Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
treba mi vase misljenje,da li je bolji aerobik ili fitnes?

i kakve su fitnes pahuljice?
Аеробик брже топи сало и даје бољи однос срце-плућа.
Фитнес спорије топи сало, али је више као тип вежби за естетско обликовање.
Ствар укуса, а и схватања естетике.

Evo nesto zdravo i niskokaloricno za veceru.

Slana palacinka sa ovsenim mekinjama

Sastojci:
1,5 supena kasika ovsenih mekinja
1,5 supena kasika nemasnog kuvanog mleka
1 belance ili 1 celo jaje (ukoliko imate problema sa
holesterolom, koristite samo belance)
So, biber i drugi zacini po zelji
Sastojci se pomesaju i rasprse da se dobije homogena masa. Posoli se, pobiberi, i sipa na zagrejan tiganj namazan uljem. Przi se 1-2 minuta, pa se okrene na
drugu stranu. Ova slana palacinka moze da se konzumira kao i hleb. Ukoliko hocete da napravite slatku palacinku, umesto soli i bibera mozete da dodate smedji secer od trske ili malteks.

:lol:ode ti u vodoholicare...sta da radis... niko nije savrsen:)

Dok sam radila,stalno sam na stolu imala tu flasu vode,ono cesmovaca nema veze,poneki put sam kupovala,uglavnom do kraja radnog vremena bogami sljustim po dve tri takve flasice...ali to je kod mene imalo prakticnu primenu!Mrzelo me da svaki cas idem po vodu,a nesto i nisam bila sigurna da MOJU casu nije neko koristio...ovako sam tu flasu sakrivala, redovno prala i posle nekog vremena je menjala... ko pravi vodoholik...

:lol:ode ti u vodoholicare...sta da radis... niko nije savrsen:)

..hehhe...izgleda...:)

Dok sam radila,stalno sam na stolu imala tu flasu vode,ono cesmovaca nema veze,poneki put sam kupovala,uglavnom do kraja radnog vremena bogami sljustim po dve tri takve flasice...ali to je kod mene imalo prakticnu primenu!Mrzelo me da svaki cas idem po vodu,a nesto i nisam bila sigurna da MOJU casu nije neko koristio...ovako sam tu flasu sakrivala, redovno prala i posle nekog vremena je menjala... ko pravi vodoholik...

..ja vodu ne kupujem, sem kad sam negde napolju, a budem zedna, pa flasicu
donesem kuci..i naravno sipam cesmovacu...uglavnom imam u opticaju 2-3 flasice
koje se vrte...i za sad mi dobro ide..jos da steknem naviku sad kad krene toplo
vreme da je nosim sa sobom...bice supet, tek da ne bih kao proslog leta zamal'
pala u nesvest na sred ulice...:mrgreen:

i ja tako radim sa flašicama, povremeno kupim novu kad se stara usmrdi. Mada ne sumnjam na kolege, pa pijem i iz čaša i iz flaša.
Danas sam doručkovala hleba i džema. Ne pamtim kad sam jela hleb za doručak, sve jedem one pahuljice. Ali napravila sam tako divan integralni hleb sa zrnavljem, pa mi bilo greota da ga ne jedem.
A bila sam i na pijaci, uživancija. Kupila sam bukovače, šampinjone, kelj, šargarepu, peršun, paštnak, celer, crveni luk....
Za ručak isto što i juče: čorba od praziluka, fileti soma, salata od integralnog pirinča, kukuruza i praziluka. Užina šejk sa sokom od višnje. Opet sam kupila sok, nisam stigla da napravim neki kompot kako sam planirala.
Bila sam na jogi i bila sam sjajna. Sve sam uspela da uradim i da ostanem u položaju do kraja... Jako sam ponosna na sebe. Danas mi je baš uspešan dan.
I još kao kruna svega (ovo nije za temu, ali moram da napišem) muž javio da se vraća 30. aprila. :zurka:

hej, girlZ... ja sam dobra ovih dana... ali imam problem... non stop sam gladna... non stop. i nije na psihickoj bazi... jednostavno, 15ak minuta nakon obroka sam gladna kao da nisam jela uopste... :(

jel ima neko neki savjet?

i ja tako radim sa flašicama, povremeno kupim novu kad se stara usmrdi. Mada ne sumnjam na kolege, pa pijem i iz čaša i iz flaša.
Danas sam doručkovala hleba i džema. Ne pamtim kad sam jela hleb za doručak, sve jedem one pahuljice. Ali napravila sam tako divan integralni hleb sa zrnavljem, pa mi bilo greota da ga ne jedem.
A bila sam i na pijaci, uživancija. Kupila sam bukovače, šampinjone, kelj, šargarepu, peršun, paštnak, celer, crveni luk....
Za ručak isto što i juče: čorba od praziluka, fileti soma, salata od integralnog pirinča, kukuruza i praziluka. Užina šejk sa sokom od višnje. Opet sam kupila sok, nisam stigla da napravim neki kompot kako sam planirala.
Bila sam na jogi i bila sam sjajna. Sve sam uspela da uradim i da ostanem u položaju do kraja... Jako sam ponosna na sebe. Danas mi je baš uspešan dan.
I još kao kruna svega (ovo nije za temu, ali moram da napišem) muž javio da se vraća 30. aprila. :zurka:

...hehhe...jel ovo javljanje bilo pre ili posle joge..ako je pre jasan mi je razlog...:)))

...e, ja cu u subotu na pijacu za te porvcke...bila nedavno u selu, pa donela meso i svasta nesto tako da mi treba samo "zelenis",
i mirna sam neko duze vreme...opet danas rucak bez mesa....grasak i parce crnog hleba....

hej, girlZ... ja sam dobra ovih dana... ali imam problem... non stop sam gladna... non stop. i nije na psihickoj bazi... jednostavno, 15ak minuta nakon obroka sam gladna kao da nisam jela uopste... :(

....pij vodu...:)))

....al' ozbiljno ja od kad pijem vodu, manje sam gladna..ili nisam uopste gladna pa jedem na silu da bi zeludac ipak imao sta da radi....

jedi 15 minuta kasnije :zcepanje: izvini što sam grozna... i meni se to dešava, pa se tokom danas suzdržavam, a uveče jedem iako nisam ni gladna... i niko mi još nije dao dobar savet

...hehhe...jel ovo javljanje bilo pre ili posle joge..ako je pre jasan mi je razlog...:)))

hehe, bilo je posle... mislim, prvo sam odradila jogu, a tek popodne na poslu videla mail

jao dijetalke, što je post divna stvar.. toliko lepih recepata i ovde i na Šta kuvamo danas i na raznim drugim mestima. Ugojila sam se pola kile :zcepanje: a nisam uopšte jela testenine.
Danas za doručak ječmene pahuljice sa seckanim svežim jabukama, kivijem i pomorandžom. Ručak: čorba od praziluka, fileti oslića i salata od kukuruza, integralnog pirinča i praziluka. Za užinu šejk sa kompotom od kupina (bezveze).
Mnogo jedem tog skroba. Juče grašak, danas ovaj kukuruz i pirinač. Moraću to malo da eliminišem.

...cek Bi, ugojila si se od kad jedes kao da postis..ili ne...?

...da se mozemo resiti skroba, bilo bi nam lakse sigurno...

da, da, otkad postim... ma opet jedem puno, nije važno šta je. zaboravila sam da napišem da sam sinoć pogrickala sigurno 100 g badema. A taj badem uopšte nije naivan. 5-6 komada je ok, ali sve više od toga... :evil:
Ma nisam se ugojila, vrtim se na istom, pola kile dole gore... pa se jutros pokazalo gore... Ali srediću ja to... Zadovoljna sam što i dalje uglavnom ne jedem hleb i testenine, a ni napolitanke... pa pokazaće se i na vagi. Tri dana je ipak malo.

Ćao svima...

i ja isto tako Bi, na postu se ugojim brže nego kad jedem sve.
Da li zato što se jede više ugljenih hidrata ili zato što brzo ogladnim, pa češće jedem ;think:
to nisam još otkrila, mada biće od oba po malo :rumenko:

Ćao svima...

i ja isto tako Bi, na postu se ugojim brže nego kad jedem sve.
Da li zato što se jede više ugljenih hidrata ili zato što brzo ogladnim, pa češće jedem ;think:
to nisam još otkrila, mada biće od oba po malo :rumenko:

Cecilija, draga, od tebe sam očekivala neki koristan savet, a ne da mi kažeš isto i ti.
Mi stalno zezamo našeg kuma, kako se od kad posti (5-6 godina) ugojio 20 kg.

Ja definitivno do sada nisam jela više ugljenih hidrata. Toga se baš čuvam. Ali prosto, mora da se smanji količina. Ja sam počela post ne bih li nekako lakše podnela "prolećni umor". Znači, poenta je lakša hrana, više voća i povrća i to ću se truditi što je moguće više da jedem presno. Mislim da će mi tu Poznavalac pružiti najbolju podršku.

Cecilija, draga, od tebe sam očekivala neki koristan savet, a ne da mi kažeš isto i ti.
Mi stalno zezamo našeg kuma, kako se od kad posti (5-6 godina) ugojio 20 kg.

Ja definitivno do sada nisam jela više ugljenih hidrata. Toga se baš čuvam. Ali prosto, mora da se smanji količina. Ja sam počela post ne bih li nekako lakše podnela "prolećni umor". Znači, poenta je lakša hrana, više voća i povrća i to ću se truditi što je moguće više da jedem presno. Mislim da će mi tu Poznavalac pružiti najbolju podršku.
Ево ти један пресан, посан, врло здрав оброк без 'лебаца.
Шаку до шаку и по ораха, пресних бадема(мој избор, нажалост скупи су), лешника, пресних кикирикија или пресног ољуштеног сунцокрета(овај сунцокрет+кисели купус је укус+++).
Дакле имају само протеине и здраве масти да вам продихтују крвне судове, скоро су потпуно без УХ, и крајње се брзо спреме.
Ако немате једно од наведених јела имате друго, тј потпуно су међусобно заменљива, засићују, дуго се варе и ако се узимају САМО она без додатка других, нећете се угојити, бар не од тог оброка!

:klap:pa ti si sve bolja i bolja...lepe su ti i ove povrcke sa pijace...sta da kazem BI,osim guraj do kraja disciplina se uvek isplati..e a kad pominjes jogu,nesto mi nije bas jasno za te polozaje...pa jesu li bas toliko teski?Ja sam bila par puta pa i kod kuce uradim nekoliko tih vezbi ali meni se cini da one nisu nesto bas teske,mislim da je zahtevniji fitnes ili aerobik...u svakom slucaju necemo da kvarimo zadovoljstvo postignutim...:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back