Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo kod rekreacije imem pitanje.
Ja kod kuce imam orbitrek, ono sto vrtis i nogama u krug i rukama napred nazad. To spada u kardio vezbe. E sad zanima me koliko dugo treba da mi traje vezbanje da bi imalo efekta?
Evo ja jako vazno pitanje jer moram da ustinem od sna :evil:.

zavisi pod kojim opterecenjem radish i koliko imash kg
shto vishe kg imash veca je i potroshnja
pravilo je da za kardio odvojish minimun 30min jer, tako bar kazu, tek tada tj posle pola sata pochinje topljenje

...dobar dan drugarice dijetalke...

...ja došla pre pola sata naletela se po gradu, svašta nešto završila, sad ću da
ručam ono od juče....malo kao i juče...i onda oko 17h vežbe, jutros ih nisam
radila...ali sigurno je imalo nekog uticaja na sve ovoliko jurcanje....i da od jutros
kad sam se spremala za napolje vidim da je stomak počeo da spada konačno
nije još skroz, ali u odnosu na ono koliki je bio...situacija je ipak puno bolja...

Kad smo kod rekreacije imem pitanje.
Ja kod kuce imam orbitrek, ono sto vrtis i nogama u krug i rukama napred nazad. To spada u kardio vezbe. E sad zanima me koliko dugo treba da mi traje vezbanje da bi imalo efekta?
Evo ja jako vazno pitanje jer moram da ustinem od sna :evil:.

Pa zavisi od tebe i tvojih mogućnosti. Bitno je da stalno produžavaš vreme trajanja i brzinu okretanja, nikako da smanjuješ. Zato moraš da kreneš polako da se ne preforsiraš odmah na brzinu. Za napredovanje je bitno da se vežbe pojačavaju. Normalno da nećeš odmah udariti najjači tempo.
Otprilike kreneš minimum 10-15 minuta najsporijim tempom, npr.12km na sat. Tako radiš nedelju dana pa probaš da produžiš minut-dva. Ako možeš, nastaviš duže, ako ne onda održavaš tempo pa posle 2 nedelje probaš da produžiš. Možda ćeš moći svake nedelje da produžavaš, a možda će ti trebati više vremena. Onda posle probaš da ubrzaš tempo, npr. na 14-15km na sat....
Bitno je da radiš minimum 3 puta nedeljno.
Ja sam trenirala na orbitreku mesec dana pre nego što sam krenula na aerobik kada sam počela da vežbam posle prve trudnoće. Posle ove druge sam trenirala samo 2 nedelje i odmah se bacila na aerobik. Ja sam verglala 30 minuta 18-20km/sat i onda još jedno 5 minuta 15km/sat da polako smirim disanje.
Pitaj još šta ti treba, ja sam apsolvirala orbitrek i eno mi ga sad skuplja prašinu. :lol:

ečeras krećem na vežbe,al sam u dilemi pilates ili mix aerobik ( 15 min lagani aerobik plus parter vežbe : S
nekako cenim da mi taj mix aerobik (a aerobik mrzim iz dna duše) ipka vipe odgovara

Tara, ako nemaš problema s kičmom, kolenima ili nešto treće, definitivno je mix aerobik za tebe. I pogotovo ako hoćeš da skineš kile. Ako hoćeš samo da se zategneš onda može pilates.

opa,vidim da smo vecinski presle u advanced vezbacice,bravo za eli
koliko ima kako si se porodila?
mene nervira kad mi kazu "pa sta ako imas koje kg viska,pa imas dete" grrrr :azdaja:
sad sam odvezbala sindi,a danas sam jela gluposti i dok sam vezbala sve mi na grlo izlazilo,moram da se vratim un dijeti,to mi je bas odgovaralo ,znao se neki red

...heheh...a mene kad mi kažu pa šta ako si se malo ugojila...sad ćeš biti
baba...paaa...ako ću biti baka mojoj unikici neću celom svetu...i zar treba
ako sam baka da izgledam ko trokrilni šifonjer:mrgreen:

koji sam ja maler
rešim da krenem večeras, spremim se, pozovem, zakažem, proverim, izaberem termin, kupim helanke za 400 dinara i zaboli me stomak i tako, sada pojma nemam da li da se nateram i ipak odem ili da čekam nekoliko dana : S
a baš sam puna entuzijazma večeras i sve

Tara, ako nemaš problema s kičmom, kolenima ili nešto treće, definitivno je mix aerobik za tebe. I pogotovo ako hoćeš da skineš kile. Ako hoćeš samo da se zategneš onda može pilates.

eli, svaka čast kao prvo
e sada, idem i na jedno i na drugo, tj ićiću na po 1 trening pa ću odlučiti
a definitvno hoću da smršam 4 kg

Meni je moja keva zadala domaći pa moram da držim tempo. Izgleda bolje nego ja, a samo je 20 godina starija. :worth:

Linda - porodila sam se pre 7 meseci i čekala sam da moja beba prestane da sisa pa da onda krenem sa vežbanjem, ali to se izgleda neće još skoro desiti pa je dosta bilo izgovora.:cool:

koji sam ja maler
rešim da krenem večeras, spremim se, pozovem, zakažem, proverim, izaberem termin, kupim helanke za 400 dinara i zaboli me stomak i tako, sada pojma nemam da li da se nateram i ipak odem ili da čekam nekoliko dana : S
a baš sam puna entuzijazma večeras i sve

to ti od treme :zper:
Ja nemam prava danas da se pojavljujem ovde. Ručala sam u Meku i to ne salatu... :rumenko: Ono s ribom i onaj pohovani kačkavalj i on ima neko ime, neki sombrero ili tako nešto i koka kolu, sve po PS. To ja tako ponekad. Nije strašno jednom ili dvaput godišnje, a ne bude češće...

...nije to tako strašno Bi...ja sam prošle nedelje nekoliko puta da ugodim deci, jer
vole..a zažele se...i ništa mi se to nije odrazilo na već uloženi trud...;)
...to je bilo onih par dana kad se nisam javljala i kad sam rekla već da sam sve
pogrešno jela...doduše toliko sam hodala, da sam mogla slobodno da jedem po
dva bigmeka i sve ostalo po redu, sem kokakole, nju ne volim....

...a sad odoh da vežbam...;)

to ti od treme :zper:
Ja nemam prava danas da se pojavljujem ovde. Ručala sam u Meku i to ne salatu... :rumenko: Ono s ribom i onaj pohovani kačkavalj i on ima neko ime, neki sombrero ili tako nešto i koka kolu, sve po PS. To ja tako ponekad. Nije strašno jednom ili dvaput godišnje, a ne bude češće...

jok : )
i bre bi ja jedem u meku jednom mesečno, onako kopmplet, big mek, pomftirt, koka kola, pita sa jabukama i viš, imam samo 4 kg viška : )

...e, ovako...sad kucam a nešto nemam snage u rukama ustvari ne vladam s' njima...:mrgreen:

...trbušnjaka večeras 100 komada,da se zna...jer se nešto ne umorih previše kad
sam odradila standardnih 80...pa reko pojačaj, šta se misliš..;)

...onih polučučnjeva 45, al' jedva, i još jednu vežbu za noge...te su mi najgore,
obe...i onda ruke sa onim flašama..to mi uvek izgleda kao lako, a posle mi treba
bar 15-20 minuta da me prođe ono drhtanje u rukama ili bolje rečeno nemoć...:mrgreen:

jeste, mnogo je gadan virus, deluje kao pravi grip, ono bole te mišići, temperatura i sl.
bežite ako vidite nekog bolesnog

smemo ovako da te zagrlimo da brže prođe :zag:

Jel Tara otišla na aerobik ili je pojela presan krompir pa je i dalje boli stomak?
A, ne, krompir je za temperaturu...

Ja sad došla s posla i nešto nisam bila gladna pa pojela krišku lubenice i sad mi se otvorio apetit :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back