Dobro jutro, evo i ja spremna za UN dijetu. Do sada popila čašu vode i šolju čaja, sad ću da doručkujem dve jabuke.
Imam pitanje u vezi sa sirom. Koliko sam shvatila jedemo ili meso ili jaja, ali sir (jogurt,mleko) možemo da kombinujemo sa jednom od te dve namirnice? I onda smanjujemo količinu npr. mesa za količinu sira koji smo uzeli?
Pošto volim sir, a smem da ga jedem samo na ovaj dan, ne bih nikako da ga preskočim.
I još jedno pitanje oko striktnog pridržavanja tri data obroka. Ja bih taj ručak i večeru ipak podelila na neka 3-4 manja obroka (doručak ne računam). Radim popodne, ručam u 13h, dolazim kući oko 21:30, mnogo mi da ne jedem ništa izmedju. Da li bih time pokvarila dijetu. Ili da ipak večeru ponesem pa onda jedem oko npr. 18 h. Opet mi je mnogo da ne jedem od 13 do 18, a i posle toga do odlaska na spavanje. Šta je s onim ubrzavanjem metabolizma manjim, a češćim obrocima? Ili to ne važi u ovoj dijeti. Mislim da to treba da važi uvek. Zašto bi se time pokvarila dijeta?

Eto, veće je postalo komplikovano.
E, pošto je Soffyna mama postigla dobre rezultate, nek je pita za iskustva. Ili još bolje, Soffy, dovedi mamu na forum. Nekima od nas je sigurno bliža po godinama, pa ćemo lakše razmenjivati iskustva