Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eli, rece da si strucnjak za orbitrek :).
A jel mozes d ami kazes zasto si ga napustila i zasto sad ides na aerobik, meni se on cini ko sasvim dovoljan vid rekreacije?
E sad, krenula ja sa 10 minuta i polako cu da povecavam, to mi je jasno i ok, ali ne znam koliko dugo treba da mi traje jedna voznja?
Jel 20 min dosta kad povecam opterecenje?

Odustala jer mi treba nešto konkretnije. Ja jedem kao mećava.:mrgreen:

Minimum 30 minuta treba da verglaš da bi počeli neki konkretni rezultati da se naziru. Bolje ti je da duže verglaš sa manjim opterećenjem nego da pojačavaš opterećenje, a voziš kraće. Kile se skidaju maratonskim trčanjem. :zper:
Seti se kako maratonci izgledaju. Svi su mršavi.:aha:

tako ja kazem kad mudroseri krenu "kakva dijeta,samo sport"
a ja kazem "al ima debelih sportista a nema debelih logorasa" :)
ja sam opet prosla losu noc,grlo,nos,temp grrrr :dash:
mislila sam danas da se castim jednim cosmopolitanom,jer je poslednji lep dan,od sutra ce lose vreme al izgleda nista od toga :( snif

Idi bre Eli u persun!
Prvo meni je ta voznja dosaaaadnaaaaa, a i nisam bas neki izdrzljiv tip, pogotovu ne bih prezivela maraton :), tako da nikad necu biti mrsava ko maratonac. Ja sam za one staticne vezbe snage a znam da za skidanje masnoca mora da se drnda ovaj kardio, mamicumu*1@#$%%^^&&*!!!

...dobro jutro devojke...
...od jutros tek pijem nes, niti znam šta ću da doručkujem, niti da ručam,
skroz sam bez plana i programa za današnji dan...:mrgreen:
...treba da zovem i zakažem pregled kod doktorke da bi mi dala uput za
biohemiju...moram to gvožđe i holesterol da iskontrolišem ponovo, ustvari
već sam trebala, a zašto nisam eto ne znam...:confused:

Idem u "Miss fit" na Limanu, meni je taj najbliži.A ima jedan i na N.naselju.

E i meni taj Miss Fit na Limanu nije daleko, taman ću danas da proverim.

A dobro jutro svim dijetalkama, ja ustala pre nekih sat vremena al sam se razvlačila po krevetu, tek ću sad da doručkujem musli...
Za ručak verovatno dinstano pileće belo sa pirinčem, ili tako nešto.
Moram još da smislim

Sad sam zvala Miss Fit.
Kod njih (na Limanu) je do kraja meseca promotivno subotom i nedeljomu 19h, besplatno.
Posle će početi redovno, ali najverovatnije samo dva puta nedeljno, 2000 din.
Nešto mi malo dva puta nedeljno za te pare :/ Mada ovo promotivno nije loše :D

Sad sam zvala Miss Fit.
Kod njih (na Limanu) je do kraja meseca promotivno subotom i nedeljomu 19h, besplatno.
Posle će početi redovno, ali najverovatnije samo dva puta nedeljno, 2000 din.
Nešto mi malo dva puta nedeljno za te pare :/ Mada ovo promotivno nije loše :D

Eee, zato su ostali treninzi 1800 dinara 3xnedeljno. Verovatno uzimaju pare na tu Zumbu jer su svi navalili. Nemam pojma.

Idi bre Eli u persun!
Prvo meni je ta voznja dosaaaadnaaaaa, a i nisam bas neki izdrzljiv tip, pogotovu ne bih prezivela maraton :), tako da nikad necu biti mrsava ko maratonac. Ja sam za one staticne vezbe snage a znam da za skidanje masnoca mora da se drnda ovaj kardio, mamicumu*1@#$%%^^&&*!!!

Pa i meni je dosadna. Osim toga trebaju mi vežbe za celo telo, nije mi dovoljno samo da verglam kao pomahnitala. A da sama radim vežbe to sam lenja i ne znam da iskombinujem. A vremena imam malo. I ovih sat i po što me nema kući je frka. Mm sam kući sa dva klinca, kad počnu da urlaju u glas može i on da im se pridruži.:zcepanje:
A meni baš prija da odem i da me nema. I da samo mislim na to salo koje se topi. :lol:

Pa i meni je dosadna. Osim toga trebaju mi vežbe za celo telo, nije mi dovoljno samo da verglam kao pomahnitala. A da sama radim vežbe to sam lenja i ne znam da iskombinujem. A vremena imam malo. I ovih sat i po što me nema kući je frka. Mm sam kući sa dva klinca, kad počnu da urlaju u glas može i on da im se pridruži.:zcepanje:
A meni baš prija da odem i da me nema. I da samo mislim na to salo koje se topi. :lol:

tako sam i ja vežbala dok mi je klinac bio mali i išla na aerobik, baš mi je prijalo da zbrišem malo...
samo da ozdravim pa ću na bazen, a čini mi se da ćemo ove zime i na kolektivno forumaško klizanje, bar se dogovaramo....:)

tema: i dalje sam bolesna i moram da jedem malko jaču hranu ali sam i dalje -9, radim kao dragstor....:mrgreen:

ma gde su sve dijetalke?
ja juče ceo dan bila u pokretu, baš je bio divan dan.
upisala zumbu, tri puta nedeljno :D krećem večeras pa vam javljam utiske.
ono što mi je super je što će ovde uskoro da počne i aquazumba, a ja obožavam sve što je u vodi :heart:
doručkovala musli, videćemo šta ćemo dalje

...evo i mene;)
...jutros popila nes, pa morala da odjurim na jedan sat napolje, vratila
se pa pojela musli...a usput kupila šampinjone...oni su mi em zdraviji od
mesa, em jeftiniji...od onog jednog pakovanja imam dva ručka...
...a taman sam htela tano na šta kuvamo da pravim one testenine, kad
ono i slaninica, i pavlaka...maaa...neka hvala...tako da će danas biti
testenina ali sa šampinjonima....i malo neutralne pavlake tek da poveže
sve to....
....a sinoć sam večerala i to kasno, jedno parče crnog hleba i ajvara, a
onda jendo isto takvo samo sa džemom od kajsija...pa šta ću živa
duša....:lol:

ma gde su sve dijetalke?
ja juče ceo dan bila u pokretu, baš je bio divan dan.
upisala zumbu, tri puta nedeljno :D krećem večeras pa vam javljam utiske.
ono što mi je super je što će ovde uskoro da počne i aquazumba, a ja obožavam sve što je u vodi :heart:
doručkovala musli, videćemo šta ćemo dalje

ja nemam vremena da se javljam.... jedem... Nešto me danas uhvatilo. Već sam pojela što bih inače za ceo dan. Nekad mi se tako dešava kad ću da se razbolim, da mi se otvori apetit. Nadam se da ipak nije to u pitanju, nemam nikakve druge simptome.

Ma ako ti telo traži, jedi, verovatno mu treba energije :)
Svakome dođu takvi periodi :)
Meni se ovih dana jede dok sam u stanu, jer je nešto naglo zahladnilo (valjda se zidovi ohladili, a stan mi nije na sunanoj strani nego je non stop u hladu pa je hladnije unutra nego napolju)
A čim zahladni - otvara se apetit.
Zato još malo odoh u šetnju po suncu :D

...da se ja opet malo ovde upišem...

...ručala polovinu od onog što bi inače, i eto vidi čuda dovoljno mi je,
znači to je ono kad kažu jedi dok ne zadovoljiš prvu glad i onda stani...
...stala..;)

...sad sam radila vežbe i pored svakodnevnog vežbanja svaki put mi
duša u nosu...rekla bih da je to sad neki moj maximum 85+45+85...i
još one vežbe za ruke, njih ni ne brojim već radim dok ne počne sve da
me boli...:mrgreen:

Meni je danas vocni dan i jako mi tesko pada.

Uopste jako mi tesko pada da sada drzim dijetu, zato stoto ne radim jer ja tako zelim, nego zato sto mi svi zvocaju kako sam se ugojila. Nemam volje i place mi se jer ne smem da jedem ( ja voce ne racunam u hranu, a plus me kiselina ubija od njega)

I sad se ozbiljno razmisljam da popijem tableticu dve i pokusam da prespavam dan, da ne bih jela.

Meni je danas vocni dan i jako mi tesko pada.

Uopste jako mi tesko pada da sada drzim dijetu, zato stoto ne radim jer ja tako zelim, nego zato sto mi svi zvocaju kako sam se ugojila. Nemam volje i place mi se jer ne smem da jedem ( ja voce ne racunam u hranu, a plus me kiselina ubija od njega)

I sad se ozbiljno razmisljam da popijem tableticu dve i pokusam da prespavam dan, da ne bih jela.

...Cruella ovo je problem, treba ti da želiš, a ovako se samo mičiš....ako se ti dobro
osećaš tako kako sada izgledaš, ne vidim ni potrebu da trpiš takav pritisak i teret...

...Cruella ovo je problem, treba ti da želiš, a ovako se samo mičiš....ako se ti dobro
osećaš tako kako sada izgledaš, ne vidim ni potrebu da trpiš takav pritisak i teret...

Ma mene savrseno boli uvo kako izgledam. nisam ja iz te price...jedini razlog koji mogu da nadjem, posto sa zdravlje nije problem j, je da mi garderoba postaje tesna, a nemam para za novu :confused:

....savršeno razumem kako je kad sve postane tesno...pa eto ti bar jedan motiv
da ti sve lakše padne...

tell me about it.

jutros sam se mjerila, i nabacila sam 3 kg i po cm oko kukova, lista, mišice, jedino mi struk ostao isti.

hlače knap.

baš sam sjeb.

al dobro, karakter sam. :)
već sedmicu dana sam jaaaako uzorna. :)
sad će krenuti "topljenje" :D

jela sam za doručak musli sa mlijekom, malo šljiva za užinu i za ručak nekoliko pečenih paprika i 3 tosta.
večeras odoh kod drugarice na movie night, maloprije sam sa njima kupovala junk food,ali sam čvrsto odlučila da neću jesti ništa od toga, osim malo kokica.

i da, sinoć sam na izlasku popila samo flašicu vode i jedan bezalkoholni koktel. i nisam jela kad su one jele.

popravljam se, a i moram, jer što affro kaže, nit želim veću odjeću, nit imam para da je kupim :D

Cruella, tebi izgleda ne odgovara ta dijeta. Ne bi trebalo ljudi tako da se muče. Treba da nađemo neki način ishrane kojim će nam biti najmanje problematičan.
Namerno neću da kažem koji će nam odgovarati, jer svi mi koji smo na ovog temi - volimo da jedemo, što znači da nam bilo kakvo uskraćivanje hrane ne odgovara.

Evo upravo je objavljeno još jedno istraživanje koje je u suprotnosti sa onim što je do sada već postalo pravilo.
Ne deluje mi ozbiljno, jer je broj ispitanika samo 27, i muškarci su. Sad ne znam da li se celo istraživanje odnosi na muškarce. Ali nije zgoreg pročitati:

Tri veća obroka bolja za mršavljenje od više manjih

Čini se da je za gubljenje na telesnoj težini bolje sesti za sto i pojesti tri konkretna obroka tokom dana nego pojesti veći broj mini-obroka, pokazalo je najnovije istraživanje američkih naučnika.
Stručnjaci sa Univerziteta "Perdju" iz američke savezne države Indijana su zaključili da su gojazni muškarci koji sprovode dijetu sa niskim unosom kalorija i visokim unosom proteina bili sitiji kad su jeli tri puta na dan nego šest puta na dan, preneo je Rojters.
U studiji je učestvovalo 27 muškaraca sa prevelikom telesnom težinom, podeljeni u dve grupe, koji su tokom 12 nedelja bili na dijeti ili sa visokim ili normalnim unosom proteina. Broj obroka tokom dana nije uticao na apetit muškaraca koji su unosili normalne količine proteina, ali su oni sa visokim unosom koji su jeli tri obroka dnevno bili sitiji naveče i kasno noću.
"U popularnoj štampi se mnogo piše o broju obroka tokom dana. Iako je rašireno mišljenje da je bolje jesti više manjih obroka, izgleda da oni nisu tako korisni po kontrolu apetita kao veći obroci", izjavila je naučnica sa Univerziteta "Mizuri", Heder Lajdi.

...slobodno se ponavljaj soffy...:D
...mi jednostavno moramo da ponavljamo stalno to što ne bi trebale da radimi, ili
ne želimo...evo ja već godinu dana i nešto jače, pokušavam da se zadržim na
farmericama broj 32 ili da uspem da se vratim na broj za koji sam mislila da nikad
neću preći, a to je 30:mrgreen:
...svi smo mi različiti, nisu isti ni oni koje jedna majka rodi:think:,
meni recimo znači, i značilo mi je uvek kako izgledam, ne zbog drugih, već zbog
sebe...e, sad možda sam ja narcis, a da toga nisam ni bila nešto posebno svesna,
ali eto volim, i ne mislim da je to nešto ružno...
...probaj da izbegneš kokice, one su baš kalorične i goje:mrgreen:
...inače poleko dolazi moje vreme jabuka, daću sebi fore još do polovine oktobra,
a, onda će mi opet jedan obrok sigurno biti jabuke, dal' užina ili večera videćemo,
doručak ostaje musli, koji mi baš prija.....

Cruella, tebi izgleda ne odgovara ta dijeta. Ne bi trebalo ljudi tako da se muče. Treba da nađemo neki način ishrane kojim će nam biti najmanje problematičan.
Namerno neću da kažem koji će nam odgovarati, jer svi mi koji smo na ovog temi - volimo da jedemo, što znači da nam bilo kakvo uskraćivanje hrane ne odgovara.

Evo upravo je objavljeno još jedno istraživanje koje je u suprotnosti sa onim što je do sada već postalo pravilo.
Ne deluje mi ozbiljno, jer je broj ispitanika samo 27, i muškarci su. Sad ne znam da li se celo istraživanje odnosi na muškarce. Ali nije zgoreg pročitati:

Tri veća obroka bolja za mršavljenje od više manjih

Čini se da je za gubljenje na telesnoj težini bolje sesti za sto i pojesti tri konkretna obroka tokom dana nego pojesti veći broj mini-obroka, pokazalo je najnovije istraživanje američkih naučnika.
Stručnjaci sa Univerziteta "Perdju" iz američke savezne države Indijana su zaključili da su gojazni muškarci koji sprovode dijetu sa niskim unosom kalorija i visokim unosom proteina bili sitiji kad su jeli tri puta na dan nego šest puta na dan, preneo je Rojters.
U studiji je učestvovalo 27 muškaraca sa prevelikom telesnom težinom, podeljeni u dve grupe, koji su tokom 12 nedelja bili na dijeti ili sa visokim ili normalnim unosom proteina. Broj obroka tokom dana nije uticao na apetit muškaraca koji su unosili normalne količine proteina, ali su oni sa visokim unosom koji su jeli tri obroka dnevno bili sitiji naveče i kasno noću.
"U popularnoj štampi se mnogo piše o broju obroka tokom dana. Iako je rašireno mišljenje da je bolje jesti više manjih obroka, izgleda da oni nisu tako korisni po kontrolu apetita kao veći obroci", izjavila je naučnica sa Univerziteta "Mizuri", Heder Lajdi.

Pa jeste, pogotovo kad ovako poluhistericna nadjem da dinstam meso za sutra jer nesto moram da jedem na poslu...a gladna...a mirise :evil:

Na kraju sam pokvarila sav trud jer sam pojela kasiku corbastog pasulja, zalogaj sira i paradajz...bilo je il belancevine il da crknem :lol:

A za to istrazivanje...od kad znam za sebe, uvek mi je bio manji apetit kada jedem normalan obrok nego da jedem po malo. Ako pocnem na sitno od ranog jutra, nenormalno mi se nesto jede ceo dan, i samo se vrtim gledajuci sta bi sad zvakala. I najmrsavija sam bila kada nisam doruckovala a obavezno vecerala.

Al ubedise me da sve to ne valja. Nekako se poklopilo da od kad sam krenula da doruckujem redovno i normalno, od tad konstantno dobijam na kilazi.

a kad to nekome ispricam, kazu mi da haluciniram, jer je to nemoguce....kao sto je nemoguce da sa "ovolikom" kilazom ja imam savrsenu krvnu sliku i da sam zdrava.
Mora da mi nesto fali :roll:

Fali mi...daska u glavi (bas sam nesto nakrivo nasadjena danas)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back