Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e imam i ja na temu noktića:
moji lepi manikirani noktići su pali kao žrtva majčinske ljubavi-išla sam da sinu pomognem da sredi tetin stan u kome je boravio sa društvom.
Sad mi ih je mm ponovo mackao:))
idem sad na dečiji rođendan-torte kanapei kiš
sutra je novi dan

hehe, pa to su neizbežne žrtve. I sigurno ti je bilo draže da pomažeš sinu nego da čuvaš nokte. I još ti ih muž maže. :heart: :manikir: Neke žene su sebi baš lepo uredile život :worth:
Znači i ti ćeš da uživaš danas, a sutra krećeš na dijetu sa x kg više.
Ovo je pravo mesto za mene. Sve žene sa kojima se razumem ::zag:

...kad smo kod noktiju, ja cu svoje sad da sredim, da me nesto lepo drzi sutra
ceo dan....kad vec moram da se mucim i uskracujem neke radosti, tipa kolaci,
sladoledi...cokolade..onda bar da necim budem zadovoljna....:confused:

sta je to afro juce sa tobom,juce naidjem na tri teme gde te nesto ne razumeju.mozda im takav dan...i ja sam se ugojila,al ne u kilogramima,vec u unutrasnjem salu.mesec dana ima kako sam prestala da plivam i zaredjale mi se neke lepe stvari,pa ajd da se malo opustim.sada mi je ostalo jos dvadeset dana do mora i moram hitno da se trgnem.u to ime,dorucak zobene pahuljice sa posnim jogurtom i vocem,vecera paradajz,paprika luk sa mladim sirom,zaliveno jogurtom bez hleba,a za rucak neka ribica,belo meso ili bez toga sa barenim povrcem.pa da vidimo koliko cu da izdrzim.

Dobro jutro...sta je ovo...nema nikoga od ekipe za UN dijetu:D

1. dan - proteinski

Grickam jednu od ukupno dve jabuke koje sam ponela

Za rucak cu neko meso i salatu u menzi...supa problem kao i obicno, a zaboravila sam da kupim instant :roll:

Za veceru ce biti malo belog mesa i salata

P.S. Zaboravila sam da dodam saku dudinja koje sam pojela direktno sa drveta:lol:

Poslednja izmena:
Dobro jutro, evo i ja spremna za UN dijetu. Do sada popila čašu vode i šolju čaja, sad ću da doručkujem dve jabuke.
Imam pitanje u vezi sa sirom. Koliko sam shvatila jedemo ili meso ili jaja, ali sir (jogurt,mleko) možemo da kombinujemo sa jednom od te dve namirnice? I onda smanjujemo količinu npr. mesa za količinu sira koji smo uzeli?
Pošto volim sir, a smem da ga jedem samo na ovaj dan, ne bih nikako da ga preskočim.
I još jedno pitanje oko striktnog pridržavanja tri data obroka. Ja bih taj ručak i večeru ipak podelila na neka 3-4 manja obroka (doručak ne računam). Radim popodne, ručam u 13h, dolazim kući oko 21:30, mnogo mi da ne jedem ništa izmedju. Da li bih time pokvarila dijetu. Ili da ipak večeru ponesem pa onda jedem oko npr. 18 h. Opet mi je mnogo da ne jedem od 13 do 18, a i posle toga do odlaska na spavanje. Šta je s onim ubrzavanjem metabolizma manjim, a češćim obrocima? Ili to ne važi u ovoj dijeti. Mislim da to treba da važi uvek. Zašto bi se time pokvarila dijeta? :dontunderstand:
Eto, veće je postalo komplikovano.
E, pošto je Soffyna mama postigla dobre rezultate, nek je pita za iskustva. Ili još bolje, Soffy, dovedi mamu na forum. Nekima od nas je sigurno bliža po godinama, pa ćemo lakše razmenjivati iskustva :D

Dobro jutro, evo i ja spremna za UN dijetu. Do sada popila čašu vode i šolju čaja, sad ću da doručkujem dve jabuke.
Imam pitanje u vezi sa sirom. Koliko sam shvatila jedemo ili meso ili jaja, ali sir (jogurt,mleko) možemo da kombinujemo sa jednom od te dve namirnice? I onda smanjujemo količinu npr. mesa za količinu sira koji smo uzeli?
Pošto volim sir, a smem da ga jedem samo na ovaj dan, ne bih nikako da ga preskočim.
I još jedno pitanje oko striktnog pridržavanja tri data obroka. Ja bih taj ručak i večeru ipak podelila na neka 3-4 manja obroka (doručak ne računam). Radim popodne, ručam u 13h, dolazim kući oko 21:30, mnogo mi da ne jedem ništa izmedju. Da li bih time pokvarila dijetu. Ili da ipak večeru ponesem pa onda jedem oko npr. 18 h. Opet mi je mnogo da ne jedem od 13 do 18, a i posle toga do odlaska na spavanje. Šta je s onim ubrzavanjem metabolizma manjim, a češćim obrocima? Ili to ne važi u ovoj dijeti. Mislim da to treba da važi uvek. Zašto bi se time pokvarila dijeta? :dontunderstand:
Eto, veće je postalo komplikovano.
E, pošto je Soffyna mama postigla dobre rezultate, nek je pita za iskustva. Ili još bolje, Soffy, dovedi mamu na forum. Nekima od nas je sigurno bliža po godinama, pa ćemo lakše razmenjivati iskustva :D

To ne vazi u ovoj dijeti. 3 obroka i to je to. Nista izmedju. Samo voda, caj i kafa bez secera.

A sto se sira tice, ne treba da se kombinuje...sve ide zasebno. Sir jedes u toku proteinskog dana i tada umesto supe mozes jogurt.

Ja doruckujem oko 9...oko 12 rucam, oko 18 veceram ...i to je to. Meni tako odgovara. Nosim hranu na posao.

Izmedju dorucka i rucka treba da bude 3 sata, a izmedju rucka i vecere 4 sata, osim za vocni dan, kad jedes voce kako hoces. Tako kazu...

E sad, svi pravimo raspored kako moramo, ali pravilo je 3 obroka i ne jesti posle 20h (valjda)

Mnogo surovo :(
Ali ti si, Cruella, sad puna nekog zaraznog optimizma, tako da ću da se potrudim da idem tvojim stopama. Eto za početak sam pojela dve jabuke. Znači u 10, taman da ručam pre posla, oko 13 i ponesem još parče sira za večeru u 18...
Čekaj, pa tebi prodje 6 sati izmedju ručka i večere!?

evo i mene, dobro jutro!!!
Bila sam na poslu da se razdužim i sad sam se vratila kući, na odmoru sam...
Popila nesicu i vodu i sad jedem trešnje za doručak, odredila sam 300grama, računam imaju koštice...
za ručak imam pileće belo sa roštilja i zelenu salatu, isto za večeru.
U nekim ranijim verzijama ove dijete koje ja imam, stajalo je da se sir može jesti sa mesom, samo se smanji količina mesa za količinu sira...nisam izmislila tako je ja imam od pre...
ja obično delim tu količinu koja mi je za ručak na više malih obroka, tako mi lakše da izdržim...
ne znam da li sme ili ne...verujem Cruelli da ne sme, jer je ona dobro iščitavala na dijetama, ali mom organizmu više prija ovako...
e da, merila sam se jutros posle dužeg vremena, krećem sa -4.
idemo!!!!

E ja sam zaboravila da se izmerim jutros,uspavala sam se, ali predpostavljam da krecem sa -2. Ne upisujem pored imena dok se ne pomeri sa te granice.

Ja mislim da sir moze da se doda, kao i rucak da se podeli, ali ne zelim da idem tom linijom, jer onda dodjem do faze...

........pa samo par jagoda uvece da se osvezim, par grisina do vecere jer mi je muka, samo malcice mesa uz spagete, pa zabusim jedan dan...i onda sve ode u persun jako brzo:(

Zato ja stalno pokusavam da se 'drzim knjige'.

evo našla sam na nekom sajtu:

PRVI DAN - "PROTEINSKI DAN"
ručak: kuvano ili pečeno meso u količini od tri hotelske šnicle, jedno parče hleba, salata u neograničenim količinama, na kraju popiti 2 dcl supe bez rezanaca. Umesto mesa mogu se jesti 3 barena ili pečena jajeta. Mleko i sir mogu se jesti samo na ovaj dan. Supa se mora obavezno popiti.
večera: isto što i za ručak samo bez supe. Treba voditi računa da ako je za ručak bilo meso da i za večeru bude meso. Isto važi i za jaja. Ako se dodaje sir, količina mesa ili jaja se smanjuje za količinu sira.

Ja mislim da sve to oko broja obroka ne mora da bude tako strogo, nego da svako sebi prilagodi kako lakše da izdrži i da se bolje oseća.

Videla sam i tu varijantu. Znaš kako to ide "s kolena na koleno" pa svako nešto doda ili oduzme. Ko zna šta je u originalu. Ja sam tu dijetu držala pre 10 godina, pa ću da se probam da nadjem taj papir koji sam tada dobila. Da vidim baš šta tamo piše. Sad mi uvek lakše da ukucam pa mi izadje na netu....

Boko, imaš divno vreme za odmor. Da čitaš, gledaš filmove i dremaš. Spavanje je jedna mnogo dobra stvar za dijete.

evo našla sam na nekom sajtu:

PRVI DAN - "PROTEINSKI DAN"
ručak: kuvano ili pečeno meso u količini od tri hotelske šnicle, jedno parče hleba, salata u neograničenim količinama, na kraju popiti 2 dcl supe bez rezanaca. Umesto mesa mogu se jesti 3 barena ili pečena jajeta. Mleko i sir mogu se jesti samo na ovaj dan. Supa se mora obavezno popiti.
večera: isto što i za ručak samo bez supe. Treba voditi računa da ako je za ručak bilo meso da i za večeru bude meso. Isto važi i za jaja. Ako se dodaje sir, količina mesa ili jaja se smanjuje za količinu sira.

Ja mislim da sve to oko broja obroka ne mora da bude tako strogo, nego da svako sebi prilagodi kako lakše da izdrži i da se bolje oseća.

ovo ti je ta od pre 10 godina, imam ja požuteli papir :)

ja stavim u posebnu posudu količinu hrane namenjenu za ručak i samo to sme da se deli na više obroka, nema dodavanja

juče sam toliko jela da sam sad naravno gladna...
odoh da napravim čaj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back