Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:amen: i :amen: i za čips, em skrob, em slan, em pržen u dubokom ulju, i to najčešće bajatom, i za gazirana pića navodno light-većina tih veštačkih zaslađivača je izuzetno kancerogena a pritom i obaraju šećer tako drastično da ti se odmah traži nešto sa pravim šećerom. Gazirano je samo po sebi loše (osim kad je to gazirana Mivela :zaljubljena:) pa još i sa aspartamom... :sad2:

Pokušaj da ga prebaciš na bruskete, manje su zlo, nisu pržene nego pečene. Zbog njega, a ti, kad on to radi sebi, izađi negde!

joj pa nisam ja zavisnik:lol:
tata ima problem sa zubima tj nedostatkom istih pa bilo shta shto je tako tvrdo nema shanse
uostalom, ja sa njim ne mogu da se ubedjujem, niti zelim
ima chovek 50godina nek radi shta hoce:rtfm:

Dobar dan, žene i devojke...
nije me vaga mnogo kaznila za moje vikend izlete sa picom, čokoladom, koka-kolom, a ja od danas opet vodim računa. Počela sam sa čajem, taman se i uklapa u ovu temperaturu ispod 20°. Doručkovala dve kajsije, ručala sam jednu punjenu tikvicu sa puuuno mešane salate. E, sad, pošto mi je to bilo nezgodno da nosim na posao, ja sam ponela parče pice... one sa paradajzom, paprikom i ella sirom, a bez koka-kole. Ako ne budem večerala čokoladu, mislim da mi parče pice neće mnogo naškoditi.
Definitivno sam i ja batalila un dijetu.... ionako ću za 10-ak dana na more, nadam se, pa tamo svakako neću voditi računa. A do tada ću da nastavim sa voćem za doručak, da pazim na kombinovanje namirnica i da izbegavam testo. Znam, znam, da sam odmah demantovala sebe sa ovom picom, ali nisam rekla da ću potpuno da izbacim... Nemam svaki dan ostatke pice od juče...

dobro došla brineta!!!
baš nam je potreban nov član sa svežom motivacijom....
nešto smo se uspavale i ulenjile i čini mi se da nemamo više onog elana i ideja kao prvih meseci...
ajd nas malo pokreni....

a i ja sam baš kao i ti - skinula 7kg, pa sad na odmoru ( videla jutros!) dobila 2 kg...
al ništa još ne preduzimam...
dan mi je grozno nestruktuiran...

Jao... i taj odmor....

Kuci sam pa samo smisljam sta da spremam...te mafine sa cokoladom, mancmelou, tortu sa malinama....
Pa 'bolji' rucak (opet..jer sam kuci) :roll:

Kad malo razmislim...super je sto se vaga ne pomera :lol:

Hvala vam na dobrodoslici .Bas lepo sto ste na odmoru pa mozete vise vremena da iskoristite za duge setnje sa familijom ne samo da kuvate cekaj ja da vas izgrdim malo :)) salim se
ja posle posla svaki dan znaci nema opravdanja deca obaveze i sl uzmem sina u kolica i jogiram ili vozim rolere ili setamo zajedno i to je korisno i za njega i za mene

moj ima 19 godina i neće više da se šeta sa mnom.....:sad2:

šalim se, šetam se i ja svakog dana sa mojom Galom, kerušom
ali nedostaje mi struktura dana koju imam kad radim, obaveza da tačno u određeno vreme uradim nešto...

...samo da mahnem ovde...i da vam poželim dobar dan...:D

....moja dijeta se danas svela na jednu pogačicu usput i jednu kiflu kod
kuće...toliko sam bila gladna da nisam mogla da spremam ništa, možda
kasnije...premorih se i ovo vreme me nešto iscrpi, ili je to meni zbog mog
stanja....boKte nisam se ovako kilavo osećala nikad...:eek::mrgreen:

Dobar dan,
ja sam danas ranije otišla od kuće, pa nisam ponela neku zdravu dijetalnu užinu, a i pre polaska sam pojela sendvič...
Nemam ideju šta da kupim u gradu a da nije u pekari, a i da nije baš voće... :think:
neki jogurt (lajt) i burek
a da, moram da prijavim i to... popila i pojela sam ajs kafu... jes da je kalorična, ali što se tiče utoljavanja gladi više je kafa nego neka hrana...
evo malo da obogatimo ovu temu sličicom

Uploaded with ImageShack.us

Da vam se pridruzim...nije mi drago, ali moram... :(
Uspela sam da se ugojim 7 kilograma... :(
I sve je otislo u stomak i butine...sva sam mlitava... :(
Prestala da treniram, a nastavila onako, posteno da jedem, i eto...

Pre 2 dana sam krenula sa vezbanjem (bicikla i brza setnja)..
Dorucak (koji je inace, do sada bio najobilniji obrok) sam zamenila zitaricama sa mlekom
(a ne vooolim ih nikako...kao karton da jedem.. :(),
za rucak jedem sto i moji (dakle, kuvano, uz 1 papce hleba),
a veceru preskacem..
Uz to svaki dan uzmem nesto slatko (kockicu cokolade npr)..
Pocetna kilaza mi je 62,6... Ciljna 55...

Vidim da je mnogima od vas tema (odnosno podrska) pomogla...valjda ce i meni... :(

E, pa, žao mi je što si u situaciji da nam se pridružiš... ali, kolko možemo, mi ćemo da te podržimo, pomognemo nekim savetom, zagrljajem .... :zag:
Za početak, ako toliko baš ne voliš žitarice, nemoj da ih jedeš. Mislim, da se svi slažu da doručak treba da bude najobilniji obrok, čak neki kažu da može i nešto slatko i kaloričnije da se pojede, jer se to tokom dana potroši, za razliku od onog što se pojede za večeru.
Za doručak možeš kuvano jaje, posan sir, ima onaj mladi sa 5% mlečne masti ili ella koji je potpuno bez masnoće, ponekad neka pileća ili ćureća prsa.... parče integralnog hleba, jogurt lajt (ali bez bureka :))
Ili u te žitarice da ubaciš malo suvog ili još bolje svežeg voća, možda ih lakše savladaš...

Da vam se pridruzim...nije mi drago, ali moram... :(
Uspela sam da se ugojim 7 kilograma... :(
I sve je otislo u stomak i butine...sva sam mlitava... :(
Prestala da treniram, a nastavila onako, posteno da jedem, i eto...

Pre 2 dana sam krenula sa vezbanjem (bicikla i brza setnja)..
Dorucak (koji je inace, do sada bio najobilniji obrok) sam zamenila zitaricama sa mlekom
(a ne vooolim ih nikako...kao karton da jedem.. :(),
za rucak jedem sto i moji (dakle, kuvano, uz 1 papce hleba),
a veceru preskacem..
Uz to svaki dan uzmem nesto slatko (kockicu cokolade npr)..
Pocetna kilaza mi je 62,6... Ciljna 55...

Vidim da je mnogima od vas tema (odnosno podrska) pomogla...valjda ce i meni... :(

probaj vocni jogurt+musli umesto mleka:super:
ja sam isto tako, kad sam reshila da reorganizujem ishranu svoju i sve shto uz to ide, pochela od doruchka i umal da odustanem zbog zitarica i mleka, bash mi je bljak bilo:confused:
pa sam se onda naterala sa jogurtom da probamm iako ga nisam jela do tad i to mi se za divno chudo svidelo:mrgreen:
inache pochela sam opet da va spratim, preventivno
imam neki osecaj da cu kad prestanem da radim, pocheti da se gojim( da ne kazem tovim:evil:)
jer cu samo jesti i ne raditi nishta:dash:
bash mi nedostaje vezbanjac u teretani

Hvala cure.. :hvala:
Probacu i sa vocem a i sa jogurtom... :)

Mrs.Bi, a taj mladi sir, sa 5 % mm, kupuje se u kutiji ili trazim na meru? :rumenko:
Moji kupuju samo fetu i 100 vrsta kackavalja, pa bas i nisam upoznata sa tim nemasnim sirevima...

....au, sad ako kažem neka si nam se pridružila mogu da zazvučim pakosno,
a nije mi namera....ipak kad si već sa nama...naravno da imaš našu podršku,
samo što opet mislim da vi mlade devojke to začas možete da rešite, i da
nećeš imati muke kao mi....naročito ne kao ja:dash:

Hvala cure.. :hvala:
Probacu i sa vocem a i sa jogurtom... :)

Mrs.Bi, a taj mladi sir, sa 5 % mm, kupuje se u kutiji ili trazim na meru? :rumenko:
Moji kupuju samo fetu i 100 vrsta kackavalja, pa bas i nisam upoznata sa tim nemasnim sirevima...

kupuje se u kutiji i baš piše na vidnom mestu tih 5%, ne znam sad ko je proizvodjač. Mada ja nekako mislim da bi svi ti mladi sirevi trebalo da imaju malo masnoće. Ispravite me ako grešim.
Pročitaj nekoliko postova unazad,(ili strna-dve), Brineta je napisala šta čime može da se zameni... da izbaciš te kačkavalje i punomasne sireve a uzimaš to sa malo masnoće.
Naravno, nije to isti ukus, ali za lepotu i dobro zdravlje nije velika žrtva

kupuje se u kutiji i baš piše na vidnom mestu tih 5%, ne znam sad ko je proizvodjač. Mada ja nekako mislim da bi svi ti mladi sirevi trebalo da imaju malo masnoće. Ispravite me ako grešim.
Pročitaj nekoliko postova unazad,(ili strna-dve), Brineta je napisala šta čime može da se zameni... da izbaciš te kačkavalje i punomasne sireve a uzimaš to sa malo masnoće.
Naravno, nije to isti ukus, ali za lepotu i dobro zdravlje nije velika žrtva

....istina, nije, ali kad bi to tako svima bilo, ja ta mleka i mlečno proizvode sa manje
masnoće ili uopšte pijem od kad su se pojavili....i opet imam povišen holesterol, ali
naravno da to nije od toga.....opet znači zalud ako paziš, kad se nešto u organizmu
samo pokvari:mrgreen:
....počela danas da pijem neko riblje ulje u kapsulama, da bi dovela to u red, i
gvožđe sam kupila, ali ću to od sutra ujutro, rečeno mi je da to moram pre bilo čeka
jedno pola sata.......
...i nešto mislim, kad završim sve preglede i dobijem sve lekove...ima tako pola po pola
sata da dočekam veče, pijući lekove..a kad onda da jedem....ustvari valjda mi se onda
neće ni jesti..biće mi pun želudac lekva...:dash:

Jao, Afro, nemoj tako crno da gledaš na to. Nisam navikla da si ti takav pesimista. Uvek se trudiš da nadješ pozitivno u svemu. Vidi ovako. Da ne vodiš računa i da jedeš kajmak i punomasne sireve, možda bi ti bilo još gore. A bila bi sigurno deblja, pa bi te to činilo nesrećnijom. Znači, ipak nije džabe. I nećeš valjda dobiti toliko lekova... da ne stigneš ništa drugo da jedeš. :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back