- Poruka
- 17.475
Nikad nisam krila a nije mi ni smetalo što sam neumjerena u mnogo čemu .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да, а зависности (било који тип- зависност од куповине, хране, опијата, секса, посла...) се не рађају спонтано. Кажу да је увек нека траума у основи. Оваква или онаква.Ja bukv sve, i mislim da ima veze sa nekim delom koji je zadužen za bolesti zavisnosti.
Dok sam pušila - pušila sam 2 kutije i da mi tata nije umro od karcinoma pluća, ja bih.
Ista priča i sa alkoholom i hranom.
S drozama se nisam igrala preterano zbog svih alkoholičara u porodici, znam da smo skloni koječemu.
Kocka me jedina nikad nije privlačila.
Ostalo, užas.
Da mogu bez posledica da živim, živela bih na alkoholu i cigaretama, al jbga, em se dete rodilo pa ga valja nunati, em ni to ne bi bio neki preterano kvalitetan život sve i da sam sama.
Iz čiste odgovornosti prema drugima ne uništavam sebe.
Зашто неко једе више него што је потребно?

Да али многе ствари волимо па их не радимо прекомерно.

Ja bukv sve, i mislim da ima veze sa nekim delom koji je zadužen za bolesti zavisnosti.
Dok sam pušila - pušila sam 2 kutije i da mi tata nije umro od karcinoma pluća, ja bih.
Ista priča i sa alkoholom i hranom.
S drozama se nisam igrala preterano zbog svih alkoholičara u porodici, znam da smo skloni koječemu.
Kocka me jedina nikad nije privlačila.
Ostalo, užas.
Da mogu bez posledica da živim, živela bih na alkoholu i cigaretama, al jbga, em se dete rodilo pa ga valja nunati, em ni to ne bi bio neki preterano kvalitetan život sve i da sam sama.
Iz čiste odgovornosti prema drugima ne uništavam sebe.
Moze tu da bude mnogo razloga. Zavisnost od hrane, of ugljenih hidrata, posebno jer blokiraju hormon sitosti, emocionalno prejedanje,navika, gladne oci.Зашто неко једе више него што је потребно?
ali zapalim 3 cigarete z a8 sati npr.
, koji sami po sebi vecini ljudi su bljak...recimo oslic, mnogima se ta riba ne svidja, jer je suv i kako kazu bezukusan, a oslic nema uh i ima strasno malo masti. ili pilece belo, kuvano, onako bez icega sa svega 4 grama masti na 100 grama i 22 grama proteina. mnogi ga ne zele u takvom obliku.Jbt lakse mi je bilo da prestanem da pusim. Kad sam dogurala do 3 kutije dnevno, sela dogovorila se sa sobom, informisala se dobro sta me ceka ( ja volim da budem pripremljena pre nego sto pocnem) i prestala. BIlo je uzasno u posetku...ali nikad vise.
Ali to je mnogo lakse...ne moramo da pusimo, ali moramo da jedemo. I tu je zamka![]()

ja sam pricala o tome da svi olako osude buduceg potencijalnog narkomana kad prvi put uzme ekser nprПа људи крену да примећују и осуђују онда када та зависност не угрожава само зависника него крене да утиче и на оне око њега. Онда то више није само његов проблем и прелази у чист себичлук.
Ето, Лу је лепо написала- дошло је дете, ваља љуљати. Сасвим свесна ситуације у којој је, без обзира на све своје страсти које има.
А ови дебели са ТВ рецимо, плачу над својом тужном судбином и једу у недоглед, сажаљевају себе док су били деца а не запитају се како је њиховој деци уз такве родитеље. Па како да ме не разбесне? Значи, они имају право на своје трауме, а њихова деца треба да трпе непокретне, депресивне, троме... родитеље неспособне у шетњу да их одведу. Нису се они стицајем околности разболели, они су своје стање сами изазвали.
Slazem se skrozja sam pricala o tome da svi olako osude buduceg potencijalnog narkomana kad prvi put uzme ekser npr
dok je opijanje i prejedanje sasvim ok dok ne dodjes do faze raspadanja
a zapravo se kod alkohola, bas zbog te drustvene prihvatljivosti, mnogo lakse ljudi zanesu jer sasvim je ok da se opijas al nije ok da se drogiras
isto tako sa prejedanjem
a nije ok ni jedno ni drugo ni trece

Tako sam i ja govorila nekad, ali fazon je u tome...kad bi te neko zatvorio na mesec dana...od cigareta bi se odvikla, barem fizicki...i ne bi poludela nego bi vise jela.e vidis meni je lakse da se odreknem hrane, nego cigareta.
izgleda da svako ima neku zvaisnost na koju se navuce i koja mu tesko pada tjah odricanje od iste.
kada bi me neko zatvorio 24 sata i rekoa da biram hrana ili cigarete, ja bih obezbedila sebi cigarete,.mogu bez hrane...bez cigareta bih tacno poloodela.
a opeyt i ja jedem sve..ne jedem uopste blitvu i mozgove, ali crevca, skembice, papke i ostale mnogima gadne stvari bez problema, cak i volim. ima hrane koju ne bih nikada sama spremila, nije mi gadna, ali nije moj izbor tipa sutlijas, griz, puding i slicno, pecurke tjah sampinjone ne volim bas nesto i nisu moj izbor, smrduckaju mi, ali kada ih uronim u nesto drugo ok su
zavisnost od hrane je drustveno prihvatljiva
bas kao i alkohol
alkoholicara tek kada dodje u neku posl fazu svi primete kao i kod prejedaca
dok se kod npr narkomana svi sablaznu odmah
ja slicno kao i lunja
i znam da sada u ovoj fazi (koja traje vec godinu dana) hranom kompenzujem stres koji imam
prosto volim hranu, volim alkohol, volim i lake droze al mi je u ovim godinama hrana najprihvatljivija![]()
Па људи крену да примећују и осуђују онда када та зависност не угрожава само зависника него крене да утиче и на оне око њега. Онда то више није само његов проблем и прелази у чист себичлук.
Ето, Лу је лепо написала- дошло је дете, ваља љуљати. Сасвим свесна ситуације у којој је, без обзира на све своје страсти које има.
А ови дебели са ТВ рецимо, плачу над својом тужном судбином и једу у недоглед, сажаљевају себе док су били деца а не запитају се како је њиховој деци уз такве родитеље. Па како да ме не разбесне? Значи, они имају право на своје трауме, а њихова деца треба да трпе непокретне, депресивне, троме... родитеље неспособне у шетњу да их одведу. Нису се они стицајем околности разболели, они су своје стање сами изазвали.
Tako sam i ja govorila nekad, ali fazon je u tome...kad bi te neko zatvorio na mesec dana...od cigareta bi se odvikla, barem fizicki...i ne bi poludela nego bi vise jela.
A bez hrane bi umrla.
Ja sam imala prave narkomanske krize, ali je relativno brzo proslo. Psiholoska zavisnost moze da ostane do kraja zivota, i tu je zapravo bitka. Kad tu pobedis, kad pobedis samu sebe... to je zauvek.
Lakse je sa cigaretama. To batalis mucis se "malo" i posle zivis sasvim lepo. Ja evo vec 13 godina
Hranu ne mozes da batalis.
Smrsala sam pre 7 godina.... i od tad, 7 godina se mucim da to odrzim...a buducnost nije svetla po tom pitanju, jer sam svaki dan sve starija i sve je teze.
osim ako ne mogu da zivim od nikotina. 
Slazem se skroz
I cigarete su do skoro bile drustveno prihvatljive, kad sam ja bila mlada, cak i pozeljne.
Svi smo se trudili da pocnemo da pusimo. Nije lako ni propusiti, cigarete su grozne zapravo (dok alkohol prija)
Jos uvek je prihvaceno, ali sada se barem ne reklamiraju, osudjuju, i mladi sve manje puse u odnosu na moju generaciju.
Pa to ti kazem. Bez hrane ne mozemo, a bez nikotina mozemo.pa za mesec dana morala bih svesno da izaberem hranu da ne bih riknula...osim ako ne mogu da zivim od nikotina.
![]()

Pa to ti kazem. Bez hrane ne mozemo, a bez nikotina mozemo.
Zato je dijeta dugotrajan proces, i za nas mucenike, koji nemamo metabolizam i gradju jednog ektomorfa, neprekidan krug u kom se vrtimo.
Ne mozes opusteno da zivis a da nema posledica![]()

Slazem se apsolutno.Jako lako je osuditi nečiji problem ako ga sam nisi imao. Svako odricanje je muka i borba bio to kolač, cigareta ili rakija