Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imala sam i ja taj problem :)
U stvari, imam ga i dalje, ali pokušavam da se kontrolišem.
Kad god imam tu pojačanu želju za slatkim, ja odem u šetnju, ili dođem ovde na temu.
Nekako si preokupiram vreme.
Što imam više obaveza, to se ređe dešava.
Takođe, nisam skroz izbacila slatkiše iz ishrane, u početku sam smanjila
na npr jedan dnevno (jedan sladoled, ili tako nešto...). I u tom jednom sam uživala u potpunosti.
Sad ih jedem i ređe. Dešava mi se još uvek da se prejedem, ali to uglavnom kad
mi je dosadno, kad nemam ništa od obaveza, kad sam sama kod kuće...

Pokušaj nekako da preokupiraš vreme i skreneš misli sa hrane :)

ja:neutral:
pa sam dolazila ovde na temu ne zarad dijete jer nemam neshto potrebu da mrsham, moze kg ili 2, ali nije to za dijetu nego za vezbu malo,
ali sa grickalocama sam bash imala problem... i sa nocnim jedenjem:rtfm:
i kako sam se odvikla:think:
dolazila ovde redovno, pa me bilo blam da zderem chipsy i smoki i grisine i chokolade kad vidim kako se neko muchi:)
dodje mi nekad i popustim onda semi malchice, ali daleko od toga da grickam svaki dan...
bash mi mama juche kupila chipsy, ne mogu da se setim zashto, zna da volim, a ja mrtva ladna:mrgreen:
mada ide pms:neutral:

uh
ja srećom ne jedem noću, ali zato danju :rumenko:
mislim, čitam i ja ovu temu, ali ništa ne pomaže...
takođe bih smršala 2-3 kg. ne znam, ide leto, i kad god odlučim najzad da sredim kulturu ishrane, prežderem se :roll: žalosno.

joj, to sa "ostavljanjem slatkiša" mu doje kao "ostavljanje cigara"
dobra je ova ideja shushu, da izadješ da prošteša, ili uzmi npr mlak čaj, ili mlaku vodu u tom trenutku, ili uzmi radi nešto, telefoniraj, skreni misli na neki način sa slatkiša
sve ovo je meni pomagalo za cigare, pa se nadam da će ti bar deo koristiti : )

Imala sam i ja taj problem :)
U stvari, imam ga i dalje, ali pokušavam da se kontrolišem.
Kad god imam tu pojačanu želju za slatkim, ja odem u šetnju, ili dođem ovde na temu.
Nekako si preokupiram vreme.
Što imam više obaveza, to se ređe dešava.
Takođe, nisam skroz izbacila slatkiše iz ishrane, u početku sam smanjila
na npr jedan dnevno (jedan sladoled, ili tako nešto...). I u tom jednom sam uživala u potpunosti.
Sad ih jedem i ređe. Dešava mi se još uvek da se prejedem, ali to uglavnom kad
mi je dosadno, kad nemam ništa od obaveza, kad sam sama kod kuće...

Pokušaj nekako da preokupiraš vreme i skreneš misli sa hrane :)

hvala na savetu ;)
meni je problem što idem u I smenu i imam ceo dan slobodan (ne računam maksimalno 1h koji učim)... i što živim u selu gde nema ni fitnesa, ni zabave.

i ja sam se vratila kuci sad, tj na selo...
ali pochela sam da radim u obliznjem gradu pa nemam bash neshto vremena za grickanje...
mada tek sam pochela i vec me muchi pitanje shta poneti da posao jer radim od 9-17h, a nema shanse da ne jedem posle doruchka nishta do 5:(
necu sendviche, tj moze jednom nedeljno, ali ja bih chula ideje vas zaposlenih dijetalki:)

i ja sam se vratila kuci sad, tj na selo...
ali pochela sam da radim u obliznjem gradu pa nemam bash neshto vremena za grickanje...
mada tek sam pochela i vec me muchi pitanje shta poneti da posao jer radim od 9-17h, a nema shanse da ne jedem posle doruchka nishta do 5:(
necu sendviche, tj moze jednom nedeljno, ali ja bih chula ideje vas zaposlenih dijetalki:)

E, za ovo mogu da dam neki savet ili ideju, tj. da napišem kako ja to radim. A za ono prežderavanje, grickanje, slatkiše, na žalost, ne mogu nikom da pomognem, a najmanje sebi. Još nisam rešila taj problem. I to mi je u stvari najveći problem, tačnije - jedini, jer se to ždranje uvek dešava uveče....
A što se tiče onog što nosim na posao i kod mene je malo specifična situacija, jer radim uvek posle podne. Pre podne skuvam ručak, obično neku čorbu i neko jelo, tipa pilav, integralni pirinač sa nekim povrćem. Ja volim fitnes mix, ali može bilo šta, pogotovo sad kad počne sve sveže... Ili neka salatica, sa kukuruzom, pasuljem i tako... Onda tanjir čorbe pojedem kod kuće, a ovo drugo što sam napravila stavim u malu plastičnu kutiju i ponesem. Obično mi to bude malo (u tu kutiju stane 150-200 g), jer se trudim da jedem na svaka 3 sata, da bih imala više manjih obroka, pa obično ponesem i jednu jabuku. Popijem u neko doba i kafu ili čaj, ili oboje, ako me uhvati nek kriza i glad. Naravno i to rasporedim.
Deluje možda malo komplikovano nositi kutijice sa hranom, ali nije kad se udje u štos.
Pošto radiš od 9-17, teško da ćeš ujutru da kuvaš nešto, onda možeš da poneseš nešto što je ostalo od jučerašnjeg ručka ili uveče spremiš sebi nešto što će ti biti zgodno da poneseš. Evo već je počelo toplo vreme, pa će i zbog toga biti malo nezgodno da se nosi. Tj. moraćemo da se baziramo samo na hranu koja boje podnosi toplotu. Nemam ni ja nameru baš da idem na posao sa ručnim frižiderom :zcepanje:
Ne znam kakvi su ljudi sa kojima radiš. Negde postoji nešto kao ritual zajedničkog doručka, pa je onda ljudima neprijatno da se izdvajaju i da jedu nešto što su poneli. Ali to, prosto mora da se prevazidje. Vremenom sam shvatila da najbolje prolaze oni ljudi koje smatraju čudacima. Oni uvek rade po svom, ostali samo odmahnu rukom... Naravno ne savetijum ti da budeš čudak, ali treba se izboriti za svoje stavove i neka svoje prava..

ево моје искуство:
носим две јабуке за доручак, ујутру имам ритуал припремања несице и сецкања јабука у чинијицу, тако их грицкам до 11.
Око пола један ручам: носим у пластичној посуди(оној црвеној од еурокрема, ваљда ми зато слатко) ручак који спремим увече:неко смрзнуто поврће са шаком пиринча, у кесици мало ротквица и парче хлеба или кифла.
Уз то чај и кафа, имам и понеку кесицу бадема или кикирикија или брусница у фиоци за напад грицкања.
На послу будем између 7 и пола 8, код куће сам око пола 6, значи цео дан...

@што се тиче слаткиша и преждеравања.... увече, пред спавање довући неку чоколадицу у кревет уз књигу пред спавање... Тара је у праву, јако је слично одвикавању од пушења, али цигарете су смрдљиве и штетне, а чоколада лепа, укусна и доприноси лепом расположењу...како да нађем мотив?

drage dijetalke!kako ste?vidim da vam lepo ide to sa karakterom i ne prežderavanjem,bravo bravo...
ja ovih dana jako malo jedem,nemam kada,ujutro imam vremena da popojem nesicu i možda jabuku ako ustanem na vreme,onda plešem od 10-14...jurnem kući da ručam nešto,ali sam uglavnom toliko umorna a i ovo vreme utiče da ne mogu više od 10 zalogaja supice(što je najvažnije) i možda malo mesa i variva,jednostavno sam umorna i da jedem...pa onda jurcam za svojim vragolanom sve do 17 i onda pravac nazad na probu,što znači ples od 18-22...i kada stignem kući već nemam snage ni na šta samo da se onesvestim u krevet...tako baš i ne jedem nešto,ali lakše mi pada pridržavanje svih tih pravila,jer uopšte ne jedem,pa onda ne moram da spremam posebno sve ono na šta nisam intolerantna...vama želim i dalje istrajnosti i uspeha i skidanju kilograma...

@што се тиче слаткиша и преждеравања.... увече, пред спавање довући неку чоколадицу у кревет уз књигу пред спавање... Тара је у праву, јако је слично одвикавању од пушења, али цигарете су смрдљиве и штетне, а чоколада лепа, укусна и доприноси лепом расположењу...како да нађем мотив?

ne znam boko, noćas sam opet ustajala i jela hleb i nutelu, što sam primetila tek jutros kada sam ustala, jer sam videla mrvice po stolu: I
to je neverovatno kod mene, kada uspem da se suzdržim danju ja jedem noću, i uopšte se toga ne sećam i to baš počinje da me iritira

ne znam boko, noćas sam opet ustajala i jela hleb i nutelu, što sam primetila tek jutros kada sam ustala, jer sam videla mrvice po stolu: I
to je neverovatno kod mene, kada uspem da se suzdržim danju ja jedem noću, i uopšte se toga ne sećam i to baš počinje da me iritira
Ti si srecnica jer ti se ne primeti to jedenje nocu :)

[/QUOTE]

..dokle god to ne utiče na tvoju lepu liniju...što se stresiraš...:eek:
..uživaj dok ti se može...sve sam tako radila dok nisam ušla u ovaj "drugi pubetet",
i ništa mi se nije videlo...lepota...al' sad cvrc...:mrgreen:

...čitam da se žalite kako se prežderavate...niti sam se skoro najela da ne mogu
da dišem..niti jedem noću...a opet nešto ne primećujem promene..i mene to baš
nervira...da sam bar jela...znala bi šta je ovako...:dash:

a nie afro stvar u tome, počinjem da se goim, provaljujem to, više ni u jedne farmerke ne mogu da udjem onako komotno, udjem al puca na meni, dobijam stomak itd, da ne gnjavim, i jeste sve to može da se sredi vežbama
ali fora je u tome što znam da ću se sve više i više gojiti, a navike mi ostaju iste, plus se sve manje i manje krećem
tako da ja ustvari želim da predupredim nadolazeće probleme i skinem par kg : )

a nie afro stvar u tome, počinjem da se goim, provaljujem to, više ni u jedne farmerke ne mogu da udjem onako komotno, udjem al puca na meni, dobijam stomak itd, da ne gnjavim, i jeste sve to može da se sredi vežbama
ali fora je u tome što znam da ću se sve više i više gojiti, a navike mi ostaju iste, plus se sve manje i manje krećem
tako da ja ustvari želim da predupredim nadolazeće probleme i skinem par kg : )

...eee.......ako je tako..onda lepo sad promeni mesto...svim slatkišima..tako da
nećeš moći onako noću sanjiva da ih nađeš iz prve...probaj...pomaže....:heart:
....grickalice na kupuj...sem kad ti neko dolazi....nema spasa od toga sem da to
u nekim prodvnicama čeka nekog drugog a ne nas....ja od svega za grickanje imam
samo neki posni ptti beure keks...kad mi nestane hleba a budem baš, baš gladna,
inače ne sećam se kad sam kupila čips, smoki, one perece i ribice..maaa...nema
šanse.....ako sam rekla, rekla sam...samo što opet to sporo ide....:dash:

heeeeeeej :D
opet ja medju dijetalkama... nisam dugo, red je da se pozalim:D

otpocela sa dzogiranjem
moja baba ima jedan dobar izraz za ono sto se meni tamo desilo, a to je, bandisala sam... to otprilike znaci da sam se rastavila sa dusom, a jedva da sam dva kilometra presla
uopste mi nije jasno odakle onim ljudima kondicija... mislim da imaju neki poremecaj, neku vrstu hiperaktivnosti:D
inace ne znam kako bih drugacije objasnila da su trcali kada sam ja dosla i nastavili da trce kada sam se zaputila kuci... a pri tome izgledaju kao da se nisu ni zadihali

uglavnom, moj nos je mnogo uzan i devijantan i ja ne mogu da udahnem dovoljno vazduha i onda polovinu udahnem kroz usta, nakon cega me bole grlo i pluca
uz to se i zacrvenim jako, pa me bude stid da se vratim kucim prometnom ulicom

posle sam sebi spremila doruckic od zitarica koje sam kupila i suvih vockica... uglavnom, pretjerala sam sa voce, pa je bilo preslatko, kornfleks se raskecao i onaj ekspandirani pirinac nije ni na sta licio... tako da mi se i dorucak smucio
a i ko je me tjerao da kupujem one nekvalitetne zitarice na mjerenje.... pirinac se uopste ne rastopi u toj mjeri kada kupim originalno pakovanje

znate li koliko su kaloricne one susene vockice... kao sto je ananas suseni i banana?

...eee.......ako je tako..onda lepo sad promeni mesto...svim slatkišima..tako da
....grickalice na kupuj...sem kad ti neko dolazi....nema spasa od toga sem da to

odlična predlog, da premsetim slatkiše!
to mi nije palo na pamet,a od kad znam za sebe treća fioka je rezervisana za slatkiše, tako da ne mogu da omanem
a grickalice ne kupujem i ne jedem, to mi nije problem, problem su slatkiši i to poslednjih par godina, ranije ih nisam zarezivala ič

heeeeeeej :D
opet ja medju dijetalkama... nisam dugo, red je da se pozalim:D

otpocela sa dzogiranjem
moja baba ima jedan dobar izraz za ono sto se meni tamo desilo, a to je, bandisala sam... to otprilike znaci da sam se rastavila sa dusom, a jedva da sam dva kilometra presla
uopste mi nije jasno odakle onim ljudima kondicija... mislim da imaju neki poremecaj, neku vrstu hiperaktivnosti:D
inace ne znam kako bih drugacije objasnila da su trcali kada sam ja dosla i nastavili da trce kada sam se zaputila kuci... a pri tome izgledaju kao da se nisu ni zadihali

uglavnom, moj nos je mnogo uzan i devijantan i ja ne mogu da udahnem dovoljno vazduha i onda polovinu udahnem kroz usta, nakon cega me bole grlo i pluca
uz to se i zacrvenim jako, pa me bude stid da se vratim kucim prometnom ulicom

posle sam sebi spremila doruckic od zitarica koje sam kupila i suvih vockica... uglavnom, pretjerala sam sa voce, pa je bilo preslatko, kornfleks se raskecao i onaj ekspandirani pirinac nije ni na sta licio... tako da mi se i dorucak smucio
a i ko je me tjerao da kupujem one nekvalitetne zitarice na mjerenje.... pirinac se uopste ne rastopi u toj mjeri kada kupim originalno pakovanje

znate li koliko su kaloricne one susene vockice... kao sto je ananas suseni i banana?

e, PIL, baš ti to ne ide nikako. Batali to džogiranje i počni neke vežbice kod kuće ili negde u nekoj teretani. A ako nastaviš sa džogiranjem, za neko vreme, kad stekneš malo kondicije i ti ćeš kao i ti drugi ljudi steći neki poremećaj, :zcepanje: kako si to rekla i moći ćeš da istrčiš više i da se zadišeš manje.
A sušeno voće je prilično kalorično. Ne znam napamet, probaj da izguglaš. To se preporučuje 2-3 komada, kad se baš zaželiš nečeg slatkog ili ti je potrebno da dobiješ malo energije na brzinu

ja sam ranije ozbiljno trcala, i prijalo mi je jako, ali, tada sam imala salo+misic, i to bas jak misic, a sada sma samo pihtijasta masa koja se vuce po stazi
jutros sam se sjetila jednog od svojih prvih casova voznje, vozila sa mamom... vozim ja, ma cini mi se kao sumaher, mama me bodri, bravo sine, daj malo gas... a pretice me komsija u fici, jos mi se smije:D
tako i jutros, nije sto sam ja bila spora, nego one dekice vitalne:lol:

vraticu se Sindi Kraford+bajs+steper i cucnjevi... samo cu uvesti preskakanje vijace
meni je vazno da ja dobijem misice, salo ce samo da spadne

nego, bas me zanima, zasto se zacrveni samo faca... nisam u stanju to da odgovetnem

evo 'vako...
kod mene na poslu(:mrgreen: ha sadd i ja to mogu da kazem :zurka:) koliko sam videla nemaju rituale nikakve, chak ni ne jedu na poslu:eek:
kolega je na minut od agencije, pa moze da skokne na ruchak ako ogladni, a ogladni, ali ne praktikuje to koliko vidim:think:
koleginica isto ne jede na poslu, kazu ne smeta im, ja sam odmah pitala jer ja putujem(celih 15min autom do posla, ali opet:zcepanje:) pa doruchkujem najkasnije oko 8, reshila sam da kafu prvu kafu pijuckam na poslu(tako dobijem josh 20min spavanja:mrgreen: ) i nema shanse da do 5 ne jedem tj do 6 jer dok se zatvroi agencija,a ja usput neshto pogledam, tek sam u 6 kuci...
juche sam nosila sendvich:neutral:
danas pirinach+pilece meso+paradajz salatu, sve spakovano u kutijicu i malu viljushkicu:) al sam slatko jela:zjede:
kontala sam i ja one quick chorbice...
nezgodno mi samo shto moram da spremam shta cu poneti kad ustanem, pa onda sve zurim:(
ali uhodacu se...ne pada mi na pamet da jedem peciva stalno i sendviche:rtfm:
ja sam ipak za kuvano neshto:)
i da vec su pochele da mi otichu noge od sedenja:sad2:

Citam ovo i jedem cips :dash:
Moj problem je sto moji drze prodavnicu i onaj je u sklopu kuce, tako da su mi te gluposti uvjek dostupne, mada ja i ne volim toliko cips uzmem ga iz dosade i vecinom i ne pojedem cjelu kesicu nego samo koliko stignem da uguram u pocetku u usta -.-' jer, rekoh, ne volim cips :dash:
Nemam puno viska jedno 3-4 kg ali vjerujte mi cure imam potencijala za puno vise xD :zcepanje:

evo 'vako...
kod mene na poslu(:mrgreen: ha sadd i ja to mogu da kazem :zurka:) koliko sam videla nemaju rituale nikakve, chak ni ne jedu na poslu:eek:
kolega je na minut od agencije, pa moze da skokne na ruchak ako ogladni, a ogladni, ali ne praktikuje to koliko vidim:think:
koleginica isto ne jede na poslu, kazu ne smeta im, ja sam odmah pitala jer ja putujem(celih 15min autom do posla, ali opet:zcepanje:) pa doruchkujem najkasnije oko 8, reshila sam da kafu prvu kafu pijuckam na poslu(tako dobijem josh 20min spavanja:mrgreen: ) i nema shanse da do 5 ne jedem tj do 6 jer dok se zatvroi agencija,a ja usput neshto pogledam, tek sam u 6 kuci...
juche sam nosila sendvich:neutral:
danas pirinach+pilece meso+paradajz salatu, sve spakovano u kutijicu i malu viljushkicu:) al sam slatko jela:zjede:
kontala sam i ja one quick chorbice...
nezgodno mi samo shto moram da spremam shta cu poneti kad ustanem, pa onda sve zurim:(
ali uhodacu se...ne pada mi na pamet da jedem peciva stalno i sendviche:rtfm:
ja sam ipak za kuvano neshto:)
i da vec su pochele da mi otichu noge od sedenja:sad2:

majche, super si startovala. Znači nije bilo komplikovano da se spakuje malo mesa i pirinča, pa još paradajz, prava gozba! U svakom slučaju mnogo bolje od sendviča, a pogotovo od pekare. I nema veze što kolege ne jedu, ti lepo otvoriš svoju kutiju, pa uživaj. I bolje da ne jedu nego da tu postavljaju neke čvarke, džigernjače....i takve stvari. Izgleda da radiš na nekom finom mestu.
E, što se nogu tiče, preporučuje se da se svakih 45 minuta ustane i protegnu noge. Toliko traje i školski čas... Koliko puta se ja tako usedim i ukočim pa kad ustanem, ne mogu da krenem... A ne traba mi to.. odem do wc, sipam vodu u čašu, pogledam kroz prozor, potražim novine, stavim vodu za kafu. Uvek kao imam neki razlog da ustanem...

micimacko,hleb ti je fantazija.pravila sam sve kako si rekla,ali pola mere i umesto obicnog stavila maslinovo ulje.ispala je tanka hrskava pogaca,prste da polizes.

e baš mi je drago što je uspelo:super:
od te smese ja pravim i testo za tortilje(stavim sve isto samo manje vode)
a za testo za picu isto manje vode na istu količinu brašna ali više ulja,recimo 5sk,pa se onda to lepo razvlači kako i treba za picu,mmmmmmmmmmmmm prste da poližeš..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back