;) mljac!

kupih nekoliko šnicli lososa...KAKO da ih spremim...kako se to sprema...ide li u neki marinat malo? .može li u rernu?..i sa čim?..bareni krompir i zelje?

...dovoljno je samo da tu sniclu okrenes na teflonu, mozes samo da je posolis, losos je definitivno najlepsa riba koju sam u svom zivotu pojela, a jela sam ih bas
dosta...mozes da napravis i mali rizoto sa tom sniclom damo je moras iseckati na kockice...prelepo je i imas komplet rucak...

I ja sam se ugojila 10 kg i kad sam prestala da pusim.

Inace nista od moje dijete po ovoj hladnoci...ne gojim se ali i ne mrsavim.
Danas jedem celo popodne, nemamo grejanje...smrzoh se i imam osecaj da me hrana greje :zima:

Da, da mene frka hvata od tog ostavljanja cigareta, sto zbog kriza sto zbog kg...mada znam dosta njih koji se ni 2 kg nisu ugojili nakon ostavljanja, to valljda mi sto volimo da krkamo imamo izgovorz:lol:

E a Nada Macura lepo kaze da treba da se jede jaca hrana, i mi na poslu kad sednemo da klopamo, pa dodajemo jedno drugom namaze i tako to, kad neko odbije svi skoce kao ajde bre jedi nemoj Macura da ti naidjez:mrgreen:

I ja jedem a nije mi hladno imam i grejanje i dogrevanje pa mi opet toplije kad nesto čapnem:zstidljivko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back