Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Cru, koja si krvna grupa....ja sam 0+, i ono malo sto sam procitala o tome, sta bi meni odgovaralo da jedem je meso i sve od mesa, a ja sam bas mesaros,
volim slatko, ali kad je meso u pitanju ne biram, bukvalno bi mogla sve da jedem sto se na nasim prostorima i koristi u ishrani...ali drugo nista ne znam....ako
te ne mrzi daj neki link gde si citala o tome....
...hvala...

...Cru, koja si krvna grupa....ja sam 0+, i ono malo sto sam procitala o tome, sta bi meni odgovaralo da jedem je meso i sve od mesa, a ja sam bas mesaros,
volim slatko, ali kad je meso u pitanju ne biram, bukvalno bi mogla sve da jedem sto se na nasim prostorima i koristi u ishrani...ali drugo nista ne znam....ako
te ne mrzi daj neki link gde si citala o tome....
...hvala...
I ja sam 0+, i nasa krvna grupa bas trazi meso.

sad sam i ja tragom tog linka našla ovu dijetu:

DIJETA MAX PLANCK INSTITUTA ZA ISHRANU

PONEDELJAK : Doručak : Kafa bez šećera (neograničeno)
Ručak : 2 kuvana jajeta, spanać (malo posoljen)
Večera : Jedna velika šnicla sa roštilja ili tri pečena bifteka, zelena salata i celer

UTORAK : Doručak : Crna kafa bez šećera i jedna zemička (suva)
Ručak : Velika šnicla, zelena salata i voće u bilo kom obliku
Večera : Kuvana šunka (npr.praška šunka) neograničeno

SREDA : Doručak : Isto kao u utorak
Ručak : 2 kuvana jajeta, salata, paradajz
Večera : Kuvana šunka i zelena salata

ČETVRTAK : Doručak : Isto kao prethodnog dana
Ručak : 1 jaje, kuvana ili živa šargarepa, švapski sir
Večera : Voće i jogurt

PETAK : Doručak : Šargarepa sa limunom i crna kafa
Ručak : Dinstana riba i paradajz
Večera : Jedna šnicla i zelena salata

SUBOTA : Doručak : Crna kafa bez šećera i 1 suva zemička
Ručak : Pile sa roštilja
Večera : 2 kuvana jajeta i šargarepa

NEDELJA : Doručak : Čaj sa limunom
Ručak : Šnicla sa roštilja i voće po izboru
Večera : Po izboru,šta volite

Od 8.-og dana ponoviti još jednu nedelju, a posle toga možete se vratiti uobičajenoj (normalnoj) ishrani. ako se striktno drži, ova dijeta omogućava da se za 2 nedelje izgubi 9 kg. Tokom ove dijete dolazi do metaboličkih promena u organizmu i posle nje osoba se ne goji 3 godine. Alkohol je strogo zabranjen.

Meni ovo izgleda grozno, i potpuno nezdravo. Naročito doručak prvog (samo kafa) i poslednjeg dana (samo čaj).

Inače uporedila sam ono preporučeno za krvnu grupu A (ta sam) sa prošlom listom intolerancije i stvarno ima mnogo sličnosti.
Nama meso uopšte nije dozvoljeno. Samo piliteni i ćuretina u malim količinama. :(

sad sam i ja tragom tog linka našla ovu dijetu:

DIJETA MAX PLANCK INSTITUTA ZA ISHRANU

PONEDELJAK : Doručak : Kafa bez šećera (neograničeno)
Ručak : 2 kuvana jajeta, spanać (malo posoljen)
Večera : Jedna velika šnicla sa roštilja ili tri pečena bifteka, zelena salata i celer

UTORAK : Doručak : Crna kafa bez šećera i jedna zemička (suva)
Ručak : Velika šnicla, zelena salata i voće u bilo kom obliku
Večera : Kuvana šunka (npr.praška šunka) neograničeno

SREDA : Doručak : Isto kao u utorak
Ručak : 2 kuvana jajeta, salata, paradajz
Večera : Kuvana šunka i zelena salata

ČETVRTAK : Doručak : Isto kao prethodnog dana
Ručak : 1 jaje, kuvana ili živa šargarepa, švapski sir
Večera : Voće i jogurt

PETAK : Doručak : Šargarepa sa limunom i crna kafa
Ručak : Dinstana riba i paradajz
Večera : Jedna šnicla i zelena salata

SUBOTA : Doručak : Crna kafa bez šećera i 1 suva zemička
Ručak : Pile sa roštilja
Večera : 2 kuvana jajeta i šargarepa

NEDELJA : Doručak : Čaj sa limunom
Ručak : Šnicla sa roštilja i voće po izboru
Večera : Po izboru,šta volite

Od 8.-og dana ponoviti još jednu nedelju, a posle toga možete se vratiti uobičajenoj (normalnoj) ishrani. ako se striktno drži, ova dijeta omogućava da se za 2 nedelje izgubi 9 kg. Tokom ove dijete dolazi do metaboličkih promena u organizmu i posle nje osoba se ne goji 3 godine. Alkohol je strogo zabranjen.

Meni ovo izgleda grozno, i potpuno nezdravo. Naročito doručak prvog (samo kafa) i poslednjeg dana (samo čaj).

Inače uporedila sam ono preporučeno za krvnu grupu A (ta sam) sa prošlom listom intolerancije i stvarno ima mnogo sličnosti.
Nama meso uopšte nije dozvoljeno. Samo piliteni i ćuretina u malim količinama. :(
Наведена дијета је више подешена за земље са радним временом од9-18 сати са паузом од сат времена, тако да је главни оброк увече, отуда се као малко суманута појава јавља најкалоричнији оброк-вечера!
А да је то баш здраво, па и није, а резултат је струк к'о пањ.
Немам неко мишљење о повезаности крвних група и исхране, а ево и зашто, Ескими(себе зову Инуити, док је Еским реч северноамеричких Индијанаца и означава људе који једу сирово месо)су одувек јели само рибу, фоке и покојег моржа или белог медведа.
Дакле само, једино, исључиво и ништа друго сем меса, а има их свих крвних група и није утврђено да су они који су ,,неприлагођених" крвних група месној исхрани имали икакве здравствене проблеме.
Наравно унутар арктичког круга, који је основни хабитат Ескима не успевају никакве житарице, поврће или воће, једино и само месо.
Потребе за витамином Ц задовољавали су конзумирањем исландске маховине(ово је, заправо, у ботаничком смислу лишај, а по причању белаца укус му је двапут гори од ужаса).
Данас су Ескими цивилизовани захваљујући канадској и данској влади, па једу све, а живе краће од својих дедова и бака+што имају праву епидемију алкохолизма и наркоманије.

Jeste grozno. Dorucak je meni najvazniji obrok. I u koje vreme je taj rucak? I zasto moram da veceram? Ne razumem.

A stoi se tice ove liste, dozvoljena nam je riba, a i piletina. Cim je neutralno nije problem veliki. To ja mogu da jedem svaki dan i da mi ne dosadi.

Meni je fascinantno koliko oni "blagotvorni" meni zaista prijaju u smislu, ne boli me zeludac, ne remete probavu, ne osecam tezinu u stomaku kad se najedem te vrste hrane.
To najvise primecujem kod povrca i mesa.

Isto to vazi i u obrnutom smeru. A neutralni su mi stvarno negde izmedju. Zaista sam bila iznenadjena.

Poslednja izmena:
Наведена дијета је више подешена за земље са радним временом од9-18 сати са паузом од сат времена, тако да је главни оброк увече, отуда се као малко суманута појава јавља најкалоричнији оброк-вечера!
А да је то баш здраво, па и није, а резултат је струк к'о пањ.
Немам неко мишљење о повезаности крвних група и исхране, а ево и зашто, Ескими(себе зову Инуити, док је Еским реч северноамеричких Индијанаца и означава људе који једу сирово месо)су одувек јели само рибу, фоке и покојег моржа или белог медведа.
Дакле само, једино, исључиво и ништа друго сем меса, а има их свих крвних група и није утврђено да су они који су ,,неприлагођених" крвних група месној исхрани имали икакве здравствене проблеме.
Наравно унутар арктичког круга, који је основни хабитат Ескима не успевају никакве житарице, поврће или воће, једино и само месо.
Потребе за витамином Ц задовољавали су конзумирањем исландске маховине(ово је, заправо, у ботаничком смислу лишај, а по причању белаца укус му је двапут гори од ужаса).
Данас су Ескими цивилизовани захваљујући канадској и данској влади, па једу све, а живе краће од својих дедова и бака+што имају праву епидемију алкохолизма и наркоманије.

Potpuno se slazem da pravila nema. Ja samo pokazujem kako neke stvari mogu da se poklope.

By the way, princip intolerancije se i zasniva na teoriji da se neki organizam prezasiti hrane koju uzima, pa pocne da mu steti....jel to neko objasnio Eskimima? :lol:

ja nisam neki stručnjak za krvne grupe... verovatno eskima (ili inuita) ima svakakvih krvnih grupa, ali možda preovladjuje neka. Kao što, kako sam nekad negde pročitala, u srednjoj i jugoistočnoj Evropi preovladava krvna grupa A.
Ništa ne tvrdim - pošto kupila po to prodala

A Kruela pravi predstavnik grupe A... pa eto kad sve to tako dobro funkcioniše i ne treba ti test intolerancije

Poslednja izmena:
Potpuno se slazem da pravila nema. Ja samo pokazujem kako neke stvari mogu da se poklope.

By the way, princip intolerancije se i zasniva na teoriji da se neki organizam prezasiti hrane koju uzima, pa pocne da mu steti....jel to neko objasnio Eskimima? :lol:
Ебте, са тако уским профилом исхране сви лоши Ескими су каптулирали још пре n миленијума, или да цитирам свог деду по оцу који је када неко умре од тако, макар чега, имао обичај само да одмахне руком и каже: Тај ни кад је млад био, није ваљао!:hahaha:

ja nisam neki stručnjak za krvne grupe... verovatno eskima (ili inuita) ima svakakvih krvnih grupa, ali možda preovladjuje neka. Kao što, kako sam nekad negde pročitala, u srednjoj i jugoistočnoj Evropi preovladava krvna grupa A.

Vidis i to je moguce. Eskimi se "razmnozavaju":lol: medjusobno, sto znaci da se genima prenosi ista krvna grupa. Kod Amerikanaca preovladjuje O, i ako tako gledamo njihovi dijetski sabloni su neprimenljivi na nase podrucje.

Вероватно, мада је претерана тежина свакако скорашња појава, бар у оволикој учесталости као данас, и везана је само за употребу концентроване хране.
Нпр упореди пола Кг сладоледа, као десерАт и 8Кг лубеница, што би био неки еквивалент.

Вероватно, мада је претерана тежина свакако скорашња појава, бар у оволикој учесталости као данас, и везана је само за употребу концентроване хране.
Нпр упореди пола Кг сладоледа, као десерАт и 8Кг лубеница, што би био неки еквивалент.

Tacno, s tim sto i ne pricamo o sladoledu, nego o normalnim namirnicama. Podrazumeva se da ne treba jesti slatkise, grickalice, pastete i piti koka kolu.

Ja trazim namirnice koje mi ne smetaju, jer mi npr.svez i kuvan kupus, koji ima minimum kalorija uzasno smeta, kao i paprika...o zitaricama da ne govorim.
A sve to volim

Tacno, s tim sto i ne pricamo o sladoledu, nego o normalnim namirnicama. Podrazumeva se da ne treba jesti slatkise, grickalice, pastete i piti koka kolu.

Ja trazim namirnice koje mi ne smetaju, jer mi npr.svez i kuvan kupus, koji ima minimum kalorija uzasno smeta, kao i paprika...o zitaricama da ne govorim.
A sve to volim
Никада нисам имао алергију сем на јаја(копривњача по рукама и телу, ала је сврбела, мајку јој), као клиња од рецимо 10-11 година и решио сам је се тако што ми је отац успоставио прохибицију на иста рецимо месец дана, потом сам почео од 1/4 јајета дневно у једном оброку поред остале клопе и тако неколико дана, па повећање на 1/2 и тако све до 2 комада.
Тек много касније у средњој, више случајно него намерно, открио сам да могу опет да поједем по 4-5, а у ЈНА је то ишло и више.
Пробај, рецимо, тај систем лаганог варања организма.

Никада нисам имао алергију сем на јаја(копривњача по рукама и телу, ала је сврбела, мајку јој), као клиња од рецимо 10-11 година и решио сам је се тако што ми је отац успоставио прохибицију на иста рецимо месец дана, потом сам почео од 1/4 јајета дневно у једном оброку поред остале клопе и тако неколико дана, па повећање на 1/2 и тако све до 2 комада.
Тек много касније у средњој, више случајно него намерно, открио сам да могу опет да поједем по 4-5, а у ЈНА је то ишло и више.
Пробај, рецимо, тај систем лаганог варања организма.

Nemam ja alergije, samo bolove u zelucu, gorusice, nadimanja i u slucaju zitarica celodnevne prolive.

Malo kuvanog kupusa, specijalno sa paradajzom, posle 15 minuta dovodi do mucnine i bolova.
Necu da pijem ranisane i unistavam jetru. Radije necu da jedem kupus. To vazi i za sve ostalo sto mi smeta.

Necu da jedem musli, koliko god da je zdrav i provedem ceo dan na WC solji, dehidrirana i iscrpljena.
Sada ne jedem hleb, ali jedem pirinac . Nije dijetalno, ali je bar stomak miran.

Nemam ja alergije, samo bolove u zelucu, gorusice, nadimanja i u slucaju zitarica celodnevne prolive.

Malo kuvanog kupusa, specijalno sa paradajzom, posle 15 minuta dovodi do mucnine i bolova.
Necu da pijem ranisane i unistavam jetru. Radije necu da jedem kupus. To vazi i za sve ostalo sto mi smeta.

Necu da jedem musli, koliko god da je zdrav i provedem ceo dan na WC solji, dehidrirana i iscrpljena.
Sada ne jedem hleb, ali jedem pirinac . Nije dijetalno, ali je bar stomak miran.
А,с воћем си..?

Kako koje....agrume ne mogu, na zalost, jabuke samo na pun stomak i to tesko, kruske isto tako. Ostalo je ok, ali najvise mi prijaju jagode maline i lubenice
Онда ти је сада време за уживанцију, а зими само банане, њих би требала да можеш јести, прилично су неутралне, кад већ не можеш агруме, а рецимо ананас углавном има смртоносну цену, друга егзотика је још непријатнија.:think:

Онда ти је сада време за уживанцију, а зими само банане, њих би требала да можеш јести, прилично су неутралне, кад већ не можеш агруме, а рецимо ананас углавном има смртоносну цену, друга егзотика је још непријатнија.:think:

Taco tako, mogu i banane i ananas. a ostalu egzotiku nesto i ne volim.:neutral:

dakle, posle vikenda uživanja u klopi i dva dana un dijete, rezultat je -5 kg (opet)
ovo mi već više prija: voće za doručak, juče sam nosila ćevape i salatu za ručak, danas pirinač i salatu...
jedem mnogo svežeg voća i još više povrća u salati

ej ljudi.. moj dragi koji je nabacio- citajte- 20 kg za godinu i po, je cuo za neki herbalife.. nekakav prah sa okusom jagode, kapucina i cokolade..zamjena za dorucak i veceru (2 kasike se razmute sa 2 dl mlijeka ili jogurta)..rucak koliko hoces i sta hoces.. u toku dana voce i povrce po zelji.

kutija kosta 45eura i imas ga za 25dana..
kazu da cuda cini..on pocinje od sutra pa vam javim ako sta bude dobro..msm predpostavljam da se skinuti kile ali da vidimo za koliko ce ih vratiti..

on tih 20kg skida vec pola godine intenzivno..nema vecere, trci ko konj..i nista..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back