Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro dijetalke. Nije nam lako, pa evo još malo podrške
img.php
[/URL][/IMG]

Cure sto sam cuo dobru dijetu jao.......Moja devojka smrsala deset kila znaci ne mogu da verujem....Hteo sam da raskinem sa njom a sad mislim da ne zasluzujem da budem sa njom koliko je zgodna...........

Ako je neko zainteresovan mogu objasniti sta je radila i koju dijetu je primenjivala........

dobro jutro dijetalke moje drage!
Cruella ne moraš da upadaš u bedak zbog toga što ti UN ne ide,nađi svoj režim kao što je i Affro našla,ni njoj UN nije išla seti se,ali našla je neki svoj ritam,i polako idu dole kilice...treba i ti tako...po mom mišljenju važno je da imaš više ali malih obroka,da svaki dan jedeš kuvano pod obavezno,da izbegavaš zaprške,da recimo sa krompirom,pirinčem ne jedeš hleb,i da posle 6-7 sati uveče više ne jedeš,može čajić,jogurt...ali recimo ni mleko i voćke nije dobro uveče konzumirati....može elem neka lagana salatica...pa ti nađi svoj ritam i biće sve dobro...

Na predlog korisnice na drugom poodforumu, podeliću i sa vama svoja iskustva u poslednje vreme.

Bila sam kod nutricioniste skoro. Dobila sam tabelu... Ukupno 6 obroka dnevno, 3 konkretna, dve voćne užine i kao šesti šolja obranog jogurta pred spavanje. Dozvoljeni načini pripreme hrane su grilovanje, barenje i kuvanje na pari. Sa akcentom na ostavljanje namirnica svežih. Ograničen je unos masnoće, na 5g za ručak, belo brašno je najstrože zabranjeno, paniranje hrane pred pripremu (nikako da probam tu tempuru, majku mu ) prednost se daje mladim, obranim sirevima, preporučuje se sveže povrće iz A grupe (paprike, zelena salata, kupus, krastavac, paradajz...) između obroka... Pitala sam je šta sa slavljima, kaže, to je taj dan, jedan dan nije problem uz samokontrolu.

copy-paste sa Kulinarstva, sa teme o zdravoj ishrani, još da dodam da je satnica utvrđena, obroci su na 3h razmaka, ako je prvi u 8 ujutru, poslednji (ne računajući obrani jogurt pred spavanje) je u 8 uveče, gramaža manje-više precizna, to su sve male količine, za ručak je skoro pa obavezna i obrana supa, pileća, ćureća ili od povrća... Količina mesa (i zamena) po obroku je oko 100g, za ručak se jede sa varivom i salatom, oko 200g povrća iz A grupe i isto toliko iz B grupe, ako se od B grupe jedu namirnice bogate skrobom, ne jede se hleb, za večeru su A grupa povrća i meso (ili zamene) sa hlebom, od voća, banane su zabranjene, ostalo je količinski ograničeno prema sadržaju šećera, najmanje se jede trešanja, 75g, a najviše dinje, 200g. Vagica je potrebna samo u početku, posle se uhodaš. O rezultatima ne bih jer sam imala puno nekih slavlja u poslednje vreme :rumenka: a kad su slatkiši u pitanju, malo je reći da mi je karakter 0!

Ipak je to malo nezgodno za one koji rade, kad je sve to odredjeno šta, na koji način spremljeno u koje vreme. Ili smo samo lenje da se malo potrudimo. Ja lično mislim da je to jedini ispravan način i pod nadzorom nutricioniste.
Neke moje drugarice su to probale. Jedna je za dve nedelje, toliko joj je bilo kao probno, skinula 2 kg, bila je zadovoljna, ali nije se potrudila da nastavi. A druga je bila duže na tom režimu i skinula je 10 kg. Ali... ova druga je imala loše rezultate laboratorijskih analiza pa se malo uplašila. Ništa nije takav motim kao zdravlje, na žalost. I to tek kad je ugroženo.

Ja sam se sinoc najela onako lepo bas, i to sam jela sendvice, nisam izdrzala, ali jutros nije bilo problema na vagi
Da budem precizna, bila sam iscrpljena posle nekih aktivnosti:rumenko: u stvari gladna kao vuk:rumenko:

Tako da, hm, imate jedan dobar nacin za mrsavljenje;):brus::manikir:

it`s all about krevetske aktivnosti...;)

najlepši način za mršavljenje

indeed. :heart::heart::heart:

ja i dalje stojim na istom...

doruckovala sam na 3 mala dvopeka [one tvrda,kupovna] istopljen sir sa niskom m.m.
nije bilo nikakvog voca,a nije mi se dalo u prodavnicu.
za rucak cu nekog povrca... mami vodeni dan,a ja pokusavam smanjiti zeludac, izrazvaljivala sam ga raznim kulinarskim egzibicijama...

mjerila sam BMI i sad je vec duboko zagazio u normalan,tako da se i ne brinem puno.

vec 2 dana nisam nista navece jela bez obzira sto je stomak arlaukao...:)
dobro,sinoc sam pojela onaj Kontiki sladoled. :)

odoh sada uchiti....:)
bash sam poletna :heart:

ljubim vaaaas :heart:

ALO BRE ZENE KAD CETE DA SHVATITE DA TO STO GLADUJETE JE KONTRAPRODUKTIVNO?????

Sve sto vise ne jedete vase telo vise cuva salo jer se plasi da ne ostane bez rezerve jer vidi DA MU NE DAJETE NISTA OD NUTRICIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pretanite da ne jedete uvece TO JE LOGICKA ZABLUDA, JEDNA BUDALA REKLA TU NEBULOZU I MILION LJUDI KOJI NE RAZMISLJAJU SVOJOM GLAVOM PRIHVATILO TO ZDRAVO ZA GOTOVO..

Znaci ne valja da vam zadnj obrok bude u 6 7 8 uvece.....

znaci ako ustanete u 7 ujutru (a mnooogi i kasnije) TO JE BRE 12 SATI BEZ HRANE!!!!!!!!!!!!!!!!

Telo je 12 sati bez hrane a mora da odrzava 10001 funkciju iako spavate telo radi punom parom.....

A vi njemu nista ne date za tih 12 sati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sta se desava????

ZAPADATE U DEBELO KATABOLICKO STANJE,tj stanje razgradnje misica i proteina na imonokiseline i one se koriste za stvaranje energije A VASE SALO SE DEPONUJE I CUVA ZA "NE DAJ BOZE".......Povecava vam se hormon stresa kortizol koji deluje lose na ceo organizam.........

Osecate se umorno iscrpljeno nemate snage non stop ste gladne i debele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Znaci uvece SLOBODNO JEDITE ALI SAMO PROTEINSKE OBROKE,NIKAKO UH I TRANS MASTI - ZASICENE MASTI tipa rafinisanih stvari.......

Znaci uvece belanca,riba bilo koja,pileca prsa belo meso slobodno 0% secera 0% masti sve proteini i sl.................

Zayebite ovu dijetu onu dijetu i slicne GLUPOSTI DOKLE CETE TO VISE DA RADITE..........

Znaci zayebite razne "kiwi" dijete jedes sve osim kivija to su najvece gluposti

POSTOJI SAMO JEDAN PUT,SAMO JEDNA "DIJETA" SAMO JEDAN NACIN A TO JE JEDINI NACIN KOJI POSTOJI I KOGA JE POTVRDILA NAUKA,SVE OSTALO JE MARKETING SARENE LAZE I NACIN DA VAM NEKO UZME PARE I DA VAS ZAMAJAVA........

znaci ako ustanete u 7 ujutru (a mnooogi i kasnije) TO JE BRE 12 SATI BEZ HRANE!!!!!!!!!!!!!!!!

Telo je 12 sati bez hrane a mora da odrzava 10001 funkciju iako spavate telo radi punom parom.....

A vi njemu nista ne date za tih 12 sati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ko je rekao da iko ovde ne jede nista 12 sati:dontunderstand:
Prvo, ne pratis temu uopste, nego se ukljucis i dajes citavu opservaciju na osnovu jedne recenice. Sve ovde veceramo, samo je pitanje - sta i koliko
I nema potrebe da vices, u redu su primedbe koje imas, ali mislim da nijednoj od nas nisi rekao nista novo

Ipak je to malo nezgodno za one koji rade, kad je sve to odredjeno šta, na koji način spremljeno u koje vreme. Ili smo samo lenje da se malo potrudimo. Ja lično mislim da je to jedini ispravan način i pod nadzorom nutricioniste.
Neke moje drugarice su to probale. Jedna je za dve nedelje, toliko joj je bilo kao probno, skinula 2 kg, bila je zadovoljna, ali nije se potrudila da nastavi. A druga je bila duže na tom režimu i skinula je 10 kg. Ali... ova druga je imala loše rezultate laboratorijskih analiza pa se malo uplašila. Ništa nije takav motim kao zdravlje, na žalost. I to tek kad je ugroženo.

Ma samo se vadimo, te radno vreme, te depresija... Nijedan od ovih obroka se ne sprema predugo, zapravo, skuvaš za vikend lonac supe, ohladiš, procediš, podeliš u plastične čaše i smrzneš, pred obrok zakuvaš i super! Svakakvih salatica ima, istrčiš na pauzi s posla, kupiš već oprano i iseckano, samo začiniš. Za doručak sam primetila da me isto zasiti a lakše "savladam" Balans obrok nego krišku (oko 50g) nekog tamnog hleba, krišku mladog sira i čašu jogurta. Naravno da se uz svaku dijetu podrazumeva kontrola parametara krvi, ko se toga ne pridržava, rizikuje previše. I da, zdravstveno stanje je najveći mogući podsticaj, uz podsećanje da deca nemaju nikog važnijeg od majke. Ovo poslednje pišem iz iskustva-bolujem od multiple skleroze, ima dete od nepune 4 godine i za višak kilograma imam da "zahvalim" kombinaciji kortizonske terapije koju sam primala pre dve godine i pre godinu ipo i depresiji u koju sam u tom periodu upala. Ali kad pogledam malu mudrovku i setim se da niko ne može da je voli i čuva kao ja, dajem sve od sebe da sačuvam zdravlje dok definitivno izlečenje dođe na red. Nepokretna neću biti od koristi ni njoj ni sebi.

Ja sam se sinoc najela onako lepo bas, i to sam jela sendvice, nisam izdrzala, ali jutros nije bilo problema na vagi
Da budem precizna, bila sam iscrpljena posle nekih aktivnosti:rumenko: u stvari gladna kao vuk:rumenko:

Tako da, hm, imate jedan dobar nacin za mrsavljenje;):brus::manikir:

Misliš :cmok::cmok2::gace::brus: Da, spoj lepog i korisnog. :aha:

Bru Zli, svaka ti dala! Mislim, to ti želim pošto sam potrošila bone. :) Samo još malo pažljivije pročitaj, ne gladuje nijedna ceo dan, nego uglavnom uveče, ili prave prevelike razmake između obroka a to je upravo ono o čemu ti pišeš, organizam se priprema za period oskudice usporavajući se i svodeći potrošnju zaliha na minimum. Ako se unosi mala količina hrane u kraćim intervalima, više se potroši na njeno varenje nego što se iskoristi iz nje, tu nema ništa novo. A tu je i zakon održanja, sve što se pojede a ne potroši se na bazalni metabolizam i održavanje, deponuje se kao salo za "crne dane", što će reći da unos treba prilagoditi potrošnji.

A da nisam ja ovo mnogo naučno? :think:

Ko je rekao da iko ovde ne jede nista 12 sati:dontunderstand:
Prvo, ne pratis temu uopste, nego se ukljucis i dajes citavu opservaciju na osnovu jedne recenice. Sve ovde veceramo, samo je pitanje - sta i koliko
I nema potrebe da vices, u redu su primedbe koje imas, ali mislim da nijednoj od nas nisi rekao nista novo

Ne vicem,velikim slovima izrazavam vaznost necega.......

Koliko ja vidim mnoooge od vas ne jedu pridvece a to sto "vecerate" okaci macki o rep jer ako vecerate u 7 a sutra jedete prvi put tek na pauzi za posao ili klinke - tek u skoli pa to je bre + 15 sati bez nutricija............

Znaci izbacite termine dorucak rucak vecera......
To ne postoji

Postoje samo obroci i treba ih biti bar 6..........

p.s. vidim neka od vas pije mleko/jogurt nocu misli od toga nece da se ugoji jer je to tecno????

E bas suprotno.....Mleko sadrzi laktozu - mlecni secer KOJI NARAVNO GOJI KADA SE PIJE NOCU jer nema fizicke aktivnosti nocu pa se nece razgraditi u energiju vec ce otici u rezervu - salo.........Plus sto svaki jogurt pa i oni najbolji sadrze LOS MASTI,MLECNE MASTI....

Znaci ne razumem kakav je to NESTRUCNI NUTRICIONISTA koji predlaze takvu glupost.....

Ma znam....Sve polazi od toga kada je student....Znam milion primera pogotovo sa medicine difa farmacije i slicnih faxova
Dodju iz nekog malog mesta,ne znaju nista ne umeju da beknu a kamoli da razmisljaju,nabubaju svaki ispit iz skripte/knjige koja je 1970te godine izdata napamet bez imalo razmisljanja i provuku se na prepisivanje i sl i dobiju 6....I tako ispit po ispit i JEDNOG DANA TO SU "STRUCNJACI" I AUTORITETI i kad oni kazu pij mleko uvece to je dobro jer oni su autoriteti.......A nemaju pojma

Pa pogledajte samo koliko su nam doktori nestrucni oni vise ubijaju ljude nego sto ih lece....Tako sa vecinom profesija.......Moj jedan poznanik,ima prosek 9,nesto i jedan je od najboljih na medicini a neko da se onesvesti na ulici on ne bi znao sta da uradi ali zato je nabubao knjigu od 3000 srana zna gde je svaki zarez......

Znaci uvece nikako nikakvo mleko jogurt nikakvo voce i povrce jer U NIMA IMA UH - UGLJENIH HIDRATA ILI SECERA I LOSIH MASTI

Od 7 pa do 12 uvece jedite 2-3 manja (manja ali ne samo 20 grama - to nije obrok) PROTEINSKA obroka - znaci riba ziva/tunjevina/sardina, pilece belo meso,samo belanca i sl...........

Ujutro jedite slozene ugljene hidrate - musli i ovsene pahuljice jer se sporo vare i celog dana osecate sitost pa nema katabolizma i lucenja kortizola hormona stresa.......

Ne smete da ne jedete duze od 3 sata jer se odmah usporava metabolizam i posle sve sto pojedete ide u salo......

I za kraj MOLIM VAS NEMOJTE DA SE MERKATE DA VAGI SVAKIH 3 SATA........

Telo ne mrsavi i ne goji se na taj nacin i tako brzo......
Tada ste samo u zabludi........

To sto se neka od vas najede uvece kao svinja pa se izmeri ujutro, a pre mereja je bila u wc i izbacila iz sebe 3 kila tecnosti, i kaze jao istu imam tezinu cak sam i laksa 1 kilo - nista ne znaci.......Lakse ste ZBOG VODE ALI OPET KAD POPIJETE 1,2 TOG DANA BICETE TEZE 3 KILA.....A ono sto ste jele tek "ce se zalepiti".......

Ne moze nista preko noci najedete se i mislite sutra cete biti debele....Ne ide to tako sve je postepeno........

Svinja se ne goji pred Bozic vec je tove svakog dana......

Znaci bez ljutnje i sujeta niste svinje da se tovite i nekontrolisano jedete,niste zivotinje nego ljudska bica.....Neka snaga duha pobedi zivotinjsko svinjski nagon.......

Ne treba da zivite da bi jele vec da jedete samo onoliko da bi prezivele.....

Vecina vas je ovde vec zrela i odrasla prema tome nemojte da se nezrelo ponasate,ne jedite djubre hranu,ne izgladnjujte se jer vam se metabolizam uspori kortizol sikne,pa zato osecate nekontrolisanu glad...........

KAKO DOBITI TELO KOJE ZELITE??????

U poslednje vreme vode se diskusije prvenstveno o tome kako izgubiti, tokom zime, nagomilane kile i kako to uraditi na najbrzi nacin.

Da odmah na pocetku razjasnimo da carobne formule nema i da jos uvek nije izmisljena magicna pilula koja bi preko noci odnela visemesecno ozderavanje pa je uzaludno ocekivati cuda.

Ali evo nekoliko, po mom misljenju, korisnih uputstava koja objasnjavaju kako nase telo funkcionise i sta bi valjalo uciniti da se resimo te nocne more narocito kod zenskog dela.

Nas komandni centar koji drzi sve pod kontrolom je mozak i on se, generalno, sastoji od dva dela i to svesnog i nesvesnog. Svesni deo proizvodi zelje a nesvesni deo reaguje na te nadrazaje i sprovodi ih u delo i pri tome vrsi razne promene u telu koje su, ustvari, adaptacija ili odbrana tela na novonastalu situaciju. Dacu nekoliko primera da bi stvar bila malo jasnija.

Odlucili ste da izgradite lepo telo. To je svesna odluka. Nasli ste trenera ili proucili neke knjige i krenuli sa vezbanjem. Vezbajuci ustvari saljete informacije nesvesnom dalu vaseg mozga koji tada reguje i kao adaptaciju na povecani stres koji misici trpe pocinje da izgradjuje iste ne bi li prilagodio telo povecanim zahtevima. I tako bildujete telo, tj svesnu zelju preko nesvesnog dela mozga sprovodite u delo.

Ali cesto puta te signale koje saljete podsvesnom delu nisu oni signali koje vi mislite da jesu nego ih podsvesni deo tumaci na svoj nacin i rezultat nije onakav kakvav ste zeleli. Dacu primer za ovo.

Resili ste da smrsate. Uveli ste rigorozno gladovanje i time mislite da saljete prave signale nesvesnom delu mozga koji bi trebao da ih upotrebi onako kako vi želite i da se oslobodite kila. Međutim desava se sasvim suprotno. Gladovanje nesvesni deo mozga tumaci kao ukidanje energije a samim tim i kao opasnost po zivot pa automatski krece i odbrana ili adaptacija na novu situaciju.

Prvo sto ce nesvesni deo mozga uraditi je usteda energije na sve moguce nacine. Najpre se smanjuje, tj. usporava bazni metabolizam, pa se zatim salju signali misicima da su „umorni” da bi se smanjila njihova aktivnost i time sprecila potrosnja energije. Kad i ovo nije dovoljno, iako i dalje postoje velike rezerve sala tj. energije, mozak pocinje da razgradjuje misice (jer nema informacije koliko ce dugo trajati pomankanje energije), i to prvo one koji se sasvim malo upotrebljavaju, a zatim i sve ostale.

Salo i dalje stoji, vi se osecate iznemoglo, jedva se vucete, telu nedostaju mnogi elementi a figura nikako da se dovede u red. Pa koji je pravi put verovatno je vase sledece pitanje. Pa, evo da podjemo redom.

- nikad ne smete da budete gladni. Time saljete informaciju da nije presecen dotok energije. Nivo unosa calorija mora da bude smanjen ali ne gladovanjem već manjim obrocima. Poželjno je imati najmanje 5 manjih obroka u toku dana.

- snabdejte telo svakodnevno sa svih 7 neophodnih elemenata (ugljeni hidrati, proteini, masti, vitamini, minerali, vlakna i voda). Svi ovi elementi su od izuzetnog znacaja za pravilno funkcionisanje tela i time saljete informaciju da nista ne nedostaje.

- redovno vezbanje, bilo koja fizicka aktivnost tj. povecana potrosnja calorija. Ovim postizete negativan bilans izmedju unetih i potrosenih calorija i na nekin način varate mozak da ne udje u tzv „stedni mod” sto je i bio krajni cilj.

- Najbitnije je steci dobre navike u ishrani i svako ko ima imalo zelje i volje da se malo potrudi nikad vise nece imati problema sa tezinom.

Sve to što ti pišeš što se biohemijskog dela tiče je na mestu ali tvoj ton ipak iritira, a još više što takav ton koristiš a da nisi pažljivo pročitao šta se piše. Konkretno, imaš zamerke na moj jogurt pred spavanje-ne pijem ga zato što mislim da je tečan pa ne goji, naprotiv znam odlično da i tečne stvari itekako mogu da budu kalorične, pijem ga da mi se creva ne bi ulenjila, iz istog razloga kao i jutarnju kafu. I uostalom, u jogurtu, posebno tom obranom, koji ja pijem, ima mnogo manje kalorija nego što ti misliš jer je 1. sadržaj masnoće gotovo na nuli a 2. sadržaj laktoze u jogurtu je znatno niži nego u mleku. Veruj mi, znam to jer od laktoze iz slatkog mleka imam gorušicu, od jogurta ne. I to sa obrocima na tri sata sam i ja napisala, nego, objasni mi, za šta nam konkretno trebaju dodatne kalorije noću? Za bazalni metabolizam svakako ne, dovoljno mi je onih oko 1500 kalorija unetih tokom dana, zapravo za bazalni metabolizam mi i ne treba ništa više od tog obranog jogurta, eventualno sa kašičicom prepečenog susama.

Ma batalite kalorije,pravi zenski termin,samo nesto preracunavaju preko digitrona......

Pusti kalorije i broj kalorija tu nije samo bitan kvantitet nego i kvalitet......

Trebaju ti nocu ne kalorije nego proteini da misici ne bi atrofirali.....Proteini se veoma tesko pretvaraju u masti tj salo tako da nema sanse da se ugojite vec ce nocu dok spavate da se razgrade na aminokiseline u ugrade u misice......Kada ustanete osecacete se jace,zdravije,energicnije,bice vam zategnutije noge ruke grudi (ne dojke nego misici grudi - musculus pektoralis major et minor) i sve ce biti bolje.....

Nocu kada spavate se isto mnooogo trose zalihe pogotovo ako ubrzate metabolizam,ja se npr budim mrtav gladan........Kada se iz misica istrose zalihe glikogena telo nece trositi salo da napravi novi glikogen....Ne ne ne.....Salo ce cuvati a pocece da razgradjuje misice,vadi amino kiseline iz proteina i pretvarati ih u energiju........Sutra su vam misici razgradjeni umorne ste,trome i sl.....Dodje opet vece...vi opet ne jedete proteine kako bi zapusile proteinske rupe na misicnim vlaknima,misici opet trpe i jos vise se razgradjuju a salo se jos vise cuva......

A za jogurt - Nema veze sto ima mali stepen laktoze i mlecne masti,to nije nikakav argument,mislim zasto bi UZIMALA NESTO STO GOJI I STETNO JE NOCU JER DIREKTNO I DE U 100 GRAMA SALA A NE UZIMATI NESTO STO SE SIGURNO NECE PRETVORITI U SALO?????

Mislim ako vec radis ljudski i mucis se,onda radi sve ispravno.....
Pa sta ti mislis koliko na 100gr jogurta ima secera a koliko oroteina?????Ima 10% proteina samo a bar 80%-90% secera i nesto masti

Znaci zasto piti jogurt kad em nema puno proteina em ima ENORMNE KOLICINE SECERA u odnosu na proteinske obroke iako ti ne osecas gorusicu????

Jogurt je los izbor uvece.......
Upravo je meni ovo bio okidac zasto nemam dobre trbusnjake a sve sam besprekorno radio.....Jogurt me zayebao i poneko parcence integralnog hleba preko 8 sati uvece

@ bRu zLi

Duso draga,

Sve sto ti pricas mi uglavnom znamo...emo smo guglali, em citali, em se savetovali, em je gomila takvih kao ti dolazila ovde da nam soli pamet.

Mani se i idi svojoj devojci za koju sam priznajes da bi je sutnuo, al sad neces jer je uspela da smrsa, pa sad odjednom odgovara tvojim kriterijumima (da meni neko ovoliko drobi, sutnula bih ja njega)

Covek sa takvim stavom nam nije potreban ni za savete, ni za bilo sta drugo.

oh,tek sad videh šta se sve ovde napisalo...nikome ne treba da se obrusi naročito ovakvim tonom šta i kako treba da se radi...mnogi od nas imaju zdravstevih problema zbog kojih su morali da menjaju svoju ishranu,a neke i debele i hoće da smršaju...pa šta?..na prvom mestu je volja,pa odlučnost,pa istrajnost,pa to sprovesti u delo..nisu svačija creva ista...recimo da ja jedem neki protein uveče cele noći bi me boleo stomak..a kada popijem jogurt milina i tačka...na ovoj temi se ne treba ovakvim tonom obraćati,sve mi smo i dobro obaveštene i svesne onoga šta je zdravo a šta nezdravo...želimo podršku,bodrimo jedna drugu,hrabrimo međusobno,a ne popujemo gromoglasno da zaboli glava...

Poslednja izmena:
Al je ovde postalo uzbudljivo. Sva sreća nije često tako, nego ima nas 10-ak koje smo u toku... pa se bodrimo i ramenjujemo iskustva, Volim te naše pomalo dosadne dane. Ne volim frku ni u kom obliku :)

bRu zLi lepo su ti žene objasnile da nam takav tretman nije potreban. Ali mene lično zanima šta si ti po profesiji kad si tako sa visine iskritikovao nutricioniste da ne navodim sada tvoje ružne reči. Malo mi suludo zvuči teorija da će mišići da nam atrofiraju tokom noći ako ne budemo pred spavanje uzimali proteine. Šuplja ti je teorija na mnogo mesta.

Ne mogu sad da se setim koji je nik bio onog tipa što je isto tako povremeno dolazio i grdio nas i kritikovao, nazivao tukama.... ovaj ima isti stil. Može biti da je to isti taj sa drugim nikom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back