Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pazi samo za to gvozdje affro, zbog kafe
ne mogu da se setim, ali znam da ima neka caka:think:

caka je da kafa ponistava to gvozdje (sad dal' ga vezuje nekako i koji su tacno hemijski procesi ne znam), tako da kafu mozes posle sat vremena na primer. Ili ako jedes neko meso isto kafa posle rucka neutralise to gvozdje. sto je bas bedak, nista ne prija tako kao kafa bas posle rucka.

Negde sam nasla da i neke druge namirnice smanjuju apsorpciju gvozdja (kod kafe je to 50-100%), a opet neke pomazu

Poslednja izmena:
caka je da kafa ponistava to gvozdje (sad dal' ga vezuje nekako i koji su tacno hemijski procesi ne znam), tako da kafu mozes posle sat vremena na primer. Ili ako jedes neko meso isto kafa posle rucka neutralise to gvozdje. sto je bas bedak, nista ne prija tako kao kafa bas posle rucka.

Negde sam nasla da i neke druge namirnice smanjuju apsorpciju gvozdja (kod kafe je to 50-100%), a opet neke pomazu (krompir uz meso na primer poboljsava, a po mnogim dijetama krompir i meso nikako ne treba da idu u jedan obrok. A priznacete, nista bolje od toga, uz neku salaticu :mljac:

VanZandt, nemoj da nam izazivaš curenje vode na usta...:zjede:

...ništa mi doktorka nije rekla u vezi toga, niti sam ja ikad u životu to pila, jer
nikad i nisam bila anemična, čak ni u trudnoćama...ona mi je naglasila da ta
anemija nije usled moje loše ishrane, već to sve radi štitna:mrgreen:

Ma radim neke vezbice, ali to nije nista.

Moja kilaza je prilicno velika, a sto se sportova tice ne smem nista osim plivanja (zbog kolena), sto i radim koliko mogu, ali prvi bazen mi je 30 km daleko :whistling:

Nisam za dijete. "Probušite kašiku" i videćete kako ćete skinuti kilažu. Smanjite količinu hrane koju unositu, smanjite ili izbacite hleb, slatkiše, ne večerajte. To vam pričam iz ličnog iskustva. Jer, kada vam padne imunitet može da vas "zakači" neka teška bolest i onda ćete žaliti za onim vašim "kilogramima".

Ja sam juče provela dan na sendvičima :rumenko: i ne smem sebi to ponovo da dozvolim u skorije vreme...
danas ću da kuvam slatki kupus
Muž juče dobio rezultate, na granici je visokog pritiska... pa mu rekla doktorka "Po rezultatima se vidi da ste gurman, iako se po izgledu ne bi reklo" (Nije debeo ima samo pivski stomak, prim.žena)... i rekla mu da ne bi smeo da jede suvu hranu, prženo, pohovano, masne sireve.... sve ono što i mi ovde izbegavamo.... i da jede više voća, povrća, kuvano, bareno, pečeno na roštilju, ribu...
A kad ja tako spremim, on uzme malo, a onda "nasecka"..... i pije puno piva po mom mošljenju. Sve više od jedne flaše (1/2 litre) na dan je puno ako nije u nekom društvu, proslavi...
Evo baš danas i na zdravlju ovde na krstarici tekst o pivu i stomaku... i zaključak:

"To znači smanjiti količinu piva (broj popijenih čaša i flaša) i smanjiti količinu hrane uz pivo. Drugi savet je smanjiti broj gledanih utakmica ili drugih sadržaja na TV-u (ili smanjiti sedenje uz kompjuter), a povećati minute šetnje ili sportskih aktivnosti."

eto, Malena, to je to što i ti pričaš, jel tako

...jutros popila svoj nes sa onim mlekom....
...sat vremena pre toga popila gvožđe.....sad doručkovala, tanku krišku ražanog
hleba sa nekim pilećim parizerom i čaša balansa....uz to popila tablebu za ili
bolje rečeno protiv holesterola...:mrgreen:

..bem ti kako je krenulo...posle svaka tri zalogaja ću imati neku tabletu:dash:

Da vam se pridruzim...nije mi drago, ali moram... :(
Uspela sam da se ugojim 7 kilograma... :(
I sve je otislo u stomak i butine...sva sam mlitava... :(
Prestala da treniram, a nastavila onako, posteno da jedem, i eto...

Pre 2 dana sam krenula sa vezbanjem (bicikla i brza setnja)..
Dorucak (koji je inace, do sada bio najobilniji obrok) sam zamenila zitaricama sa mlekom
(a ne vooolim ih nikako...kao karton da jedem.. :(),
za rucak jedem sto i moji (dakle, kuvano, uz 1 papce hleba),
a veceru preskacem..
Uz to svaki dan uzmem nesto slatko (kockicu cokolade npr)..
Pocetna kilaza mi je 62,6... Ciljna 55...

Vidim da je mnogima od vas tema (odnosno podrska) pomogla...valjda ce i meni... :(

Dobrodosla ti nama.
Evo ti ideja da zamenis zitarice koje ne volis
skuvas psenicu i u njoj dodas orahe i suvo voce ali ne previse

super zdrava zamena

A evo kako je bio moj dan juce
Dorucak samo voce
Rucak:Kuvala sam specijalitet: Proso i tikvice (mnjami)
uzina:krofna i krem

EEEE zbog toga sam sebe kaznila

1h Jogiranje
1.5 h voznja biciklom

I legla bez grize savesti :)))))))

Dobrodosla ti nama.
Evo ti ideja da zamenis zitarice koje ne volis
skuvas psenicu i u njoj dodas orahe i suvo voce ali ne previse

super zdrava zamena
Hvala :)
Probala sam sa jogurtom zitarice, i nista..i dalje k'o karton..
Sutra cu sa vocem, a ako mi ni to ne bude ukusnije, kuvam psenicu..

Inace, sinoc je bio treci trening :)
21 minut voznje bicikla pod opterecenjem od 125 W,
(to dodje kao konstantna voznja uz povecu uzbrdicu :) )
Posto mi je kondicija ravna nuli, veoma sam zadovoljna ovim vremenom.. :)

Nisam za dijete. "Probušite kašiku" i videćete kako ćete skinuti kilažu. Smanjite količinu hrane koju unositu, smanjite ili izbacite hleb, slatkiše, ne večerajte. To vam pričam iz ličnog iskustva. Jer, kada vam padne imunitet može da vas "zakači" neka teška bolest i onda ćete žaliti za onim vašim "kilogramima".

Pricas kao moja majka :roll: I njoj i uspeva :roll::roll::roll: ......meni ne

Ona kad hoce da smrsa umesto 3 parceta hleba za obrok jede jedno, vecera obavezno, prestane da jede cokoladu svaki dan i ne jede pola kile voca izmedju obroka, nego "samo po dve"...u dve uzine :roll: , umesto salama doruckuje slaninu, jer je zdravija :lol: i tako.....

.....i smrsa 4 kile za mesec dana

Sve sto ti kazes mi znamo i vecinu vremena i radimo. Dijeta i jeste samo rezim ishrane a ne gladovanje.

Npr, ja ne jedem mnogo, ne veceram (desi se jednom u 2 meseca) slatkise obicno ne jedem (opustila sam se malo sad na odmoru, pa i pojedem nesto posto spremam za ostale), hleb jedem 1 parce dnevno (nije zdravo izbaciti ga potpuno) i to obicno razani ili sa semenkama...jedem voca, povrca, ribu (specijalno plavu morsku ribu koju obozavam), bareno....i bas o tome i pricam....ne daje rezultate.

Potrebna je fizicka aktivnost, ali taj deo sam objasnila, tako da se vrtim u zacaranom krugu...preostaje gladovanje, ili restriktivne dijete, a to necu jer ne zelim da se razbolim...krvna slika mi je savrsena, osim sto mi je nizak secer...i zasto bih je kvarila?

Ruzno izgledam, ali to je vec druga prica....:smajlikojislezeramenima:

Cruella, ovde baš lepo izgledaš. Nije li forum jedna divota!? :D

Sehnsucht, pošto batališ te žitaric i predješ na pšenicu, možeš ponekad da je zameniš prosom, sad me Brineta podsetila. Proso je za mene pre par meseci bilo divno otkriće.
Evo jedan lep recept:

Slatka kaša od prosa
Sastojci za 2 osobe
6 žlica prosa
500 ml vode
2 kom jabuka
2 žlice sjemenki lana
1 žličica vanilin šećera
1/2 žličice cimeta
1-2 žlice sušenih brusnica ili nekog drugog sušenog voća po želji

Priprema
Proso preliti vodom i staviti kuhati.
Jabuke narezati na komadiće i kada proso uzavri dodati mu jabuke i sve skupa kuhati povremeno mješajući.
Kada se proso zgusne u kašu (oko 10-tak minuta kuhanja) dodati vanilin šećer i cimet. Kuhati još oko 5 minuta , mješajući).
Maknuti sa vatre , umješati sjemke lana i sušeno voće (ja sam koristila brusnice)
Raspodijeliti u zdjelice i uživati :)

Ako nekog zanima više o tome i više recepata mogu da šaljem na pp ili ću da napravim blog :zper:

Mrs.Bi i ja sam proso otkrila skoro a prihvacam zdrave recepte odmah.ajde molim te organiziraj se bilo kako salji.Imam i ja onaj sa tikvicama super je DIJETALAN I UKUSAN ko oce neka pita ja sam tu do petak posle idem na odmor

Doruckovala psenicu sa mlevenim orasima.. I uzivala sve vreme.. :)
Zitaricama se ne vracam..
A za proso sam sad, od vas, cula.. :rumenko:
Probacu i to..
Inace sam sinoc preskocila bicikl, da ne bih zaradila upalu,
pa nastavljam veceras..
I, nisam vecerala ali sam popila 1.5 casu belog vina...
moji pili uz veceru, ja bez iste...

A recepte i meni saljite :hvala:

Moja drugarica je vec dva meseca na nekoj improvizanoj dijeti,sama je osmislila,i mogu vam reci da je smrsala Boga mi,dovoljno...Dijeta se svodi na tome sto jede samo voce,i povrce i supu,a pije vodu,jogurt,limunadu i kafu bez secera...Pre spavanja uradi malo nekih trbusnjaka...Mislim,da se razumemo,nije striktno na tome,zna da pojede i nekad parce pizze,ili neko pecivo,al u principu ovo...Uvek je bila buca,a sad mogu vam reci da je skinula skoro 7 kg

Dobar dan,
za doručak tri kriške dinje, danas, kao i juče, kupus za ručak, sa malo junećeg mesa i puuuno mešane salate. Za užinu sam kupila projicu od heljde i lajt jogurt. Baš slabo pijem jogurt, a volim i prija na ovom toplom vremenu...

Zvončica stalno propagira neke radikalne dijete. Mislim da to nije održivo na duže vreme. Verujem da će se kilogrami vratiti čim počne da jede normalno. Meni u svakom slučaju, tako nešto ne odgovara. Ja moram da pojedem nešto čvrsto... bolje parče mesa ili ribe nego picu ili pecivo...

Danas sam bas,bas jela....Jela bombone,sladoled,rucala nekakav sir i proju,jela malo borovnica,jela neke grickalice,zatim isla sa momkom na spagete....jao,posteno sam se najela....stomak me boli :rumenko: ...a,od aktivnosti,samo voznja rolera,i jos ponesto...i sinoc sam jela toli sendvic,prexinoc picu(priznajem,malo sam se iznervirala jer mi se guza smanjila,a ja inace obozavam da jedem,pa sam namjerno jela :p ) ...vise ne znam ni sta da radim,ne valja kad smrsam,ne valja kad se udebljam :(

kako ste dijetalke moje?ne uspevam sve da isčitam šta pišete,ceo dan jurcam za vragom i ne provodim baš puno vremena pred kompom....vidim ima i novih članova,njima dobrodošlica,a svima nama želim istrajnosti i ubuduće..držite se...

na režim od danas, ne od ponedeljka!!!!!!!!
usvinjila sam se grozno, stomak mi je kao da sam sedmi mesec i sva sam otekla
i što radim sebi ovakve stvari kad znam kako će to da se završi:dash::dash::dash:
a baš sam bila lepo smršala i lepo sam izgledala i sad treba da se borim opet ispočetka
zbog dve-tri nedelje, a nisam ni uživala u tome
baš sam budala:dash::dash: i strašno sam ljuta na sebe:besna::besna::evil::evil:

na režim od danas, ne od ponedeljka!!!!!!!!
usvinjila sam se grozno, stomak mi je kao da sam sedmi mesec i sva sam otekla
i što radim sebi ovakve stvari kad znam kako će to da se završi:dash::dash::dash:
a baš sam bila lepo smršala i lepo sam izgledala i sad treba da se borim opet ispočetka
zbog dve-tri nedelje, a nisam ni uživala u tome
baš sam budala:dash::dash: i strašno sam ljuta na sebe:besna::besna::evil::evil:

...ne nerviraj se srediće se to....:mazi:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back