Hvala Mrs.Bi, Ved...ostale/i...

Evo, doruckovala sam zdjelicu kuvanog prosa, mladi sir, i poslije popila kafu (bez secera) i malo narandze (ocistila sam citavu, a zapale me 2 kriske), 3 badema...ali umjesto trcanja-ja cu k`o penzioner da se odgegam na kafu...
Uhvati me, pa pjesacim dnevno po 10-12km, pa se opustim I setam samo gdje moram I do prve kafane I tako…
...jo-jo...nedoslijednost...i moj metabolizam kamile...dzaba zdrave navike, neveceranje, bez redovne aktivnosti nista…
A sto se tice uzivanja u hrani...nepce se vremenom "izostri" za ukuse-navika, kad se izbace jedno vrijeme aditivi, emulgatori, arome, poboljsivaci ukusa, transmasne kiseline i sl., lako se poslije prepozna "smece"... (aditivi btw, stvaraju i zavisnost, slicno kao nikotin)
Ja sam hedonista po prirodi i uzivam u hrani stvarno...samo me sad manje grize savjest ako uzivam u domacem hljebu i kajmaku, vinu, nego u cipsu, koli, ...
Prije sam posezala za "smece-hranu", sad cu radije spucati kesicu badema nego 3 cipsa...ista cijena, kaloricno oboje, ali ovo prvo bar ima hranjivu vrijednost... (iako je pretjerivanje)
Pekara mi se srecom ogadila za vijeki vjekov kad sam dobila trovanje...
Kao i supe iz kesice i instant varijante namirnica, gazirano, vocni jogurti, sokovi...malo procitas sta sve mogu prouzrokovati, vidis "motivisuce" fotke...kako se to talozi u organizmu...
Ustvari dosta da procitas deklaraciju, ili bar dio onoga sto navedu...Sok od brusnice, a od brusnice ni B...supa od pecuraka, a pecuraka 2%...jogurt pun glutena, vocni caj same arome i tako...
Naravno kad sam u gostima (rodj., slave....) jedem, ne izvoljevam...uzmem i grickalice, gazirano, ali rijetko...pa nije toliko zlo. (kad se zezam,kazem-moram i malo smeca unijeti za imunitet

kao sto je i malo otrova- lijek...)