Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...meni to za nokte ne treba...ali bi mi trebalo nesto sto bi procistilo organizam i pomoglo da mi modrice koje stoje od prosle godine konacno prodju...ne znam
da li bi to pomoglo..probala bih..ovde imam bolje osuncano mesto za uzgajanje tih klica...
..a sta cemo ako one otvaraju apetit...u njima sigurno ima mnogooo B-e vitamina, a on bar u mom slucaju otara apetit ne normalno...a to ne bih nikako, i
ovako ga imam za izvoz....

Па једеш свакодневно док се не среди стање, а доцније по 1-2 недељно, а има га (б-комплекс са свим енцимима који дају синергично дејство)и у куваном интегралном пиринчу, кољиву итд.
Али све то кад клице из пшенице одраде посао.
Коме се не допада укус клица нек их једе уз неко воће(банане, јабуке, крушке...)

...aha znaci moze se dodavati po malo klica u neke salate, vocne ili ove obice da ih tako nazovem....

...aha znaci moze se dodavati po malo klica u neke salate, vocne ili ove obice da ih tako nazovem....
Може, али укупна количина клица не може бити испод неке минималне количине.
Дакле ако је 50г онда је 50г.
И то одједном да би било делотворно, а не разбацати у 2-3 оброка.

e, znaš kako, Afro, ova prijateljica je to pokušala da uvede, ali meni, pravo da ti kažem to ne odgovara. To je naravno logičnije jer onda ne jedemo uveče i ne mora svako kod svoje kuće da pravi ručak. Ali mi nekako onda ceo dan ode na taj ručak. A znaš da mi zaposlene žene vikend koristimo za sve ono što ne stignemo preko nedelje. Osim toga, napijem se i najedem za taj obrok, pa onda samo mogu da legnem i hukćem posle toga. Onda bolje da je ponoć nego da je 6-7 uveče, jer svakako posle toga ništa ne mogu da radim. A da treba ti obroci da budu manji i lakši - treba! A mi smo sad uhvatili neki ritam, nas tri para se sastajemo i svako izmišlja nešto novo što sprema da se pokaže pred drugima, da to meni sad već počinje da liči na onu emisiju Dođite na večeru, ili kako se već zove.... Nekad smo se sa prijateljima češće posećivali i sedeli samo uz kafu i sok i ništa nam nije falilo. Ne znam kad se, kako i zašto to pretvorilo u obilne večere. Ali, da znaš da ću sad stvarno, ozbiljno da uzmem u obzir tvoju sugestiju. Pa, ili da uvedemo ručkove ili da te večere budu više kao neka zakuska, čisto da se ne sedi samo uz piće. Neki kanapei, korpice, projice. Ono što sad napravimo kao predjelo, da u stvari bude sve.

a što to ne takmičite se u pravljenju malih zalogajčića i to posnih..ili makrobiotičkih..jeste zeznuto...ali ne može puno da se pojede a i ne goji :))

nego..KAKO treba to zrnevlje da se turi da klija? ima li nekog pranja i kada je spremno za klopu(koliko treba tim 50gr zrnima da budu spremni za klopu-missim...kako to izgleda?

Šta ste navalili s tim savetima i pitanjima zašto ovo, zašto ono... kao da se mi sastajemo svaki dan i svako od nas tom prilikom pojedene celo pečeno prase. Sastajemo se uvr' glave jednom mesečno i uopšte se ne takmičimo nego volimo da pripremimo nešto lepo, novo, ono što ne spremamo svaki dan za ručak. To je izazov i ja uvek imam veću motivaciju ako će to probati više ljudi. Bilo je i biće i malih zalogaja i posnih i veganskih i ribljih i mesnih..

Šta ste navalili s tim savetima i pitanjima zašto ovo, zašto ono... kao da se mi sastajemo svaki dan i svako od nas tom prilikom pojedene celo pečeno prase.
Znas kako Mrs. Bi, vec neko vreme se mislim dal da te pitam ili ne, ali posto si vec sama dala uvertiru, pitacu te. Skoro svi na ovoj temi su na nekim rezimim ishrane, dijetalnim, i trude se svako na svoj nacin da u tome istraju, bodre se mdjusobno, slave uspehe i tese kod neuspeha. Koliko mogu da vidim ti na ovoj temi stalno pises sta si sve jela a da pri tome to nema blage veze sa dijetom. Retrospektiva tvojih postova na ovoj temi je cini mi se kako ne biti na dijeti. Ja iskreno nema utisak da ti bilo kakvu dijetu drzis, pa mi nije bas jasno o cemu ti ovde pises. Da me ne razumes pogresno, svako moze da pise na kojoj god temi hoce, ali cudno mi kao npr. ovo poslednje kad na temi o dijeti ti pises o ruckovima, vecerama posle kojih ceo dan propadne jer vareci tu hranu ne mozes vise nista da radis. Ne znam kako to moze da obodri nekoga da istraje u svom dijetalnom nacinu ishrane.

...dobar dan drugarice dijetalke:)

...Phe, ne bi da advokatisem u ime Bi, ali mislim da nisi dobro procitala post u kome ona prica o rucku...procitaj ponovo pa ces videti sta je ustvari rekla....

..inace Bi ja sam ocigledno kriva, ja sam pokrenula pitanje vecere, mislim da si me shvatila na pravi nacin, kada sam pitala zasto ih ne zamenite ruckovima...izvini,
nije trebalo da ode u ovom smeru...moje pitanje se odnosilo samo na vreme u koje se hrana jede, a ne i zasto i sta se jede....

...i dalje zastupam misljenje da moze da se jede skoro sve, samo da se to sto se pojede i potrosi..naravno ako se ne pretera sa kolicinama....

Ne, Afro, ja ne mislim samo na poslednji post, samo nisam bas toliko zaludna ni zabavljena tematikom da prevrcem necije stare postove pa sam zato pomenula ovaj poslednji, tu je na strani. Ja zaista imam utisak da ta zena nije ni na kakvoj dijeti i da stalno pise kako je jela kolace, slatkise, i neznamstasvejos. Naravno da moze da pise na temi o dijeti i neko ko nije na dijeti ali meni malo nije fer, kako da nekog ko se svega toga odrice, a rado bi to jeo, treba da motivise da istraje u dijeti to sto neko jede sve zivo bez ustezanja? Tema je valjda podrska za dijetu?
Linda?

,,ajde ajde razapnite me,ali meni je ovo potrebno
jer se brinem za svoje zdravlje
znam za dve sto su pocele danas ,nekad smo se podrzavale na "onoj" dijeti ali posto sad ne drzimo sve istu zamislila sam da se podrzavamo ovde
svako ko je bar jednom drzao dijetu zna koliko je podrska vazna``

...naslov teme jeste...ali smo odavno dosli do toga, da nije samo dijeta kao takva znacajna, jer ako je dijeta brza i ako se mucis to ne donosi nista dobro...brzo ces se vratiti
na staro, pa mu onda to dodje.....ko ono krecenje...dzaba sve....
...odavno smo ovde stigli do zdrave i drugacije ishrane...drugacijeg nacina zivota kad je hrana u pitanju...a ja mislim da Bi bas to radi...
...opet da bi mogla nekog da kritikujes onda bi morala da procitas sta pise, kako pise, i zasto bas tako pise...pa tek onda da upustis kritiku....ne bih da se iko ljuti, ali mislim
da si svoju ljutnju usmerila na osobu koja bas vodi racuna o tome svemu..drugo ne moze tebi niko da bude kriv ako sama nisi dosledna, bez obzira na sve, svi mi zivimo u
svojim kucama, jedemo ono sto imamo u firziderima i samo od nas zavisi hocemo li istrajati ili ne.....

Ja nikoga ne kritikujem, ja sam pitala. I napisala da mi nije jasno. A nisam ni ljuta. Ne razumem ni tvoju potrebu da mi objasnjavas sta ja moram ili ne moram, kao ni kako tumacis da sam ljuta i da sam svoju ljutnju na nekog usmerila?
Ja sam napisala svoje misljenje na osnovu necega sto citam vec mesecima, ako moje postovanje mora da bude potkrepljeno citatima...svakako ce se ispostaviti da ne mora jer se time necu baviti.
I odakle ti ideja da ja nisam dosledna pa da mi je neko drugi za to kriv?
Ne znam Afro, mnogo si pogresnih pretpostavki iznela, koje samnom nemaju nikave veze.
Evo da dodam, ako sumnjas u ono sto pisem, prelistaj samo poslednje tri strane, eto to sam ja uradila, pa ces razumeti na sta mislim.

Poslednja izmena:
...meni si "zvucala" ljuto...kriticki nastrojeno...mozda je to samo moj utisak, kazem mozda....
...drugo, imala sam potrebu da napisem ono sto sam napisala, jer sam ja tila ta koja je pitala Bi, da li su razmisljali da te vecere na kojima se okupljaju ona i njeni prijatelji
bude prebacena, ili zamenjena ruckom bas zbog toga sto znamo da se vecere ne preporucuju, narocito ne kasne....
..a onda si se pojavila ti sa tvojim postom u kome ti smetaju komentari sta je ko jeo, smetaju ti kolaci i svasta jos nesto...

...opet kazem ova tema jeste prvenstveno zamisljena kao podrska za dijetu, kakav joj je i naslov, ali je odavn prerasla u nesto drugo, vise od same dijete, sto je jako
bitno...za sve nas, promenu nacina zivota, ishrane i fizickih aktivnosti.....

...osalo ce reci Bi kad bude stigla nadam se....

ups, al sam ja ovde isprozivana.... recimo, phenomenon, da sam negativan primer. Eto, kod tebe je upalilo, shvatila si da tako ne treba!
A nisam primetila da je u poslednje vreme neko na nekom režimu. Uglavnom smo se svi borili sa prazničnim trpezama.
Pisala sam da sam počela mnogo više da hodam, ali da još nisam počela da primenjujem adekvatnu ishranu. A neki od nas koji ovde pišemo se znamo dugo, pa se malo ispričamo i o nečemu što nije baš strogo vezano za ishranu (mada je u ovom slučaju bilo), razmenimo savete i sugestije, kao Afro i ja oko tih ručkova i večera, požalimo na ono šta nam je problem, šta nam je teško. I ne mislim da je to nešto što će nekome pokvariti dijetu. Afrina sugestija je bila sasvim na mestu i korisna, da večere zamenimo ručkovima i mislim da je sasvim u duhu teme. Jer je to jedna od stvari koje se trudimo ovde da naučimo i primenimo: znači što manje hrane uveče.

Dobro, tebi je ovo zgodna tema za caskanje, na raznorazne teme, pa onda i eventualno o ishrani, ja je nisam tako dozivela i zato mi nije bilo jasno tvoje postovanje. Ljudi uglavnom koriste druge teme kao chat teme, ali vec sam napisala svako moze da pise gde hoce i sta hoce.
Svi oni koji su dosli do dijete su tu jer verovatno veoma dobro znaju sta i kako ne treba, inace tu ne bi ni bili.

Ima onih koji imaju odredjen cilj, da skinu odredjen broj kilograma, onda imaju režim kog se pridržavaju i dodju na temu dok su na tom režimu i kad ostvare cilj, nema ih više. Ja konkretno nemam neki zabrinjavajući višak, variram 2-3 kg. U ovo doba godine, posle praznika, sam obično na vrhuncu, a do leta skinem tih 2-3 kg. Tako da sam ja uvek na temi. Sad da se žalim na to kako jedem previše i ne ono što treba i kad treba, a posle ću da se hvalim kako sam uspela ovo ili ono.... kao sad sa tim šetnjama. Meni mnogo znači što sam naterala sebe da sidjem 4-5 stanica ranije i da 25 minuta pešačim do kuće. Zar to nije dobar primer?

A na chat teme ne idem jer nemam vremena i ne zanima me ćaskanje o svemu i svačemu, nego samo na odredjene teme. A mislim da nisam promašila temu.
Kao što sam u prethodnom postu rekla, i negativan primer je primer.

A sad moram na jogu, pa na posao :zpozdrav:

A to si ti? :zblesav::zcepanje:
A sto neces da budes podrska?
Mada, kad vidim sta i kako kuvas, da sam ti za trpezom ni ja semu sebe podrzala ne bih :zstidljivko:z:).
pa nije da necu
nego ne znam kako :))))
msm, trudim se ja, i trudila sam se, ali uvek mi se omakne nesto, da napisem, uradim, pa se uvek neko naljuti...
nije mi bas islo od ruke, ta podrska, mada cituckam redovno i navijam za sve vas, stvarno...
i uvek mi je drago kada neko uspe

pa nije da necu
nego ne znam kako :))))
msm, trudim se ja, i trudila sam se, ali uvek mi se omakne nesto, da napisem, uradim, pa se uvek neko naljuti...
nije mi bas islo od ruke, ta podrska, mada cituckam redovno i navijam za sve vas, stvarno...
i uvek mi je drago kada neko uspe

Bokica je dobronamerna i mnooooogo pozitivna osoba, ali je mršava, pa nekako po prirodi stvari nema taj problem kao mi.
Pošto ne mogu da ti dam repku, evo ovako javno jedan veliiki :zag: z

...sta je ovo nikog nema na temi....jel se to jos uvek "krka" po praznicnom rezimu....:lol:

...e, ja samo da se pohvalim da mi kilaza stoji od letos, na finih 67 kg i da sam zadovoljna,
mada mi se cinilo da sam nesto vratila...a ustvari bice da sam se samo navikla na tu kilazu,
a moglo bi kilo dva dole..mada i ne mora....mislim da je ovo sasvim ok..samo da se odrzava..:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back